Walt Disney aandelen kopen

Bijna iedereen is ermee opgegroeid: Walt Disney . De films van het bedrijf zijn wereldberoemd en bijna elk meisje op aarde heeft er wel eens van gedroomd om als een Disney prinses te leven. Dit uit zich natuurlijk in een enorm succesverhaal voor het bedrijf. Wil je ook meeprofiteren door te beleggen in Walt Disney? Bekijk dan direct waar je Walt Disney aandelen kunt kopen en raadpleeg de actuele koers.

Waar kan je Walt Disney aandelen kopen?

Walt Disney is een interessant aandeel om te kopen. Entertainment is altijd populair en het bedrijf weet hier op verschillende manieren goed op in te spelen. Het kan verstandig zijn om de laatste ontwikkelingen bij het bedrijf in de gaten te houden, zodat je de aandelen op het juiste moment koopt. Het kan bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn om dit te doen voordat Walt Disney een populaire nieuwe film op de markt brengt.

Hieronder zie je bij welke brokers je het beste Walt Disney aandelen kan kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Walt Disney. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Walt Disney & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Walt Disney koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Walt Disney?

Sommige mensen beleggen liever actief in populaire aandelen. Door actief te handelen kan je inspelen op allerlei gebeurtenissen. Komt Walt Disney bijvoorbeeld met slechte cijfers? Dan kan je door short te gaan een order plaatsen op een dalende koers. Door actief te beleggen kan je zowel de ritjes omlaag als de ritjes omhoog meepakken.

Een goede partij om actief te handelen in CFD-aandelen Walt Disney is Plus500. Bij Plus500 kan je geheel zonder vaste commissies CFD’s in dit aandeel kopen en verkopen. Ook kan je door gebruik te maken van orders je gehele beleggingsstijl zoveel mogelijk automatiseren. Wil je de mogelijkheden gratis en zonder risico uitproberen? Dat kan met een demo! Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Walt Disney?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Walt Disney? Hieronder zie je een grafiek met de CFD koers van het aandeel Walt Disney. Met de knoppen kan je snel een eenvoudig CFD-aandelen Walt Disney verhandelen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Walt Disney

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Walt Disney.

Analyse van Walt Disney

Voordat je besluit of je Walt Disney wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Walt Disney zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Walt Disney zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Walt Disney in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Walt Disney gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Walt Disney is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in Walt Disney?

Een sterk punt van het aandeel Walt Disney is de risicospreiding die al is ingebouwd in het aandeel. Met een aandeel Walt Disney investeer je namelijk direct in de filmindustrie, maar ook in pretparken. Bovendien zal de nieuwe streamingdienst van het bedrijf, Disney +, ook bijdragen aan de resultaten van het bedrijf. Disney probeert met Disney+ de concurrentie aan te gaan met Netflix door haar eigen klassiekers exclusief op het platform aan te bieden.

Disney+

Het lijkt Disney goed te lukken om gebruikers te lokken met nieuwe releases op het platform. Toen Disney 75 miljoen uittrok voor de overname van de Hamilton film, werd de Disney+ applicatie maar liefst 752.000 keer gedownload. Nu ze ook de rechten hebben gekocht van diverse bekende franchises kunnen ze sowieso interessante content maken. Een voorbeeld hiervan is de Star Wars serie ‘The Mandalorian’.

Het bedrijf lijkt ook de bioscoop steeds vaker over te slaan: de films Mulan en Soul werden alleen tegen betaling uitgebracht op Disney+. Ook deze actie bracht veel nieuwe gebruikers naar het platform. Wanneer je gelooft in de potentie van Disney+ dan kan het erg aantrekkelijk zijn om Walt Disney aandelen te kopen: het aandeel Netflix presteert immers ook erg goed.

Economische situatie

Tegelijkertijd moet je bij een investering in Walt Disney natuurlijk letten op de wereldwijde economische situatie. De coronapandemie zorgde er bijvoorbeeld voor dat de pretparken van het bedrijf dicht moesten: dit is natuurlijk niet goed voor de winstgevendheid van het bedrijf. Wanneer mensen minder te besteden hebben, zullen ze ook in de toekomst eerder bezuinigen op een duur uitstapje naar Walt Disney.

Het is daarom belangrijk om voordat je investeert in Walt Disney, de voordelen en nadelen van een belegging in het aandeel goed tegen elkaar af te wegen.

Over het bedrijf Walt Disney

Walt Disney, voluit The Walt Disney Company, is een groot bedrijf. Het bedrijf is één van de grootste mediabedrijven ter wereld. Het bedrijf is de grootste wereldwijde exploitant van themaparken. Ook is het een belangrijke producent en distributeur van animatiefilms. Walt Disney en zijn broer Roy Oliver Disney richtten het bedrijf op in 1923. Het bedrijf werd toen The Disney Brother Studio genoemd. De naam werd later gewijzigd in Walt Disney Productions. Het bedrijf kreeg in 1986 zijn huidige bedrijfsnaam. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Glendale, Californië.

De vier bedrijfsonderdelen van Walt Disney

Vanaf 2018 is Walt Disney verdeeld in vier onderdelen:

  • Walt Disney Studio Entertaiment produceert vooral muziek en films.
  • Walt Disney Parks, Experiences en Consumer Products beheart de themaparken.
  • Binnen Medianetworks wordt radio en televisie ontwikkeld.
  • Direct-To-Consumer en International zijn de consumentenproducten, internet, games etc.

Bedrijfsgegevens van Walt Disney

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Walt Disney.

Analyse van Walt Disney

Voordat je besluit of je Walt Disney wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Walt Disney zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Walt Disney zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Walt Disney in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Walt Disney gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Walt Disney is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

 

Mooi overzicht van hoe het merk Walt Disney zich heeft ontwikkeld

De themaparken

Walt Disney heeft diverse themaparken. Het eerste themapark was  Disneyland Resort in Californië (1955).  Na 1955 geopende themaparken of resorts zijn Walt Disney World Resort in Florida (1967), Tokyo Disney Resort (1983), Walt Disney Parijs (1992), Hongkong Disneyland Resort (2005) en Shanghai Disney Resort (2015).

walt disney

Overname van bedrijven door Walt Disney

Walt Disney heeft enkele bedrijven overgenomen. Zo werd in 2008 voor 4 miljard dollar Lucasfilm Ltd van George Lucas overgenomen. Disney kreeg met deze overname de rechten van Star Wars en Indiana Jones. Disney besloot om Star Wars film onder eigen beheer uit te brengen. Star Wars Films die al in eigen beheer zijn uitgebracht zijn The Force (2015) en The Last Jedi (2017).

In 2017 werd door Walt Disney een deel van de activiteiten van 21st Century Fox overgenomen. Een klein deel van het laatstgenoemde bedrijf gaat verder als Fox Corporation. Walt Disney nam het grootste deel van het bedrijf over. Met de overname nam Walt Disney productiehuizen en meer dan 400 filmstudio’s over. Denk je dat deze overnames de aandelenkoers van het bedrijf positief gaan beïnvloeden? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Walt Disney aandelen te kopen. Onderzoek wel goed de impact van deze overnames op je investering.

Dreigende overname door Comcast

Comcast, het grootste kabelbedrijf van de Verenigde Staten wilde in 2004 Walt Disney overnemen met een bod van 66 miljard dollar. Dit bod werd echter afgewezen. Bovendien eisten de eigen aandeelhouders van Comcast duidelijkheid van het bestuur. Comcast besloot om zijn bod in te trekken.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *