Netflix aandelen kopen (2024): beleggen in Netflix

Wie kent de populairste streamingdienst niet? Netflix is met meer dan 230 miljoen gebruikers de grootste betaalde aanbieder van films en series. In de laatste jaren is de koers van het aandeel Netflix dan ook flink gestegen. Het kan daarom aantrekkelijk zijn om te beleggen in Netflix.

In 2023 is de koers echter met ruim 60% gedaald. In dit artikel bespreken we dan ook of het nog steeds verstandig kan zijn om Netflix aandelen te kopen.

Hoe kan je beleggen in Netflix?

Beleggen in Netflix is dankzij de komst van online brokers eenvoudig. Je hoeft hiervoor alleen maar een account te openen en vervolgens kan je direct aan de slag. Je kan ervoor kiezen om actief te handelen in het aandeel Netflix of je kunt ervoor kiezen om de Netflix aandelen voor de lange termijn te kopen.

Ben je benieuwd wat een goede partij is om Netflix aandelen te kopen? Hieronder zie je waar je goed terecht kan:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Netflix. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Netflix & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de koers van Netflix?

Hieronder zie je de actuele koers van aandelen Netflix. Ook kan je met de knoppen direct een nieuwe positie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Netflix

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Netflix.

Analyse van Netflix

Voordat je besluit of je Netflix wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Netflix zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Netflix zien van de laatste 5 dagen:

Waarom keldert de koers van Netflix?

In 2023 is de koers van het aandeel Netflix fors gedaald: met ruim 60%! Dit terwijl het aandeel het juist tijdens de pandemie erg goed deed. Maar waarom presteert het aandeel Netflix nu zo slecht en kan dit in de toekomst verbeteren?

Reden 1: onzekerheid

Beleggers zijn nu erg angstig. De hoge inflatie en de oorlog in Oekraïne zorgen ervoor dat veel beleggers hun aandelen het liefst verkopen. Deze onzekerheid heeft ook een sterke invloed op de koers van het aandeel Netflix. Juist bij zogenaamde groeiaandelen heeft de rentestand veel invloed op het koersverloop.

Reden 2: teruglopende gebruikersaantallen

Netflix heeft voor het eerst sinds haar oprichting gebruikers verloren. Ondertussen zie je dat de concurrentie dichterbij komt. Het bedrijf heeft vooral veel gebruikers verloren in Amerika waar het de prijzen recent heeft verhoogd. Ook verloor Netflix gebruikers in Europa, maar dit hangt vooral samen met het verlies van Russische leden.

Marktaandeel Netflix

Marktaandeel van Netflix in Amerika

Is het verstandig om nu aandelen Netflix te kopen?

De koers van Netflix is fors gedaald. Netflix zit echter niet stil en heeft een plan gemaakt om weer nieuwe gebruikers aan te trekken.

Plan 1: het delen van accounts tegen gaan

Naar schatting zijn er nog eens 100 miljoen huishoudens die gratis gebruikmaken van Netflix door hun accounts te delen. Hierdoor loopt Netflix veel inkomsten mis. Het bedrijf denkt erover na om dit te verbieden of om hier extra geld voor te vragen. Wanneer dit niet leidt tot een leegstroom, kan het bedrijf hier de inkomsten mee verhogen.

Plan 2: advertenties

Netflix denkt er ook over na om een goedkoper abonnement uit te brengen met advertenties. Op die manier kan het bedrijf een groep mensen met een kleiner budget aantrekken.

Plan 3: unieke content

Netflix wil verder het serviceniveau verbeteren en nog meer goede content uitbrengen. Wanneer het Netflix lukt om meer populaire series en films uit te brengen dan kan dit nieuwe leden aantrekken.

Wat denk je; zijn deze maatregelen genoeg om het kopen van Netflix aandelen weer aantrekkelijk te maken?

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Netflix?

Reden 1: veel gebruikers & marktleider

Netflix kan een interessante investering zijn. Momenteel heeft het bedrijf meer dan 200.000.000 betalende klanten verspreid over 190 landen. Het bedrijf onderzoekt of het ook mogelijk is om de Chinese markt te betreden. Binnen de Chinese markt zijn er nu ruim 500.000.000 mensen die van streamingdiensten gebruikmaken. Wanneer het Netflix lukt om ook in deze markt actief te worden, kunnen ze de winstgevendheid sterk verhogen.

Reden 2: sterke onderhandelingspositie

Doordat Netflix veel gebruikers heeft, kan het bedrijf goed onderhandelen met studio’s. Hierdoor kunnen ze goede deals maken wat kan bijdragen aan de winstgevendheid van het bedrijf. Netflix kan in de toekomst verder groeien: de maandelijkse kosten voor een abonnement zijn beperkt waardoor de dienst voor grote groepen toegankelijk is.

Reden 3: sterke content

Netflix heeft een uitgebreide bibliotheek aan content waar de gebruikers geen genoeg van kunnen krijgen. Het bedrijf is bovendien goed in het uitbrengen van eigen, unieke content. Een goed voorbeeld hiervan is het succesvolle squid games maar maar liefst 1,65 miljard uren naar gekeken werd!

Met de toenemende concurrentie zal het steeds belangrijker worden om unieke & aantrekkelijke content te creëren. Netflix lijkt zich tot nu toe goed te kunnen onderscheiden met de Netflix originals.

Reden 4: internationaal actief

Netlflix is in veel landen actief, waardoor slechte prestaties in één regio kunnen worden opgevangen door goede prestaties in een andere regio.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Netflix?

Risico 1: concurrentie

Toch zijn er ook risico’s verbonden aan beleggen in Netflix. Het grootste risico voor het voortbestaan van Netflix zijn de concurrenten. In de afgelopen periode zijn er veel vergelijkbare diensten gelanceerd.

Zo heeft Amazon de dienst Video gelanceerd en ook Disney en Apple hebben hun eigen stralingsprogramma’s opgericht. Netflix zal constant moeten vechten voor het beste aanbod. Wanneer dit niet langer lukt, is de kans groot dat gebruikers overstappen naar een ander platform.

Risico 2: piraterij

Ook piraterij is een risico voor het voortbestaan van Netflix. Juist doordat er zoveel diensten bij zijn gekomen, zie je dat het Netflix niet altijd meer lukt om de rechten te kopen van nieuwe producties. Mensen moeten dan al snel meerdere abonnementen afsluiten om alle nieuwe films te kunnen bekijken. Wanneer Netflix minder gebruiksvriendelijk wordt dan illegale alternatieven, dan kan dit leiden tot het afname van het aantal klanten voor Netflix.

Risico 3: unieke producties zijn duur

De unieke producties die Netflix produceert zijn erg duur. In 2021 investeerde het bedrijf bijvoorbeeld 17 miljard dollar. Het maken van één aflevering van the Crown kost bijvoorbeeld al $ 13.000.000!

De series moeten dan wel een groot succes worden om goede resultaten te blijven neerzetten. Of Netflix succesvol blijft zal al met al sterk afhangen van wat gebruikers over het platform denken. Wanneer de interesse afneemt of een andere streamingdienst populairder wordt, kan het verstandig zijn om je Netflix aandelen te verkopen.

Netflix beleggen

Wat zijn de grootste concurrenten van Netflix?

  • Amazon: met Amazon Prime Video is Amazon een geduchte concurrent van Netflix.
  • Apple: ook Apple heeft haar eigen streaming dienst uitgebracht onder de naam Apple TV+
  • Walt Disney: ook Disney is gaan concurreren met Netflix via haar eigen dienst Disney+
  • AT&T: dit bedrijf concurreert met Netflix via het populaire HBO Max.

Hoe koop je aandelen Netflix?

Stap 1: onderzoek Netflix aandelen

Voordat je Netflix aandelen koopt, is het belangrijk om enkele stappen te doorlopen. Voordat je een investering doet in Netflix, is het belangrijk om onderzoek te doen. Bepaal met je eigen analyse of je denkt dat er veel groeipotentie achter het bedrijf zit. Wanneer dit het geval is kan je het kopen van Netflix aandelen overwegen.

Wel is het belangrijk om voor jezelf te bepalen of de Netflix aandelen goed binnen je beleggingsplan passen. Netflix is een technologie aandeel met een relatief hoog risico en een potentieel hoge groei. Wanneer je Netflix aandelen aan je portfolio toevoegt, is het belangrijk om te bekijken of dit type aandeel bij je past.

Zou je het bijvoorbeeld erg vinden wanneer je een groot deel van je belegging verliest? En heb je voldoende tijd om te wachten totdat het aandeel goed presteert wanneer de markt in een dipje belandt?

Stap 2: account openen bij een broker

Wanneer je zeker weet dat je het Netflix aandeel wilt kopen, moet je een account openen bij een online broker. Een broker is een partij die het voor individuele beleggers mogelijk maakt om te handelen in aandelen. Het is aan te raden om een broker te kiezen met lage transactiekosten voor de Amerikaanse markt. Op die manier voorkom je dat een groot deel van je rendement opgaat aan transactiekosten.

Tip: let ook vooral op de conversiekosten. Sommige brokers rekenen hoge kosten voor het omwisselen van euro’s naar dollars.

Stap 3: een order plaatsen

Wanneer je een order plaatst moet je bedenken hoeveel aandelen je wilt kopen. Het antwoord op deze vraag hangt sterk af van het totale bedrag dat je investeert. Het is altijd aan te raden om je beleggingen zoveel mogelijk te spreiden. Op die manier voorkom je dat je een groot deel van je geld verliest op je belegging in Netflix.

Met een marktorder wordt het aandeel direct gekocht en met een limiet order kan je een prijs instellen waarop je het aandeel wilt kopen.

Netflix aandelen kopen

Wat doet de koers van Netflix in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Netflix gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Netflix is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

De koersontwikkeling van Netflix in 2024 zal onder andere afhangen van:

  • Het aantal nieuwe betalende leden binnen Netflix
  • De ontwikkeling van Netflix tegenover haar concurrenten
  • De ontwikkeling van de inflatie & rente

Hoe is Netflix ontstaan?

Netflix is opgericht in 1997 en bestaat dus al gedurende langere tijd. In tegenstelling tot populaire applicaties zoals Popcorn Time is Netflix 100% legaal. Het bedrijf koopt dan ook licenties om series en films te laten zien in verschillende landen. Alhoewel het bedrijf zich eerst voornamelijk op de Amerikaanse markt richtte, is de koers nu verlegd en veroverd Netflix de rest van de wereld.

De internationale uitbreiding is door Netflix ingezet in 2013. In deze periode steeg de koers van het aandeel Netflix dan ook flink. De Europese markt is groot en de internetsnelheden nemen steeds vaker toe. Dit maakt het dat de markt voor Netflix nog steeds groeit.

Natuurlijk moet een bedrijf ook winst maken. Bij Netflix gebeurt dit net zoals bij bijvoorbeeld Spotify door gebruikers een vaste, maandelijkse bijdrage te laten betalen. Dit lijkt beter te werken dan verdienmodellen van andere streamingservices waarbij er per film moet worden betaald.

Wel of niet Netflix aandelen kopen?

Netflix aandelen hebben het op de lange termijn erg goed gedaan. Het bedrijf heeft veel gebruikers aangetrokken en is de marktleider op het gebied van video streaming. Een belegging in Netflix kan dan ook interessant zijn voor beleggers met een grote risicotolerantie.

Wel is het belangrijk om de concurrentie in de gaten te houden. Wanneer veel gebruikers overstappen naar de concurrentie, kan de aandelenkoers van Netflix onder druk komen te staan.

Het is moeilijk om vast te stellen of de koers van Netflix onbeperkt zal blijven stijgen. Wanneer je gaat beleggen in Netflix, moet je de ontwikkelingen goed in de gaten houden. De winst per aandeel ligt namelijk erg laag en het aanbod van Netflix moet continue worden bijgewerkt. Dit zijn ontwikkelingen die veel geld kosten.

Toch zijn er ook vernieuwingen te zien bij het bedrijf die kunnen leiden tot betere resultaten. Zo ontwikkelt Netflix steeds meer series en films zelf wat de kosten natuurlijk kan drukken. Daarnaast is dit natuurlijk een goede motivatie om lid te worden van Netflix: bepaalde films en series zijn dan alleen nog maar toegankelijk via Netflix. Ook komen er steeds meer films en series beschikbaar in de hogere 4k definitie.

Wanneer je winst wilt maken met beleggingen in Netflix, moet je vooral de algemene tendens volgen. Veel mensen kennen het bedrijf Netflix. Hierdoor kopen veel mensen een paar aandelen Netflix en deze mensen zijn niet noodzakelijk professionele beleggers. Hierdoor kunnen kleine nieuwsberichten al snel een grote invloed hebben op de koers van het aandeel.

Probeer daarom een inschatting te maken van het effect van nieuws op de koers van Netflix. Wanneer je dit goed doet en je beleggingen timed kan je leuke resultaten behalen met beleggingen in Netflix. Maar vergeet nooit; beleggen in aandelen is risicovol & je kunt je inleg verliezen.

Je kunt een aandeel Netflix kopen voor [stock symb="NFLX" curr="USD" curr_symb="$"]. Houd er rekening mee dat de beurskoers van het aandeel Netflix constant schommelt.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *