fbpx

Beleggen in Amerikaanse aandelen

Je kunt in Nederlandse aandelen beleggen, maar het is ook mogelijk (een deel van) jouw vermogen in Amerikaanse aandelen te steken. Veel Nederlandse beleggers vinden de Amerikaanse aandelen erg interessant. Dit komt omdat deze aandelen uitgegeven worden door enkele grote bedrijven, waaronder Facebook, Apple, Alphabet (Google) en Microsoft.

Wil jij ook beleggen in Amerikaanse aandelen? Dan is het goed om je hier eerst wat meer in te verdiepen. Wij helpen je hier graag bij. Dit doen we door op deze pagina wat algemene informatie over het beleggen in Amerikaanse aandelen te geven. 

Beleggen in een los aandeel

Als je in Amerikaanse aandelen wil beleggen, heb je twee mogelijkheden. Je kunt in meerdere aandelen investeren, maar je kunt je vermogen ook in een enkel aandeel uit Amerika steken.

Wil je bijvoorbeeld profiteren van de verwachte winst van Facebook of denk je dat het aandeel Microsoft snel omhoog zal gaan? Dan beleg je in het aandeel van Facebook of steek je geld in het aandeel van Microsoft. De andere Amerikaanse aandelen laat je links liggen.

Beleggen in een index

Een goede beleggingsportefeuille bestaat altijd uit meerdere beleggingsproducten. Denk hierbij aan een aandeel van Alphabet, een obligatie en een tracker. Om direct spreiding te realiseren in jouw portefeuille, kun je er ook voor kiezen in een Amerikaanse index te investeren.

Aan een index zijn meerdere aandelen verbonden. Door in een index te investeren, zorg je direct voor spreiding in de portefeuille. Een van de bekendste Amerikaanse indices is de S&P 500 index. Hier zijn de 500 grootste bedrijven van Amerika aan verbonden. Een andere bekende index is de Dow Jones. Hier zijn 30 verschillende bedrijven aan verbonden.

Beleggen in Amerikaanse aandelen vanuit Nederland

Om in Amerikaanse aandelen te beleggen, hoef je helemaal niet naar het buitenland. Het maakt niet uit of je een enkel aandeel wil kopen of in een index wil investeren: dit doe je gewoon vanuit Nederland. Er zijn namelijk diverse online brokers die het beleggen in Amerikaanse aandelen aanbieden.

Een professionele en betrouwbare broker waar jij terecht kunt om in Amerikaanse CFD aandelen te beleggen, is de broker Plus500. Overigens biedt deze broker niet alleen de mogelijkheid aan om in CFD Amerikaanse aandelen te beleggen, maar is er een veel groter aanbod beleggingsproducten. Ook als je in een enkel CFD aandeel uit Amerika wil investeren en toch voor spreiding wil zorgen in je portefeuille, is dit mogelijk bij Plus500.

Amerikaanse aandelen kopen

Sommige mensen kopen liever Amerikaanse aandelen voor de lange termijn. Wanneer je Amerikaanse aandelen koopt, verdien je op de langere termijn geld door koerswinst en dividenduitkeringen. Wanneer je aandelen koopt, moet je dus uitgebreider onderzoek doen dan wanneer je gaat beleggen in aandelen.

Een goede partij om Amerikaanse aandelen te kopen is DEGIRO. DEGIRO kent erg lage transactiekosten, waardoor je met een klein bedrag een goed resultaat kunt behalen bij deze partij. Klik hier om een gratis account aan te maken >>

Tip: oefen met een demo-account van Plus500

Ga je voor het eerst in CFD Amerikaanse aandelen beleggen? Dan raden wij je aan om niet direct je eigen geld in te zetten. Door eerst met een fictief vermogen te oefenen, leer je jezelf de juiste beleggingskeuzes te maken en goed te reageren op ontwikkelingen in de (Amerikaanse) economie.

Je kunt oefenen met beleggen door een demo-account af te sluiten bij Plus500. Heb je genoeg geoefend? Dan kan je dit account omzetten in een echt beleggingsaccount. Nu kun je beleggen met je eigen geld en jouw vermogen op deze manier hopelijk snel laten groeien.

Coca-Cola aandelen kopen

Coca-Cola is misschien wel één van de bekendste merknamen ter wereld. Op mensen die in Noord-Korea en Cuba wonen na heeft iedereen wel eens een glaasje Coca-Cola gedronken. Wil je ook beleggen in deze wereldwijd succesvolle onderneming? Bekijk dan…

Lees meer: Coca-Cola aandelen kopen

Tesla aandelen kopen

Tesla of voluit Tesla Motors is in deze tijd relevanter dan ooit. Terwijl de poolkappen smelten, neemt de aantrekkingskracht van elektrisch rijden alleen maar toe. Wil je ook investeren in de toekomst? Dan kan het kopen van Tesla aandelen een goede…

Lees meer: Tesla aandelen kopen

Microsoft aandelen kopen

Microsoft is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Bijna iedereen heeft ooit wel eens een Windows computer aangeraakt. Met de wereldwijde ontwikkelingen neemt het aantal mensen dat toegang zal hebben tot een computer alleen maar toe. Dit…

Lees meer: Microsoft aandelen kopen

Boeing aandelen kopen

Boeing is een wereldwijd bekende producent van vliegtuigen. Denk je dat het aandeel een flinke stijging gaat maken de komende tijd? Dan kan het kopen van Boeing aandelen erg interessant zijn. Maar ook wanneer de koers in een duikvlucht zit kan het…

Lees meer: Boeing aandelen kopen