American Airlines aandelen kopen

American Airlines is de grootste vliegtuigmaatschappij van de wereld. Heb je vertrouwen in de toekomst van luchtvaart en denk je dat American Airlines hier een goede positie heeft opgebouwd? Dan kan het slim zijn om American Airlines aandelen te kopen! In dit artikel bespreken we hoe je kunt beleggen in American Airlines & je kunt hier ook de actuele aandelenkoers raadplegen.

Waar kan je  American Airlines aandelen kopen?

Het kan ook verstandig zijn om aandelen voor de lange termijn te kopen. Voordat je dit doet, is het belangrijk om goed te onderzoeken wat het toekomstperspectief van een bedrijf als American Airlines is. Denk je dat het bedrijf in de toekomst verder kan groeien? Dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen.

Wil je weten wat een goede broker is om American Airlines aandelen te kopen? Neem dan direct een kijkje in het onderstaande overzicht:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor American Airlines. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor American Airlines
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in American Airlines?

Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden van actief beleggen. Het is zeker interessant om actief te handelen in American Airlines aandelen, aangezien vliegmaatschappij aandelen erg volatiel kunnen zijn. Gebeurtenissen wereldwijd kunnen een sterke invloed uitoefenen op de aandelenkoers van American Airlines: tijdens de coronapandemie zag je bijvoorbeeld dat al het vliegverkeer stil kwam te liggen waardoor American Airlines plotseling geen winst meer kon behalen.

Een goede partij waar je actief kunt handelen in American Airlines CFD-aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je zelfs inspelen op sterke koersdalingen door een short positie te openen. Met een short positie geef je aan dat je verwacht dat de aandelenkoers gaat dalen: je behaalt dan een positief resultaat wanneer het bedrijf slechte resultaten neerzet. Wil je actief beleggen zelf zonder risico proberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele aandelenkoers van American Airlines?

Ben je benieuwd hoe de CFD-aandelenkoers van American Airlines zich ontwikkelt? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD-aandelen American Airlines kunt kopen en verkopen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van American Airlines

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van American Airlines.

Analyse van American Airlines

Voordat je besluit of je American Airlines wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe American Airlines zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van American Airlines zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van American Airlines in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat American Airlines gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van American Airlines is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in American Airlines?

Voordat je investeert in American Airlines aandelen, is het belangrijk om de economische situatie goed onder een loep te nemen. Onderzoek hoe de vraag naar reizen met het vliegtuig zich ontwikkelt. In 2020 heeft de vraag naar vliegtickets een forse tik gekregen door de coronapandemie: het is maar de vraag of deze vraag zich in de toekomst herstelt.

Juist door de coronapandemie hebben veel bedrijven ontdekt dat verre reizen helemaal niet nodig zijn om besprekingen uit te voeren. Hierdoor kan het segment zakelijke reizigers permanent dalen wat slecht is voor de winstgevendheid voor het bedrijf. Bovendien is American Airlines forse schulden aangegaan in 2020 om te kunnen overleven: deze schulden drukken toekomstige resultaten wat het minder aantrekkelijk maakt om American Airlines aandelen te kopen.

Vergeet American Airlines niet te vergelijken met belangrijke concurrenten zoals Delta Airlines en United Airlines. Investeren in vliegtuigmaatschappijen is altijd al risicovol, maar het lijkt erop dat de huidige trend nog negatiever is dan anders. Er bestaat verder een risico dat overheden vliegen verder zullen ontmoedigen vanwege de negatieve gevolgen voor het klimaat. American Airlines aandelen kopen is dan ook zeker niet zonder risico!

American Airlines aandelen kopen

Over het bedrijf American Airlines

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines is, gemeten naar vlootgrootte, aantal vervoerde passagiers en omzet passagiers mijlen, de grootste luchtvaartmaatschappij in de wereld. Samen met haar regionale partners exploiteert American Airlines een groot internationaal en binnenlands netwerk. American Airlines voert 6800 vluchten per dag uit naar 350 bestemmingen verspreid over 50 landen. Het hoofdkantoor van deze luchtvaartmaatschappij bevindt zich in Fort Worth, Texas (VS).

De door American Airlines uitgevoerde regionale vluchten worden beheerd door onafhankelijke ondernemingen en dochterondernemingen onder de merknaam American Eagle. Door American Airlines en American Eagle wordt geopereerd vanaf 19 hubs waarvan Dallas / Fort Worth (DFW) De grootste is. In Tulsa exploiteert American Airlines haar grootste Maintenance en Repair Operation basis. Ook op deze hubs zijn onderhouds locaties aanwezig.

Geschiedenis van het bedrijf

American Airlines is ontstaan uit de bedrijven Robertson Aircraft Corporation en Colonial Air Transport. Deze twee bedrijven werden in 1929 samengevoegd tot The Aviation Corporation. In 1930 werd deze houdstermaatschappij omgevormd tot een werkmaatschappij. De naam werd toen gewijzigd in American Airways. In 1934 werden de routes van de luchtvaartmaatschappij herschikt naar een gesloten systeem. De naam van het bedrijf werd gewijzigd in American Airlines.

American Airlines had een directe rol bij de ontwikkeling van de DC 3. De luchtvaartmaatschappij vroeg Douglas om, op basis van de DC-2, een slaap vliegtuig met 14 tot 16 slaapplaatsen te ontwikkelen. Een prototype van de DST (Douglas Sleeper Transport) maakte in 1935 zijn eerste vlucht. Er kwam ook een versie met 21 stoelen op de markt onder de naam DC-3 genoemd. De eerste DC-3 die van de productielijn liep werd geleverd aan American Airlines. In juni 1936 startte American Airlines met dit toestel een passagiersdienst.

In 2011 was er een terugval in de luchtvaart. AMR Corporation, de moedermaatschappij van American Airlines, diende een bescherming tegen faillissement in. American Airlines fuseerde in 2013 met US Airways. De naam American Airlines werd niet gewijzigd, want American Airlines was internationaal het best bekende merk. Na de fusie ontstond de grootste luchtvaartmaatschappij in de Verenigde Straten en in de wereld.

Denk je dat deze fusie heeft bijgedragen aan het versterken van de positie van American Airlines? Dan kan het slim zijn om American Airlines aandelen te kopen.

Het bedrijf gaat naar de beurs

Op 10 december 2013 werd de fusie tussen US Airways en American Airlines uitgevoerd. Toen ging op de New York Stock Exchange de handel in aandelen van start.

Testvluchten met Boeing 373 Max

Twee vliegtuigen van het type Boeing 737 Max storten eind 2018 en begin 2019 neer door ontwerpfouten. Alle toestellen van dit type staan op dit moment aan de grond. In november 2020 zijn piloten van United Airlines begonnen met testvluchten met dit veelbesproken vliegtuig. Wellicht kan er voor het eind van 2020 weer met dit vliegtuig worden gevlogen.

Het stilstaan van vliegtuigen kan de aandelenkoers onder druk zetten. Denk je dat American Airlines snel weer met de Boeing 737 Max kan vliegen? Dan kan het interessant zijn om te investeren in American Airlines door de aandelen te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Express
American Express
Apple
Apple

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *