Just Eat Takeaway.com (Thuisbezorgd) aandelen kopen

Bijna iedereen heeft wel een pizza of patatje besteld via Just Eat Takeaway.com. In Nederland staat het bedrijf beter bekend als Thuisbezorgd .nl, maar het bedrijf is veel meer dan een Nederlandse website om eten te bestellen. Het bedrijf is tegenwoordig in vele regio’s actief en een investering in Just Eat Takeaway.com kan dan ook goed uitpakken. In dit artikel bekijken we hoe je de aandelen kunt kopen en ook kan je hier direct de laatste aandelenkoers vinden.

Waar kan je Thuisbezorgd.nl of Just Eat Takeaway aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Thuisbezorgd en het bedrijf Just Eat Takeaway.com? Dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen! Het bedrijf is actief bezig met groei. Ze nemen regelmatig concurrenten over en rollen het concept uit in andere landen. Dit soort ontwikkelingen kunnen de winstgevendheid van het bedrijf een boost geven. Het kan dan ook aantrekkelijk zijn om Just Eat Takeaway.com aandelen te kopen. Maar waar kan je dit het beste doen?

Ben je op zoek naar een goede partij om Just Eat Takeaway.com aandelen te kopen? In de onderstaande tabel zie je direct waar je terecht kan:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Just Eat Takeaway. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€2,50 voor Just Eat Takeaway
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Just Eat Takeaway
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief handelen in Just Eat Takeaway.com aandelen?

De koers van het aandeel Just Eat Takeaway.com kan sterk schommelen. Dit zag je bijvoorbeeld tijdens de coronacrisis. Doordat mensen steeds vaker thuis zitten en doordat restaurants sloten, bestelden mensen vaker eten via het internet. Het bedrijf ontvangt voor iedere transactie een commissie. Een hoger volume is dan ook gunstig voor het bedrijf. Je zag in deze periode dan ook dat de aandelenkoers van Just Eat Takeaway.com flink steeg.

Als actieve belegger kan je constant inspelen op dit soort trends. Je kan de aandelen dan kopen wanneer ze in een dipje zitten. Wanneer het juist minder goed gaat kan je met een short positie een positief rendement behalen bij een dalende koers. Je kan het beste actief speculeren door gebruik te maken van CFD’s. Je kunt deze manier van beleggen zonder risico proberen bij Plus500. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen bij deze broker:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Just Eat Takeaway.com?

Wil je weten hoe het CFD-aandeel Just Eat Takeaway.com presteert? In de onderstaande grafiek zie je hoe het aandeel het doet. Met de kopen en verkopen knoppen open je direct een positie op het aandeel.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Thuisbezorgd

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Thuisbezorgd.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Thuisbezorgd zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf Takeaway.com

Het Nederlandse bedrijf Takeaway.com is in Nederland beter bekend als Thuisbezorgd.nl. Het bedrijf exploiteert websites die gebruikt kunnen worden om maaltijden te bestellen. Takeaway.com werd opgericht door Jitse Groen  in 2000. Hij was toen een 21-jarige student en begon het bedrijf vanuit zijn zolderkamer. Het bedrijf startte in 2000 met het internetportaal Thuisbezorgd. Op dit moment onderhoudt het bedrijf ook websites in andere landen. Het hoofdkantoor van Takeaway.com bevindt zich in Amsterdam.

Thuisbezorgd aandelen kopen

Een groeiend bedrijf

Takeaway.com is vooral na 2015 sterk gegroeid. Er is niet alleen sprake van zelfstandige groei: het bedrijf is ook gegroeid door de overname van andere bedrijven. Zo werden onder ander de bedrijven Lieferando.de en Just Eat Benelux overgenomen.

Denk je dat deze overnames bijdragen aan de toekomstige resultaten van Thuisbezorgd of Takeaway.com? Dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen.

Leverancier van maaltijden

Wat doet Takeawy.com om geld te verdienen? Maaltijden van restaurants afleveren bij klanten. De gemiddelde prijs van een afgeleverde maaltijd is € 20. Voor iedere afgeleverde maaltijd ontvangt het bedrijf een vergoeding. Die vergoeding bedraagt 13% of 14% van de waarde van de afgeleverde maaltijd. De vraag naar bezorgde maaltijden neemt steeds verder toe, wat natuurlijk gunstig is voor de resultaten van het bedrijf.

Het bedrijf is in 2018 actief in 11 landen. Zo worden er door het bedrijf maaltijden van restaurants afgeleverd in onder andere België, Oostenrijk, Duitsland, Polen, Vietnam en Israël.

Door Takeaway.com overgenomen bedrijven

Takeaway.com heeft een aantal bedrijven overgenomen:

  • 2005: Concurrent PizzaWeb wordt gekocht. Dit bedrijf was een van de eerste bedrijven in Nederland met een bestelsite om pizza’s te bestellen.
  • 2014: overname van de Duitse concurrent Lieferando. Het overgenomen bedrijf werd samengevoegd met Lieferservice.
  • 2016: voor een bedrag van € 22,5 miljoen wordt de Benelux-tak van concurrent Just Eat overgenomen.
  • 2018: voor een bedrag van € 930 miljoen worden van concurrent Local Hero de Duitse activiteiten Lieferheld, Pizza.de en Foodora overgenomen. Een deel van dit enorme bedrag werd betaald met 9,5 miljoen aandelen. Zo kregen de eigenaren van concurrent Local Hero een belang van 18% in het bedrijf.

Het bedrijf gaat naar de beurs

In september 2016 gaat Takeaway.com naar de beurs. Bij de beursgang worden 16.413.796 aandelen naar de beurs gebracht. De opbrengst van deze beursgang is € 378 miljoen. De aandelen van het bedrijf zijn sinds maart 2017 te vinden in de AMX-index.

Fusie met Just Eat

In 2019 wordt bekendgemaakt dat Takeaway.com wil fuseren met concurrent Just Eat. De aandeelhouders van beide bedrijven stemmen niet direct in met de fusie. Instemmen met de fusie doen ze pas in januari 2020. Na de fusie is het bedrijf, dat actief is in 24 landen, één van de grootse maaltijdbezorgers in de wereld. De naam van het nieuwe bedrijf is Just Eat Takeaway.com N.V.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *