Beleggen in Zuid-Korea

Zuid-Korea is een land dat erg afhankelijk is van internationale handel en export. Wanneer het goed gaat met de internationale handel, doen de aandelen van Zuid-Korea het dan ook beter. In dit artikel kan je lezen hoe je het beste in Zuid-Koreaanse aandelen kunt handelen.

Waar kan je het goedkoopst Koreaanse aandelen kopen?

Het is belangrijk om voor een goedkope partij te gaan. Wanneer je aandelen koopt tegen te hoge transactiekosten, verlies je direct een deel van je rendement. Maar bij welke partijen kan je nu eigenlijk het beste Koreaanse aandelen kopen?

Wanneer je echt actief wilt inspelen op de laatste ontwikkelingen, is Plus500 een goede partij. Bij Plus500 kan je door middel van CFD’s orders plaatsen op dalende en stijgende koersen. Met CFD’s heb je dan ook veel flexibiliteit over je beleggingen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen bij Plus500 (CFD service, 76,4% verliest geld):

Plus500 aanmelden

beleggen Zuid Korea

Je kan er ook voor kiezen om direct te investeren in Zuid-Korea. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een EFT te kopen waarmee je de index van Zuid-Korea volgt. Hieronder zie je een overzicht van de brokers waar je het goedkoopst aandelen kunt kopen en verkopen:

Broker
DEGIRO aandelen Gratis trackers voor Zuid-Korea Meer informatie Aanmelden
Flatex aandelen kopen €0 voor Zuid-Koreaanse aandelen Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen Geen Koreaanse aandelen Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen Geen Koreaanse aandelen Meer informatie Aanmelden

Let op de wisselkoers

Het is belangrijk om de wisselkoers van de euro in verhouding met die van Zuid-Korea in de gaten te houden. Wanneer de euro aan kracht verliest, kan je namelijk al snel een deel van je investering verliezen. Je kan dit soort risico’s eventueel afdekken met bijvoorbeeld opties.

Tip: klik hier om de openingstijden van de Zuid-Koreaanse beurzen te bekijken.

Samsung aandelen kopen

Denk je erover na om te beleggen in Samsung? Begrijpelijk! Deze enorme Koreaanse onderneming heeft ondertussen de wereld veroverd. Met de constante dreiging van een oorlog met Noord-Korea kan het wel een spannende investering zijn. Wil je aandelen…

Lees meer: Samsung aandelen kopen