SAP aandelen kopen

Het bedrijf SAP is al vele tientallen jaren een betrouwbaar, groot bedrijf dat software ontwikkeld voor bedrijven. Overweeg je een investering in SAP? Lees dan eerst hoe je het beste SAP-aandelen kunt kopen! Ook kan je op deze pagina de actuele aandeelkoers van SAP aandelen bestuderen.

Hoe kan je SAP aandelen kopen?

Computers hebben de toekomst: elk bedrijf dat inspeelt op de laatste technieken kan dan ook een goede investering zijn. Wel is het verstandig om te analyseren of het bedrijf het in verhouding met de concurrent goed blijft doen. Ook kan het slim zijn om gespreid in te stappen: op die manier voorkom je dat je een fors bedrag verliest doordat je op de top instapt.

Ben je op zoek naar een goede broker om SAP aandelen te kopen? Bekijk dan het broker overzicht:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor SAP. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen SAP & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende SAP koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in SAP?

De aandelenkoers van het aandeel SAP kan sterk schommelen. Wanneer het bedrijf enkele nieuwe, grote klanten scoort dan kan de prijs van het aandeel flink toenemen. Tegelijkertijd kan de koers dalen wanneer het minder goed gaat met de economie en het bedrijf klanten verliest. Door actief te speculeren op het aandeel, kan je inspelen op deze laatste ontwikkelingen. Maar waar kan je dit het beste doen?

Plus500 is een goede partij waar je actief kunt speculeren op het CFD-aandeel SAP. Je kan bij deze broker het aandeel zowel kopen als verkopen zonder vaste commissies te betalen. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen bij deze broker:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van SAP?

Wanneer je wilt weten wat de CFD-aandelenkoers van het aandeel SAP is, dan kan je een kijkje nemen in de onderstaande grafiek. Met de knoppen kan je direct een beleggingspositie openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van SAP

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van SAP.

Analyse van SAP

Voordat je besluit of je SAP wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe SAP zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van SAP zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van SAP in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat SAP gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van SAP is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het slim om te investeren in SAP?

Er zijn zowel verschillende pro’s als contra’s aan te halen voor het kopen van SAP aandelen. In eerste instantie is het zo dat SAP erom bekend staat één van de belangrijkste onafhankelijke softwarebedrijven ter wereld te zijn. Dit gecombineerd met de aanzienlijke expertise waar het bedrijf over beschikt en de drang om te blijven innoveren, zorgt er voor dat SAP binnen de wereld van de IT een meer dan vaste waarde is geworden. Ondanks deze grote naam waren de verwachtingen voor het bedrijf lang niet altijd positief.

In januari van 2019 werd er bijvoorbeeld door SAP nog aangekondigd dat ze maar liefst 4.000 banen zouden schrappen. Het snoeien in haar personeelsbestand past binnen het plan om meer in te gaan zetten op moderne op de cloud gebaseerde technologieën. Hiervoor wordt gekeken naar technieken zoals blockchain, quantum computing en het eerder al aangehaalde Internet of Things. Wanneer deze ontwikkelingen succesvol zijn, dan kan dit de nog meer winst opleveren voor het bedrijf.

Het bedrijf heeft na de kredietcrisis een stabielere bron van inkomsten opgeleverd. Ze ontvangen nu veel meer terugkerende inkomsten, waardoor het makkelijker te voorspellen is hoeveel geld er elke maand binnenkomt. Wel zijn veel van die inkomsten afkomstig van grote klanten. Houd daarom in de gaten of grote klanten zich terugtrekken: wanneer dit het geval is dan kan de aandelenkoers van het bedrijf SAP de nodige klappen verwachten.

Op de lange termijn kan SAP zeker een goede investering zijn. Bedrijven gebruiken steeds meer computers en een bedrijf dat hier slim op inspeelt kan een goede keuze zijn. Vergelijk het bedrijf dan wel met de concurrentie en onderzoek of er nog voldoende nieuwe technieken worden geïntroduceerd.

SAP aandelen kopen

Wat doet het bedrijf SAP?

SAP is een van oorsprong Duits softwarehuis welke het levenslicht zag in het jaar 1972. Door de jaren heen is het softwarebedrijf uitgegroeid tot een wereldwijd opererende onderneming die zich heeft gespecialiseerd in bedrijfssoftwareoplossingen. Deze oplossingen worden zowel aangeboden voor kleine, middelgrote en internationale bedrijven.

Wie geïnteresseerd is in een investering in SAP-aandelen kan daarvoor terecht op twee beurzen. De aandelen noteren namelijk onder de ticker SAP aan zowel de New York Stock Exchange als aan de Deutsche Börse.

Opgericht door voormalige medewerkers van IBM

Het van oorsprong Duitse softwarehuis SAP heeft er eigenlijk al van bij haar oprichting om bekend gestaan over een niet onaanzienlijke expertise te beschikken. Deze expertise kwam voor een belangrijk deel voort uit het feit dat de oprichting is gebeurd door voormalige medewerkers van het gerenommeerde IBM.

Niet alleen in het verleden, maar ook op moment van schrijven is SAP nog steeds één van de belangrijkste spelers ter wereld binnen haar sector. De belangrijkste bedrijfsactiviteit van SAP bestaat eruit om bedrijven te helpen met de optimalisatie van hun bedrijfssoftware. Het gaat hierbij onder meer om toeleveringsketens, maar ook om bijvoorbeeld bedrijfsprocessen. Op moment van schrijven worden de diensten van SAP in 130 landen aangeboden.

De geschiedenis van SAP

Het jaar 1967 wordt met recht en rede aanzien als één van de belangrijkste jaren voor de computer hardware industrie. De komst van Xerox en haar overeenkomst met IBM zorgde er dan ook voor dat er een belangrijke mijlpaal werd gerealiseerd. Echter, dit bracht ook een wrange nasmaak met zich mee voor vijf medewerkers van het bedrijf IBM. Zij hadden namelijk aanzienlijke inspanningen geleverd voor de realisatie van een bijzonder stukje software, alleen maar om te horen te krijgen dat het project door de samenwerking tussen Xerox en IBM niet langer noodzakelijk was.

In plaats van het project te laten schieten kozen de (voormalige) IBM-medewerkers ervoor om zelf een bedrijf op te richten. In juni 1972 werd daarom het bedrijf ‘SAP Systemanalyse und Programmentwicklung‘ opgericht.

Een jaar na oprichting zou het eerste commerciële product door het bedrijf worden gelanceerd waarna in het jaar 1976 het bedrijf ‘ SAP GmbH Systeme, Anwendungen und Produkte in der Datenverarbeitung’ werd opgericht. Naar aanleiding van deze gebeurtenis werd er eveneens voor gekozen om het hoofdkwartier van SAP te verhuizen naar Walldorf in Duitsland. De oorspronkelijke beursgang van het bedrijf vond plaats in het jaar 1988. Vanaf 4 november 1988 was het mogelijk om de aandelen publiekelijk te verhandelen. De aandelen werden niet alleen genoteerd aan de beurs van Frankfurt, maar ook aan die van Stuttgart.

In het jaar 2016 was SAP één van de bedrijven die aankondigde aanzienlijk te gaan investeren in de innovatieve technologie ‘Internet of Things’. De investeringen vormen een belangrijk onderdeel van de strategie van het bedrijf om te kapitaliseren op de groei die in die markt kan worden bereikt. De investeringen die gepland werden door SAP waren goed voor een bedrag van om en nabij 2 miljard euro.

Denk je dat SAP met dit soort innovaties ook in de toekomst goede resultaten gaat neerzetten? Dan kan het interessant zijn om SAP aandelen te kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *