SAP aandelen kopen (2024) – hoe kan je beleggen in SAP?

Het bedrijf SAP is al vele tientallen jaren een betrouwbaar, groot bedrijf dat software ontwikkeld voor bedrijven. Overweeg je een investering in SAP aandelen? Lees dan eerst hoe je het beste SAP aandelen kunt kopen! Ook kan je op deze pagina de actuele aandeelkoers van SAP aandelen bestuderen.

Hoe kan je SAP aandelen kopen?

Computers hebben de toekomst: elk bedrijf dat inspeelt op de laatste technieken kan dan ook een goede investering zijn. Wel is het verstandig om te analyseren of het bedrijf het in verhouding met de concurrent goed blijft doen. Door gespreid in te stappen voorkom je vervolgens dat je een fors bedrag verliest doordat je op de top instapt. In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke brokers je SAP aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor SAP. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen SAP! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat kan het interessant maken om SAP aandelen te kopen?

 • Dominante positie: SAP heeft globaal een dominante positie binnen de markt voor enterprise software, wat het bedrijf een interessante investering maakt wanneer je wilt profiteren van de digitale transformatie van ondernemingen.
 • Sterk klantenbestand: SAP heeft een divers en uitgebreid klantenbestand wat bijdraagt aan haar sterke reputatie.
 • Cloud computing en maandelijkse betalingen: SAP stapt over op cloud-based oplossingen en rekent hiervoor een maandelijks bedrag. Met SAP S/4HANA en andere cloud applicaties bouwt het bedrijf terugkerende, stabiele inkomsten op.
 • Innovatie: SAP investeert actief in nieuwe technieken zoals kunstmatige intelligentie, machine learning, Internet of Things en de blockchain. Door deze nieuwe technieken onder te brengen binnen de softwareprogramma’s, kan het nog meer marktaandeel veroveren.

Wat zijn de risico’s van beleggen in SAP aandelen?

 • Concurrentie: SAP ervaart sterke concurrentie van bedrijven as Oracle, Microsoft en Salesforce. Wanneer het SAP niet lukt om voldoende te innoveren, kan het snel klanten verliezen naar deze alternatieven.
 • Economische factoren: wanneer het minder goed gaat met de economie, bezuinigen bedrijven eerder op softwarepakketten.
 • Problemen met integraties: Enterprise software-implementaties kunnen complex zijn en kosten veel tijd. Wanneer dit soort integraties vertraging oplopen, kan de reputatie van het bedrijf schade oplopen.
 • Snelle ontwikkelingen: de enetrprise software-branche heeft te maken met snelle technologische ontwikkelingen. Wanneer het SAP niet lukt om deze snel te integreren, kan het bedrijf snel klanten verliezen.

Wat zijn de grootste concurrenten van SAP?

Hoe kan je beleggen in aandelen SAP?

 • Stap 1: open eerst een beleggingsrekening, bekijk hier bij welke bedrijven je dit kunt doen.
 • Stap 2: activeer vervolgens je beleggingsrekening door een kopie van je paspoort en adres te uploaden.
 • Stap 3: bepaal nu voor welk bedrag je SAP aandelen wilt kopen en stort voldoende geld op je beleggingsrekening.
 • Stap 4: vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om direct SAP aandelen aan je beleggingsportfolio toe te voegen.
 • Stap 5: je kunt de resultaten van je belegging nu bijhouden binnen je beleggingsrekening en de aandelen SAP op elk gewenst moment verkopen

Wat is de aandelenkoers van SAP?

Wanneer je wilt weten wat de aandelenkoers van het aandeel SAP is, dan kan je een kijkje nemen in de onderstaande grafiek. Met de knoppen kan je direct een beleggingspositie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van SAP

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van SAP.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van SAP zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van SAP in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat SAP gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van SAP is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

SAP aandelen kopen

Wat doet het bedrijf SAP?

SAP is een van oorsprong Duits softwarebedrijf dat werd opgericht in 1972 door voormalige medewerkers van IBM. Door de jaren heen is het softwarebedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd opererende onderneming die zich heeft gespecialiseerd in bedrijfssoftwareoplossingen voor kleine, middelgrote en internationale bedrijven.

De aandelen SAP staan genoteerd onder de ticker SAP aan zowel de New York Stock Exchange als aan de Deutsche Börse.

De geschiedenis van SAP

In 1967 kwam Xerox met een overeenkomst met IBM. Hierdoor werd een software applicatie ontwikkeld door vijf medewerkers van IBM overbodig. Deze medewerkers besloten daarom in 1972 het bedrijf ‘SAP Systemanalyse und Programmentwicklung‘ op te richten.

Een jaar na oprichting werd het eerste software programma uitgebracht en in 1976 het bedrijf ‘SAP GmbH Systeme, Anwendungen und Produkte in der Datenverarbeitung‘ opgericht. De oorspronkelijke beursgang van het bedrijf vond plaats in het jaar 1988.

In het jaar 2016 was SAP één van de bedrijven die aankondigde aanzienlijk te gaan investeren in de innovatieve technologie ‘Internet of Things‘. De investeringen vormen een belangrijk onderdeel van de strategie van het bedrijf om te kapitaliseren op de groei die in die markt kan worden bereikt.

Denk je dat SAP met dit soort innovaties ook in de toekomst goede resultaten gaat neerzetten? Dan kan het interessant zijn om SAP aandelen te kopen.

Is het slim om te investeren in SAP aandelen?

Er zijn verschillende pro’s als contra’s aan te halen voor het kopen van SAP aandelen. In eerste instantie is het zo dat SAP erom bekend staat één van de belangrijkste onafhankelijke softwarebedrijven ter wereld te zijn. Dit gecombineerd met de aanzienlijke expertise waar het bedrijf over beschikt en de drang om te blijven innoveren, zorgt ervoor dat SAP binnen de wereld van de IT een sterke partij is geworden. Ondanks deze grote naam waren de verwachtingen voor het bedrijf lang niet altijd positief.

In 2019 kondigde SAP bijvoorbeeld aan om 4000 banen te schrappen. Het snoeien in haar personeelsbestand past binnen het plan om meer in te zetten op moderne op de cloud gebaseerde technologieën. Hiervoor wordt gekeken naar technieken zoals blockchain, quantum computing en het eerder al aangehaalde Internet of Things. Wanneer deze ontwikkelingen succesvol zijn, dan kan dit de nog meer winst opleveren voor het bedrijf.

SAP ontvangt een stabiele inkomensstroom, maar deze zijn wel grotendeels afkomstig van enkele grote klanten. Houd daarom in de gaten of grote klanten zich terugtrekken: wanneer dit het geval is dan kan de aandelenkoers van het bedrijf SAP de nodige klappen verwachten.

Op de lange termijn kan SAP zeker een goede investering zijn. Bedrijven gebruiken steeds meer computers en een bedrijf dat hier slim op inspeelt kan een goede keuze zijn. Vergelijk het bedrijf dan wel met de concurrentie en onderzoek of er nog voldoende nieuwe technieken worden geïntroduceerd. Bepaal ten slotte of SAP aandelen binnen je huidige beleggingsportfolio passen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *