Ubisoft aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je Ubisoft aandelen kopen? In dit artikel vind je een uitgebreide analyse van de aandelen Ubisoft. Ook kan je hier de laatste aandelenkoers raadplegen; wel handig als je wilt beleggen in aandelen Ubisoft!

Hoe kan je Ubisoft aandelen kopen?

Wanneer je aandelen koopt, moet je vertrouwen hebben in de toekomst van het bedrijf. Denk je erover na om Ubisoft aandelen te kopen? Onderzoek dan aan welke games het bedrijf momenteel werkt. Denk je dat deze games een succes gaan worden? Dan kan je door Ubisoft aandelen te kopen goede resultaten neerzetten.

Hieronder zie je bij welke brokers je het voordeligst Ubisoft aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Ubisoft. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Ubisoft & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Ubisoft?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Ubisoft? Hieronder kan je de laatste koersontwikkelingen van Ubisoft volgen. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Ubisoft

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Ubisoft.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Ubisoft zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het slim zijn om Ubisoft aandelen te kopen?

 • Sterk merk: Ubisoft is een sterke partij binnen de gaming industrie.
 • Diversificatie: Ubisoft brengt games uit onder verschillende genres en stijlen.
 • Financieel sterk: dankzij sterke titels weet het bedrijf goede financiële resultaten neer te zetten.
 • Digitale verkopen: Ubisoft verkoopt steeds meer games digitaal, wat positief is voor de winstmarge van het bedrijf.

Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in Ubisoft?

 • Hit games: Ubisoft is sterk voor haar inkomsten van enkele hit games en moet deze blijven verbeteren.
 • Concurrentie: de games van Ubisoft moeten de concurrentie aangaan met titels van hoge kwaliteit van de concurrentie.
 • Techniek: de groeipotentie van Ubisoft hangt sterk af van de technologische ontwikkelingen. Ook is Ubisoft sterk afhankelijk van de interesse in gaming.

Wat zijn de grootste concurrenten van Ubisoft?

 • Electronical Arts
 • Activision Blizzard
 • Take-Two Interactive
 • Capcom
 • Square Enix

Hoe kan je beleggen in Ubisoft aandelen?

 1. Open een account bij een broker: met een broker account kan je direct Ubisoft aandelen kopen & verkopen.
 2. Activeer & stort geld: voordat je kunt beleggen in Ubisoft aandelen, moet je eerst je account activeren. Stort vervolgens geld op je aandelenrekening om direct te beginnen met investeren.
 3. Ubisoft aandelen kopen: navigeer binnen het handelsplatform naar Ubisoft aandelen om het orderscherm te openen.
 4. Order invullen: bepaal het bedrag dat je wilt investeren. Je kunt eventueel gebruikmaken van een marktorder of limietorder.
 5. Kopen: druk vervolgens op kopen om de order direct naar de beurs te versturen.

Over het bedrijf Ubisoft

Het Franse bedrijf Ubisoft Entertainment stond vroeger bekend onder de naam Ubisoft. Ubisoft is één van de grootste games ontwikkelaars van de wereld; het is het op drie na grootste bedrijf in de industrie.

Ubisoft

Een bedrijf met veel ontwikkelstudio’s en dependances

Het bedrijf Ubisoft Entertainment heeft ontwikkelstudio’s en dependances in onder andere Rotterdam, Londen, Parijs, Abu Dhabi, Barcelona, Odessa, San Francisco, Shanghai en Singapore. Ieder jaar worden er nieuwe ontwikkelstudio’s en dependances opgericht of overgenomen.

Denk je dat deze internationale verspreiding bijdraagt aan het succes van Ubisoft? Dan kan het slim zijn om Ubisoft aandelen te kopen.

Geschiedenis van Ubisoft Entertainment

De geschiedenis van het bedrijf begint in 1986 toen vijf broers het bedrijf Ubisoft oprichtten. Het bedrijf was gevestigd in de plaats Carentoir in Frankrijk. De broers begonnen direct met het ontwikkelen van computerspelen en er werden afspraken gemaakt met andere ontwikkelaars. Door deals met bedrijven als Electronic Arts lukte het de broers om de ontwikkelde computerspelen te verspreiden over heel Frankrijk.

Aan het eind van de jaren 90 lukte het Ubisoft om de games te verkopen in andere landen. De computerspelen werden onder ander verkocht in Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Redstorm Entertainment, een succesvolle Amerikaans uitgever van computergames, werd in 2000 onderdeel van Ubisoft.

Het eerste spel van Ubisoft

Het eerste officiële spel dat werd uitgegeven door Ubisoft is Zombi. Zombi is een surival horrorgame vanuit first-person wat betekent dat je direct door de ogen van de centrale held kijkt. Het spel speelt zich af in Londen waar je tijdens een zombie-uitbraak moet overleven.

Groei met Red Storm

Het bedrijf Ubisoft is groot geworden door slim andere partijen over te nemen. Een voorbeeld van een ontwikkelaar die ze overname was Red Storm Entertainment. In 2000 werd dit bedrijf onderdeel van Ubisoft. Games die vervolgens werden ontwikkeld waren onder andere Tom Clancu’s Splinter Cell en Prince of Persia.

Het is verstandig om eventuele overnames door het bedrijf Ubisoft goed in de gaten te houden. Wanneer je denkt dat een overname positief bijdraagt aan de resultaten van het bedrijf, kan het slim zijn om Ubisoft aandelen te kopen.

Is het verstandig om Ubisoft aandelen te kopen?

Voordat je kunt besluiten of het slim is om Ubisoft aandelen te kopen, is het aan te raden om de gaming markt goed te onderzoeken. Games worden steeds complexer en de grote gaming bedrijven concurreren voor de aandacht van de gamer. Ubisoft moet dan ook constant nieuwe, creatieve titels uitbrengen om goed te blijven presteren.

Investeren in de gaming markt kan sowieso een goed idee zijn: in 2025 is de gehele markt naar verwachting ruim 250 miljard dollar waard. De markt groeit nog steeds sterk en steeds meer mensen raken enthousiast over het spelen van games. Gaming is dan ook zeker niet meer alleen iets voor nerds en studiebollen.

Wel is het belangrijk om de concurrentie in de gaten te houden. Ook is de politiek steeds meer bezig met de gaming industrie: nieuwe regels kunnen de winstgevendheid van nieuwe titels onder druk zetten.

Of het slim is om Ubisoft aandelen te kopen, hangt uiteindelijk af van je persoonlijke situatie. Onderzoek daarom uitgebreid of Ubisoft aandelen binnen je beleggingsstrategie passen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *