Hoe kan je beleggen in Duitse aandelen?

Je kunt in aandelen van eigen bodem investeren, maar je kunt ook iets verder kijken dan je neus lang is. Zo zijn er in ons buurland ook vele interessante aandelen om in te investeren. Op deze pagina lees je hoe je het goedkoopst kunt beleggen in Duitse aandelen

Waar kan je het goedkoopst beleggen in Duitse aandelen?

Wil je beleggen in Duitse aandelen? Dan is het belangrijk om een partij te kiezen waar je dit goedkoop kunt doen.

Waar kan je het goedkoopst Duitse aandelen kopen?

Het is ook mogelijk om Duitse aandelen & indexfondsen voor de lange termijn te kopen. Bij online brokers doe je dit eenvoudig tegen lage tarieven.

Hieronder zie je een overzicht van alle goedkope brokers waar je kunt beleggen in Duitsland:

Broker Kosten Aanmelden
eToro logo aandelen €0 voor Duitsland. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo €0 + je ontvangt een gratis aandeel
DEGIRO-review-logo €3,90 voor Duitsland
0,09% met €6 minimum
BinckBank logo €1 + 0,1% met €6 minimum

Waar kan je voordelig actief handelen in Duitse aandelen?

Je kan ervoor kiezen om actief te beleggen in Duitsland met CFD’s. Met een CFD kan je orders plaatsen op zowel dalende als stijgende koersen waardoor je kunt inspelen op de laatste marktontwikkelingen. Een goede partij om actief in Duitse CFD’s te handelen is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen:

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Beleggen in Duitse aandelen steeds populairder

De online broker Binck een onderzoek uitgevoerd naar Duitse beleggingen in Nederland. Uit dit onderzoek blijkt dat het beleggen in Duitse aandelen steeds populairder wordt in ons land. Sinds het begin van 2015 zijn de beleggingen van Nederlandse particulieren in Duitse aandelen maar liefst met 40 procent gestegen. Dit is niet voor niets, want met het beleggen in Duitse aandelen kun je een aardige winst realiseren.

Opvallend is dat de groei van het belegd vermogen in Nederlandse aandelen in dezelfde periode beduidend lager is. Waar er 40 procent meer in Duitse aandelen werd geïnvesteerd, groeide het totale belegd vermogen in Nederlandse aandelen met 30 procent sinds begin 2015. Dit percentage is ook hoog, maar wel duidelijk lager dan het percentage van de Duitse aandelen.

Hoe kan je betere resultaten behalen met beleggingen in Duitsland?

Wil je betere resultaten behalen met je investeringen in Duitse bedrijven? Dan is het belangrijk om rekening te houden met deze beleggingstips.

Spreiding

Het is belangrijk om je risico’s zoveel mogelijk te spreiden. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een deel van je geld te beleggen in Duitse aandelen. Maar ook binnen Duitsland is het belangrijk om je risico’s zoveel mogelijk te spreiden. Dit kan je doen door te investeren in bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren. Op die manier kan je het zogenaamde sectorspecifieke risico verlagen.

Beleg met geld dat je kunt missen

Vooral veel beginnende beleggers maken de fout om met geld te beleggen in Duitse aandelen dat ze eigenlijk niet kunnen missen. Vervolgens sluiten ze noodgedwongen hun beleggingsposities wanneer de koersen flink dalen. Je hebt als belegger een lange adem nodig: zorg er daarom voor dat je alleen investeert met geld dat je de komende tijd niet nodig hebt.

Zorg voor een gunstige risico : reward verhouding

Open alleen beleggingen met een gunstige verhouding tussen je potentiële winst en verlies. Het is aan te raden om hiervoor eens goed naar de koersgrafiek te kijken. Staat de koers hoger dan ooit en is er geen teken dat het bedrijf in de toekomst veel beter gaat presteren? Dan ligt de potentiële winst op het aandeel te laag en moet je op zoek gaan naar een beter aandeel.

Volg het nieuws

Wanneer je in een andere regio gaat investeren, is het belangrijk om het nieuws daar goed te volgen. Wanneer het vertrouwen van de Duitse consument afneemt, dan zullen Duitse bedrijven het vaak minder goed doen. Ook de wisselkoers van de euro speelt een belangrijke rol, zeker voor bedrijven die internationaal actief zijn.  

Wat zijn de beste Duitse aandelen?

Het beste aandeel, is eigenlijk altijd het aandeel waarmee je de beste resultaten behaalt. Dit is natuurlijk een beetje flauw. Feit is dat er geen objectief beste aandeel is, aangezien niet elk aandeel voor iedereen geschikt is. Sommige aandelen zijn bijvoorbeeld risicovoller dan andere aandelen en trekken daardoor een ander type belegger.

We hebben de populairste Duitse aandelen voor je op een rij gezet. Dit zijn allemaal grote Duitse ondernemingen waar je gerust een paar aandelen in kunt kopen:

Zoals je ziet, staan er veel Duitse autofabrikanten in de lijst. Ook dienstverlenende bedrijven, zoals Allianz en de Deutsche Bank zijn populair onder beleggers. 

Uiteraard zijn er nog veel meer Duitse aandelen waar je als Nederlandse belegger in kunt investeren. Bovenstaande aandelen zijn echter het populairst onder de Nederlandse belegger. Niet voor niets, want deze Duitse aandelen presteren over een langere periode over het algemeen erg goed.

duitse aandelen kopen

Online beleggen in Duitse aandelen

Wie in Duitse aandelen wil beleggen, hoeft niet naar de Duitse beurs te rijden. Je kunt tegenwoordig namelijk online in aandelen investeren, ook als het om aandelen uit het buitenland gaat.

Om in Duitse aandelen te investeren, maak je eerst een account aan bij een betrouwbare online broker. Vervolgens bepaal je voor jezelf in welke aandelen je wil investeren en hoeveel geld je hieraan uit wil geven. Als je jouw strategie bepaald hebt, hoef je de betreffende aandelen alleen nog aan te kopen. Dit doe je gewoon achter je computer, bij de online broker waar jij een beleggingsaccount hebt aangemaakt.

Wil je weten bij welke brokers je het goedkoopst Duitse aandelen kunt kopen? Bekijk dan ons overzicht van beste brokers:

Tip: oefen met een demo-account

Wij raden je aan om niet zomaar te starten met het beleggen in Duitse aandelen. Wie zo veel mogelijk winst wil maken met zijn of haar investering, kan beter eerst even oefenen met beleggen. Pas nadat je hebt geoefend met gratis beleggen door nepgeld te gebruiken, maak je een echt account aan. Nu kun je met jouw eigen vermogen gaan beleggen in Duitse aandelen.

Wil je weten bij welke brokers je het beste een gratis demo kunt openen? Klik dan op de onderstaande knop:

Hoe kan je investeren in de DAX-30 index?

Je kan er ook voor kiezen om te investeren in de Duitse economie door een fonds of ETF te kopen. Een ETF volgt een economische index van bijvoorbeeld een land. De DAX-30 is hierbij de bekendste en populairste keuze. De DAX-30 is de beursindex van Frankfurt en bevat de 30 grootste Duitse bedrijven die staan genoteerd aan de beurs. De index geeft dan ook een goed beeld van de economische prestaties binnen Duitsland.

Wil je zelf investeren in de DAX-30 index? Dan kan je dit relatief voordelig doen bij DEGIRO. Bij DEGIRO kan je namelijk zonder transactiekosten investeren in beleggingsfondsen zie zijn opgenomen in de kernselectie. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen bij DEGIRO:

Allianz aandelen kopen
Deutsche Bank aandelen kopen
Wirecard AG aandelen kopen
Bayer aandelen kopen
TUI aandelen kopen
Lufthansa aandelen kopen
Daimler aandelen kopen
Hugo Boss aandelen kopen
Deutsche Post of DHL aandelen kopen
Porsche aandelen kopen
SAP aandelen kopen
Siemens aandelen kopen
Volkswagen AG aandelen kopen
Zalando aandelen kopen
BMW aandelen kopen
Adidas aandelen kopen
SMA Solar Technology aandelen kopen