American Airlines aandelen kopen (2024) – koers & analyse

American Airlines is de grootste vliegtuigmaatschappij van de wereld. Heb je vertrouwen in de toekomst van luchtvaart en denk je dat American Airlines hier een goede positie heeft opgebouwd? Dan kan het slim zijn om American Airlines aandelen te kopen! In dit artikel bespreken we hoe je kunt beleggen in American Airlines aandelen & je kunt hier ook de actuele aandelenkoers raadplegen.

Hoe kan je American Airlines aandelen kopen?

Het kan verstandig zijn om aandelen voor de lange termijn te kopen. Voordat je dit doet, is het belangrijk om goed te onderzoeken wat het toekomstperspectief van een bedrijf als American Airlines is. Denk je dat het bedrijf in de toekomst verder kan groeien? Dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen.

Wil je weten wat een goede broker is om American Airlines aandelen te kopen? Neem dan direct een kijkje in het onderstaande overzicht:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor American Airlines. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen American Airlines! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Is het verstandig om te investeren in American Airlines?

Voordat je investeert in American Airlines aandelen, is het belangrijk om de economische situatie goed onder een loep te nemen. Onderzoek hoe de vraag naar reizen met het vliegtuig zich ontwikkelt.

Juist door de coronapandemie hebben veel bedrijven ontdekt dat verre reizen helemaal niet nodig zijn om besprekingen uit te voeren. Hierdoor kan het segment zakelijke reizigers permanent dalen wat slecht is voor de winstgevendheid voor het bedrijf. Bovendien is American Airlines forse schulden aangegaan in 2020 om te kunnen overleven: deze schulden drukken toekomstige resultaten wat het minder aantrekkelijk maakt om American Airlines aandelen te kopen.

Vergeet American Airlines niet te vergelijken met belangrijke concurrenten zoals Delta Airlines en United Airlines. Investeren in vliegtuigmaatschappijen is altijd al risicovol, maar het lijkt erop dat de huidige trend nog negatiever is dan anders. Er bestaat verder een risico dat overheden vliegen verder zullen ontmoedigen vanwege de negatieve gevolgen voor het klimaat. American Airlines aandelen kopen is dan ook zeker niet zonder risico!

Wat is de actuele aandelenkoers van American Airlines?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van American Airlines zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je aandelen American Airlines kunt kopen en verkopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van American Airlines

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van American Airlines.

Analyse van American Airlines aandelen

Voordat je besluit of je American Airlines wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe American Airlines zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van American Airlines zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van American Airlines in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat American Airlines gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van American Airlines is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

De risico’s van beleggen in American Airlines

  • Afhankelijk van economie: het succes van American Airlines hangt sterk af van de uitgaven van consumenten. De corona pandemie verstoorde de reisbranche bijvoorbeeld sterk, waardoor de winstgevendheid onder druk kwam te staan.
  • Concurrentie: vliegmaatschappijen ervaren heftige concurrentie. Vliegmaatschappijen staan daardoor onder druk om hun tickets tegen lagere tarieven te verkopen, waardoor het soms lastig is om de stoelen met winst te verkopen.
  • Brandstofprijzen: de resultaten van American Express hangen sterk samen met de brandstofprijzen. Wanneer het duur wordt om brandstof in te kopen, neemt de winstgevendheid van het bedrijf af.
  • Regulering: wereldwijd komen vliegtuigmaatschappijen steeds meer onder druk te staan door toegenomen zorgen over het klimaat. Wanneer er meer belasting wordt geheven in de toekomst, kunnen de aandelen van American Airlines in waarde dalen.

Wat zijn de concurrenten van American Airlines?

Hoe kan je beleggen in American Airlines aandelen?

Je kunt beleggen in American Airlines aandelen door een account te openen bij een betrouwbare aandelen broker. Wanneer je American Airlines aandelen wilt kopen, is het verstandig om op de kosten voor de Amerikaanse beurs te letten. Je betaalt in veel gevallen hogere transactiekosten voor investeringen in Amerikaanse aandelen, aangezien je ook betaalt voor het omwisselen van euro’s naar dollars.

Nadat je een account hebt geopend, moet je eerst de activatie stappen doorlopen. Upload hiervoor een kopie van je paspoort en een bewijs van je adres. Nadat je account volledig is geactiveerd, kan je direct beginnen met beleggen in American Airlines aandelen.

Selecteer hiervoor binnen het trading platform de aandelen American Airlines en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Je kunt ook kiezen uit één van de volgende ordertypen:

  • Marktorder: je koopt de aandelen hiermee direct tegen de geldende koers.
  • Limietorder: je koopt de aandelen hiermee tegen een vastgestelde prijs.
  • Stop loss: met een stop loss stel je een koers in waarop je de positie automatisch sluit.
  • Take profit: met een take profit sluit je de positie automatisch bij een bepaalde winst.

Vergeet vervolgens niet om je beleggingspositie regelmatig te evalueren. Wanneer de belegging niet langer bij je past, kan je de aandelen weer verkopen.

American Airlines aandelen kopen

Over het bedrijf American Airlines

American Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij in de wereld. Samen met haar regionale partners exploiteert American Airlines een groot internationaal en binnenlands netwerk. American Airlines voert 6800 vluchten per dag uit naar 350 bestemmingen verspreid over 50 landen. Het hoofdkantoor van deze luchtvaartmaatschappij bevindt zich in Fort Worth, Texas (VS).

De door American Airlines uitgevoerde regionale vluchten worden beheerd door onafhankelijke ondernemingen en dochterondernemingen onder de merknaam American Eagle. American Airlines en American Eagle werken vanuit 19 hubs waarvan Dallas / Fort Worth (DFW) De grootste is. In Tulsa exploiteert American Airlines haar grootste Maintenance en Repair Operation basis.

Geschiedenis van American Airlines

American Airlines is ontstaan uit de bedrijven Robertson Aircraft Corporation en Colonial Air Transport. Deze twee bedrijven werden in 1929 samengevoegd tot The Aviation Corporation. In 1930 werd deze houdstermaatschappij omgevormd tot een werkmaatschappij onder de naam American Airways. In 1934 werden de routes van de luchtvaartmaatschappij herschikt naar een gesloten systeem en de naam van het bedrijf werd gewijzigd in American Airlines.

DC vliegtuigen

American Airlines had een directe rol bij de ontwikkeling van de DC 3. De luchtvaartmaatschappij vroeg Douglas om, op basis van de DC-2, een slaap vliegtuig met 14 tot 16 slaapplaatsen te ontwikkelen. Een prototype van de DST (Douglas Sleeper Transport) maakte in 1935 zijn eerste vlucht. Er kwam ook een versie met 21 stoelen op de markt onder de naam DC-3. De eerste DC-3 die van de productielijn liep werd geleverd aan American Airlines. In juni 1936 startte American Airlines met dit toestel een passagiersdienst.

Fusie

In 2011 was er een terugval in de luchtvaart. AMR Corporation, de moedermaatschappij van American Airlines, diende een bescherming tegen faillissement in. American Airlines fuseerde in 2013 met US Airways. De naam American Airlines werd niet gewijzigd, want American Airlines was internationaal het bekendste merk. Na de fusie ontstond de grootste luchtvaartmaatschappij in de Verenigde Straten en in de wereld.

Denk je dat deze fusie heeft bijgedragen aan het versterken van de positie van American Airlines? Dan kan het slim zijn om American Airlines aandelen te kopen.

Wel of niet aandelen American Airlines kopen?

Of het interessant is om aandelen American Airlines te kopen, hangt sterk af van je persoonlijke situatie. Aan de ene kant is American Airlines een bekend merk met een goede reputatie. De vliegmaatschappij heeft een uitgebreid netwerk en vliegt naar meer dan 350 bestemmingen in 50 landen. Ook levert het AAdvantages frequent flyer programma veel klanten op en is het American Airlines gelukt om de kosten sterk te verminderen.

Toch kan een belegging in American Airlines erg risicovol zijn. Dit komt doordat de regulering rondom de luchtvaart steeds strenger wordt. Ook is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden; wanneer consumenten steeds vaker voor een andere maatschappij kiezen kan de positie van het bedrijf onder druk komen te staan.

Onderzoek altijd goed of beleggen in American Airlines aandelen bij je persoonlijke situatie past. Op die manier kan je een goede beslissing nemen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Express
American Express
Apple
Apple

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *