Beleggen in Ethereum of Ether: hoe te kopen?

Cryptocurrencies zijn booming! Naast de bitcoin komen er steeds meer digitale munten op waarmee je geld kunt verdienen. Een voorbeeld van een andere succesvolle digitale munt waarin je kunt beleggen is Ethereum of ether. In dit artikel kan je lezen hoe je kunt beleggen in Ethereum en ook bekijken we hoe de ether verschilt van bijvoorbeeld de bitcoin.

Waar en hoe kan je beleggen in Ethereum?

Je kan op twee manieren beleggen in Ethereum. Je kan er voor kiezen om te speculeren op de korte termijn. Je speelt dan actief in op de laatste ontwikkelingen en je kunt op die manier profiteren van stijgende en dalende bewegingen. Een andere optie is het fysiek kopen van Ethereum voor de langere termijn.

Speculeren op de korte termijn

De cryptomunt Ethereum is erg volatiel en kan op een dag gerust tien procent stijgen of dalen. Wanneer je alle ritjes wilt meepakken, is het een optie om te speculeren op de koers van de ether. Maar hoe werkt dit precies?

Het is vanzelfsprekend mogelijk om winst te maken wanneer de koers van de ether stijgt, maar wist je dat het ook mogelijk is om dit te doen wanneer de koers daalt? Door short te gaan bij een online broker kan je ook van dalende koersbewegingen profiteren.

Een goede broker alwaar je kunt handelen in de CFD ether is Plus500. Bij Plus500 kan je eenvoudig een gratis (demo) account aanmaken waarmee je de mogelijkheden kunt uitproberen. Het is binnen de online software mogelijk om met een muisklik ether te kopen en verkopen waardoor je alle koersbewegingen kunt meepakken. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo account te openen bij Plus500:

Plus500 aanmelden

Plus500 Ethereum beleggen

Bij Plus500 kan je handelen in CFD's op Ethereum. Illustratieve prijzen. CFD service, 76,4% verliest geld.

Kopen voor de lange termijn

Net zoals de bitcoin is ook de ether flink omhoog en omlaag gegaan. Wanneer je ether had gekocht toen deze net gelanceerd was, had je miljonair kunnen zijn. De prijs is namelijk explosief gestegen! Ook nu heeft de munt nog zeker potentie op de lange termijn. Verderop in het artikel bekijken we wat Ethereum uniek maakt. De unieke kenmerken van Ethereum kunnen de prijs in de toekomst verder laten stijgen.

Wel is het belangrijk om op het juiste moment de ether te kopen. Ga daarom niet blindelings naar een website om ethers aan te schaffen. De koers is erg volatiel en het is dan ook verstandig om eerst een goede prijsanalyse te maken. Maak een plan zoals je dat bij een meer traditionele belegging ook zou doen, op die manier kan je de potentiële winst maximaliseren!

Maar waar kan je nu eigenlijk het beste fysieke Ethereum kopen? Een goede, Nederlandse partij om Ethereum te kopen is Bitvavo. Je opent hier eenvoudig een account en vervolgens kan je direct je eerste cryptocurrencies kopen en verkopen. Met de onderstaande knop kan je een gratis account openen bij deze aanbieder en profiteer je van € 0 aan transactiekosten in de eerste week:

bitvavo aanmelden

Wat wil je weten over beleggen in Ethereum?

Wat is Ehtereum?

Wanneer je Ethereum alleen als een munt ziet dan heb je het bij het verkeerde eind! De ether is namelijk meer dan een munt alleen. Het unieke aan de ether is namelijk dat deze cryptocurrency gebruikt kan worden als een systeem waarbinnen allerlei zaken geprogrammeerd kunnen worden.

Zowel de Ehtereum als de bitcoin gebruiken blockchain technologie. Ethereum maakt het echter mogelijk om applicaties uit te voeren in de cloud. Die applicaties kunnen vervolgens beschermd worden van manipulatie. Hierdoor kan je Ethereum bijvoorbeeld gebruiken voor het opstellen van een veilig en slim contract.

Voor nu is het nog toekomstmuziek, maar het zou zomaar kunnen de Ethereum technologie in de toekomst wordt gebruikt voor het opstellen van bijvoorbeeld contracten door advocaten. Er is dan ook een goede kans dat de Ethereum de bitcoin gaat evenaren in de toekomst en daar kan je als belegger natuurlijk van profiteren. Denk jij dat het nu slim is om te beleggen in Ethereum?

ethereum beleggen

Wat zijn de voordelen van een belegging in Ethereum?

Door niet al je geld in bitcoin te stoppen, verlaag je het risico van je cryptocurrency portefeuille. De Ehtereum is wereldwijd erg bekend en hierdoor zie je dat speculanten er bij positieve nieuwsberichten snel geld in stoppen. Hierdoor kan je als belegger plotseling een leuke koerswinst behalen.

Een ander voordeel van Ethereum is het feit dat de munt erg flexibel is. Het is bijvoorbeeld mogelijk om andere cryptocurrencies op de Ethereum blockchain te draaien. Een risico aan deze mogelijkheid is dat de snelheid van het netwerk flink omlaag kan gaan.

De extra functionaliteiten zijn ook een groot voordeel van Ethereum. Sommige mensen denken dat advocaten en notarissen in de toekomst niet meer nodig zullen zijn dankzij de komst van Ehtereum. Zo ver is het in ieder geval nog lang niet. Toch is de kans groot dat Ehtereum in de toekomst een grotere rol van betekenis gaat spelen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Ethereum?

De Ethereum is net zoals veel andere cryptomunten enorm volatiel. Je kan op een dag gerust tien procent verliezen. Wanneer je wilt beleggen in Ethereum heb je dan ook stalen zenuwen nodig. Bovendien is het belangrijk om een duidelijk plan op te stellen. Beleggers die snel in paniek raken kunnen beter wegblijven bij Ethereum.

Een ander risico van Ethereum is de concurrentie. Momenteel is de ether voornamelijk zo groot doordat ze de eerste waren die bepaalde functionaliteiten aanboden. Er bestaan echter betere alternatieven voor de ether die deze munt in de toekomst wellicht van de troon stoten. Wanneer je gaat beleggen in Ethereum is het dan ook belangrijk om de concurrenten goed in de gaten blijven te houden.

ether beleggen

Wat maakt ethers uniek? Hoe is Ethereum anders dan de bitcoin?

Wanneer je Ethereum op dezelfde lijn zet als de bitcoin maak je een fout. Tuurlijk, het zijn allebei digitale munten, maar er zijn toch overduidelijke verschillen. Een groot voordeel van Ethereum is dat de ethers makkelijker zijn in te zetten voor allerlei projecten. Waar bitcoins en litecoins vooral gebruikt worden als munt kan je met de ether allerlei andere dingen uitvoeren.

Wist je bijvoorbeeld dat je met ethers aandelen kunt uitgeven of een politiek systeem op kunt zetten? De ether is ook heel goed bruikbaar voor het opstellen van een contract. De ethers zijn namelijk niet muteerbaar, wat betekent dat de inhoud van het contract niet meer aan te passen is. Zelfs de programmeur kan er niet meer aankomen. Dit maakt de ether extra sterk tegenover kwaadwillende hackers. Deze potentie maakt het dat de prijs van ethers nog wel eens verder kan stijgen.  

Strategie voor beleggen in Ethereum

Je kan er natuurlijk voor kiezen om geheel willekeurig ether te kopen. Dit is echter niet de beste beslissing. Grofweg zijn er drie manieren waarop je in Ethereum kunt beleggen:

  • Je koopt Ethereum voor de lange termijn
  • Je probeert te speculeren op een stijging
  • Je probeert te specleren op een daling

Wanneer je Ethereum voor de lange termijn wilt kopen, is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de cryptomarkt in bredere zin. De koers van de ether beweegt namelijk vaak mee met die van andere cryptomunten.

Daarnaast is het belangrijk om de laatste ontwikkelingen van de ether te volgen. Dreigt een andere munt de dominante positie van Ethereum over te nemen? Dan kan je het kopen van de munt wellicht beter uitstellen. Wanneer je besluit om de munt fysiek aan te schaffen, is het belangrijk om een goed instapmoment te kiezen. Het is doorgaans verstandig om de ether te kopen wanneer de koers zich in een dipje bevindt.

De andere strategie is meer gericht op speculatie. Je kan dan bijvoorbeeld door middel van technische analyse proberen om op het juiste moment in of uit te stappen. Daarnaast is het ook mogelijk om op basis van het laatste nieuws ether te kopen en verkopen. Het is bij deze manier van beleggen hoe dan ook belangrijk om je risico’s goed te managen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld automatisch je verlies te nemen bij een bepaalde waarde.

De actuele koers van de ether

Het is natuurlijk belangrijk om de laatste koers van de ether te kunnen raadplegen. Hieronder zie je de waarde van CFD Ethereum. Het is ook mogelijk om direct ethers aan te schaffen via de kopen en verkopen knoppen.

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!