fbpx

Beleggen in Nederlandse aandelen

Beleggen in Nederlandse aandelen heeft de nodige voordelen. Eén groot voordeel van het kopen en verkopen van Nederlandse aandelen is het feit dat je de bedrijven vaak al redelijk goed kent. Ondernemingen als Shell en Philips zijn vaak al bekend en de bedrijven die genoteerd staan op de AEX komen ook vaker in het nieuws voorbij; maar hoe handel je nu met succes in Nederlandse aandelen?

Snel winst maken met aandelen

De populairste manier om te handelen in aandelen is door gebruik te maken van een moderne online broker. Bij online brokers kan je eenvoudig aandelen verhandelen zonder dat je een vaste commissie per order hoeft te betalen. Hierdoor kan je al met bedragen van enkele tientjes aandelen aankopen en toch winst maken. Maar wat zijn nu eigenlijk de grootste voordelen van het beleggen in Nederlandse aandelen bij een online broker?

  • Je kunt alle bekende Nederlandse aandelen verhandelen.
  • Door short te gaan verdien je ook geld wanneer de koersen kelderen.
  • Door gebruik te maken van een demo kan je het zonder risico’s uitproberen.
  • Je kunt gebruik maken van een hefboom: hierdoor kan je met weinig beleggen.

Wil je beleggen in CFD Nederlandse aandelen uitproberen met €20.000 oefengeld? Klik dan hier!

De koers van Nederlandse aandelen

Nederlandse aandelenOp de korte termijn wordt de koers van Nederlandse aandelen sterk beïnvloed door het nieuws. Een nieuwsfeit rondom een bepaald Nederlands bedrijf kan de koers enorm opdrijven of juist doen dalen. Het is dan ook verstandig om het nieuws goed in de gaten te houden zodat je kunt inspelen op nieuwe kansen.

Een goed voorbeeld van een nieuwsfeit dat grote invloed kan hebben op de koers van een aandeel zijn geruchten over een mogelijke overname van een bedrijf. Bij een overname worden de aandelen vaak boven de waarde van het aandeel overgekocht waardoor de prijs flink kan toenemen: wanneer de overname echter niet doorgaat, kan de koers zo weer terugzakken.

Ook andere beperktere factoren beïnvloeden het koersverloop van een aandeel. Wanneer een CEO aftreedt, kan er een tijdelijke reactie plaatsvinden door wat aandeelhouders verwachten. Uiteindelijk wordt de koers immers bepaald door vraag en aanbod waarbij de plotselinge koop of verkoop van een grote hoeveelheid aandelen de koers behoorlijk kan beïnvloeden.

Let vooral op patronen

Wanneer je winst wilt behalen met de handel in aandelen uit ons land is het belangrijk om op de patronen te letten. Bepaal bijvoorbeeld eerst de algemene richting van het aandeel, wanneer het aandeel voornamelijk stijgt is het verstandig om te kopen en wanneer het aandeel voornamelijk daalt is het verstandig om te verkopen.

Om succesvol te zijn met Nederlandse aandelen is het vervolgens belangrijk om de aanschaf of verkoop van het aandeel goed te timen. Zoek hiervoor naar bepaalde niveaus waar de koers waarschijnlijk naar zal terugzakken. Door dit te oefenen door middel van een demo account ontdek je vanzelf de mogelijkheden en leer je de patronen sneller te herkennen.

Aandelen fysiek aanschaffen

Zodra je flink wat geld hebt verdiend met de handel in Nederlandse aandelen op de korte termijn kan je besluiten om ook fysiek aandelen aan te schaffen. Dit is een strategie die vooral gericht is op de lange termijn waarbij je door dividenduitbetalingen en koersstijgingen je vermogen zal zien toenemen. 

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!