Hoe kan je beleggen in Amerikaanse aandelen?

Je kunt in Nederlandse aandelen beleggen, maar het is ook mogelijk (een deel van) jouw vermogen in Amerikaanse aandelen te steken. Veel Nederlandse beleggers vinden de Amerikaanse aandelen erg interessant. Dit komt omdat deze aandelen uitgegeven worden door enkele grote bedrijven, waaronder Facebook, Apple, Alphabet (Google) en Microsoft.

Hoe kan je actief beleggen in Amerikaanse aandelen?

Wil jij ook actief beleggen in Amerikaanse aandelen? Begrijpelijk! Door actief te handelen in het koersverloop van Amerikaanse aandelen kan je zowel inspelen op stijgende en dalende koersen. Hiervoor heb je een account nodig bij een CFD-broker waarmee je een short positie kunt innemen. Met een short positie behaal je namelijk een gunstig beleggingsresultaat wanneer de koers van het aandeel daalt.

Een professionele en betrouwbare broker waar jij terecht kunt om in Amerikaanse CFD-aandelen te beleggen, is de broker Plus500. Overigens biedt deze broker niet alleen de mogelijkheid aan om in CFD Amerikaanse aandelen te beleggen, maar is er een veel groter aanbod beleggingsproducten. Wil je beleggen in Amerikaanse CFD-aandelen gratis proberen met een demo? Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

Plus500 aanmelden

Waar kan je goedkoop Amerikaanse aandelen kopen?

Sommige mensen kopen liever Amerikaanse aandelen voor de lange termijn. Wanneer je Amerikaanse aandelen koopt, kan je een positief rendement behalen door koerswinst en dividenduitkeringen. Wanneer je aandelen koopt, moet je dus uitgebreider onderzoek doen dan wanneer je voor de korte termijn gaat beleggen in aandelen.

Een goede partij om Amerikaanse aandelen te kopen is eToro. Bij eToro profiteer je geen commissies wanneer je aandelen koopt, waardoor je ook met een klein bedrag een goed resultaat kunt behalen bij deze partij. Druk op de knop om direct een account te openen bij eToro:

eToro aanmelden

Beleggen in een index

Een goede beleggingsportefeuille bestaat altijd uit meerdere beleggingsproducten. Een voorbeeld hiervan is een aandeel van Alphabet, een obligatie en een tracker. Om direct spreiding te realiseren in jouw portefeuille, kun je er ook voor kiezen in een Amerikaanse index te investeren.

Aan een index zijn meerdere aandelen verbonden. Door in een index te investeren, zorg je direct voor spreiding in de risicoportefeuille. Eén van de bekendste Amerikaanse indices is de S&P 500 index die de 500 grootste bedrijven van Amerika volgt. Een andere bekende index is de Dow Jones. Deze index volgt 30 verschillende Amerikaanse bedrijven.

Een goede broker waarbij je in indexfondsen kunt beleggen is DEGIRO. Bij DEGIRO betaal je namelijk geen transactiekosten over fondsen zie zijn opgenomen in de kernfondsen sectie. Bovendien profiteer je van een gebruiksvriendelijke software en lage transactiekosten. Gebruik de knop om direct een account te openen bij DEGIRO:

DEGIRO aanmelden

 

beleggen in Amerika

In 3 stappen je eerste aandeel kopen

Binnen drie stappen kan je je eerste Amerikaanse aandeel kopen. Hier bespreken we in het kort wat je moet doen om in Amerika te kunnen investeren.

Stap 1: open een account met een broker

Een broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt om aandelen te kopen en verkopen. Het is belangrijk om een goede en betrouwbare broker te kiezen. Niet alle brokers zijn even voordelig: bij sommige brokers betaal je namelijk hoge transactiekosten. Gebruik de knop om direct de beste brokers met elkaar te vergelijken:

brokers vergelijken

Stap 2: selecteer het aandeel

Vervolgens moet je kiezen welk Amerikaans aandeel je wilt kopen. Met technische en fundamentele analyse kan je bepalen welke aandelen ondergewaardeerd zijn. Vergeet ook niet te onderzoeken of het bedrijf ook in verhouding met de concurrentie goed presteert. Op die manier zorg je ervoor dat je de beste resultaten behaalt.

Nadat je besloten hebt om een aandeel te kopen, moet je besluiten voor welk bedrag je de aandelen wilt kopen. Het is belangrijk om niet direct je volledige vermogen in  één belegging te stoppen. Bekijk daarom hoe het aandeel binnen je strategie past en bepaal op basis daarvan hoeveel geld je aan het aandeel wilt toewijzen.

Stap 3: de order plaatsen

Om het aandeel vervolgens echt te kopen moet je een aandelenorder plaatsen bij je broker. Je kunt hiervoor kiezen tussen een market en een limiet order. Met een market order open je de belegging tegen de huidige koers terwijl je met een limiet order een bedrag instelt waarop je het aandeel koopt. De eerste optie is vaak een goede keuze voor de lange termijn investeerder, terwijl de laatste optie beter kan zijn voor de actieve belegger of speculant.

Het W-8BEN formulier

Je kan als buitenlandse belegger geen Amerikaanse aandelen kopen zonder dit formulier in te vullen. Gelukkig gaat dit eenvoudig bij online brokers, je kan dit direct in het online platform doen. Je geeft hiermee aan dat je geen inwoner bent van Amerika waardoor je niet de 30% belasting hoeft te betalen op dividend dat afkomstig is uit Amerika. Ben je wel inwoner in Amerika? Dan kom je jammer genoeg niet onder deze belasting uit.

Wat zijn de grootste Amerikaanse bedrijven?

De grootte van een onderneming wordt vaak gemeten door naar de marktkapitalisatie te kijken. In 2020 zijn het vooral de technaandelen die een grote positie innemen:

Wat zijn de populairste & beste Amerikaanse aandelen?

Het is lastig om te zeggen wat het beste aandeel is, aangezien dit een vrij subjectieve vraag is. Het beste aandeel voor de ene persoon kan bijvoorbeeld te risicovol zijn voor de ander. Het is daarom aan te raden om goed te onderzoeken of een bedrijf bij je past. In dit deel van het artikel bespreken we wat de populairste Amerikaanse aandelen zijn onder beleggers.

Apple

Het bedrijf Apple is waardevoller dan veel kleinere economieën. Onder Steve Jobbs wist het bedrijf uit te groeien tot een icoon. Met een beurswaardering van 2000 miljard (!) kan een investering in het bedrijf zeker interessant zijn.

Microsoft

Microsoft is nog een goed voorbeeld van een IT bedrijf dat enorm succes is. Bijna iedereen maakt wel gebruik van de software van dit bekende bedrijf: Microsoft Word, Internet Explorer en Windows zijn allemaal bekende nummertjes van Microsoft.

Amazon

In Amerika heeft Amazon ruim 50% van de gehele e-commerce wereld in handen en het bedrijf groeit nog steeds in andere regio’s. Bovendien bereiden ze ook uit naar andere takken: zo is Amazon ook erg succesvol in cloudcomputing.

Alphabet

Alphabet staat bij veel mensen vooral bekend als Google. Googlen is een fenomeen geworden en bijna iedereen haalt dagelijks informatie uit deze zoekmachine. Het lukt Google goed om veel geld te verdienen met de advertenties die worden weergeven in de zoekmachine.

General Electric

General Electric is een grote multinational die elektronica producten wereldwijd verhandeld. Een belegging in General Electric aandelen kan dan ook zeker interessant zijn.

Tesla

Tesla is een echte hype: onder Elon Musk werd elektrisch rijden steeds hipper. De productiecapaciteit wordt steeds meer opgeschroefd en dit biedt veel kansen voor beleggers. Waag jij een gokje?

Berkshire Hathaway

Een favoriet van mij vanwege Warren Buffett. Een prachtige man, die ook nog eens erg goed blijkt te zijn in het kopen van de juiste aandelen. Zijn fonds deed het beter dan de S&P 500 wat het kopen van deze aandelen interessant maakt.

Facebook

Facebook is een echte geldmachine: ze weten ontzettend veel van alle gebruikers en dit maakt het interessant voor adverteerders om veel geld uit te geven. Facebook aandelen kopen kan dan ook winstgevend uitpakken.

Walt Disney

Walt Disney is natuurlijk al tientallen jaren bekend vanwege de mooie kinderfilms die ze uitbrengen en door de grote pretparken. De nieuwe streamingdienst kan nog veel meer winst opleveren voor dit grote Amerikaanse bedrijf.

First Majestic Silver

First Majestic Silver is een zilvermijnbedrijf dat vooral actief is in Mexico. Dit maakt het een interessante belegging voor mensen die vertrouwen hebben in een stijgende zilverprijs.

Amerikaanse aandelen kopen

Met welke ETF’s of indexfondsen kan je in Amerika beleggen?

Wil je beleggen in een grotere set Amerikaanse aandelen? Dan zijn indexfondsen of ETF’s ideaal. Door deze fondsen op te kopen, kan je direct investeren in een verzameling aandelen. De volgende fondsen zijn populaire keuzes onder beleggers:

  • Vanguaard S&P 500
  • iShares Core S&P 500
  • iShares NASDAQ 100
  • iShares S&P 500

Let op de dollar

Wanneer je gaat beleggen in Amerikaanse bedrijven, is het belangrijk om op de dollar te letten. Als de dollar duurder wordt, dan ontvang je meer euro’s terug voor je belegging. Wanneer de dollar minder waard wordt, dan ontvang je juist minder euro’s terug. De waarde van de dollar heeft dus veel invloed op je uiteindelijke beleggingsresultaat.

Daar bovenop is het belangrijk om rekening te houden met de concurrentiepositie van Amerika. Wanneer de dollar te duur wordt, dan kan dit de bedrijfsresultaten van ondernemingen weer drukken. Zoals je ziet kan de waarde van een valuta je belegging dus op verschillende manieren beïnvloeden.

Beleggen in een los aandeel

Als je in Amerikaanse aandelen wil beleggen, heb je twee mogelijkheden. Je kunt in meerdere aandelen investeren, maar je kunt je vermogen ook in een enkel aandeel uit Amerika steken.

Wil je bijvoorbeeld profiteren van de verwachte winst van Facebook of denk je dat het aandeel Microsoft snel omhoog zal gaan? Dan beleg je in het aandeel van Facebook of steek je geld in het aandeel van Microsoft. De andere Amerikaanse aandelen laat je dan links liggen.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat dit een risicovolle strategie is. Wanneer het aandeel waarin je investeert onverwacht flink keldert, dan verlies je direct een groot deel van je belegging. Door te investeren in verschillende Amerikaanse bedrijven, verklein je de kans op een groot verlies.

Beleggen in Amerikaanse aandelen vanuit Nederland

Om in Amerikaanse aandelen te beleggen, hoef je helemaal niet naar het buitenland. Het maakt niet uit of je een enkel aandeel wil kopen of in een index wil investeren: dit doe je gewoon vanuit Nederland. Er zijn namelijk diverse online brokers die het beleggen in Amerikaanse aandelen aanbieden.

Wil je weten bij welke brokers je het goedkoopst kunt beleggen in Amerikaanse aandelen? Bekijk dan direct wat de beste brokers zijn om te beleggen:

brokers vergelijken

Tip: oefen met een demo-account 

Ga je voor het eerst in CFD Amerikaanse aandelen beleggen? Dan raden wij je aan om niet direct je eigen geld in te zetten. Door eerst met een fictief vermogen te oefenen, leer je jezelf de juiste beleggingskeuzes te maken en goed te reageren op ontwikkelingen in de (Amerikaanse) economie.

Je kunt oefenen met beleggen door een gratis demo te openen. Heb je genoeg geoefend? Dan kan je dit account omzetten in een echt beleggingsaccount. Nu kun je beleggen met je eigen geld en echt aan de slag. Wil je weten waar je het beste een demo kunt openen? Bekijk dan onze demo pagina:

demo beleggen

Let op de totale kosten

Wanneer je gaat beleggen in Amerikaanse aandelen bij een broker, dan is het belangrijk om alle kosten goed in de gaten te houden. Er zijn namelijk drie kosten die berekend kunnen worden op je aandelentransactie.

De eerste kosten die berekend kunnen worden zijn commissies. Bij sommige brokers betaal je bijvoorbeeld een vast bedrag voor iedere aandelentransactie.

Een andere bron van kosten zijn de spread kosten: dit is ook wel het verschil tussen de bied- en de laatkosten. Sommige brokers zonder commissies kunnen alsnog duur uitvallen wanneer ze een wijde spread hanteren. Je betaalt dan een hogere prijs voor ieder aandeel.

Een derde bron van kosten zijn de valutakosten. Wanneer je in een andere valuta dan dollars Amerikaanse aandelen koopt, betaal je vaak kosten om je euro’s om te wisselen voor dollars. Sommige brokers rekenen hoge kosten voor het omwisselen van de ene valuta naar de andere.

investeren in Amerika

Een hefboom toepassen

Je kan er ook voor kiezen om een hefboom toe te passen op beleggingen in Amerikaanse aandelen. Hierdoor kan je met een kleiner bedrag een grotere positie innemen. Wel lopen je verliezen sneller op en je kunt zelfs het volledige saldo op je beleggingsrekening verliezen. Laten we dit toelichten aan de hand van een voorbeeld.

Wanneer je een aandeel koopt voor € 10 en de koers stijgt met € 1 dan behaal je een winst van € 1. Als je besluit om een hefboom toe te passen van 1:10 dan behaal je in dezelfde situatie een winst van € 10. Tegelijkertijd betekent dit ook dat je het volledige bedrag op je rekening verliest wanneer de koers slechts € 1 daalt. Pas daarom goed op wanneer je een hefboom toepast op je Amerikaanse beleggingen!

Enkele laatste tips wanneer je Amerikaanse aandelen koopt

Het is natuurlijk belangrijk om de situatie in Amerika goed in de gaten te houden wanneer je gaat beleggen in Amerikaanse bedrijven. De politieke, sociale en economische situatie kan veel invloed uitoefenen op je beleggingen. Zo kan een presidentsverkiezing belangrijk zijn voor het verloop van de aandeelkoersen. Wanneer één kandidaat de belastingen flink wilt opvoeren en de ander bedrijven meer laat vervuilen, dan zal de laatste kandidaat vooral een positief effect hebben op de aandeelkoersen.

Bij elke belegging is het belangrijk om je risico’s goed te managen. Het is vaak aan te raden om gespreid in te stappen. Door periodiek aandelen bij te kopen voorkom je dat je al je geld investeert op de top en op die manier veel verliest. Je risico’s spreiden doe je daarnaast ook door in verschillende sectoren te beleggen: koop bijvoorbeeld niet alleen aandelen van Amerikaanse vliegmaatschappijen op.

Evalueer je beleggingen regelmatig en bepaal of de aandelen die je hebt gekocht nog steeds bij je passen. Op die manier behaal je de beste resultaten met je beleggingen.

Coinbase aandelen kopen

De traditionele handelsbeurzen hebben hun vorm en strategie toch wat moeten aanpassen sinds de komst van digitale valuta, ook wel bekend als cryptomunten. Cryptomunten worden nu net zoveel verhandeld als aandelen, edelmetalen als goud en ETF’s. Dit…

Lees meer: Coinbase aandelen kopen

GameStop aandelen kopen

De kans dat je nog niet van GameStop hebt gehoord is bijna niet in te denken. De Amerikaanse franchise is begin dit jaar enorm in het nieuws geweest doordat de aandelen als een malle door het dak schoten. Dat alleen maar door een actie op…

Lees meer: GameStop aandelen kopen

SpineGuard aandelen kopen

Er wordt steeds meer ontwikkeld om de gezondheid van mensen te kunnen verbeteren en ziektes en andere problemen aan het lichaam zo goed mogelijk te kunnen verbeteren. De technologie hiervoor staat tegenwoordig voor niks en daardoor kunnen er steeds…

Lees meer: SpineGuard aandelen kopen

Ascensus aandelen kopen

Denk je erover na om te beleggen in de Amerikaanse financiële dienstverlener Ascensus? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres! Ontdek hier hoe je zelf kunt beleggen in Ascensus door de aandelen te kopen. Hoe kan je actief beleggen in…

Lees meer: Ascensus aandelen kopen

UiPath aandelen kopen

Technologische vooruitgang is een belangrijk aspect van de hedendaagse ontwikkelingen. Veel meer zaken worden geautomatiseerd door het gebruik van bijvoorbeeld robots. UiPath is een voorbeeld van een bedrijf die hieraan bijdraagt. Het techbedrijf…

Lees meer: UiPath aandelen kopen

Roblox aandelen kopen

Denk je erover om te beleggen in Roblox? Het bedrijf speelt in op een actieve trend kan daardoor zomaar een goede investering zijn. In dit artikel bespreken we hoe je het beste Roblox aandelen kunt kopen. Hoe kan je actief beleggen in Roblox? Aandelenkoersen…

Lees meer: Roblox aandelen kopen

Nextdoor aandelen kopen

De Amerikaanse netwerksite Nextdoor is flink gegroeid: het kan dan ook aantrekkelijk zijn om de aandelen te kopen. In dit artikel bespreken we hoe je het beste kunt beleggen in Nextdoor. Hoe kan je actief beleggen in Nextdoor? Actief handelen in…

Lees meer: Nextdoor aandelen kopen

Robinhood aandelen kopen

Het kopen van aandelen van de plek waar je aandelen wil kopen. Het klinkt als een vreemde vicieuze cirkel, maar het is zeker mogelijk. Zo kun je aandelen kopen voor Robinhood, een app die het mogelijk maakt om aandelen en andere beursproducten te…

Lees meer: Robinhood aandelen kopen

Instacart aandelen kopen

Instacart is een populaire boodschappendienst waarmee je in Amerika vanuit je luie stoel boodschappen kunt bestellen. Heb je vertrouwen in Instacart? Ontdek hier direct hoe je Instacart aandelen kunt kopen. Hoe kan je actief beleggen in Instacart?…

Lees meer: Instacart aandelen kopen

Bumble aandelen kopen

Bumble is recent naar de beurs gegaan en staat tegenwoordig samen met Tinder bekend als één van de meest populaire dating apps. De applicatie is recent naar de beurs gegaan en nu mensen hun liefde steeds vaker online zoeken, kan een investering in…

Lees meer: Bumble aandelen kopen

Peleton aandelen kopen

Fitness is booming en Peleton speelt mooi in op deze trend! Deze Amerikaanse onderneming verkoopt fitnessapparatuur en lidmaatschappen waarmee je online lessen kunt volgen. In dit artikel bespreken we hoe je kunt beleggen in Peleton door de…

Lees meer: Peleton aandelen kopen

Adobe Inc. aandelen kopen

Adobe is een innoverend bedrijf dat zeker een investering waard kan zijn. Beleggers die er vroeg bij waren hebben in 10 jaar tijd een rendement behaald van bijna 1500%! Dat een belegging in Adobe goed kan uitpakken is dus wel duidelijk: maar hoe…

Lees meer: Adobe Inc. aandelen kopen

Accenture aandelen kopen

Accenture is een internationaal bedrijf dat IT-diensten en consulting aanbiedt. Doordat IT een steeds belangrijkere rol krijgt in de wereld, kan een investering in Accenture aandelen goed uitpakken. In dit artikel bespreken we hoe je zelf kunt…

Lees meer: Accenture aandelen kopen

UPS aandelen kopen

UPS is een bekende Amerikaanse pakketdienst. Wanneer er meer pakketten worden verstuurd, kan het interessant zijn om UPS aandelen te kopen. In dit artikel bespreken we hoe je het beste in UPS kunt beleggen & je kunt hier ook de laatste…

Lees meer: UPS aandelen kopen

AT&T aandelen kopen

Denk je erover na om te investeren in de mobiele telefoonprovider AT&T? Op deze pagina bespreken we hoe je het beste AT&T aandelen kunt kopen. Je kunt op deze pagina daarnaast ook de actuele aandelenkoers van AT&T raadplegen. Hoe kan je…

Lees meer: AT&T aandelen kopen

Carnival aandelen kopen

Carnival is een bekend cruisebedrijf met bekende merken als Princess cruises en AIDA cruises zonder zich. Denk je erover na om Carnival aandelen te kopen? In dit artikel bespreken we hoe je het beste in Carnival kunt investeren. Ook kan je op deze…

Lees meer: Carnival aandelen kopen

Coca-Cola aandelen kopen

Coca-Cola is misschien wel één van de bekendste merknamen ter wereld. Op mensen die in Noord-Korea en Cuba wonen na heeft iedereen wel eens een glaasje Coca-Cola gedronken. Wil je ook beleggen in deze wereldwijd succesvolle onderneming? Bekijk dan…

Lees meer: Coca-Cola aandelen kopen

NVIDIA aandelen kopen

NVIDIA is marktleider bij de ontwikkeling en productie van grafische kaarten die worden gebruikt voor bijvoorbeeld gaming. Daarnaast is het bedrijf ook wereldleider in artificiële intelligentie, elektronica voor zelfrijdende auto’s en software en…

Lees meer: NVIDIA aandelen kopen

CVS Health aandelen kopen

CVS Health is een groot conglomeraat actief op de gezondheidsmarkt. Het aandeel lijkt weerstand te bieden tegen een matig economisch klimaat. Beleggen in CVS Health aandelen kan dan ook zeker de moeite waard zijn. Maar hoe kan je nu eigenlijk het…

Lees meer: CVS Health aandelen kopen

Walt Disney aandelen kopen

Bijna iedereen is ermee opgegroeid: Walt Disney. De films van het bedrijf zijn wereldberoemd en bijna elk meisje op aarde heeft er wel eens van gedroomd om als een Disney prinses te leven. Dit uit zich natuurlijk in een enorm succesverhaal voor het…

Lees meer: Walt Disney aandelen kopen

Roku aandelen kopen

Roku is een bedrijf dat digitale mediaspelers ontwikkelt waarmee je gestreamde video's kunt afspelen. Wil je beleggen in dit interessante en innovatieve bedrijf? Op deze pagina lees je hoe je Roku aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele…

Lees meer: Roku aandelen kopen