Samsung aandelen kopen

Denk je erover na om te beleggen in Samsung? Begrijpelijk! Deze enorme Koreaanse onderneming heeft ondertussen de wereld veroverd. Met de constante dreiging van een oorlog met Noord-Korea kan het wel een spannende investering zijn. Wil je aandelen Samsung kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Ook kan je hier de actuele koers van Samsung eenvoudig opvragen.

Hoe kan je actief beleggen in Samsung?

Heb je voldoende tijd en beleg je liever actief? Dan kan je ervoor kiezen om te handelen in CFD’s op het aandeel Samsung. Een groot voordeel van CFD’s is dat je een hefboom kan toepassen op je investering. Door een hefboom te gebruiken kan je met een klein bedrag een grotere positie openen. Hierdoor nemen zowel je potentiële winst als je potentiële verlies toe.

Je kan actief beleggen in Samsung CFD-aandelen zonder risico proberen bij Plus500 met een demo. Dankzij de gebruiksvriendelijke software is het eenvoudig om posities te openen. Wil je de mogelijkheden van online beleggen uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis account te openen:

Waar kan je Samsung aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Samsung? Denk je dat het ze lukt om te blijven innoveren in een markt met krachtige concurrentie? Tot nu toe lijkt het ze te lukken! Je kan bij een online broker eenvoudig Samsung aandelen toevoegen aan je portefeuille.

Hieronder zie je een overzicht met de voordeligste partijen:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€10 + 0,06% voor Samsung
eToro logo aandelen€0 voor Samsung. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
0,15% met JPY500 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Wat is de actuele koers van Samsung?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Samsung? Hieronder zie je de CFD koers van Samsung aangeboden door Plus500. Ook kan je direct beginnen met handelen door op de knoppen bij de grafiek te drukken.

Wat doet Samsung in het kort?

Samsung Electronics is één van de grootste elektronicaconcerns ter wereld. Het is een Koreaans bedrijf. Hoogstwaarschijnlijk weet je dat dit bedrijf smartphones, koelkasten en tablets maakt. Samsung maakt ook allerlei andere producten. Zo maakt Samsung Heavy Industries, een andere poot van het bedrijf, schepen, graafmachines en zelfs tanks.

Beleggen in Samsung

Drie sterren

In het Koreaans betekent het woord Samsung “drie sterren”. De oprichter van het bedrijf koos deze naam niet voor niets. De naam Samsung verwijst namelijk naar zijn ambitie. Het bedrijf zou even groot worden als het heelal en de sterren.

Een slimme marketingcampagne van Samsung

Wellicht weet je het nog. Tijdens de Oscar-uitreiking van 2014 maakte de Amerikaanse presentatrice een selfie met een aantal Hollywoodsterren. Deze selfie werd meer dan 3 miljoen keer op Twitter gedeeld. Veel mensen wisten niet dat deze selfie een marketingcampagne van Samsung was.

Kopen van aandelen Samsung: nadelen

Het bedrijf heeft veel innovatieve concurrenten. Ook dreigende oorlogstaal van Noord-Korea kan de beurskoers laten dalen. Een bedreiging voor de beurskoers is ook de handelsoorlog tussen de VS en China. Het is daardoor niet eenvoudig om de toekomstige beurskoers te voorspellen.

Een succesvol en winstgevend bedrijf

Waarom is het kopen van aandelen Samsung het overwegen waard? Samsung is een succesvol bedrijf dat veel winst maakt. In 2017 maakte Samsung een winst van circa 40 miljard euro. De smartphones van het bedrijf zijn populair.

In het eerste kwartaal van 2013 werden er bijvoorbeeld ruim 62 miljoen smartphones verkocht. Dat is ruim 25% meer dan grote concurrent Apple. In 2018 is het marktaandeel van Samsung smartphones 20,9%. Het marktaandeel van Apple smartphones is dan 12%.

Een omvangrijk bedrijf met veel verschillende producten

In 2017 riep men Samsung uit tot het zesde grootste bedrijf ter wereld. Beleggers die aandelen Samsung kopen lopen daardoor minder risico. Het aanbieden van veel verschillende producten verkleint het risico voor de belegger. Een bedrijf van deze omvang is redelijk stabiel: verliezen op één productgroep kunnen worden opgevangen door positieve resultaten in een andere productgroep. Beursanalisten zijn van mening dat aandelen Samsung de hoeksteen zijn van een stabiel gespreide portefeuille.

Een succesvol bedrijf dat nog verder kan groeien

Ook vanwege zijn groeicapaciteit is Samsung een aantrekkelijke belegging. De voornaamste bron van inkomsten is nog steeds de elektronica en de halfgeleiders. Samsung heeft niet alleen de potentie om te domineren op de markt van de smartphones; het bedrijf kan ook verder groeien als fabrikant van processoren en geïntegreerde schakelingen. Ook kan er meer vraag ontstaan naar Samsung televisies, wasmachines en koelkasten.

Voordat je belegt in Samsung, is het daarom aan te raden om goed in de gaten te houden hoe Samsung het in deze segmenten doet. Presteert Samsung beter en worden de producten populair? Dan kan het slim zijn om aandelen Samsung te kopen.

Een korte geschiedenis

Samsung werd opgericht in 1969, maar wist al snel uit te groeien naar een grote fabrikant binnen de economie van Korea. Het bedrijf profiteerde van de opkomst van huishoudelijke elektronische producten. Ook begon het bedrijf al snel haar producten wereldwijd te exporteren wat bijdroeg aan de groei van het bedrijf.

In de jaren 70 en 80 groeide het bedrijf uit naar een wereldwijde multinational met activiteiten verspreid over de hele wereld. Ook richtte Samsung twee nieuwe research en development instellingen op. Aan het eind van de jaren 80 fuseerde Samsung Electronics en Samsung Semiconductor die toen nog los van elkaar opereerden.

In de jaren 90 en verder profiteerde Samsung sterk van het nieuwe digitale tijdperk. Nieuwe geavanceerde technologieën en innovaties maakte het mogelijk voor Samsung om nieuwe producten te ontwikkelen en om nieuwe markten aan te boren. Samsung is wereldwijd dan ook erg bekend: de merknaam staat in de top 10 van meest bekende merken.

Tegenwoordig is het bedrijf actief in meer dan 60 landen en er werken meer dan 450.000 mensen bij het grote concern. Met een investering in Samsung investeer je dan ook in één van de machtigste en grootste bedrijven van de wereld!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *