Hoe kan je rijk worden met de Bitcoin? Miljonair met Bitcoins

Rijk worden willen we allemaal wel. Op het internet zijn genoeg verhalen te vinden van jonge whizzkids die dankzij de Bitcoin hun fortuin hebben gemaakt. Maar hoe kan je nu eigenlijk zelf rijk worden met het kopen van Bitcoins en hoe groot is de kans dat je miljonair wordt met de Bitcoin? In dit artikel analyseren we de mogelijkheden!

Rijk met de Bitcoin in 3 stappen

  1. Open aan account bij een crypto platform
  2. Stort geld op het cryptoplatform
  3. Koop je eerste Bitcoins en begin met handelen

Wil je ook beginnen met het kopen en verkopen van crypto’s? Klik dan hier om direct een account te openen bij Bitvavo. Je verhandelt er je eerste € 1000 aan Bitcoin zonder transactiekosten en je betaalt er bovendien nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten.

Let wel op; maar weinig mensen worden echt rijk met Bitcoin. Beleg daarom alleen met geld dat je echt kunt missen.

Kan je miljonair worden met Bitcoins?

Mensen van het eerste uur zijn erg makkelijk miljonair geworden. Een investering van € 100 bij de lancering van de Bitcoin was genoeg om nu multimiljonair te worden.

Nu ben je waarschijnlijk benieuwd of het ook anno nu nog mogelijk is om rijk te worden met het verhandelen van Bitcoins. Wel, afhankelijk van wat de markt gaat doen, is het zeker nog mogelijk. Maar het is wel een stuk lastiger geworden: de kans dat je met een investering van € 100 Bitcoin miljonair wordt is in ieder geval bijna nul.

rijk worden bitcoins

Hoe kan je dan wel rijk worden met de Bitcoin?

Eén manier waarop je op de lange termijn wellicht rijk kunt worden met Bitcoins, is door periodiek Bitcoins te kopen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van dollar cost averaging: je legt dan maandelijks een vast bedrag in op de cryptomarkt zonder naar de koers te kijken.

Wanneer je dit doet, profiteer je van het gemiddelde rendement op de Bitcoin en hoef je je dus niet druk te maken op tussentijdse koerswijzigingen. Sommige insiders geloven dat de Bitcoin makkelijk een miljoen waard kan worden. Wanneer dit echt zo is, kan je door één Bitcoin te kopen op een gegeven moment miljonair worden.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat de Bitcoin ook kan falen. Wanneer dit gebeurt verlies je je volledige inleg. Het is daarom belangrijk om je beleggingen te spreiden over verschillende soorten effecten. Op die manier vergroot je de kans op het behalen van een goed resultaat.

Wil je meer weten over beleggen in Bitcoins? Lees dan onze uitgebreide special:

Actief handelen in het koersverloop van de Bitcoin

Heb je weinig geduld en genoeg tijd? Dan kan het leren van Bitcoin trading overwegen. Onthoud wel dat dit echt een topsport is: het lukt maar weinig mensen om consequent geld te verdienen met het actief verhandelen van de Bitcoin.

Een voordeel van actieve speculatie is dat je zowel van de opwaartse als neerwaartse ritjes kunt profiteren. Door tussendoor Bitcoins te kopen en verkopen kan je immers constant winst behalen.

Tegelijkertijd bestaat er het risico dat je, al dan niet onder invloed van angst, steeds net buiten de boot vist. Het is daarom essentieel om het actief verhandelen van Bitcoins eerst te oefenen met kleinere bedragen voordat je echt voor die miljoen gaat.

Wil je meer weten over actieve handel in Bitcoin? Lees dan onze special over het actief verhandelen van Bitcoins:

Risico en rendement met elkaar verbonden

Wanneer je rijk wilt worden met Bitcoins, is het belangrijk om te onthouden dat risico en rendement met elkaar verbonden zijn. Je kunt voor de langzame manier gaan en steeds wat geld in Bitcoins stoppen. Als alternatief kan je actief handelen, maar het risico neemt dan verder toe.

Bitcoins zijn sowieso al een erg risicovolle belegging door de hoge mate van volatiliteit. De koers kan op een dag gerust tien procent of meer dalen; je hebt dus echt een sterke maag nodig.

Wanneer je met een laag risico over een langere periode miljonair wilt worden, kan je ook constant een vast bedrag in een gespreide ETF stoppen. Dit is een stuk minder risicovol en je hoeft dan alleen maandelijks een vast bedrag te storten. Een goede partij om in indexfondsen te beleggen is DEGIRO:

Sneller rijk met andere crypto’s?

Een groot probleem voor liefhebbers van het snelle geld is dat de marktkapitalisatie van de Bitcoin al erg groot is. De Bitcoin is dusdanig bekend en er zit al zo veel geld in dat de munt niet zomaar 1000X of meer over de kop kan gaan in een korte periode.

Wanneer je echt een knaller wilt maken, kan je ervoor kiezen om juist de minder bekende cryptomunten te kopen. Er zijn nog steeds verhalen van beleggers die met een bedrag van €100 in een korte tijd een miljoen binnenhalen.

Vergeet echter ook hier niet het verband tussen risico en rendement: om de kans op dit rendement mogelijk te maken, loop je een enorm risico. Veel nieuwe cryptomunten falen en je kunt dan je volledige investering verliezen.

Lijkt het je interessant om in de meer exotische crypto’s te handelen? Dan kan je beter een account openen bij het internationale Binance: bij Binance kan je namelijk kiezen uit een breder aanbod aan cryptocurrencies:

Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.Je kapitaal loopt risico. Promotie link.

Waarom lukt het de meeste mensen niet om rijk te worden met de Bitcoin?

Het lukt de meeste mensen niet om rijk te worden of laat staan om miljonair te worden met beleggingen in de Bitcoin. Dit komt doordat mensen zich vaak laten leiden door paniek. Kan jij het aan wanneer je tienduizenden euro’s ziet verdampen door een Tweet van Elon Musk? Of verkoop je direct je posities en blijf je met een verlies zitten?

Alleen beleggers met de meest stalen zenuwen kunnen proberen om rijk te worden met Bitcoins. Vraag jezelf daarom af voordat je begint: heb jij het echt in je om een Bitcoin miljonair te worden?

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *