Beleggen in Cardano cryptocurrency

De Cardano cryptocurrency is één van de meest wetenschappelijke cryptocurrencies. De cryptocurrency wordt namelijk ontwikkeld via de wetenschappelijke methode door een team van professionele computer ingenieurs. De munt onderscheidt zich onder andere door lagen toe te voegen. Maar hoe kan je beleggen in Cordana en wat maakt de munt interessant?

Hoe kan je beleggen in Cordano?

Er zijn twee manieren waarop je in Cardano kunt investeren. Je kan ervoor kiezen om actief te handelen in het prijsverloop van Cardano, of je kunt ervoor kiezen om de munt voor de langere termijn vast te houden. Hieronder kan je lezen hoe die beide methoden toepast.

Actief beleggen in Cordano

Je kunt actief beleggen in de koers van Cardano door CFD’s op de munt te kopen en verkopen. De koersen van cryptomunten zijn doorgaans erg volatiel. Je kan inspelen op deze bewegingen door de juiste beslissing te nemen. Bij een stijgende koers kan je besluiten om de munt te kopen en bij een dalende koers kan je juist besluiten om short te gaan.

Maar waar kan je het beste beleggen in Cordano door de CFD’s op de munt te kopen en verkopen? Plus500 is hiervoor de beste partij. Bij Plus500 kan je al vanaf 100 euro actief handelen in de munt. Dankzij de demo functionaliteit is het mogelijk om te oefenen zodat je kan bekijken of deze manier van beleggen ook bij jou past. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden gratis uit te proberen door middel van een demo account:

Plus500 aanmelden

Cardano Plus500

Handelen in Cardano bij Plus500. Illustratieve prijzen. CFD service, 76,4% verliest geld.

 

Cardano zelf kopen

Sommige beleggers vinden het een fijn idee om zelf cryptomunten te bezitten. Je kan via het internet eenvoudig cryptomunten voor de lange termijn aanschaffen. Een goede partij om Cardano en ook andere munten te kopen is Bitvavo. Bij deze aanbieder kan je eenvoudig met iDEAL de cryptomunt kopen en op je account zetten. Gebruik de onderstaande knop om direct te beginnen met het kopen van munten:

etoro aanmelden

Bitvavo Cardano

Wat is Cordano?

Voordat je besluit om Cordano te kopen of verkopen, is het verstandig om je te verdiepen in wat Cordano precies is. Cordano is een zogenaamde cryptomunt of digitale munt. Net zoals de Bitcoin kan je ook door middel van de Cordano betalingen uitvoeren. Wel biedt deze munt wat unieke extra kenmerken. Hieronder bespreken we wat de extra voordelen van de Cordano cryptomunt zijn:

Meer veiligheid dankzij code tests

Bij cryptomunten is de veiligheid erg belangrijk. Cordano is een platform waarbij de code uitgebreid getest wordt. Dit is mogelijk doordat er gebruik wordt gemaakt van open source code. Hierdoor kan de code uitgebreid getest worden door verschillende programmeurs. Dit voorkomt dat er voor miljoenen euro’s aan digitale munten worden gestolen. Door deze uitgebreide tests, ligt de veiligheid van de Cordano extra hoog.

Meerdere lagen

Een ander uniek kenmerk van Cordano, is dat er meerdere lagen zijn. Bij de Bitcoin wordt er opgeslagen waar een munt vandaan komt en waar deze heen moet. Bij de Ethereum wordt hier nog zogenaamde metadata aan toegevoegd. Deze metadata kan gebruikt worden voor het maken van slimme contracten waarbij er extra informatie over de transactie wordt bijgevoegd. Dit gaat echter ten koste van de privacy van de transactie.

Bij Cordano zijn deze twee lagen gescheiden. Hierdoor kan de transactie plaatsvinden zonder de metadata. Hierdoor is het bijvoorbeeld makkelijker om onderhoud uit te voeren op het netwerk. Er kan dan aan één laag gewerkt worden, zonder dat de andere laag beïnvloed wordt.

Geen mining

Het is niet mogelijk om Cordano te minen zoals dat bij veel andere cryptomunten wel een mogelijkheid is. Gebruikers ontvangen de Cordano aan de hand van het aantal tokens dat je hebt en niet aan de hand van de rekenkracht. Dit is een stuk energievriendelijker. Als je duurzaam wilt beleggen, dan kan het dus aantrekkelijk zijn om in een cryptomunt als Cordano te investeren.

De democratie staat centraal

Bij de Cordano kunnen alle gebruikers meestemmen over ontwikkelingen rondom de munt. Wanneer je democratie belangrijk vindt, dan kan dit een reden zijn om de munt te kopen. Wel brengt dit een risico met zich mee. Net zoals bij aandelen, zijn ook cryptomunten vaak niet in de handen van de mensen die er het meeste van af weten. Het is dan ook maar de vraag of beleggers staan te springen op een groep amateurs die de toekomst van Cordano kunnen bepalen.

Wel zorgt dit systeem ervoor dat de kans op een split veel lager ligt. Mensen hebben immers al de mogelijkheid om mee te denken en werken aan het systeem. Voordat je gaat beleggen in Cordano is het verstandig om de laatste ontwikkelingen na te gaan.

Beleggen in Cordano

Slim beleggen in Cardano

Het verschil tussen iemand die geld verdient met beleggen in Cardano en iemand die dat niet doet, is een slimme strategie. Er is niet één unieke manier waarop je positieve resultaten kunt neerzetten met beleggingen in Cordano. We zijn er duidelijk foute manieren. Je moet in ieder geval niet de volgende dingen doen:

  • Willekeurig Cordano cryptomunten kopen en verkopen
  • Zonder plan je munten verkopen bij een forse daling
  • Kopen wanneer de munt populair is en heel hoog staat

Het is over het algemeen slim om het tegenovergestelde van de massa te doen. Hebben veel mensen Cardano munten gekocht? Dan is het wellicht slim on de munt juist te verkopen. Geen enkel financieel instrument stijgt oneindig lang en de Cardano cryptomunt is daar zeker geen uitzondering op.

Actuele koers Cardano

Hieronder kan je de laatste koersontwikkelingen van de CFD op Cardano volgen. Ook kan je door middel van de knoppen direct een nieuwe positie openen. 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!