WeChat aandelen kopen (2024): zo beleg je in WeChat!

WeChat is de grootste mobiele applicatie in de wereld. Dit kan het interessant maken om in WeChat te investeren door de aandelen te kopen. In dit artikel lees je direct of het verstandig is om te beleggen in WeChat.

Hoe kan je WeChat aandelen kopen?

WeChat maakt onderdeel uit van het bedrijf Tencent. Je kunt dan ook in WeChat beleggen door Tencent aandelen te kopen bij een betrouwbare aandelen broker. In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke aandelen brokers je terecht kunt:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor WeChat. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen WeChat & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Het is belangrijk om ook de andere bedrijfsonderdelen van Tencent te analyseren. Je belegt met een aandeel Tencent namelijk niet alleen in WeChat.

Wat zijn de sterke punten van WeChat aandelen?

  • Populair: WeChat is de populairste mobiele applicatie in de wereld en heeft vooral veel gebruikers in China.
  • Uitgebreide functies: WeChat biedt meer functies aan dan bijvoorbeeld WhatsApp. Je kunt met WeChat bijvoorbeeld betalingen uitvoeren en winkelen.
  • Inkomsten potentie: doordat WeChat ook gebruikt wordt voor het kopen van producten, kan het bedrijf eenvoudiger advertentieruimte verkopen.
  • Nieuwe markten: wanneer het WeChat lukt om marktaandeel te veroveren in andere landen, kan het bedrijf sterk groeien.
  • Tencent: WeChat maakt onderdeel uit van Tencent, wat een groot Chinees technologiebedrijf is dat bekend staat om haar innovatie.

Wat zijn de risico’s van beleggen in WeChat?

  • Chinese overheid: de Chinese overheid reguleert technologiebedrijven steeds strenger wat de groei kan beperken.
  • Concurrentie: de concurrentie van andere socialemedia-applicaties is sterk, zowel binnen als buiten China.
  • Advertenties: WeChat is afhankelijk van de advertentiemarkt. Wanneer de economie verzwakt, zullen de inkomsten van het bedrijf waarschijnlijk dalen.
  • Beperkte markt: WeChat haalt het grootste deel van haar winst uit de activiteiten in China, wat het bedrijf kwetsbaar maakt voor lokale ontwikkelingen.
  • Censuur: de strenge censuur die wordt opgelegd door de overheid kan de groeipotentie van het bedrijf beperken.

Hoe kan je beleggen in WeChat aandelen?

Stap 1: voordat je kunt beleggen in WeChat aandelen, heb je eerst een account nodig bij een betrouwbare aandelen broker. In dit overzicht kan je direct de beste brokers met elkaar vergelijken.

Stap 2: je moet vervolgens je account activeren. Je activeert je account door een kopie van je paspoort en een bewijs van je adres te uploaden.

Stap 3: stort vervolgens voldoende geld op je aandelen rekening om WeChat aandelen te kunnen kopen.

Stap 4: selecteer de WeChat aandelen binnen de software en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Druk vervolgens op kopen om de order direct naar de aandelenbeurs te sturen. Het kan vervolgens enkele seconden tot minuten duren voordat de order wordt verwerkt.

Over WeChat

WeChat is de populairste chatservice in China. WeChat valt onder het technologiebedrijf Tencent en biedt diverse extra functies aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan video calls & mobiele betalingen.

WeChat is bezig met het vergroten van haar aanwezigheid buiten de landsgrenzen van China. De applicatie is tegenwoordig beschikbaar in verschillende talen, waardoor de applicatie makkelijker te gebruiken is.

De groei van WeChat wordt echter enigszins tegengehouden door de strenge controle van de Chinese overheid. Berichten binnen de applicatie worden namelijk actief gecontroleerd en gecensureerd, waardoor de privacy beperkt is.

Wechat aandelen kopen

Wel of niet WeChat aandelen kopen?

Een investering in WeChat aandelen kan erg interessant zijn. De Chinese markt is enorm en doordat de functies van de applicatie zo uitgebreid zijn, kan het bedrijf ook geld verdienen met de chat applicatie. De inmenging van de Chinese overheid kan een investering in WeChat echter risicovol maken. Onderzoek daarom goed of het kopen van WeChat aandelen past binnen je bredere beleggingsstrategie.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *