Beleggen voor jongeren

Waar het vroeger voor jongeren alleen maar mogelijk was om geld te verdienen als krantenjongen of vakkenvuller zijn de mogelijkheden nu een stuk uitgebreider. Alhoewel jongeren niet vaak beleggen, is dit wel mogelijk. Dankzij de komst van de online brokers in Nederland kan iedereen namelijk geld beleggen op de beurs zonder dat daar een hoge storting voor nodig is.

Jong en beleggen?

beleggen jongerenBen je jong en wil je geld verdienen met beleggen? Dat is absoluut een mogelijkheid! De eigenaar van deze website, Alex Mostert, is ook op erg jonge leeftijd begonnen met beleggen. Het is mogelijk om een leuke winst te behalen door geld te beleggen. Natuurlijk kan dit nooit helemaal zonder risico. Dankzij de komst van nieuwe overzichtelijke brokers kunnen jongeren met een muisklik al aandelen kopen en verkopen.

Het is aan te raden om voor een goede broker te kiezen. Een broker is de partij die het mogelijk maakt om aandelen te kopen en verkopen. Je bent jong, en beleggen kan in het begin best ingewikkeld zijn. Het is dan ook aan te raden om gebruik te maken van Plus500, een gebruiksvriendelijke en Nederlandstalige broker.

Klik hier en bekijk bij welke brokers je beleggen kunt uitproberen >>

Met deze tips ben je straks jong & rijk

Wanneer je jong begint met beleggen, heb je meer kans op later succes. Veel jongeren zijn echter opgegroeid met de kredietcrisis en zien de aandelenmarkt dan ook als een risicovolle plek die je het beste kunt ontwijken. Op de lange termijn worden er echter nog steeds de hoogste rendementen behaald op de beurs. Maar wat onderscheid rijke, succesvolle jonge beleggers van de massa? Met deze tips zorg je ervoor dat je een goede jonge belegger wordt!

Tip 1: houd geld over

Het is belangrijk om geld over te houden. Jongeren die het financieel goed doen, begrijpen dat ze onder de streep een positief nummer nodig hebben. Door elke maand geld opzij te zetten bouw je vermogen op. Vermogen dat je uiteindelijk kunt investeren met een positief resultaat!

Tip 2: weg met die schulden!

Veel jongeren hebben schulden. Het is dan ook verstandig om deze zo snel mogelijk weg te werken. De rentepercentages op schulden liggen namelijk doorgaans hoger dan het rendement op beleggingen. Een schuld aflossen kan dan dus al snel de beste belegging zijn! De enige uitzondering hierop kan de studielening zijn. Vanwege het lage rentepercentage kan je dit geld prima op een spaarrekening zetten of in een huis stoppen.

Tip 3: inkomsten omhoog

Door de je schulden te verlagen en door geld over te houden zorg je er al voor dat het onder de streep beter gaat. Toch moet je wanneer je jong bent ook voor extra inkomsten zorgen. Je kunt ervoor kiezen om een bijbaantje te nemen. Dit is op zich verstandig. Ondernemen kan echter veel winstgevender zijn en wanneer je jong bent heb je alle tijd om iets moois op te zetten.

Tip 4: studeer

Way of the TurtleHet grootste deel van de jongeren gaat naar vervolgonderwijs. We vinden het op zich niet vreemd wanneer jongeren naar de universiteit gaan. Maar waarom zijn er dan zo weinig jongeren die zelfstandig hun financiën bestuderen? Lees daarom regelmatig goede boeken over beleggen en financiën zodat je een beter overzicht krijgt van wat werkt en wat niet werkt. Enkele interessante boeken zijn bijvoorbeeld:

Tip 5: oefen!

Wanneer je jong bent en winst wilt behalen met beleggen, zal je moeten oefenen! Dit kan je het beste doen door een demo te openen bij een online broker. Door middel van een demo kan je actief op de markten investeren zonder dat je eigen geld risico loopt. Klik hier om te kijken waar je gratis kunt beleggen door middel van een demo.

Tip 6: koop je eerste aandelen

Wanneer je 18 bent geworden, kan je je eerste aandelen kopen. Door een beleggingsrekening te openen en door fysiek aandelen te kopen ontwikkel je een gevoel voor beleggingen. Besteed een keer een middag aan het lezen van jaarverslagen en bedenk van welk bedrijf je graag mede-eigenaar zou willen zijn. Hak vervolgens de knoop door en koop die aandelen. Dit kan je doen bij één van de volgende brokers

Tip 7: beheers je emoties

De grootste uitdaging voor beleggers is het beheersen van de emoties. Emoties als angst en hebzucht hebben namelijk een grote invloed op de kwaliteit van je beleggingen. Het is dan ook verstandig om hier als je jong bent al mee te oefenen. In het artikel over de invloed van emoties op beleggen gaan we dieper in op hoe emoties je resultaten kunnen beïnvloeden. Lees dit artikel goed door, het is één van de belangrijkste dingen die je moet trainen wanneer je een goede belegger wilt worden.

Jong geld beleggen

Wat is een CFD broker?

Bij een CFD brokers handel je in CFD’ s. CFD’ s zijn contracten waarbij je afspreekt om een bepaalde hoeveelheid aandelen, valuta of indexfondsen te leveren na het moment van sluiten. Het voordeel van deze methode van beleggen is dat er sprake is van een hefboom, hierdoor hoef je maar een deel van de positie te financieren waardoor je al geld kunt verdienen met een bedrag vanaf honderd euro.

Hierdoor kunnen jongeren dus ook met een klein geldbedrag beleggen!

Jong en toch beleggen?

Je moet om zelf te beleggen doorgaans meerderjarig zijn. Wanneer je jonger bent kan je zelf geen account openen. Je kan in dat geval natuurlijk wel meekijken met je ouders. Misschien kunnen ze je helpen en meer leren over hoe beleggen precies werkt. Op die manier ben je er helemaal klaar voor wanneer je volwassen wordt!

Rijk worden met beleggen?

Wanneer je met honderd euro gaat beleggen bij een broker moet je niet verwachten rijk te worden. Wanneer je echter flink oefent en de beurskoersen bestudeerd kan je een leuk resultaat behalen. Misschien zit die vakantie naar Ibiza of een ander mooi zomeroord er deze zomervakantie dan toch wel in…. in ieder geval mooi om aan te denken wanneer je jong bent! 

Direct beleggen uitproberen?

Eén van de beste plekken om te beleggen is de broker Plus500. Bij deze broker vraag je namelijk eenvoudig en snel een demo van €40.000 aan waarmee je de mogelijkheden uitgebreid kunt uitproberen. Op die manier hoef je niet direct risico te lopen en kan je toch profiteren van de mogelijkheden die de beurs te bieden heeft.

Kan je beleggen als je minderjarig bent?

Wanneer je ouders niet instemmen met het openen van een account bij een broker kan je toch beleggen. Veel banken hebben namelijk een speciale rekening waarbij je de bewegingen van de AEX nauwlettend volgt en die in bepaalde mate de rente die je ontvangt op de spaarrekening bepaalt. Vergeet overigens niet dat beleggen altijd risico’ s met zich meebrengt; begin dus alleen maar met beleggen wanneer je ondanks het risico om geld te verliezen goed kunt slapen.

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment