Tencent aandelen kopen

Tencent is een technologie reus in China. Het bedrijf is onder andere bekend van WeChat en het internetportaal QQ. Met meer dan 790 miljoen actieve gebruikers heeft het bedrijf een erg grote positie verworven. Wil je ook beleggen in dit veelbelovende bedrijf? Lees hier direct meer over Tencent en bepaal of je ook aandelen wilt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van Tencent raadplegen.

Waar kan je Tencent aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Tencent? Dan kan je het kopen van Tencent aandelen voor de lange termijn overwegen. Het is belangrijk om een voordelige en betrouwbare broker te kiezen voor je beleggingen. Veel mensen verliezen een groot deel van hun rendement doordat ze te veel transactiekosten betalen.

Wil je een goede broker gebruiken voor het kopen & verkopen van Tencent aandelen? Bekijk dan de tabel om direct een account te openen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Tencent. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Tencent
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Tencent met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in aandelen Tencent?

Tencent is een modern technologie bedrijf dat samen met Alibaba strijdt voor een dominante positie op deze enorme markt. Het bedrijf is met veel verschillende activiteiten bezig. Wanneer er positief nieuws uitkomt, kan de koers van het aandeel plotseling flink stijgen. Tegelijkertijd kunnen negatieve geruchten de prijs laten dalen.

Maar hoe kan je actief beleggen in Tencent? Je kan actief beleggen in Tencent door CFD’s in te zetten. Met CFD’s kan je speculeren op stijgingen- en dalingen van de aandeelkoers. Een goede partij om te handelen met CFD’s is Plus500. Je kan actief handelen bij deze broker geheel zonder risico uitproberen door middel van een onbeperkte demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele aandelenkoers van Tencent?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Tencent? Hieronder zie je de grafiek met de actuele koers van Tencent. Door middel van de knoppen open je direct een CFD positie op het aandeel.

Wat maakt een investering in Tencent interessant?

Beleggen in Tencent kan erg interessant zijn! China is een opkomende economie met een groeiende, interne markt. Investeringen in China kunnen dan ook een hoog rendement met zich meebrengen. Bovendien is het internet een groeiende sector en Tencent heeft met WeChat een sterke positie opgebouwd.

WeChat ‘steelt’ namelijk veel gebruikers van de grote concurrent Baidu. De zoekmachine Baidu wordt door veel gebruikers van WeChat namelijk steeds vaker als overbodig gezien. Dit komt doordat je met WeChat ontzettend veel dingen kunt doen: vliegtickets boeken, taxi’s oproepen en betalingen uitvoeren zijn enkele voorbeelden. Het softwareprogramma van Tencent is dus enorm divers wat een investering aantrekkelijk maakt.

Dit zie je terug in de financiële gegevens: Tencent heeft een solide financiële basis waardoor het bedrijf niet snel in de problemen zal komen. De advertentie-inkomsten van het bedrijf groeien sterk en wanneer de trend doorzet kunnen ze meer adverteerders wegsnoepen van Baidu.

Wat zijn de risico’s van een belegging in Tencent?

Beleggen in Tencent aandelen is niet helemaal zonder risico’s. Wereldwijd ontvangen technologiebedrijven steeds meer politieke druk. Overheden stellen bijvoorbeeld steeds meer vragen over privacykwesties en de regels worden daardoor steeds strenger. Bovendien is de Chinese overheid niet altijd even voorspelbaar: ze zouden zomaar van de ene op de andere dag onderdelen van Tencent kunnen blokkeren.

Daar komt ook de moeizame relatie tussen Amerika en Tencent nog bij: de Amerikaanse overheid zou diverse diensten van Tencent kunnen blokkeren wat de winstgevendheid van het bedrijf niet ten goede zou komen. Een vergelijkbaar incident zag je ook al in India, waar na een grensconflict, een serie aan Chinese applicaties werden geblokkeerd.

Toch zijn de effecten van dit soort spanningen beperkt, aangezien het grootste deel van de inkomsten van Tencent afkomstig zijn uit China. De toekomstige groei wordt met dit soort ontwikkelingen echter wel beperkt en het is verstandig om je daar bewust van te zijn.

Is in Tencent investeren verstandig?

Een investering in Tencent kan ondanks de risico’s zeker interessant zijn. Met ruim 1,2 miljard WeChat gebruikers en stijgende winstcijfers is het moeilijk om het bedrijf de rug toe te keren. Wel is het altijd verstandig om risicospreiding toe te passen: beleg niet direct al je geld in Tencent aandelen.

Let op de wisselkoers

Wanneer je belegt in China, is het belangrijk om op de wisselkoers te letten. De aandelen van Tencent staan genoteerd aan de beurs van Hong Kong. Voordat je de aandelen koopt, ruil je eerst je euro’s in voor Hong Kong dollar. Het koersverloop van de Hong Kong dollar beïnvloedt vervolgens je beleggingsresultaat in euro’s.

Over Tencent

Het in 1998 opgerichte Chinese bedrijf Tencent heet officieel Apple Tencent Holdings Ltd. Samen met Apple, Alphabet (Google), Microsoft en Amazon  is Tencent één van de grootste bedrijven van de wereld. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Shenzhen. Het bedrijf staat echter officieel geregistreerd op de Kanaaleilanden.

Tencent aandelen

De activiteiten van het bedrijf

Tencent is begonnen als game-portaal. Door een aantal populaire games is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste game-bedrijven ter wereld.  Bovendien ontwikkelt het bedrijf zelf allerlei online games.

Hun andere corebusiness is social media. Verdiend wordt er ook met hun socialmedia-applicatie WeChat. Dit is een applicatie met 790 miljoen gebruikers. Deze applicatie is WhatsApp.. maar dan veel uitgebreider. Je kan met WeChat namelijk ook door middel van TenPay betalingen uitvoeren. Vervolgens kan je binnen de applicatie bijvoorbeeld vliegtickets boeken en producten kopen. Hier kan Tencent natuurlijk veel geld aan verdienen.

Een ander product van dit bedrijf is het grote internetportaal QQ. Dit is het grootste en populairste internetportaal in China.

Met deze producten heeft Tencent een sterke positie opgebouwd binnen de Chinese markt. Dit kan een goede reden zijn om Tencent aandelen te kopen.

Het bedrijf is gegroeid door overnames

Mede door allerlei overnames is het bedrijf fors gegroeid. Zo werd er in 1986 een belang van 85% gekocht in de Finse spelcomputermaker Supercell. Voor dit belang betaalde Tencent 8,6 miljard dollar. In de geschiedenis van Tencent is dit de grootste overname. Tencent investeert ook in de populaire Chinese e-sportmarkt. Daarom hebben ze het bedrijf Riot Games overgenomen. Dit bedrijf maakt het populaire League of Legends.

Overnames kunnen een sterke invloed uitoefenen op het koersverloop van een aandeel. Het is daarom aan te raden om eerst te onderzoeken of Tencent nieuwe bedrijven wilt overnemen voordat je investeert in Tencent aandelen.

Verdere investeringen

Tencent is ook niet vies van een investering hier en daar. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld een aandelenbelang in Tesla, Snapchat, Spotify, JD.com en Activision Blizzard. Het bedrijf pikt op die manier een graantje mee met de activiteiten van andere bedrijven. Wanneer je wilt beleggen in Tencent is het daarom verstandig om goed na te gaan waar ze zelf zoal in investeren.

Een voordeel van deze investeringen, is dat het bedrijf een goede risicospreiding toepast. Als belegger profiteer je hiervan wanneer je Tencent aanelen koopt.

Eigen ontwikkelingen

Tencent begrijpt het belang van innovatie binnen de technologie wereld. Bij het bedrijf werkt ruim 50% van het personeel in onderzoek. Ze proberen op die manier constant de concurrentie bij te houden. Een voorbeeld van een succes dat ze behaald hebben is de ontwikkeling van een mobiele versie van Call of Duty. Dit spel werd samen met Activision gelanceerd en heeft meer dan honderd miljoen downloads ontvangen in de eerste maand.

Indirect beleggen in Tencent?

Je kan natuurlijk in het aandeel Tencent beleggen door deze direct te kopen. Je hebt dan wel te maken met een wisselkoersrisico. De prijs van een aandeel Tencent in euro’s kan immers sterk wisselen. Je kan ook indirect beleggen in Tencent door aandelen Prosus te kopen op de Nederlandse beurs. Dit bedrijf heeft namelijk een groot belang in Tencent.

Moeizame relatie met de Chinese overheid

Het bedrijf heeft een moeizame relatie met de Chinese overheid. De videogames van Tencent worden vaak op mobiele telefoons gespeeld. Het aandeel van de videogames in de omzet van het bedrijf is 40%. Door de Chinese overheid worden deze videogames vaak gelimiteerd. Dit doet de Chinese overheid omdat ze van mening is dat deze videogames verslavend zijn.

Zo beperkte de Chinese overheid bijvoorbeeld het gebruik van het spel Honours of Kings. In 2018 had de Chinese overheid bezwaren tegen het spel Monster Hunter. De verkoop moest een dag na de officiële introductie van het spel worden gestaakt.

Overigens moeten bedrijven als Tencent zelf controleren of gebruikers niet teveel gamen. Jongeren mogen niet meer dan anderhalf uur per dag spelen en in de nacht mag het helemaal niet. Houdt een bedrijf zich hier niet aan? Na enkele waarschuwingen kan de licentie zomaar verloren gaan.

Dit is een risico voor beleggingen in Tencent: sterke bemoeienissen van de overheid kunnen de winstgevendheid van een bedrijf onder druk zetten. Let hier op wanneer je wilt gaan beleggen in Tencent aandelen!

Focus op Europa

Mede door deze moeilijke relatie met de Chinese overheid, is het bedrijf Tencent op zoek naar nieuwe markten: Europa is hiervoor erg interessant. Het bedrijf wil € 10 miljard euro investeren in Europa. De focus zal hierbij liggen op cloudtoepassingen. De omzet in deze tak groeit sterk en ook in Europa is er veel vraag naar deze producten.

Ook wil het bedrijf via Duitsland aan games werken die in Europa kunnen worden verkocht. Met de sterke beperkingen in China, is het bedrijf waarschijnlijk op zoek naar een betere markt waar ze wel zonder limiet hun spellen kunnen verkopen.

De diversificatie naar nieuwe regio’s kan een positief effect hebben op de koers van het aandeel Tencent. Denk je dat Tencent in de toekomst betere resultaten gaat neerzetten? Dan kan het slim zijn om Tencent aandelen te kopen!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *