Walt Disney aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Bijna iedereen is ermee opgegroeid: Walt Disney . De films van het bedrijf zijn wereldberoemd en bijna elk meisje op aarde heeft er wel eens van gedroomd om als een Disney-prinses te leven. Dit uit zich natuurlijk in een enorm succesverhaal voor het bedrijf. Wil je ook meeprofiteren door te beleggen in Walt Disney? Bekijk dan direct waar je Walt Disney-aandelen kunt kopen en raadpleeg de actuele koers.

Hoe kan je Walt Disney aandelen kopen?

Walt Disney is een interessant aandeel om te kopen. Entertainment is altijd populair en het bedrijf weet hier op verschillende manieren goed op in te spelen. Het kan verstandig zijn om de laatste ontwikkelingen bij het bedrijf in de gaten te houden, zodat je de aandelen op het juiste moment koopt. Het kan bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn om dit te doen voordat Walt Disney een populaire nieuwe film op de markt brengt.

Hieronder zie je bij welke brokers je het beste Walt Disney-aandelen kan kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Walt Disney. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Walt Disney & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Is het verstandig om te investeren in Walt Disney?

Een sterk punt van het aandeel Walt Disney is de risicospreiding die al is ingebouwd in het aandeel. Met een aandeel Walt Disney investeer je namelijk direct in de filmbranche, maar ook in pretparken. Bovendien zal de nieuwe streamingdienst van het bedrijf, Disney +, ook bijdragen aan de resultaten van het bedrijf. Disney probeert met Disney+ de concurrentie aan te gaan met Netflix door haar eigen klassiekers exclusief op het platform aan te bieden.

Disney+

Het lijkt Disney goed te lukken om gebruikers te lokken met nieuwe releases op het platform. Toen Disney 75 miljoen uittrok voor de overname van de Hamilton film, werd de Disney+ applicatie maar liefst 752.000 keer gedownload. Nu ze ook de rechten hebben gekocht van diverse bekende franchises kunnen ze sowieso interessante content maken. Een voorbeeld hiervan is de Star Wars serie ‘The Mandalorian’.

Het bedrijf lijkt ook de bioscoop steeds vaker over te slaan: de films Mulan en Soul werden alleen tegen betaling uitgebracht op Disney+. Ook deze actie bracht veel nieuwe gebruikers naar het platform. Wanneer je gelooft in de potentie van Disney+ dan kan het erg aantrekkelijk zijn om Walt Disney-aandelen te kopen: het aandeel Netflix presteert namelijk ook erg goed.

Economische situatie

Tegelijkertijd moet je bij een investering in Walt Disney aandelen natuurlijk letten op de wereldwijde economische situatie. De coronapandemie zorgde er bijvoorbeeld voor dat de pretparken van het bedrijf dicht moesten: dit is natuurlijk niet goed voor de winstgevendheid van het bedrijf. Wanneer mensen minder te besteden hebben, zullen ze ook in de toekomst eerder bezuinigen op een duur uitstapje naar Walt Disney.

Het is daarom belangrijk om, voordat je investeert in Walt Disney, de voordelen en nadelen van een belegging in het aandeel goed tegen elkaar af te wegen.

De risico’s van beleggen in Walt Disney aandelen

 • Economische situatie: Walt Disney is sterk afhankelijk van de uitgaven van consumenten. Wanneer het slecht gaat met de economie, kan de winstgevendheid van het bedrijf dalen.
 • Concurrentie: Walt Disney heeft te maken met sterke concurrentie op het gebied van de streamingdiensten en attractieparken.
 • Afhankelijkheid van intellectueel eigendom: Disney is voor haar succes sterk afhankelijk van de kwaliteit van de karakters en verhalen die het produceert. Wanneer het Walt Disney niet lukt om nieuwe, succesvolle franchises te lanceren kan het succes onder druk komen te staan.
 • Stijgende kosten: de operationele kosten van Walt Disney stijgen sterk, dit is vooral het geval binnen de attractieparken.
 • Afhankelijkheid van samenwerkingen: Walt Disney is voor haar succes sterk afhankelijk van samenwerkingen met bioscopen en televisiebedrijven.

Wat zijn de concurrenten van Walt Disney?

Hoe kan je beleggen in Walt Disney  aandelen?

 1. Open een account bij een betrouwbare broker: open eerst een account bij een aandelen broker waar je in aandelen Walt Disney kunt beleggen.
 2. Activeer je rekening: je kunt je beleggingsrekening direct activeren door een kopie van je paspoort en een bewijs van je adres te uploaden.
 3. Geld storten: nadat je aandelen account is geactiveerd, kan je direct geld storten vanaf je bankrekening naar je broker account.
 4. Aandeel selecteren: selecteer vervolgens het aandeel Walt Disney om direct een order te openen.
 5. Kies ordertype: je kunt kiezen tussen een marktorder en een limietorder. Met een marktorder koop je de aandelen Walt Disney direct tegen de geldende prijs en met een limiet order stel je een prijs in die je bereid bent om te betalen.

Wat is de actuele koers van Walt Disney?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Walt Disney? Hieronder zie je een grafiek met de koers van het aandeel Walt Disney. Met de knoppen kan je snel aandelen Walt Disney verhandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Walt Disney

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Walt Disney.

Analyse van Walt Disney aandelen

Voordat je besluit of je Walt Disney aandelen wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je de ontwikkeling van de Walt Disney aandelenkoers in de afgelopen periode.

Beurskoersen van Walt Disney in de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Walt Disney aandelen zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Walt Disney in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Walt Disney gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Walt Disney is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen.

Over het bedrijf Walt Disney

Walt Disney, voluit The Walt Disney Company, is één van de grootste mediabedrijven ter wereld. Walt Disney en zijn broer Roy Oliver Disney richtten het bedrijf op in 1923 onder de naam The Disney Brother Studio. Pas sinds 1986 heet het bedrijf Walt Disney Productions. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Glendale, Californië.

De vier bedrijfsonderdelen van Walt Disney

Vanaf 2018 is Walt Disney verdeeld in vier onderdelen:

 • Walt Disney Studio Entertaiment produceert vooral muziek en films.
 • Walt Disney Parks, Experiences en Consumer Products beheert de themaparken.
 • Binnen Medianetworks wordt radio en televisie ontwikkeld.
 • Onder Direct-To-Consumer en International vallen de consumentenproducten en games.

De themaparken van Disney

Walt Disney staat wereldwijd bekend om haar populaire themaparken. Het eerste themapark was Disneyland Resort in Californië (1955). Later opende Disney Walt Disney World Resort in Florida (1967), Tokyo Disney Resort (1983), Walt Disney Parijs (1992), Hongkong Disneyland Resort (2005) en Shanghai Disney Resort (2015).

walt disney

Overname van bedrijven door Walt Disney

Walt Disney heeft enkele bedrijven overgenomen. Zo nam Walt Disney in 2008 voor vier miljard dollar Lucasfilm Ltd van George Lucas over. Disney kreeg met deze overname de rechten van Star Wars en Indiana Jones in handen. Disney besloot om Star Wars film uit te brengen, denk hierbij aan The Force (2015) en The Last Jedi (2017).

In 2017 nam Walt Disney een deel van de activiteiten van 21st Century Fox over. Met de overname nam Walt Disney productiehuizen en meer dan 400 filmstudio’s over. Denk je dat deze overnames de aandelenkoers van het bedrijf positief gaan beïnvloeden? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Walt Disney aandelen te kopen.

Dreigende overname door Comcast

Comcast, het grootste kabelbedrijf van de Verenigde Staten, wilde in 2004 Walt Disney overnemen met een bod van 66 miljard dollar. Dit bod werd echter afgewezen, waarna Comcast haar bod besloot in te trekken.

Wel of niet aandelen Walt Disney kopen?

Walt Disney kan vanwege de diverse inkomstenbronnen een interessante belegging zijn. Het bedrijf verdient veel geld met haar films en streamingdienst en bezit daarnaast meerdere succesvolle attractieparken. Doordat Walt Disney een sterke merknaam is, wordt het bedrijf wereldwijd herkend en komen er inkomsten binnen uit alle continenten.

Wel is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden: deze is namelijk intens. Er komen steeds meer streaming bedrijven bij waarmee Walt Disney de concurrentie moet aangaan. Ook de attractieparken ervaren veel concurrentie en door de stijgende kosten wordt het steeds belangrijker om klanten aan te trekken.

Het is uiteindelijk belangrijk om een uitgebreide analyse te doen voordat je aandelen Walt Disney koopt. Op die manier kan je bepalen of de aandelen binnen je beleggingsstrategie passen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *