Microsoft aandelen kopen (2024) – koers & analyse
Microsoft is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Denk je erover om te beleggen in Microsoft aandelen? Op deze pagina lees je direct hoe je aandelen Microsoft kunt kopen. Ook vind je hier een uitgebreide analyse van het aandeel & kan je de laatste koersgegevens opvragen.
Hoe kan je Microsoft aandelen kopen?
Overweeg je een investering in Microsoft door de aandelen te kopen? Microsoft is een enorm bedrijf dat het over de afgelopen decennia erg goed heeft gedaan. Het kopen van Microsoft aandelen kan dan ook een goed idee zijn.
Hieronder zie je bij welke brokers je het goedkoopst Microsoft aandelen kunt kopen. Besparen op kosten betekent direct een hoger rendement op je belegging!
Broker | Kosten | Review | Aanmelden |
---|---|---|---|
€0 aan kosten voor Microsoft. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing. | |||
Koop goedkoop aandelen Microsoft! Je kunt je inleg verliezen. | |||
Vergelijken? | Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo! |
Wat is de aandelenkoers van Microsoft?
Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Microsoft? Begrijpelijk! Gelukkig kan je met de onderstaande grafiek de koers van het aandeel Microsoft opvragen. Ook kan je direct een order plaatsen door gebruik te maken van de kopen en verkopen knoppen.
Bedrijfsgegevens van Microsoft
Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Microsoft.
Analyse van Microsoft
Voordat je besluit of je Microsoft wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Microsoft zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.
Beurskoersen van de laatste 5 dagen
In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Microsoft zien van de laatste 5 dagen:
Wat doet de koers van Microsoft in 2024?
Ben je benieuwd wat analisten denken dat Microsoft gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Microsoft is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!
Waarom kan het slim zijn om Microsoft aandelen te kopen?
- Groeiende cloud business: Amazon heeft al bewezen dat er veel winst kan worden gemaakt met de cloud. Microsoft groeit snel in deze divisie met onder andere Azure en Office 365.
- Sterke financiële resultaten: Microsoft zet al jaren indrukwekkende financiële resultaten neer.
- Diversificatie: Microsoft biedt zowel hardware als software aan op verschillende prijsniveaus. Hierdoor kan Microsoft gaten in één divisie opvangen met goede resultaten binnen een andere divisie.
- Globaal actief: Microsoft is over de hele wereld actief. Dit verkleint de afhankelijkheid van Microsoft van de financiële situatie in een specifieke regio.
- Sterk merk: Microsoft staat wereldwijd bekend als een sterk merk dat bovendien erg goed is in het vernieuwen van haar diensten.
Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in Microsoft?
- Afhankelijkheid: Microsoft behaalt een groot deel van haar winst uit Windows en Office. Het is daarom belangrijk om de vraag naar deze producten in de gaten te houden wanneer je een belegging in Microsoft overweegt.
- Concurrentie: Microsoft ervaart sterke concurrentie van zowel bestaande partijen als nieuwe bedrijven.
- Externe factoren: nieuwe wetgevingen kunnen de resultaten van Microsoft onder druk zetten.
- Cybersecurity: beveiliging is erg belangrijk voor Microsoft. Wanneer het hackers lukt om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot de cloud, kan de reputatie veel schade oplopen.
Wat zijn de grootste concurrenten van Microsoft?
Analyse van aandelen Microsoft
Overweeg je een investering in het aandeel Microsoft? Dan is het belangrijk om eerst een goede analyse uit te voeren. Doordat het bedrijf actief is in veel gebieden & sectoren, kan het lastig zijn om een totaal overzicht te krijgen. Wanneer de Xbox het bijvoorbeeld beter doet dan de PlayStation, hoeft dit niet direct te betekenen dat de koers van het aandeel Microsoft ook zal stijgen.
Dit komt doordat een ander bedrijfsonderdeel zomaar roet in het eten kan gooien. Je zult bij een analyse van het aandeel Microsoft dus een meer holistische aanpak moeten toepassen. Je kan dan kijken naar diverse cijfers:
- Hoe ontwikkelt de algemene economie zich?
- Wat is het marktaandeel van Microsoft in verschillende regio’s?
- Hoe doen de laatste producten van Microsoft het?
- Hoe ontwikkelt de winst van Microsoft zich?
- Hoe is de winst : koers verhouding van het aandeel?
Oppassen voor concurrentie
Microsoft verkoopt haar producten tegen relatief hoge prijzen wat het wel moeilijker kan maken om het lagere segment te bereiken. Er bestaat dan ook een kans dat de concurrentie hier meer marktaandeel van de gigant kan afsnoepen.
Ook lukt het Microsoft niet in alle segmenten om een leidende positie aan te houden. Microsoft is bijvoorbeeld ingehaald door Apple op het gebied van mobiele technologie. Denk je dat Microsoft in de toekomst weer een leidende partij kan worden in dit soort verloren segmenten? Dan kan het extra interessant zijn om Microsoft aandelen te kopen.
Microsoft heeft een goede financiële positie
Een investering in Microsoft wordt overigens als redelijk veilig gezien: Microsoft heeft namelijk samen met het bedrijf Johnson & Johnson een betere kredietwaardigheid dan de Amerikaanse overheid. Dit betekent dat je beter je geld kunt uitlenen aan Microsoft dan aan de Amerikaanse overheid, wat duidelijk in het voordeel van de financiële situatie van het bedrijf spreekt.
Stappenplan voor het kopen van Microsoft aandelen
Stap 1: kies een betrouwbare broker
Veel mensen besteden niet genoeg tijd aan het selecteren van een goede en betrouwbare broker. Wanneer je een dure broker kiest, laat je een hoop rendement liggen. Dat is natuurlijk zonde! Wil je weten bij welke brokers je in Microsoft kunt beleggen tegen gunstige tarieven? Bekijk dan direct ons overzicht van beste brokers:
Stap 2: analyseer het aandeel
Voordat je belegt in Microsoft aandelen, is het belangrijk om het bedrijf goed te analyseren. Je kunt hiervoor kijken naar de fundamentele aspecten van het bedrijf. Onderzoek bijvoorbeeld hoe de winst in verhouding staat tot de huidige aandelenkoers en onderzoek of het bedrijf veel schulden heeft. Vergelijk het bedrijf vervolgens ook goed met de concurrentie: bepaal of Microsoft nog steeds met de concurrentie kan meekomen.
Ben je ervan overtuigd dat Microsoft ook in de toekomst kan blijven doorgroeien? Dan kan het zeker slim zijn om te investeren in Microsoft door de aandelen te kopen.
Stap 3: bepaal het bedrag van je investering
Voordat je Microsoft aandelen koopt, is het verstandig om het bedrag van je investering te bepalen. Het is in de meeste gevallen aan te raden om niet je volledige storting te investeren in alleen Microsoft aandelen.
Door risicospreiding toe te passen verklein je de kans dat je geld verliest doordat het bedrijf toch slechte resultaten neerzet. Bekijk daarom goed welk percentage van je beleggingen je wilt toewijzen aan Microsoft aandelen en bereken op basis daarvan het bedrag dat je in Microsoft wilt investeren.
Stap 4: plaats een order
Zodra je er zeker van bent dat je Microsoft aandelen wilt kopen, kan je een order plaatsen. Voor lange termijn investeerders zal de marktorder hiervoor voldoende zijn: je koopt de aandelen dan direct tegen de aantrekkelijkste prijs die beschikbaar is.
Een alternatief is de limiet order waarmee je de aandelen pas koopt wanneer het aandeel naar een bepaalde prijs is gedaald. In dat geval ben je er natuurlijk niet zeker van dat je daadwerkelijk Microsoft aandelen koopt.
In het kort over Microsoft Corporation
Microsoft Corporation werd in op 4 april 1974 opgericht door Bill Gates en Paul Allen. Het bedrijf werd gevestigd in de Amerikaanse stad Redmond in Washington. Door het bedrijf worden allerlei producten en diensten voor computers ontwikkeld.
Microsoft Corporation is het grootse software bedrijf ter wereld. Microsoft ontwikkelt besturingssystemen voor de pc en kantoorsoftwarepakketten. Microsoft staat in het lijstjes met de tien waardevolste bedrijven van de wereld.
Enkele bekende producten van Microsoft
Door het bedrijf werden allerlei populaire producten ontwikkeld. De populariteit bleef niet zonder resultaat. Drie medewerkers werden miljardairs, terwijl 20.000 medewerkers miljonair werden. Het bedrijf ontwikkelde diverse bekende producten.
Het besturingssysteem MS-DOS
IBM bood Microsoft in 1980 een contract aan voor de ontwikkeling van een besturingssysteem. Dit besturingssysteem werd het bekende MS-DOS waardoor Microsoft een leidende rol kreeg op de markt van besturingssystemen.
Microsoft Windows
In 1984 bracht Microsoft het bekende Microsoft Windows uit. Dit is een grafische uitbreiding van het besturingssysteem MS-DOS en werd een groot succes.
Op 13 maart 1986 ging het bedrijf naar de beurs. In de loop van de jaren werden steeds nieuwe versies van Windows uitgebracht: Windows 95, Windows XP, Windows Vista en Windows 7. De software werd steeds gebruiksvriendelijker en er werd veel aandacht besteed aan de gebruikersinterface.
In maart 2004 klaagde de Europese Unie Microsoft aan wegens machtsmisbruik. Microsoft zou met Windows een monopolie hebben bereikt. Het bedrijf moest een boete betalen van 497 miljoen euro. Dit soort boetes kunnen de reputatie van een bedrijf schaden en de bedrijfsresultaten drukken. Let dus goed op het nieuws wanneer je een investering in Microsoft overweegt.
De Microsoft Xbox
Spelcomputers zijn populair en Microsoft is nog steeds actief in de race naar de beste console. In 2001 lanceerde Microsoft de eerste Xbox. De grootste concurrenten van het bedrijf voor de spelcomputer zijn Nintendo en Sony.
Bill Gates en ander leiderschap
Bill Gates is het bekende gezicht achter Microsoft. Al in 1998 was Bill Gates formeel niet meer de leider van het bedrijf. Steve Ballmer werd toen de president van het bedrijf. In 2006 trok hij zich meer terug en kreeg Steve Ballmar een steeds grotere verantwoordelijkheid.
Onder zijn leiderschap ging het niet altijd even goed: zo was Windows 8 geen groot succes en ook de overname van Nokia was niet de beste beslissing. In 2014 werd hij opgevolgd door Satya Nadella. Deze nieuwe leider verlegde de focus naar Microsoft Cloud en nam ook LinkedIn over. Bovendien werd er flink afgeschreven op Nokia en ook werden er diverse werknemers ontslagen. Deze nieuwe koers lijkt goed uit te pakken voor Microsoft.
Bill Gates is echter nog steeds actief betrokken bij Microsoft als technologisch adviseur en grootaandeelhouder. In zijn vrije tijd is hij bezig met de Bill & Gates Foundation waarmee hij diverse goede doelen ondersteund.
Wel of niet aandelen Microsoft kopen?
Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom een investering in Microsoft interessant kan zijn. De uitgebreide productdiversificatie en het feit dat het bedrijf globaal actief is, dragen sterk bij aan het succes van Microsoft.
Microsoft bezit bovendien diverse sterke merken zoals Windows, Office en de Xbox en weet marketing in te zetten om steeds meer succes te behalen. Hierdoor is het Microsoft ondanks sterke concurrentie gelukt om een sterk marktaandeel te behouden.
Wel is het belangrijk om de altijd wisselende marktomstandigheden in de gaten te houden. Wanneer het concurrenten lukt om marktaandeel af te pakken, kan de aandelenkoers van het bedrijf onder druk komen te staan. Onderzoek daarom altijd hoe de financiële prestaties van het bedrijf zich ontwikkelen.
Vergeet ten slotte niet om te onderzoeken of Microsoft aandelen wel binnen je beleggingsportfolio passen. Microsoft is een technologie aandeel wat het volatieler maakt dan sommige aandelen. Bepaal daarom voor jezelf of het aandeel binnen je risicotolerantie past.
Auteur
Over Alex Mostert
Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!