Baidu aandelen kopen

Baidu staat ook wel bekend als de Google van China. De afzetmarkt van China is natuurlijk enorm en hier kan veel winst uit gehaald worden. Baidu levert naast een zoekmachine ook diverse andere internetdiensten aan. Denk je erover om te beleggen in Baidu? In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je Baidu aandelen koopt. Ook kan je hier de actuele koers van Baidu raadplegen.

Waar kan je Baidu aandelen kopen?

Wil je aandelen kopen tegen een voordelig tarief? Dat kan! Wanneer je Baidu aandelen gaat kopen is het belangrijk om niet een deel van je rendement weg te gooien door hoge transactiekosten te betalen. Hieronder zie je direct tegen welke tarieven je Baidu aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Baidu. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Baidu
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Baidu met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in aandelen Baidu?

Actief beleggen in een aandeel als Baidu kan interessant zijn. Het aandeel is over de afgelopen periode namelijk flink volatiel geweest. Het aandeel steeg in een korte periode soms tientallen procenten om vervolgens ook weer flink te dalen. Door actief te beleggen kan je zowel inzetten op deze dalingen als op stijgingen. Je kan bijvoorbeeld een positie innemen wanneer Baidu met een interessant nieuw project komt of met een interessante nieuwe functionaliteit.

Een goede manier om actief te beleggen in Baidu is door gebruik te maken van CFD’s. Je kan in CFD’s handelen bij een partij als Plus500. Plus500 is een betrouwbare, Nederlandstalige partij waar je door orders in te zetten direct kunt speculeren op prijstoenames en prijsafnames van het aandeel Baidu. Wil je handelen in Baidu ook uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen :

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele aandelenkoers van Baidu?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Baidu? Begrijpelijk! Hieronder zie je de actuele koers van een CFD Baidu. Ook kan je door middel van de knoppen direct een order plaatsen.

Is het verstandig om te investeren in Baidu?

Vroeger was het antwoord op deze vraag een volmondige ja: Baidu werd jaren gezien als het meest veelbelovende Chinese technologieaandeel. Deze hooggespannen verwachtingen werden niet helemaal waargemaakt: het bedrijf ondervindt veel concurrentie van andere bedrijven die ook advertenties verkopen op het internet. Wanneer je Baidu aandelen wilt kopen, is het dan ook belangrijk om de concurrentie van Baidu goed in de gaten te houden.

Tencent als concurrent

Een voorbeeld van een grote concurrent is Tencent. Het platform van Tencent, WeChat, heeft maar liefst 1,2 miljard maandelijkse gebruikers. Andere voorbeelden van veelgebruikte platformen in China zijn de applicaties van ByteDance en het media platform Bilibili. Doordat Chinese inwoners steeds meer verschillende media gebruiken, wordt het voor bedrijven ook steeds interessanter om hun advertentiebudget bij andere partijen te besteden. Dit gaat natuurlijk ten koste van de winstgevendheid van Baidu.

Bovendien is de applicatie van WeChat een grote bedreiging voor Baidu op het gebied van functionaliteiten: de applicatie kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doen van betalingen, het bestellen van voedsel, het zoeken van een taxi en het lezen van nieuws. Hierdoor hoeven mensen minder vaak gebruik te maken van een zoekmachine.

Verliesgevende projecten

De inkomsten van het bedrijf dalen verder ook door verliesgevende projecten. Het bekendste voorbeeld hiervan is iQiyi: het video platform kost Baidu bakken met geld. Ondertussen moet het platform ook concurreren met Tencent Video en het door Alibaba uitgegeven Youku Toudou.

Baidu probeert de aandacht af te leiden van al deze problemen door nieuwe projecten te benoemen: denk hierbij aan de groei van de cloud services & ai capaciteiten en de zelfrijdende auto’s. Deze concepten zijn echter ook verliesgevend en zijn dan ook geen goede reden om Baidu aandelen te kopen.

Ondanks deze problemen kan een investering in Baidu interessant zijn. Beleggen in China kan vanwege de enorme groei immers goed uitpakken. Wel is het belangrijk om jezelf af te vragen of Baidu de beste optie is: sommige concurrenten van deze bekende zoekmachine presteren beter en bieden misschien meer kansen voor groei.

Over het bedrijf Baidu

Met een marktaandeel van 70% is Baidu de populairste zoekmachine in China. Dit grote marktaandeel is waarschijnlijk mede het gevolg van de blokkade van Google door GWF (Great Firewall of China). Het bedrijf biedt niet alleen een zoekmachine aan: Baidu biedt ook tientallen internet gerelateerde diensten en producten aan. Bovendien richt het bedrijf zich sterk op kunstmatige intelligentie. Het hoofdkantoor van dit in 2000 opgerichte bedrijf staat in Peking.

Google heeft in het verleden geprobeerd om Baidu over te nemen. Tot nu toe is het Baidu goed gelukt om deze overname pogingen tegen te gaan. Het is niet vreemd dat Google interesse heeft in de Chinese markt. Met de zoekmachine Baidu worden er elke maand tientallen miljarden zoekopdrachten ingevoerd. Baidu verdient hier veel geld aan met de verkoop van advertenties.

Baidu aandelen

Enkele activiteiten van Baidu

Tot de activiteiten van deze Chinese technologiegigant behoren een app winkel en een advertentieplatform. De app winkel van het bedrijf heeft ruim twee miljard gebruikers wereldwijd. Het advertentieplatform, vergelijkbaar met Google Ads, levert het bedrijf het merendeel van zijn inkomsten op. Dit advertentieplatform had in 2017 dagelijks 126 miljoen gebruikers.

Een derde activiteit van Baidu is de videostreamingsdienst iQiyie. Dit videokanaal had in 2017 maandelijks 420 miljoen actieve gebruikers. Het bedrijf wil eigen content gaan maken kan daarmee concurreren met Netflix.

Zelfrijdende auto’s

Vanaf 2017 houdt Baidu zich bezig met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Dit is het zogenaamde Apollo Project. Dit project richt zich op het ontwikkelen van autonome rij- en Al-programma’s. Aan dit project werken honderden bekende bedrijven mee, zoals Microsoft, Nvidia, Daimler AG en Hyundai.

Een encyclopedie

Baidu heeft ook een eigen encyclopedie. Deze encyclopedie is een concurrent van de Chinese Wikipedia. De encyclopedie wordt niet, in tegenstelling tot de Chinese encyclopedie, gestoord door de Chinese autoriteiten. Waarom niet? Omdat deze encyclopedie doet aan zelfcensuur. De encyclopedie, die Baidu Baiku wordt genoemd, bevatte drie weken na de start al 90.000 artikelen.

Fabrikant van slimme speakers

Baidu is op dit moment (2019) de tweede grootste fabrikant van slimme speakers. Google werd in 2019 voorbijgestreefd. Dit bedrijf heeft, met 4,3 miljoen geleverde speakers, een marktaandeel van 16,9%. De 4,5 miljoen in het tweede kwartaal van 2019 door Baidu geleverde intelligente speakers zijn goed voor een marktaandeel van 17,3%. Marktleider Amazon heeft een marktaandeel van ruim 25%.

Omzet wordt vooral behaald in China

Dit Chinese bedrijf behaalt zijn omzet voor 98% in China. In 2017 leverden de zoekmachine gerelateerde activiteiten een omzet op van ruim 10 miljard dollar. Met de videostreamdiensten werd in dat jaar een omzet behaald van 2,7 miljard dollar. De inkomsten zijn voornamelijk afkomstig van door gebruikers betaalde reclamegelden.

Om vast te stellen of een investering in Baidu momenteel interessant is, hoef je dan ook alleen naar de Chinese markt te kijken. Denk je dat de Chinese economie verder zal groeien? Dan kan het interessant zijn om te beleggen in Baidu aandelen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *