Baidu aandelen kopen (2024) – analyse & koers

Baidu  staat ook wel bekend als de Google van China. De afzetmarkt van China is natuurlijk enorm en hier kan veel winst uit gehaald worden. In dit artikel lees je direct hoe je Baidu aandelen kunt kopen en we bespreken de sterke en zwakke punten van het aandeel.

Waar kan je Baidu aandelen kopen?

Wil je aandelen kopen tegen een voordelig tarief? Dat kan! Wanneer je Baidu aandelen gaat kopen is het belangrijk om niet een deel van je rendement weg te gooien door hoge transactiekosten te betalen. Hieronder zie je direct waar je Baidu aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Baidu. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Baidu & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Baidu?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Baidu? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe Baidu aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van Baidu aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Baidu

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Baidu.

Analyse van Baidu

Voordat je besluit of je Baidu wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Baidu zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Baidu zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Baidu in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Baidu gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Baidu is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de sterke punten van Baidu?

 • Dominante zoekmachine: met een marktaandeel van meer dan 70% is Baidu de grootste zoekmachine van China.
 • Cloud computing: Baidu is bezig met cloud computing diensten wat er winstgevend kan zijn. Amazon behaalt tegenwoordig bijvoorbeeld het grootste deel van de winst uit cloud computing.
 • Uitgebreide diensten: Baidu biedt verschillende diensten aan, waardoor er sprake is van risicospreiding. Denk hierbij aan financiële services, sociale media (Tieba), e-commerce (Baidu Mall) en AI.
 • Interessante markt: de middenklasse in China groeit snel, waardoor er veel potentie is om te groeien voor Baidu.

Wat zijn de zwakke punten van Baidu aandelen?

 • Afhankelijk van Chinese markt: Baidu behaalt praktisch gezien al haar omzet in China. China is een instabiele markt, wat het een minder interessante belegging kan maken.
 • Sterke concurrentie: Baidu ervaart sterke concurrentie van Tech giganten zoals Alibaba & Tencent.
 • Afhankelijk van advertenties: Baidu is volledig afhankelijk van de advertentiemarkt voor haar inkomsten.
 • Copycat status: Baidu wordt vaak gezien als een copycat bedrijf dat ideeën van andere bedrijven (onsuccesvol) steelt.

Wat zijnde grootste concurrenten van Baidu?

 • AlibabaAlibaba is de grootste concurrent op het gebied van e-commerce en online advertenties.
 • Tencent Holdingsmet diensten als WeChat, QQ en Tencent Video is Tencent een belangrijke concurrent van Baidu.
 • ByteDance: ook ByteDance concurreert voor aandacht met applicaties als TikTok, Douyin en Toutiao.
 • Huawei TechnologiesHuawei is één van de grootste mobiele telefoon producenten van de wereld en een sterke concurrent van Baidu op het gebied van cloud computing.
 • Googlein China is Google geen concurrent door de blokkade, maar buiten de landsgrenzen is de zoekmachine een grote concurrent.

Wat zijn de voornaamste activiteiten van Baidu?

 • Zoekmachine: Baidu staat vooral bekend om haar zoekmachine en deze brengt het grootste deel van de omzet en winst binnen.
 • Artifical Intelligence (AI): het bedrijf is bezig met het ontwikkelen van diverse diensten op basis van AI. Denk hierbij aan de persoonlijke assistent Duer, gezichtsherkenningstechniek en techniek voor autonoom rijden.
 • Cloud services: het bedrijf biedt cloud computing aan als een service.
 • Mobiele diensten: het bedrijf heeft naast een mobiele zoekmachine ook mobiele games en een mobiele betalingsoplossing.
 • E-commerce: met Baidu Mall probeert het bedrijf te concurreren met Alibaba en JD.com. Het bedrijf biedt ook reizen aan via Qunar.
 • Educatie: Baidu biedt online leeromgevingen aan samen met partners.
 • Entertainment: het bedrijf biedt ook online streaming & gaming aan. Baidu heeft nog steeds een meerderheidsbelang in iQIYI.
 • Sociale media: Baidu beheert verschillende socialemediaplatforms zoals Tieba en Baijiahao.

Tencent als concurrent

Een voorbeeld van een grote concurrent van Baidu is Tencent. Het platform van Tencent, WeChat, heeft maar liefst 1,2 miljard maandelijkse gebruikers. Andere voorbeelden van veelgebruikte platformen in China zijn de applicaties van ByteDance en het media platform Bilibili.

Doordat Chinese inwoners steeds meer verschillende media gebruiken, wordt het voor bedrijven ook steeds interessanter om hun advertentiebudget bij andere partijen te besteden. Dit gaat natuurlijk ten koste van de winstgevendheid van Baidu.

Bovendien is de applicatie van WeChat een grote bedreiging voor Baidu op het gebied van functionaliteiten: de applicatie kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doen van betalingen, het bestellen van voedsel, het zoeken van een taxi en het lezen van nieuws. Hierdoor hoeven mensen minder vaak gebruik te maken van een zoekmachine.

Verliesgevende projecten binnen Baidu

De inkomsten van het bedrijf dalen verder ook door verliesgevende projecten. Het bekendste voorbeeld hiervan is iQiyi: het video platform kost Baidu bakken met geld. Ondertussen moet het platform ook concurreren met Tencent Video en het door Alibaba uitgegeven Youku Toudou.

Baidu probeert de aandacht af te leiden van al deze problemen door nieuwe projecten te benoemen: denk hierbij aan de groei van de cloud services & ai capaciteiten en de zelfrijdende auto’s. Deze concepten zijn echter ook verliesgevend en zijn dan ook geen goede reden om Baidu aandelen te kopen.

Ondanks deze problemen kan een investering in Baidu interessant zijn. Beleggen in China kan vanwege de enorme groei namelijk goed uitpakken. Wel is het belangrijk om jezelf af te vragen of Baidu de beste optie is: sommige concurrenten van deze bekende zoekmachine presteren beter en bieden misschien meer kansen voor groei.

Over het bedrijf Baidu

Met een marktaandeel van 70% is Baidu de populairste zoekmachine in China. Dit grote marktaandeel is waarschijnlijk het gevolg van de blokkade van Google door GWF (Great Firewall of China). Het bedrijf biedt niet alleen een zoekmachine aan: Baidu biedt ook tientallen internet gerelateerde diensten en producten aan. Bovendien richt het bedrijf zich sterk op kunstmatige intelligentie. Het hoofdkantoor van dit in 2000 opgerichte bedrijf staat in Peking.

Google heeft in het verleden geprobeerd om Baidu over te nemen. Tot nu toe is het Baidu goed gelukt om deze overname pogingen tegen te gaan. Het is niet vreemd dat Google interesse heeft in de Chinese markt. Met de zoekmachine Baidu worden er elke maand tientallen miljarden zoekopdrachten ingevoerd. Baidu verdient hier veel geld aan met de verkoop van advertenties.

Baidu aandelen

Enkele unieke activiteiten van Baidu

Tot de activiteiten van deze Chinese technologiegigant behoren een applicatie winkel en een advertentieplatform. De app winkel van het bedrijf heeft ruim twee miljard gebruikers wereldwijd. Het advertentieplatform, vergelijkbaar met Google Ads, levert het bedrijf het merendeel van zijn inkomsten op.

Een derde activiteit van Baidu is de videostreamingsdienst iQiyie.Het bedrijf wil eigen content gaan maken kan daarmee concurreren met Netflix.

Zelfrijdende auto’s

Vanaf 2017 houdt Baidu zich bezig met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Dit is het zogenaamde Apollo Project. Dit project richt zich op het ontwikkelen van autonome rij- en Al-programma’s. Aan dit project werken honderden bekende bedrijven mee, zoals Microsoft, Nvidia, Daimler AG en Hyundai.

In 2018 introduceerde Baidu technologie die het mogelijk maakt voor auto’s om zichzelf te parkeren. Ondertussen exploiteert het bedrijf ook een zelfrijdende taxidienst onder de naam Apollo Robottaxi.

Een encyclopedie

Baidu heeft ook een eigen encyclopedie. Deze encyclopedie is een concurrent van de Chinese Wikipedia. De encyclopedie wordt niet, in tegenstelling tot de Chinese encyclopedie, gestoord door de Chinese autoriteiten. Dit is niet nodig, aangezien deze encyclopedie aan zelfcensuur doet. De encyclopedie, die Baidu Baiku wordt genoemd, bevatte drie weken na de start al 90.000 artikelen.

Fabrikant van slimme speakers

Baidu is op dit moment (2019) de tweede grootste fabrikant van slimme speakers. Google werd in 2019 voorbijgestreefd. Dit bedrijf heeft, met 4,3 miljoen geleverde speakers, een marktaandeel van 16,9%. De 4,5 miljoen in het tweede kwartaal van 2019 door Baidu geleverde intelligente speakers zijn goed voor een marktaandeel van 17,3%. Marktleider Amazon heeft een marktaandeel van ruim 25%.

Hoe kan je beleggen in Baidu?

Het kopen & verkopen van Baidu aandelen is vaak zo gedaan. Je hebt eerst een account nodig bij een betrouwbare aandelen broker. Voordat je met echt geld kunt beleggen, moet je vaak een kopie van je paspoort en adres uploaden.

Nadat je account is geactiveerd, kan je direct geld storten op je aandelen rekening. Zoek vervolgens het Baidu aandeel op en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Met een markt order koop je Baidu tegen de huidige koers en met een limiet order stel je een prijs in die je bereid bent om te betalen.

Is het verstandig om te investeren in Baidu?

Vroeger was het antwoord op deze vraag een volmondige ja: Baidu werd jaren gezien als het veelbelovendste Chinese technologieaandeel. Deze hooggespannen verwachtingen werden niet helemaal waargemaakt: het bedrijf ondervindt veel concurrentie van andere bedrijven die ook advertenties verkopen op het internet. Wanneer je Baidu aandelen wilt kopen, is het dan ook belangrijk om de concurrentie van Baidu goed in de gaten te houden.

Op de vraag of je wel of niet Baidu aandelen moet kopen is dan ook geen objectief antwoord te geven. Vraag jezelf af of het risicoprofiel van Baidu past binnen je beleggingsstrategie.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *