Disclaimer risico’ s beleggen

Beleggen in CFD’s, Forex, Futures en andere financiële producten neemt altijd een hoog risico met zich mee. Deze beleggingen zijn wellicht niet geschikt voor u. Bij een hoge mate van hefboomwerking kan dit tegen u werken, waarbij posities automatisch gesloten worden.

Voordat u besluit om te gaan beleggen is het verstandig om eerst voldoende kennis op te doen en na te gaan wat de doelen zijn waar u naar wilt streven. Het is bovendien van belang dat u de producten waarin u gaat beleggen goed kunt doorgronden, zodat u niet op verkeerde manier beslissingen neemt.

Het is van belang dat u voldoende vermogen beschikbaar heeft, aangezien er een mogelijkheid bestaat dat u al uw ingelegde middelen verliest. Investeer dan ook alleen vermogen dat u bereid bent om te verliezen. Wanneer u twijfelt over mogelijke risico’s dient u een onafhankelijke expert in te schakelen, adviezen van beleggen.info zijn geheel vrijblijvend en niet gericht op uw persoonlijke situatie.

Eventuele opinies geuit op deze geaffilieerde site aan beleggen.info zijn de meningen van individuele auteurs en niet direct van de website zelf of de directe medewerkers hiervan. We doen vanzelfsprekend onze best om alle berichten en feiten na te trekken, maar we kunnen nooit garant staan voor de juistheid van alle berichten.

Iedere vorm van informatie op de site mag niet worden gezien als aanbeveling tot een investering in welke vorm dan ook. We proberen u alleen maar te interesseren in de markt en mogelijkheden, we proberen u niet aan te zetten tot bepaalde risicovolle beleggingen. Eventueel verlies of schade kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld aan beleggen.info, de medewerkers van beleggen.info of de auteurs van de betreffende artikelen.

CFD-risicowaarschuwing

Let erop dat CFD’s financieel complexe instrumenten zijn waarmee je door de aanwezigheid van een hefboom snel een groot deel van je inleg kunt verliezen. Tot wel 90% van de beleggers verliest geld met de handel in CFD’s afhankelijk van de aanbieder. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken hoe CFD’s werken.

Resultaten uit het verleden

Beleggingsresultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Het is niet mogelijk om enige rendementsgaranties te verstrekken. Beleggingen kunnen anders uitpakken dan je verwacht.

Cryptocurrencies

Cryptocurrencies zijn sterk volatiele financiële instrumenten die niet geschikt zijn voor alle beleggers. Deze beleggingen staan vaak niet onder toezicht.

Buiten toezicht beleggen

Het is altijd aan te raden om onder toezicht van een financiële waakhond zoals de AFM te beleggen. Wanneer je buiten het toezicht van de AFM belegt, loop je extra risico. Doe daarom altijd voldoende onderzoek naar de betrouwbaarheid van de achterliggende partij.

Eigen geld

Beleg alleen met je eigen geld: leen nooit geld om te beleggen! Beleg alleen met geld dat je kunt missen.

Kennistoets

Bij brokers moet je een kennistoets doen om te bepalen of het beleggingsproduct bij je past. Vul de antwoorden eerlijk in: op die manier voorkom je dat je in een beleggingsproduct belegt dat niet bij je past.

Geen garanties

Er zijn geen garanties wanneer je belegt: je kunt altijd je volledige inleg verliezen. Lees je daarom goed in en onderzoek wat de risico’s zijn.

eToro risicowaarschuwing

eToro is een platform met een mix van beleggingsproducten. Bij eToro kan je namelijk zowel investeren in aandelen, cryptocurrencies en CFD’s.

Let erop dat CFD’s complexe financiële instrumenten zijn met een hoog risico op het snel verliezen van geld vanwege de aanwezigheid van een hefboom. 67% van de retail beleggers verliest geld wanneer ze in CFD’s handelen bij deze aanbieder. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken hoe CFD’s werken en of je het risico op het verliezen van geld kunt dragen.

Resultaten uit het verleden zijn geen aanwijzing voor toekomstige resultaten.

Cryptocurrencies zijn volatiele financiële instrumenten die sterk schommelen op een kleine tijdschaal en daardoor niet geschikt zijn voor alle beleggers. Tenzij je in crypocurrencies handelt met CFD’s, is er geen sprake van regulering door een Europese partij.

Plus500 risicowaarschuwing

72% van de retail investeerders verliest geld met het verhandelen van CFD’s bij deze provider. Je moet je afvragen of je bereid bent om dit hoge risico om geld te verliezen te lopen.