WhatsApp aandelen kopen (2024): in 3 stappen beleggen in WhatsApp

Met meer dan 2 miljard maandelijkse actieve gebruikers is WhatsApp een potentieel aantrekkelijke belegging! In dit artikel bespreek ik in details hoe je WhatsApp aandelen kunt kopen.

Hoe kan je WhatsApp aandelen kopen?

Stap 1: aanmelden bij een broker

Je kunt niet direct WhatsApp aandelen kopen, aangezien WhatsApp aandelen niet genoteerd staan op de beurs. Whatsapp is in 2014 overgenomen door Facebook voor een bedrag van $19 miljard. Wanneer je wilt investeren in het succes van Whatsapp, kan je dan ook Meta (Facebook) aandelen kopen.

Je hebt hiervoor een account nodig bij een betrouwbare aandelen broker. In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke aandelen brokers je in WhatsApp kunt beleggen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor WhatsApp. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen WhatsApp & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Stap 2: je account activeren

Voordat je Whatsapp aandelen kunt kopen, moet je eerst je aandelen account activeren. Je activeert je account door de volgende documenten te uploaden:

  • Kopie van je paspoort
  • Bewijs van je adres

Nadat je account is goedgekeurd, kan je direct geld storten vanaf je bankaccount.

Stap 3: Whatsapp aandelen kopen

Selecteer nu het moederbedrijf van WhatsApp, Meta, om in WhatsApp te beleggen. Binnen het orderscherm vul je vervolgens het bedrag in dat je wilt investeren. Je kunt eventueel ook gebruikmaken van een limiet order: je stelt dan in tegen welke prijs je de aandelen wilt kopen. Druk vervolgens op de kopen knop om de order direct naar de aandelenbeurs te sturen.

Wat zijn de sterke punten van WhatsApp?

Je bent waarschijnlijk benieuwd waarom beleggen in WhatsApp aantrekkelijk kan zijn. Eén goede reden is het hoge aantal actieve maandelijkse gebruikers: 2 miljard (!). Deze gebruikers kunnen ingezet worden voor marketing doeleinden.

In het verleden rekende WhatsApp $1 aan kosten per jaar, maar het bedrijf is hier mee gestopt. Het bedrijf verdient tegenwoordig vooral geld door speciale abonnementen aan te bieden voor ondernemingen en waarschijnlijk hebben ze ook veel aan de verzamelde data.

De applicatie zelf is populair vanwege de sterke beveiliging: door end-to-end encryptie kunnen derde partijen niet je berichten lezen. Bovendien biedt de applicatie diverse nuttige functies zoals spraak- & en video-oproepen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in WhatsApp?

Het verdienmodel achter WhatsApp is een uitdaging: er zijn namelijk weinig advertentiemogelijkheden. Op een sociaal netwerk als Facebook kan je direct advertenties weergeven, maar dit is lastiger bij een berichtendienst.

Een ander risico voor WhatsApp zijn problemen met overheden. In het verleden heeft WhatsApp problemen gehad met overheden over privacy en de verspreiding van misinformatie.

De concurrentie is uiteindelijk het grootste risico van een belegging in WhatsApp. Vergelijkbare applicaties zoals Telegram en WeChat kunnen gebruikers stelen van WhatsApp. Uiteindelijk is er maar ruimte voor een beperkt aantal berichtenservices.

Het verhaal achter WhatsApp

WhatsApp werd opgericht in 2009 door de voormalige Yahoo-medewerkers Brian Acton en Jan Koum. Het platform was toen een alternatief voor tekstberichten en maakte het mogelijk voor mensen om goedkoop (internationale) berichten te sturen zonder extra kosten.

In 2014 werd WhatsApp overgenomen door Facebook voor een bedrag van $ 19 miljard, wat het één van de grootste technologie acquisities maakt in de geschiedenis.

Whatsapp aandelen kopen

Alternatieve beleggingen

Je kunt niet direct beleggen in WhatsApp aandelen, maar je kunt wel één van de volgende aandelen proberen:

  • Skype: ook Skype wordt gebruikt voor het versturen van berichten en het houden van video calls.
  • Google (Alphabet): een andere tech gigant waarin je kunt beleggen. Een investering in Google kan een interessant alternatief zijn.
  • Tencent: je kunt bijvoorbeeld via aandelen Prosus beleggen in dit Chinese bedrijf. WeChat is de grootste chat applicatie van China.
  • Slack: deze communicatiemethode wordt veel gebruikt door kleine en grote ondernemingen en groeit nog steeds sterk.

Advies: wel of niet in WhatsApp beleggen?

Je kunt alleen in WhatsApp beleggen door Meta aandelen te kopen. Het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken hoe alle bedrijfsonderdelen van Meta presteren. In dit artikel kan je mijn uitgebreidere analyse over Meta aandelen lezen. Vraag jezelf altijd af of de aandelen goed binnen je beleggingsportefeuille passen om problemen te voorkomen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *