fbpx

Beleggen in Duitse aandelen

Je kunt in aandelen van eigen bodem investeren, maar je kunt ook iets verder kijken dan je neus lang is. Zo zijn er in ons buurland ook vele interessante aandelen om in te investeren. Op deze pagina lees je meer over het fenomeen van beleggen in Duitse aandelen.

Beleggen in Duitse aandelen steeds populairder

Vorig jaar heeft online broker Binck een onderzoek uitgevoerd naar Duitse beleggingen in Nederland. Uit dit onderzoek blijkt dat het beleggen in Duitse aandelen steeds populairder wordt in ons land. Sinds het begin van 2015 zijn de beleggingen van Nederlandse particulieren in Duitse aandelen maar liefst met 40 procent gestegen. Dit is niet voor niets, want met het beleggen in Duitse aandelen kun je een aardige winst realiseren.

Opvallend is dat de groei van het belegd vermogen in Nederlandse aandelen in dezelfde periode beduidend lager is. Waar er 40 procent meer in Duitse aandelen werd geïnvesteerd, groeide het totale belegd vermogen in Nederlandse aandelen met 30 procent sinds begin 2015. Dit percentage is ook hoog, maar wel duidelijk lager dan het percentage van de Duitse aandelen.

De populairste aandelen uit Duitsland

In Duitsland zijn vele grote bedrijven gevestigd. Het zijn voornamelijk de aandelen van deze grote bedrijven die populair zijn onder de Nederlandse belegger. De populairste aandelen van Duitse bedrijven, zijn de volgende:

 1. BMW
 2. Volkswagen
 3. Daimler
 4. Bayer
 5. Siemens
 6. Allianz
 7. BASF
 8. Deutsche Bank
 9. Adidas
 10. SAP

Zoals je ziet, staan er veel Duitse autofabrikanten in de lijst. Ook dienstverlenende bedrijven, zoals Allianz en de Deutsche Bank, doen het goed in Nederland.

Uiteraard zijn er nog veel meer Duitse aandelen waar je als Nederlandse belegger in kunt investeren. Bovenstaande aandelen zijn echter het populairst onder de Nederlandse belegger. Niet voor niets, want deze Duitse aandelen presteren over een langere periode over het algemeen erg goed.

Beleggen in Duitse aandelen

Online beleggen in Duitse aandelen

Wie in Duitse aandelen wil beleggen, hoeft niet naar de Duitse beurs te rijden. Je kunt tegenwoordig namelijk gewoon online in aandelen investeren, ook als het om aandelen uit het buitenland gaat.

Om in Duitse aandelen te investeren, maak je eerst een account aan bij een betrouwbare online broker. Vervolgens bepaal je voor jezelf in welke aandelen je wil investeren en hoeveel geld je hieraan uit wil geven. Als je jouw strategie bepaald hebt, hoef je de betreffende aandelen alleen nog aan te kopen. Dit doe je gewoon achter je computer, bij de online broker waar jij een beleggingsaccount hebt aangemaakt.

Direct aan de slag

 • Op de korte termijn in Duitse CFD aandelen beleggen? Kies Plus500.
 • Fysiek Duitse aandelen kopen bij een broker? Kies DEGIRO.

Tip: oefen met een demo-account

Wij raden je aan om niet zomaar te starten met het beleggen in Duitse aandelen. Wie zo veel mogelijk winst wil maken met zijn of haar investering, kan beter eerst even oefenen met beleggen. Dit kun je onder andere doen bij Plus500, door een demo-account aan te maken. Heb je even geoefend met gratis beleggen door nepgeld te gebruiken, dan maak je een echt account aan. Nu kun je met jouw eigen vermogen gaan beleggen in CFD Duitse aandelen.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €1000 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!