Netflix aandelen kopen: beleggen in Netflix

Wie kent de populairste streamingdienst niet? Netflix is met meer dan 100 miljoen gebruikers de grootste betaalde aanbieder van films en series. Dit is terug te zien in de aandelenkoers die flink is gestegen. Het kan daarom aantrekkelijk zijn om te beleggen in Netflix. In dit artikel lees je hoe je kunt beleggen in Netflix en ook behandelen we wat het bedrijf precies doet.

Hoe kan je beleggen in Netflix?

Beleggen in Netflix is dankzij de komst van online brokers eenvoudig. Je hoeft hiervoor alleen maar een account te openen en vervolgens kan je direct aan de slag. Je kan ervoor kiezen om actief te handelen in het aandeel Netflix of je kunt ervoor kiezen om de Netflix aandelen voor de lange termijn te kopen.

Netflix aandelen kopen

Je kunt er ook voor kiezen om Netflix aandelen te kopen voor de lange termijn. Dit is verstandig wanneer je gelooft dat de waarde van het aandeel in de toekomst nog fors zal toenemen. Ben je benieuwd wat een goede partij is om Netflix aandelen te kopen? Hieronder zie je waar je goed terecht kan:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€0,50 voor Netflix
eToro logo aandelen€0 voor Netflix. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
$0,01 per aandeel met $5 minimum

Actief handelen in Plus500

Maar waar kan je nu het beste actief beleggen in Netflix? Plus500 is een goede partij om actief in het CFD aandeel Netflix te handelen. Bij Plus500 heb je zowel de optie om het aandeel Netflix te kopen als te verkopen. Wanneer je het aandeel Netflix verkoopt kan je short gaan: je speculeert dan op een dalende koers.

Bij Plus500 kan je de mogelijkheden gratis met een demo uitproberen waardoor je direct ontdekt of deze partij goed bij je past. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen bij Plus500:

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Netflix beleggen

Voordelen van beleggen in Netflix

Netflix kan een interessante investering zijn. Momenteel heeft het bedrijf meer dan 100.000.000 klanten verspreid over 190 landen. Het bedrijf onderzoekt of het ook mogelijk is om de Chinese markt te betreden. Binnen de Chinese markt zijn er momenteel ruim 500.000.000 mensen die van streaming diensten gebruik maken. Wanneer het Netflix lukt om ook in deze markt actief te worden, kunnen ze de winstgevendheid sterk verhogen.

Doordat Netflix veel gebruikers heeft, kan het bedrijf goed onderhandelen met studio’s. Hierdoor kunnen ze goede deals maken wat kan bijdragen aan de winstgevendheid van het bedrijf. Netflix kan in de toekomst verder groeien: de maandelijkse kosten voor een abonnement zijn beperkt waardoor de dienst voor grote groepen toegankelijk is.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Netflix?

Toch zijn er ook risico’s verbonden aan beleggen in Netflix. Het grootste risico voor het voortbestaan van Netflix zijn de concurrenten. In de afgelopen periode zijn er veel vergelijkbare diensten gelanceerd. Zo heeft Amazon de dienst Video gelanceerd en ook Disney en Apple hebben hun eigen streamingprogramma’s opgericht. Netflix zal constant moeten vechten voor het beste aanbod. Wanneer dit niet langer lukt, is de kans groot dat gebruikers overstappen naar een ander platform.

Ook piraterij is een risico voor het voortbestaan van Netflix. Juist doordat er zoveel diensten bij zijn gekomen, zie je dat het Netflix niet altijd meer lukt om de rechten te kopen van nieuwe producties. Mensen moeten dan al snel meerdere abonnementen afsluiten om alle nieuwe films te kunnen bekijken. Wanneer Netflix minder gebruiksvriendelijk wordt dan illegale alternatieven, dan kan dit leiden tot het afname van het aantal klanten voor Netflix.

De unieke producties die Netflix produceert zijn erg duur. In 2017 investeerde het bedrijf bijvoorbeeld 2,5 miljard dollar. De series moeten dan wel een groot succes worden om goede resultaten te blijven neerzetten. Of Netflix succesvol blijft zal al met al sterk afhangen van wat gebruikers over het platform denken. Wanneer de interesse afneemt of een andere streamingdienst populairder wordt, kan het verstandig zijn om je Netflix aandelen te verkopen.

Netflix aandelen kopen in enkele stappen

Voordat je Netflix aandelen koopt, is het belangrijk om enkele stappen te doorlopen. Voordat je een investering doet in Netflix, is het belangrijk om onderzoek te doen. Bepaal aan de hand van je eigen analyse of je denkt dat er veel groeipotentie achter het bedrijf zit. Wanneer dit het geval is kan je het kopen van Netflix aandelen overwegen.

Wel is het belangrijk om voor jezelf te bepalen of de Netflix aandelen goed binnen je beleggingsplan passen. Netflix is een technologie aandeel met een relatief hoog risico en een potentieel hoge groei. Wanneer je Netflix aandelen aan je portefeuille toevoegt, is het belangrijk om te bekijken of dit type aandeel bij je past. Zou je het bijvoorbeeld erg vinden wanneer je een groot deel van je belegging verliest? En heb je voldoende tijd om te wachten totdat het aandeel goed presteert wanneer de markt in een dipje belandt?

Wanneer je zeker weet dat je het Netflix aandeel wilt kopen, moet je een account openen bij een online broker. Een broker is een partij die het voor individuele beleggers mogelijk maakt om te handelen in aandelen. Het is aan te raden om een broker te kiezen met lage transactiekosten voor de Amerikaanse markt. Op die manier voorkom je dat een groot deel van je rendement opgaat aan transactiekosten.

Wanneer je een order plaatst moet je bedenken hoeveel aandelen je wilt kopen. Het antwoord op deze vraag hangt sterk af van het totale bedrag dat je investeert. Het is altijd aan te raden om je beleggingen zoveel mogelijk te spreiden. Op die manier voorkom je dat je een groot deel van je geld verliest op je belegging in Netflix.  Met een market order wordt het aandeel direct gekocht en met een limiet order kan je een prijs instellen waarop je het aandeel wilt kopen.

Netflix in coronatijden

De wereldwijde corona pandemie heeft een grote invloed op de prestaties van veel bedrijven. De corona pandemie lijkt gunstige effecten te hebben voor Netflix. Mensen brengen meer tijd binnenshuis door waardoor ze op zoek zijn naar nieuwe vormen van vermaak. Netflix weet dan ook veel nieuwe klanten aan te trekken tijdens deze periode.

Wat is de koers van Netflix?

Hieronder zie je de actuele koers van CFD aandelen Netflix. Ook kan je met de knoppen direct een nieuwe positie openen.

Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing, bezoek etoro.com/trading/fees

Bedrijfsgegevens van Netflix

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Netflix.

Analyse van Netflix

Voordat je besluit of je Netflix wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Netflix zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Netflix zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Netflix in 2022?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Netflix gaat doen in 2022 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Netflix is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Hoe is Netflix ontstaan?

Netflix is opgericht in 1997 en bestaat dus al gedurende langere tijd. In tegenstelling tot populaire applicaties zoals Popcorn Time is Netflix 100% legaal. Het bedrijf koopt dan ook licenties om series en films te laten zien in verschillende landen. Alhoewel het bedrijf zich eerst voornamelijk op de Amerikaanse markt richtte, is de koers nu verlegd en veroverd Netflix de rest van de wereld.

De internationale uitbereiding is door Netflix ingezet in 2013. In deze periode steeg de koers van het aandeel Netflix dan ook flink. De Europese markt is groot en de internetsnelheden nemen steeds vaker toe. Dit maakt het dat de markt voor Netflix nog steeds groeit.

Natuurlijk moet een bedrijf ook winst maken. Bij Netflix gebeurt dit net zoals bij bijvoorbeeld Spotify door gebruiks een vaste, maandelijkse bijdrage te laten betalen. Dit lijkt beter te werken dan verdienmodellen van andere streamingservices waarbij er per film moet worden betaald.

Zal de koers blijven stijgen?

Toch is het moeilijk vast te stellen of de koers van Netflix onbeperkt zal blijven stijgen. Wanneer je gaat beleggen in Netflix, moet je de ontwikkelingen goed in de gaten houden. De winst per aandeel ligt namelijk erg laag en het aanbod van Netflix moet continue worden bijgewerkt. Dit zijn ontwikkelingen die veel geld kosten.

Toch zijn er ook vernieuwingen te zien bij het bedrijf die kunnen leiden tot betere resultaten. Zo ontwikkelt Netflix steeds meer series en films zelf wat de kosten natuurlijk kan drukken. Daarnaast is dit natuurlijk een goede motivatie om lid te worden van Netflix: bepaalde films en series zijn dan alleen nog maar toegankelijk via Netflix. Ook komen er steeds meer films en series beschikbaar in de hogere 4k definitie.

Hoe maak je winst met Netflix?

Wanneer je winst wilt maken met beleggingen in Netflix, moet je vooral de algemene tendens volgen. Veel mensen kennen het bedrijf Netflix. Hierdoor kopen veel mensen een paar aandelen Netflix en deze mensen zijn niet noodzakelijk professionele beleggers. Hierdoor kunnen kleine nieuwsberichten al snel een grote invloed hebben op de koers van het aandeel.

Probeer daarom een inschatting te maken van het effect van nieuws op de koers van Netflix. Wanneer je dit goed doet en je beleggingen timed kan je leuke resultaten behalen met beleggingen in Netflix.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *