Nokia aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Denk je erover na om Nokia aandelen te kopen? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten wanneer je in aandelen Nokia wilt beleggen! Bekijk hier de laatste koers & lees de uitgebreide analyse van de sterke en zwakke punten.

Hoe kan je Nokia aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van het aandeel Nokia? Dan kan het slim zijn om Nokia aandelen te kopen.

Hieronder kan je dan direct zien bij welke aanbieders je het goedkoopst Nokia aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Nokia. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Nokia & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Nokia?

Wanneer je gaat beleggen is het altijd belangrijk om de koers van een aandeel goed in de gaten te houden. Wil je weten hoe de koers van het CFD-aandeel Nokia zich ontwikkeld? Bekijk dan direct de onderstaande grafiek! Met de koop- en verkoopknoppen kan je direct een positie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Nokia

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Nokia.

Analyse van Nokia

Voordat je besluit of je Nokia wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Nokia zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Nokia zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Nokia in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Nokia gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Nokia is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

De sterke punten van Nokia aandelen

 • Sterke merknaam: de aandelenkoers van Nokia is sinds het begin van het decennium flink gedaald, maar de merknaam is nog steeds erg bekend.
 • Productdiversificatie: Nokia biedt verschillende telecommunicatieproducten aan zoals 5G-netwerken en softwareoplossingen.
 • Sterke marktpositie: Nokia heeft een sterke marktpositie opgebouwd en zet jaarlijks goede resultaten neer.

De zwakke punten van aandelen Nokia

 • Concurrentie: Nokia heeft te maken met sterke concurrentie.
 • Key markten: Nokia is sterk afhankelijk van de Europese en Noord-Amerikaanse markt voor haar resultaten.
 • Externe factoren: een verslechtering van de economische situatie kan de aandelenkoers van Nokia onder druk zetten.

Hoe kan je beleggen in Nokia aandelen?

 1. Open eerst een account bij een populaire aandelen broker
 2. Activeer je account zodat je met echt geld kunt investeren
 3. Stort vervolgens genoeg geld om Nokia aandelen te kopen
 4. Selecteer het Nokia aandeel binnen het trading platform
 5. Vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen

Over het bedrijf Nokia

Nokia was een bekende fabrikant van mobiele telefoons. Bijna iedereen heeft een mobiele telefoon van Nokia, zoals de 3210 en 3310 in zijn handen gehad. In de jaren 90 had het Finse bedrijf een zeer groot marktaandeel en de aandelenkoers steeg sterk. Jammer genoeg heeft het bedrijf deze top nooit meer kunnen bereiken.

Analyse van het bedrijf Nokia

Voordat je Nokia aandelen koopt, is het belangrijk om het bedrijf goed te analyseren. De koers van Nokia wordt sterk beïnvloed door de activiteiten van de concurrenten. Het is daarom belangrijk om te blijven kijken hoe Nokia het doet in vergelijking met bijvoorbeeld Vodafone of AT&T.

Ook is het slim om de verschillende samenwerkingen van Nokia goed in de gaten te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de alliantie met Accenture en de fusie met Alcatel-Lucent. Wanneer dit soort samenwerkingen goed uitpakken kan het veel kosten besparen wat gunstig is voor de resultaten op de lange termijn.

nokia

De concurrenten

Een belangrijk onderdeel bij elke aandelenanalyse is een analyse van de concurrentie. Maar wat zijn nu eigenlijk de grootste concurrenten van Nokia?

 • Apple is de marktleider en grootste concurrent in de sector
 • Ook Samsung doet het tegenwoordig erg goed en is een sterke concurrent
 • Huawei is ook een concurrent die je goed in de gaten moet houden

Waarom kan beleggen in Nokia goed uitpakken?

Sterke positie op telecommunicatiemarkt

Nokia kan een interessante belegging zijn doordat het een goede positie op de telecommunicatiemarkt heeft. Dit komt onder andere door de recente fusie met Alcatel-Lucent waardoor het bedrijf zich tussen drie grote marktleiders weet te plaatsen.

Risicospreiding

Een ander sterk punt van het bedrijf Nokia is dat er voldoende spreiding is. Nokia is niet afhankelijk van één regio voor de omzet. Ruim dertig procent van de totale omzet is afkomstig uit Noord-Amerika. Het bedrijf weet echter ook voet aan de grond te krijgen in Azië en behaalt daarnaast ook veel omzet in Europa. Hierdoor kan een economische dip in één regio goed worden opgevangen door de omzet van andere regio’s.

Divers productaanbod

Ook op het gebied van productaanbod heeft Nokia een goede spreiding. Het lukt ze in veel segmenten niet om marktleider te zijn, maar ondanks dat lukt het ze wel om er omzet te behalen.

Het bedrijf is bijvoorbeeld actief met het aanbieden van vaste en mobiele netwerken. Daarnaast is het bedrijf ook actief in IP-routing, optische DWDM en diverse cloud services. Het bedrijf staat aan de top wanneer het aankomt op ADSL en FTTx breedbandtoegang. Een negatief resultaat binnen één productgroep kan worden opgevangen door een gunstig resultaat binnen een andere groep.

Goede R&D ontwikkelingen

Verder is het belangrijk om te vermelden dat Nokia tegenwoordig veel geld stopt in onderzoek en ontwikkeling. Hiermee willen ze blijven innoveren, zodat ze de concurrentie aan kunnen. Het bedrijf bezit dankzij dit onderzoek een behoorlijke serie octrooien met een totale waarde van miljarden. Denk je dat het Nokia ook in de toekomst lukt om te blijven innoveren? Dan kan het kopen van Nokia aandelen zomaar interessant zijn.

Risico’s van beleggen in Nokia

Mobiele divisie stelt teleur

De mobiele divisie levert bijvoorbeeld nog steeds niet genoeg op en zou in de toekomst wel eens kunnen verdwijnen. Het is Nokia niet meer gelukt om zoals in het verleden helemaal aan de top te komen.

Concurrentie

Verder is het belangrijk om te vermelden dat de concurrentie hevig is. Binnen de mobiele netwerken kan je wellicht stabiliteit vinden. Het is echter ook lastig om met een volledig uniek idee te komen waarmee het bedrijf plotseling bijzonder goede resultaten kan neerzetten.

Nokia dividend

Het dividendbeleid van Nokia was altijd gunstig. Na de fusie met Alcatel-Lucent kan dit veranderen. Het is daarom belangrijk om het aandeel Nokia goed te analyseren voordat je tot kopen overgaat.

De enorme blunder van Nokia

Nokia maakte een enorme toen Apple telefoons met een groot scherm en een touchscreen op de markt bracht. Apple zag smartphones als een tijdelijke hype. Deze blunder bleef niet zonder gevolgen: de koers van een aandeel Nokia is sindsdien flink gedaald.

Microsoft besloot om samen te gaan werken met Nokia. Er was zelfs sprake van een overname van Nokia door Microsoft. De samenwerking met Microsoft zorgde ervoor dat de koers van een aandeel Nokia zich enigszins herstelde. Binnen de samenwerking beloofde Nokia om Bing, de zoekmachine van Microsoft, automatisch in te stellen op de toestellen.

Toekomstplannen Nokia

Niet iedereen weet dat Nokia ooit is begonnen als producent van rubber. De geschiedenis van Nokia laat zien dat dit bedrijf steeds andere bronnen van inkomsten kan vinden. Nokia lijkt zich, zelfs bij dalende aandelenkoersen, steeds te herstellen.

In 2016 werd door Nokia Withings overgenomen. Dit is een producent van gezondheidsproducten en smartwatches. Inmiddels heeft Nokia Withings weer verkocht omdat Nokia zich steeds meer op de zakelijke markt wil richten.

Nokia is dus een soort zakelijke kameleon die zich steeds weet aan te passen aan de markt om te blijven overleven. Denk je dat Nokia het fiasco met de smartphones te boven komt? Dan kan het interessant zijn om te investeren in Nokia door Nokia aandelen te kopen.

Wel of niet Nokia aandelen kopen?

Nokia heeft een lange geschiedenis, maar is sinds de top van meer dan €60 per aandeel flink gezakt. In het begin van het decennium stond Nokia bekend als mobiele telefoon producent, maar tegenwoordig leveren ze vooral telecommunicatie-infrastructuur. Aangezien de vraag naar dit soort infrastructuur stijgt, kan Nokia hier nog steeds goede resultaten behalen.

Wel is het belangrijk om de politieke situatie in de gaten te houden. Wanneer overheden strenge regels instellen kunnen ze bedrijven weren. Dit gebeurde bijvoorbeeld met Huawei, een bedrijf dat vergelijkbare diensten als Nokia levert.

Het is uiteindelijk belangrijk om de Nokia aandelen goed in de gaten te houden wanneer je een investering overweegt. Onderzoek wat de risico’s van een belegging in Nokia zijn en bepaal of het voor jou verstandig is om Nokia aandelen te kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *