fbpx

Netflix aandelen kopen: beleggen in Netflix

Wie kent de populairste streamingdienst niet? Netflix is met meer dan 100 miljoen gebruikers de grootste betaalde aanbieder van films en series. Dit is terug te zien in de aandelenkoers die flink is gestegen. Het kan daarom aantrekkelijk zijn om te beleggen in Netflix. In dit artikel lees je hoe je kunt beleggen in Netflix en ook behandelen we wat het bedrijf precies doet.

Beleggen in Netflix

Beleggen in Netflix is dankzij de komst van online brokers eenvoudig. Je hoeft hiervoor alleen maar een account te openen en vervolgens kan je direct aan de slag. Hierbij heb je zowel de optie om het aandeel Netflix te kopen als te verkopen. Wanneer je het aandeel Netflix verkoopt kan je short gaan: dit betekent dat je juist winst maakt bij een dalende koers.

Maar waar kan je nu het beste beleggen in Netflix? Daarvoor kan je het beste een account openen bij de CFD aandelen broker Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden gratis met een demo uitproberen waardoor je ook als beginner de mogelijkheden kunt uitproberen.

Netflix beleggen

Hoe is Netflix ontstaan?

Netflix is opgericht in 1997 en bestaat dus al gedurende langere tijd. In tegenstelling tot populaire applicaties zoals Popcorn Time is Netflix 100% legaal. Het bedrijf koopt dan ook licenties om series en films te laten zien in verschillende landen. Alhoewel het bedrijf zich eerst voornamelijk op de Amerikaanse markt richtte, is de koers nu verlegd en veroverd Netflix de rest van de wereld.

De internationale uitbereiding is door Netflix ingezet in 2013. In deze periode steeg de koers van het aandeel Netflix dan ook flink. De Europese markt is groot en de internetsnelheden nemen steeds vaker toe. Dit maakt het dat de markt voor Netflix nog steeds groeit.

Natuurlijk moet een bedrijf ook winst maken. Bij Netflix gebeurt dit net zoals bij bijvoorbeeld Spotify door gebruiks een vaste, maandelijkse bijdrage te laten betalen. Dit lijkt beter te werken dan verdienmodellen van andere streamingservices waarbij er per film moet worden betaald.

Zal de koers blijven stijgen?

Toch is het moeilijk vast te stellen of de koers van Netflix onbeperkt zal blijven stijgen. Wanneer je gaat beleggen in Netflix, moet je de ontwikkelingen goed in de gaten houden. De winst per aandeel ligt namelijk erg laag en het aanbod van Netflix moet continue worden geüpdatet. Dit zijn ontwikkelingen die veel geld kosten.

Toch zijn er ook innovaties te zien bij het bedrijf die kunnen leiden tot betere resultaten. Zo ontwikkelt Netflix steeds meer series en films zelf wat de kosten natuurlijk kan drukken. Daarnaast is dit natuurlijk een goede impuls om lid te worden van Netflix: bepaalde films en series zijn dan immers alleen nog maar toegankelijk via Netflix. Ook komen er steeds meer films en series beschikbaar in de hogere 4k definitie.

Hoe maak je winst met Netflix?

Wanneer je winst wilt maken met beleggingen in Netflix, moet je vooral de algemene tendens volgen. Netflix is een bedrijf dat veel mensen kennen. Hierdoor kopen veel mensen een paar aandelen Netflix en deze mensen zijn niet noodzakelijk professionele beleggers. Hierdoor kunnen kleine nieuwsberichten al snel een grote invloed hebben op de koers van het aandeel.

Probeer daarom een inschatting te maken van het effect van nieuws op de koers van Netflix. Wanneer je dit goed doet en je beleggingen timed kan je leuke resultaten behalen met beleggingen in Netflix.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!