Hoe kan je beleggen in Franse aandelen?

Beleggen in Frankrijk kan erg aantrekkelijk zijn. Het land is minder gefocust op het buitenland en is daardoor minder afhankelijk van de export dan bijvoorbeeld Duitsland. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste Franse aandelen kopen? En welke aandelen zijn het interessantst? In dit artikel lees je er alles over!

Waar kan je het goedkoopst in Frankrijk investeren?

Voordat je gaat beleggen in Frankrijk, is het belangrijk om te onderzoeken waar je dit voordelig kunt doen. Hier lees je direct hoe je het beste in Frankrijk kunt beleggen.

Hoe kan je goedkoop Franse aandelen kopen?

Wil je de Franse aandelen liever fysiek kopen? Dan is het aan te raden om dit bij een voordelige partij te doen. De transactiekosten die brokers rekenen voor buitenlandse aandelen kunnen sterk wisselen.

In het onderstaande overzicht zie je tegen welke prijzen je Franse aandelen kunt kopen. Op die manier maak je een weloverwogen keuze:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€3,90 voor Frankrijk
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
0,09% met €6 minimum

Hoe kan je actief beleggen in Frankrijk?

Wanneer je een erg actieve belegger bent kan je handelen in Franse aandelen door middel van CFD’s. Met een CFD kan je namelijk speculeren op koersstijgingen en koersdalingen. Een goede partij hiervoor is Plus500. Gebruik de onderstaande knop om er een gratis demoaccount te openen:

77% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Tip: klik hier om de openingstijden van de Franse beurzen te bekijken.

Wat zijn de beste Franse aandelen?

Wil je weten wat het beste Franse aandeel is dat je kunt kopen? Dat is jammer genoeg lastig te zeggen. Sommige mensen investeren bijvoorbeeld om een stabiel dividendinkomen op te bouwen, terwijl andere mensen weer beleggen om een hoge koerswinst neer te zetten. Wel kunnen we je laten zien welke Franse aandelen het meest populair zijn onder beleggers:

  1. Total
  2. Danone
  3. Sanofi
  4. LVMH
  5. L'Oreal
  6. Orange
  7. Novacyt
  8. Airbus
  9. Axa
  10. Engie

Populariteit alleen is geen goede reden om Franse aandelen te kopen. Het is aan te raden om het bedrijf eerst goed te onderzoeken voordat je een belegging opent door de aandelen te kopen. Onderzoek bijvoorbeeld wat de toekomstplannen van het bedrijf zijn en vergelijk het bedrijf met concurrenten binnen de sector.

Waar moet je op letten wanneer je investeert in Frankrijk?

Het is belangrijk om de Franse economie goed in de gaten te houden wanneer je gaat beleggen in Frankrijk. Franse bedrijven zetten veel van hun producten af in het binnenland. Wanneer het minder goed gaat met de economie, dan vallen er direct rake klappen bij veel Franse bedrijven. Natuurlijk is dit minder het geval voor multinationals die de meeste producten in het buitenland afzetten.

Franse bedrijven gebruiken normaal gesproken de euro. Dit betekent dat de wisselkoers van de euro ook effect kan hebben op je beleggingen. Dit is natuurlijk extra het geval wanneer je belegt in een andere valuta dan de euro. De prijs van de euro beïnvloedt echter ook de mate waarin Frankrijk kan concurreren met andere bedrijven. Slimme beleggers houden daarom de wisselkoers van de euro goed in de gaten.

Hoe kan je beleggen in de CAC 40 index?

De aandelen staan in Frankrijk genoteerd op de Euronext in Parijs. Het kan als belegger soms lastig zijn om te bedenken welk aandeel je het beste kunt kopen. Door je geld te investeren in een fonds, hoef je deze beslissing niet langer te nemen. Bovendien kan je de sectorspecifieke risico’s beperken door je beleggingen zoveel mogelijk te spreiden over andere productcategorieën.

Wanneer je in de Franse economie wilt beleggen, dan kan je het beste een ETF op de CAC40 kopen. De CAC40 bevat de 40 grootste, Franse bedrijven. De bedrijven hebben een gewicht binnen de index dat samenhangt met de grootte van de onderneming. Onderzoek daarom goed welke ondernemingen het grootste deel van de index uitmaken.

Een goede partij waar je kunt beleggen in de CAC 40 index is DEGIRO. Bij DEGIRO kan je gratis handelen in fondsen die genoteerd staan onder de selectie kernfondsen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij DEGIRO:

Airbus aandelen kopen
Christian Dior aandelen kopen
AXA aandelen kopen
Hermès aandelen kopen
Louis Vuitton (LVMH) aandelen kopen
Total aandelen kopen
Altice aandelen kopen
Michelin aandelen kopen
Danone aandelen kopen
Renault aandelen kopen
Société Générale aandelen kopen
L’Oréal aandelen kopen
Carrefour aandelen kopen
BNP Paribas aandelen kopen
Ubisoft aandelen kopen
Vivendi aandelen kopen
Peugeot Citroën aandelen kopen