Just Eat Takeaway (Thuisbezorgd) aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Bijna iedereen heeft wel een pizza of patatje besteld via Just Eat Takeaway.com. In Nederland staat het bedrijf beter bekend als Thuisbezorgd .nl, maar het bedrijf is veel meer dan een Nederlandse website om eten te bestellen. Het bedrijf is tegenwoordig in vele regio’s actief en een investering in Just Eat Takeaway.com kan dan ook goed uitpakken. In dit artikel bekijken we hoe je de aandelen kunt kopen en ook kan je hier direct de laatste aandelenkoers vinden.

Waar kan je Thuisbezorgd.nl of Just Eat Takeaway aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Thuisbezorgd en het bedrijf Just Eat Takeaway.com? Dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen! Het bedrijf is actief bezig met groei. Ze nemen regelmatig concurrenten over en rollen het concept uit in andere landen. Dit soort ontwikkelingen kunnen de winstgevendheid van het bedrijf een boost geven. Het kan dan ook aantrekkelijk zijn om Just Eat Takeaway.com aandelen te kopen. Maar waar kan je dit het beste doen?

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Just Eat Takeaway. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Just Eat Takeaway & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Just Eat Takeaway.com?

Wil je weten hoe het aandeel Just Eat Takeaway.com presteert? In de onderstaande grafiek zie je hoe het aandeel het doet. Met de kopen en verkopen knoppen open je direct een positie op het aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Thuisbezorgd

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Thuisbezorgd.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Thuisbezorgd zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Just Eat Takeaway?

 • Sterke groei: Just Eat Takeaway is sterk gegroeid: zo nam de omzet in 2021 toe met meer dan 50%. Een groot deel van deze groei kwam door de lockdowns tijdens de pandemie.
 • Grote markt: de totale markt voor voedselbezorging is $ 200 miljard waard en Just Eat Takeaway heeft een goede positie om een groot marktaandeel te behalen. Het bedrijf bezit verschillende sterke merken wereldwijd en kan daardoor nog flink groeien in de verschillende regio’s.
 • Competitieve voordelen: Just Eat Takeway heeft verschillende voordelen tegenover de concurrentie. Het bedrijf heeft een uitgebreid netwerk aan restaurants, een sterk merk en een efficiënt systeem voor het leveren van bezorgingen.

Wat zijn de risico’s van aandelen Just Eat Takeaway?

 • Concurrentie: Just Eat Takeaway ervaart concurrentie van grote bedrijven als Uber Eats, Deliveroo en DoorDash. Tegelijkertijd moet Just Eat Takeaway ook concurreren met diverse kleinere lokale partijen.
 • Regulaties: wijzigingen in lokale wetten kunnen de winstgevendheid van Just Eat Takeaway beïnvloeden. Zo staan bezorgbedrijven steeds meer onder druk om de bezorgers meer te betalen, wat de winstmarges onder druk zetten.
 • Economische problemen: mensen bezorgen minder eten wanneer het economisch minder goed gaat. Hierdoor kan de winstgevendheid van Just Eat Takeaway onder druk komen te staan.
 • Slechte overnames: toen het goed ging heeft Just Eat Takeaway diverse bedrijven overgenomen. De overname van Grubhub in Amerika ging echter niet goed, waardoor de financiële resultaten van het bedrijf een deuk opliepen.

Wat zijn de grootste concurrenten van Just Eat Takeaway?

Hoe kan je aandelen Just Eat Takeaway kopen?

 1. Brokers vergelijken: vergelijk eerst de verschillende aandelen brokers met elkaar en kies een partij die bij je doelen past.
 2. Account openen: neem vervolgens de tijd om de stappen te doorlopen voor het openen van een beleggingsrekening.
 3. Marktonderzoek: onderzoek de markt voor bezorgingen en bestudeer hoe sterk de positie van Just Eat Takeaway is.
 4. Koopmoment bepalen: bepaal vervolgens op welk moment je Just Eat Takeaway wilt kopen. Met een limiet order stel je een prijs in en met een marktorder koop je de aandelen direct.
 5. Aandelen kopen: je bent nu 100% ready om aandelen Just Eat Takeaway te kopen.
 6. Evalueer: beoordeel je belegging in Just Eat Takeaway van tijd tot tijd. Wanneer de aandelen niet langer binnen je portfolio passen, kan je ze direct verkopen.

Over het bedrijf Takeaway.com

Het Nederlandse bedrijf Takeaway.com staat in Nederland beter bekend als Thuisbezorgd.nl. Het bedrijf exploiteert websites die gebruikt kunnen worden om maaltijden te bestellen. Takeaway.com werd opgericht door Jitse Groen in 2000. Hij was toen een 21-jarige student en begon het bedrijf vanuit zijn zolderkamer. Het hoofdkantoor van Takeaway.com bevindt zich in Amsterdam.

Thuisbezorgd aandelen kopen

Een groeiend bedrijf

Takeaway.com is vooral na 2015 sterk gegroeid. Just Eat Takeaway is ook gegroeid door de overname van andere bedrijven. Zo werden onder ander de bedrijven Lieferando.de en Just Eat Benelux overgenomen.

Denk je dat deze overnames bijdragen aan de toekomstige resultaten van Thuisbezorgd of Takeaway.com? Dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen.

Leverancier van maaltijden

Just Eat Takeaway verdient geld door maaltijden van restaurants afleveren bij klanten. De gemiddelde prijs van een afgeleverde maaltijd is € 20. Voor iedere afgeleverde maaltijd ontvangt het bedrijf een vergoeding van ongeveer 13% tot 14% van de waarde van de afgeleverde maaltijd. De vraag naar bezorgde maaltijden neemt steeds verder toe, wat natuurlijk gunstig is voor de resultaten van het bedrijf.

Het bedrijf is in 2023 actief in 17 landen. Zo worden er door het bedrijf maaltijden van restaurants afgeleverd in onder andere België, Oostenrijk, Duitsland, Polen, Vietnam en Canada..

Door Takeaway.com overgenomen bedrijven

Just Eat Takeaway heeft enkele bedrijven overgenomen:

 • 2005: Concurrent PizzaWeb werd overgenomen. Dit bedrijf was een van de eerste bedrijven in Nederland met een bestelsite om pizza’s te bestellen.
 • 2014: overname van de Duitse concurrent Lieferando. Het overgenomen bedrijf werd samengevoegd met Lieferservice.
 • 2016: voor een bedrag van € 22,5 miljoen wordt de Benelux-tak van concurrent Just Eat overgenomen.
 • 2018: voor een bedrag van € 930 miljoen worden van concurrent Local Hero de Duitse activiteiten Lieferheld, Pizza.de en Foodora overgenomen.

Beursgang Takeaway.com

In september 2016 gaat Takeaway.com naar de beurs. Bij de beursgang worden 16.413.796 aandelen naar de beurs gebracht met een opbrengst van € 378 miljoen. De aandelen van het bedrijf zijn sinds maart 2017 te vinden in de AMX-index.

Fusie met Just Eat

In 2019 wordt bekendgemaakt dat Takeaway.com fuseert met concurrent Just Eat. De aandeelhouders van beide bedrijven stemmen niet direct in met de fusie. Instemmen met de fusie doen ze pas in januari 2020. Na de fusie is het bedrijf, dat actief is in 24 landen, één van de grootse maaltijdbezorgers in de wereld. De naam van het nieuwe bedrijf is Just Eat Takeaway.com N.V.

Wel of niet aandelen Just Eat Takeaway kopen?

Just Eat Takeaway deed het erg goed tijdens de pandemie en steeg enorm in waarde. Nadat de rentes stegen en de lockdowns stopte, daalde het aandeel juist enorm in waarde. Mensen gaan weer vaker naar een restaurant toe en de financiering van de verschillende overnames is duurder geworden. Bovendien wordt de regelgeving rondom de betaling voor bezorgers steeds strenger.

Het is daarom belangrijk om de situatie goed in de gaten te houden wanneer je een investering in Just Eat Takeaway aandelen overweegt. Beleggingen in een bedrijf als Just Eat Takeaway zijn erg risicovol en passen dan ook niet bij elk type belegger. Neem in ieder geval de tijd om Just Eat Takeaway te vergelijken met de concurrentie en onderzoek of het bedrijf weer een duidelijke visie voor de toekomst heeft.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *