Cursus beleggen in opties - uitgebreide handleiding

Geld verdienen door opties te kopen & verkopen of door opties uit te schrijven klinkt ingewikkelder dan het is. Een optie is eigenlijk een contract waarbij de ene partij aan de andere partij belooft om een bepaalde hoeveelheid effecten te leveren tegen een bepaalde prijs. Op die manier kan je dus geld verdienen zonder aandelen te kopen of verkopen. In deze categorie geven we je een snelcursusbeleggen in opties zodat je direct aan de slag kunt.

Direct beleggen in opties?

Eén van de beste broker om te beleggen in CFD opties is Plus 500. Bij Plus 500 kan je eenvoudig met een druk op de knop CFD opties kopen en verkopen. Bij Plus500 kan je vervolgens onbeperkt oefenen in de gratis demo omgeving voordat je met echt geld gaat handelen in opties (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's).

 Klik hier om Plus 500 uit te proberen >>

Waar kan je het beste in opties beleggen?

Geen commissies op CFD opties Meer informatie Aanmelden
€0,85 voor een call op de AEX Meer informatie Aanmelden
€0,99 voor een call op de AEX. Meer informatie Aanmelden

Snelcursus beleggen in opties

Les 1: wat zijn opties?

In het eerste deel van de cursus leer je de belangrijke kenmerken van opties. Wat zijn bijvoorbeeld de uitoefenprijs en expiratiedatum? En wat is het verschil tussen een calloptie en een putoptie? Aan de hand van de duidelijke voorbeelden leer je hoe de verschillende soorten opties precies werken. Ook leer je op welke manier je opties kunt gebruiken om betere resultaten neer te zetten. Ten slotte gaan we in op de risico’s van opties.

Klik hier om te leren wat opties precies zijn.

Les 2: hoe werkt beleggen in opties?

Aan de hand van duidelijke voorbeelden bekijken we hoe beleggen in opties precies werkt. Je leert hoe je een optie kunt aflezen en wat het verschil is tussen in the money en out of the money opties. Vervolgens bekijken we hoe de waarde van een optie tot stand komt. Aan de hand van duidelijke tabellen bekijken we welke resultaten je kunt behalen met het kopen en schrijven van call- en putopties. Ten slotte bekijken we hoe de hefboomwerking bij opties werkt en hoe dit in je voordeel kan werken.

Klik hier om te leren hoe je kunt beleggen in opties.

Les 3: geld verdienen met opties

In het laatste deel van de basiscursus opties leer je hoe je winst kunt maken met opties. Want hoe selecteer je nu eigenlijk de juiste optie en op welke manier komen winst en verlies tot stand? We behandelen vier bewezen strategieën die je kunt gebruiken om winstgevende resultaten te behalen met de handel in opties. Je kunt opties bijvoorbeeld gebruiken voor speculatie, maar ook voor het beschermen van je portefeuille.

Klik hier om te leren hoe je geld kunt verdienen met opties.

Speciale strategie: putopties gebruiken als verzekering

In deze speciale les binnen de cursus leren we je hoe je putopties kunt gebruiken om je gehele aandelenportefeuille te beschermen. Veel beleggers geloven nog steeds dat opties veel risicovoller zijn dan aandelen. Je kunt opties echter gebruiken voor het volledig beschermen van je portefeuille.

Lees hier hoe je putopties kunt gebruiken om een daling op te vangen

 

Wat is een put optie?

Beleggen in opties kan je flink wat geld opleveren, maar je moet er wel het een en ander vanaf weten voordat het je rendement gaat opleveren. Een put optie kopen of verkopen zijn enkele van de mogelijkheden als je in opties wilt gaan handelen. Wat…

Lees meer: Wat is een put optie?

Beleggen in binaire opties

Binaire opties zijn een erg speculatief beleggingsproduct. Binaire opties trekken veel avontuurlijke beleggers aan die op zoek zijn naar rijkdom. De AFM was echter geen grote fan van binaire opties. Ondertussen zijn deze speculatieve derivaten dan…

Lees meer: Beleggen in binaire opties

Wat zijn opties?

Een optie geef je het recht een bepaald effect binnen een bepaalde periode tegen een vastgestelde prijs te kopen of verkopen. Voor dit recht moet je een premie betalen. Opties zijn risicovoller en wat ingewikkelder dan aandelen, maar door tactisch…

Lees meer: Wat zijn opties?