Microsoft aandelen kopen

Microsoft is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Bijna iedereen heeft ooit wel eens een Windows computer aangeraakt. Met de wereldwijde ontwikkelingen neemt het aantal mensen dat toegang zal hebben tot een computer alleen maar toe. Dit kan het interessant maken om Microsoft aandelen te kopen. Maar hoe beleg je in het aandeel? En wat is de actuele koers van het Microsoft aandeel? Op deze pagina lees je alles in onze uitgebreide analyse.

Waar kan je Microsoft aandelen kopen?

Overweeg je een investering in Microsoft door de aandelen te kopen? Microsoft is een enorm bedrijf dat het over de afgelopen decennia erg goed heeft gedaan. Het kopen van Microsoft aandelen kan dan ook een goed idee zijn.

Hieronder zie je bij welke brokers je het goedkoopst Microsoft aandelen kunt kopen. Besparen op kosten betekent direct een hoger rendement op je belegging!

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Microsoft. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Microsoft
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Microsoft met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Microsoft?

Je kunt ook actief beleggen in het koersverloop van het aandeel Microsoft. Onder de invloed van nieuws schommelt de koers van het aandeel Microsoft regelmatig. Als actieve speculant kan je zowel inspelen op dalende als stijgende koersen. Een goede broker waar je actief kunt handelen in CFD-aandelen Microsoft is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen bij deze broker:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Microsoft?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Microsoft? Begrijpelijk! Gelukkig kan je met de onderstaande grafiek de koers van het CFD-aandeel Microsoft opvragen. Ook kan je direct een order plaatsen door gebruik te maken van de kopen en verkopen knoppen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Microsoft

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Microsoft.

Analyse van Microsoft

Voordat je besluit of je Microsoft wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Microsoft zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Microsoft zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Microsoft in 2022?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Microsoft gaat doen in 2022 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Microsoft is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in Microsoft?

Er zijn voldoende argumenten voor het investeren in Microsoft aandelen. Een sterk punt aan het bedrijf zijn de sterke ontwikkelingskansen die er bestaan voor het bedrijf. Wanneer Microsoft interessante, nieuwe producten ontwikkelt dan kan dit bijdragen aan de winstgevendheid van het bedrijf. Daarnaast kan het bedrijf ook andere bedrijven en start-ups overnemen die de positie verder versterkt.

Krachtige reputatie

Een ander krachtig punt van het aandeel Microsoft is de krachtige reputatie van het merk. Iedereen kent Microsoft, waardoor mensen sneller bereid zijn om geld te betalen voor de producten die het bedrijf uitbrengt. Bijna iedereen gebruikt Windows (op Apple na), waardoor het erg lastig is voor concurrenten om een nieuw systeem te lanceren. Voor iedere computer die verkocht wordt, ontvangt Microsoft een commissie.

Toch is het bedrijf ook druk bezig met het uitbreiden van haar producten en diensten. Zo ligt de focus van Microsoft steeds vaker op de cloud door bijvoorbeeld het bekende Microsoft Office via de cloud aan te bieden. Gebruikers betalen hiervoor een jaarlijks bedrag waardoor Microsoft een mooie, vaste inkomstenstroom opbouwt. Met Azure concurreren ze ondertussen met Amazon Web Services en ook deze dienst groeit nog steeds sterk. Wanneer je vertrouwen hebt in de potentie van cloud computing dan kan dit een goede reden zijn om een investering in Microsoft aandelen te overwegen.

investeren in Microsoft aandelen

Oppassen voor concurrentie

Microsoft verkoopt haar producten tegen relatief hoge prijzen wat het wel moeilijker kan maken om het lagere segment te bereiken. Er bestaat dan ook een kans dat de concurrentie hier meer marktaandeel van de gigant kan afsnoepen.

Ook lukt het Microsoft niet in alle segmenten om een leidende positie aan te houden. Microsoft is bijvoorbeeld ingehaald door Apple op het gebied van mobiele technologie. Denk je dat Microsoft in de toekomst weer een leidende partij kan worden in dit soort verloren segmenten? Dan kan het extra interessant zijn om Microsoft aandelen te kopen.

Goede financiële positie

Een investering in Microsoft wordt overigens als redelijk veilig gezien: Microsoft heeft namelijk samen met het bedrijf Johnson & Johnson een hogere kredietwaardigheid dan de Amerikaanse overheid. Dit betekent dat je beter je geld kunt uitlenen aan Microsoft dan aan de Amerikaanse overheid wat duidelijk in het voordeel van de financiële situatie van het bedrijf spreekt.

Let op de concurrenten

Wanneer je een belegging in Microsoft overweegt, is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden. Apple is bijvoorbeeld een grote concurrent voor het besturingssysteem van Microsoft. Google is tegelijkertijd een grootmacht die gebruikers ‘steelt’ van de internetbrowser. Een andere grote partij om in de gaten te houden is IBM: dit bedrijf is erg succesvol in het leveren van computerinformatiesystemen.

Doordat Microsoft in zoveel losse segmenten actief is, is er ook sprake van veel concurrentie. Het is als investeerder belangrijk om goed in de gaten te houden of Microsoft de concurrentie nog steeds kan bijbenen. Lijkt het erop dat Microsoft marktaandeel verliest? Dan kan het verstandig zijn om je Microsoft aandelen te verkopen.

Microsoft aandelen

Stappenplan voor het kopen van Microsoft aandelen

Wanneer je gaat beleggen in Microsoft, wil je natuurlijk de best mogelijke resultaten behalen. In dit deel van het artikel bespreken we wat je kunt doen om je eerste Microsoft aandelen te kopen.

Stap 1: kies een betrouwbare broker

Veel mensen besteden niet genoeg tijd aan het selecteren van een goede en betrouwbare broker. Wanneer je een dure broker kiest, laat je een hoop rendement liggen. Dat is natuurlijk zonde! Wil je weten bij welke brokers je in Microsoft kunt beleggen tegen gunstige tarieven? Bekijk dan direct ons overzicht van beste brokers:

Stap 2: analyseer het aandeel

Voordat je belegt in Microsoft aandelen, is het belangrijk om het bedrijf goed te analyseren. Je kunt hiervoor kijken naar de fundamentele aspecten van het bedrijf. Onderzoek bijvoorbeeld hoe de winst in verhouding staat tot de huidige aandelenkoers en onderzoek of het bedrijf veel schulden heeft. Vergelijk het bedrijf vervolgens ook goed met de concurrentie: bepaal of Microsoft nog steeds met de concurrentie kan meekomen.

Ben je ervan overtuigd dat Microsoft ook in de toekomst kan blijven doorgroeien? Dan kan het zeker slim zijn om te investeren in Microsoft door de aandelen te kopen.

Stap 3: bepaal het bedrag van je investering

Voordat je Microsoft aandelen koopt, is het verstandig om het bedrag van je investering te bepalen. Het is in de meeste gevallen aan te raden om niet je volledige storting te investeren in alleen Microsoft aandelen. Door risicospreiding toe te passen verklein je de kans dat je geld verliest doordat het bedrijf toch slechte resultaten neerzet. Bekijk daarom goed welk percentage van je beleggingen je wilt toewijzen aan Microsoft en bereken op basis daarvan het bedrag dat je in Microsoft wilt investeren.

Stap 4: plaats een order

Zodra je er zeker van bent dat je Microsoft aandelen wilt kopen, kan je een order plaatsen. Voor lange termijn investeerders zal de marktorder hiervoor voldoende zijn: je koopt de aandelen dan direct tegen de meest aantrekkelijke prijs die beschikbaar is. Een alternatief is de limiet order waarmee je de aandelen pas koopt wanneer het aandeel naar een bepaalde prijs is gedaald. In dat geval ben je er natuurlijk niet zeker van dat je daadwerkelijk Microsoft aandelen koopt.

In het kort over Microsoft Corporation

Microsoft Corporation werd in op 4 april 1974 opgericht door Bill Gates en Paul Allen. Het bedrijf werd gevestigd in de Amerikaanse stad Redmond in Washington. Door het bedrijf worden allerlei producten en diensten voor computers ontwikkeld.

Microsoft Corporation is het grootse software bedrijf ter wereld. Microsoft ontwikkelt besturingssystemen voor de pc en kantoorsoftwarepakketten. Microsoft staat in het lijstjes met de tien meest waardevolle bedrijven van de wereld. Op 25 april 2019 was Microsoft ruim één biljoen Amerikaanse dollar waard: daarmee is de oprichter Bill Gates direct één van de rijkste personen op aarde.

Beleggen in Microsoft

Microsoft aandelen analyse

Overweeg je een investering in het aandeel Microsoft? Dan is het belangrijk om eerst een goede analyse uit te voeren. Doordat het bedrijf actief is in veel gebieden & sectoren, kan het lastig zijn om een totaal overzicht te krijgen. Wanneer de Xbox het bijvoorbeeld beter doet dan de PlayStation, hoeft dit niet direct te betekenen dat de koers van het aandeel Microsoft ook zal stijgen.

Dit komt doordat een ander bedrijfsonderdeel zomaar roet in het eten kan gooien. Je zult bij een analyse van het aandeel Microsoft dus een meer holistische aanpak moeten toepassen. Je kan dan kijken naar diverse cijfers:

  • Hoe ontwikkelt de algemene economie zich?
  • Wat is het marktaandeel van Microsoft in verschillende regio’s?
  • Hoe doen de laatste producten van Microsoft het?
  • Hoe ontwikkelt de winst van Microsoft zich?
  • Hoe is de winst : koers verhouding van het aandeel?

Enkele bekende producten van Microsoft

Door het bedrijf werden allerlei populaire producten ontwikkeld. De populariteit bleef niet zonder resultaat. 3 medewerkers werden miljardairs, terwijl 20.000 medewerkers miljonair werden. Het bedrijf ontwikkelde diverse bekende producten.

Het besturingssysteem MS-DOS

IBM bood Microsoft in 1980 een contract aan. Ze werden gevraagd om een besturingssysteem te ontwikkelen voor de IBM Personal Computer. Door Microsoft werd het besturingssysteem MS-DOS ontwikkeld. Er kwam veel software beschikbaar voor MS-DOS waardoor Microsoft een leidende rol kreeg op de markt van besturingssystemen.

Microsoft Windows

In 1984 bracht Microsoft het bekende Microsoft Windows uit. Dit is een grafische uitbreiding van het besturingssysteem MS-DOS en was een groot succes.

Op 13 maart 1986 ging het bedrijf naar de beurs. In de loop van de jaren werden steeds nieuwe versies van Windows uitgebracht: Windows 95, Windows XP, Windows Vista en Windows 7. De software werd steeds gebruiksvriendelijker en er werd veel aandacht besteed aan de gebruikersinterface.

In maart 2004 klaagde de Europese Unie Microsoft aan wegens machtsmisbruik. Microsoft zou met Windows een monopolie hebben bereikt. Het bedrijf moest een boete betalen van 497 miljoen euro. Dit soort boetes kunnen de reputatie van een bedrijf schaden en de bedrijfsresultaten drukken. Let dus goed op het nieuws wanneer je een investering in Microsoft overweegt.

De Microsoft Xbox

Spelcomputers zijn populair en Microsoft is nog steeds actief in de race naar de beste console. In 2001 lanceerde Microsoft de eerste Xbox. De grootste concurrenten van het bedrijf voor de spelcomputer zijn Nintendo en Sony.

Microsoft Xbox

 

De koers van aandelen Microsoft

Microsoft is een aantrekkelijk aandeel voor beleggers. De koers vertoont al jarenlang een stijgende lijn. Tussen de laatste week van januari 2015 en de laatste week van 2019 steeg het aandeel in waarde. Januari 2015 was een aandeel circa 41 dollar waard. In december 2019 is een aandeel circa 185 euro waard.

Hieronder kan je het koersverloop van het aandeel Microsoft zien. Actieve beleggers kunnen mooi inspelen op alle bewegingen van het aandeel.

Microsoft koersverloop

Reden voor optimisme

Wat betreft het toekomstige koersverloop van aandelen Microsoft is er reden voor optimisme. Waarom? In de afgelopen periode van tien jaar steeg de Dow Jones Industrial Average gemiddeld 168% in waarde. In diezelfde periode stegen de aandelen van Microsoft bijna 428% in waarde.

Het is dus een voor beleggers aantrekkelijk aandeel. Een verdere waardestijging van het bedrijf Microsoft in de toekomst is dan ook niet onwaarschijnlijk. Denk jij erover na om Microsoft aandelen te kopen?

Microsoft aandelen kopen

Bill Gates en ander leiderschap

Bill Gates is het bekende gezicht achter Microsoft. Hij staat ook wel bekend als de rijkste persoon op aarde. Al in 1998 was Bill Gates formeel niet meer de leider van het bedrijf. Steve Ballmer werd toen de president van het bedrijf. Bill Gates had toen nog wel de titel CEO. In 2006 trok hij zich meer terug en kreeg Steve Ballmar een steeds grotere verantwoordelijkheid.

Onder zijn leiderschap ging het niet altijd even goed: zo was Windows 8 geen groot succes en ook de overname van Nokia was niet de beste beslissing. In 2014 werd hij opgevolgd door Satya Nadella. Deze nieuwe leider verlegde de focus naar Microsoft Cloud en nam ook LinkedIn over. Bovendien werd er flink afgeschreven op Nokia en ook werden er diverse werknemers ontslagen. Deze nieuwe koers lijkt goed uit te pakken voor Microsoft.

Bill Gates is echter nog steeds actief betrokken bij Microsoft als technologisch adviseur en grootaandeelhouder. In zijn vrije tijd is hij bezig met de Bill & Neldina Gates Foundation waarmee hij diverse goede doelen ondersteund.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *