Delta Air Lines aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Delta Air Lines is één van de meest bekende en succesvolle vliegmaatschappijen van Amerika. Een investering in Delta Air Lines door de aandelen te kopen kan dan ook interessant zijn. In dit artikel bespreken we hoe je het beste in Delta kunt beleggen en ook vind je hier de laatste aandelenkoers van het bedrijf.

Hoe kan je Delta Air Lines aandelen kopen?

Wil je een lange termijn investering doen in het bedrijf Delta Air Lines? Dan moet je goed op de huidige situatie letten. Vliegmaatschappijen hebben door de hevige concurrentie maar een beperkte winstmarge. Tegenslagen kunnen de winstgevendheid van Delta dan ook direct onder druk zetten.

Bovendien wordt vliegen steeds minder populair. Door de coronapandemie zullen zakelijke reizen wellicht blijvend dalen: door bedrijven als Zoom kunnen mensen steeds vaker op afstand met elkaar vergaderen. Toch zal vliegen niet helemaal uitsterven. Wanneer Delta Air Lines het beter doet dan de concurrentie dan kan het één van de overlevende partijen worden.

Wanneer je ondanks de risico’s wilt investeren in Delta Air Lines, dan kan je dit doet bij een betrouwbare online broker. Bekijk direct waar je Deta Air Lines aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Delta Air Lines. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Delta Air Lines & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Delta Air Lines?

Ben je benieuwd hoe het bedrijf Delta Air Lines presteert? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe het aandeel Delta Air Lines de afgelopen periode heeft gepresteerd.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Delta Air Lines

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Delta Air Lines.

Analyse van Delta Air Lines

Voordat je besluit of je Delta Air Lines wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Delta Air Lines zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Delta Air Lines zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Delta Air Lines in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Delta Air Lines gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Delta Air Lines is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het voordelig zijn om Delta Airlines aandelen te kopen?

 • Sterke marktpositie: Delta Airlines is één van de grootste vliegmaatschappijen van de wereld, waardoor het bedrijf schaalvoordelen kan toepassen.
 • Diversificatie: Delta Airlines verdient geld in meerdere regio’s, wat het risico van een belegging in het aandeel verkleint.
 • Innovatie: Delta Airlines besteedt veel aandacht aan innovatie en probeert technologie in te zetten om de bedrijfsactiviteiten duurzamer uit te voeren.
 • Klantloyaliteit: Delta Airlines heeft een grote groep loyale klanten.

Dit zijn de grootste risico’s van beleggen in Delta Airlines aandelen

 • Geopolitieke risico’s: sancties en nieuwe regels kunnen de resultaten van Delta Airlines aandelen onder druk zetten.
 • Intense concurrentie: Delta Airlines concurreert wereldwijd met diverse grote vliegmaatschappijen en moet het beste aanbod aanbieden.
 • Externe factoren: wanneer mensen besluiten om minder het vliegtuig te pakken, kunnen de winstresultaten van Delta Airlines onder druk komen te staan. Dit gebeurde bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie.
 • Milieu: duurzaamheid staat steeds centraler. Maatregelen door overheden kunnen de resultaten van Delta Airlines onder druk zetten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Delta Airlines?

Hoe kan je beleggen in aandelen Delta Airlines?

 1. Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker
 2. Activeer je beleggingsrekening
 3. Stort voldoende geld op je bankrekening
 4. Selecteer het aandeel Delta Airlines
 5. Vul het bedrag in dat je wilt investeren
 6. Druk op kopen om de order naar de beurs te versturen

Over Delta Air Lines

Delta Air Lines is een belangrijke Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Het hoofdkantoor van deze luchtvaartmaatschappij is te vinden op Hartsfield-Jackson-Airport in Atlanta. Deze luchtvaartmaatschappij heeft vooral routes in de Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika.

De luchtvaartmaatschappij biedt goedkope vluchten aan. Passagiers kiezen voor Delta Air Lines vanwege de moderne vloot, gunstige vervoersregels en de mogelijkheid om efficiënt in te checken via internet of een mobiele applicatie.

Delta Airlines aandelen kopen

Geschiedenis van Delta Air Lines

De luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines werd in 1928 opgericht in de plaats Monroe in de Amerikaanse staat Michigan. De luchtvaartmaatschappij verhuisde al snel naar Atlanta waar de thuisbasis is gevestigd op het Hartsfield-Jackson vliegveld. Vanuit Atlanta worden er vluchten uitgevoerd naar Chicago New Orleans en Cincinnati.

Delta begon in de jaren vijftig met vluchten naar Venezuela en het Caribisch gebied. De luchtvaartmaatschappij was de eerste klant die de DC-8 en de DC-9 bestelde. Vanaf 1970 vloog Delta alleen nog maar met straalvliegtuigen.

Delta Air Lines heeft last van de coronacrisis

In oktober 2020 werd bekendgemaakt dat Delta Air Lines tussen 2020 en 2025 383 vliegtuigen vervroegd met pensioen stuurt. Bovendien wordt de levering van nieuwe vliegtuigen deels uitgesteld.

Een investering in een vliegmaatschappij zoals Delta Air Lines nu erg tricky. De beroemde investeerder Warren Buffett verkocht zijn aandeel in het bedrijf, ruim 11,1%, dan ook voor $340 miljoen.

Denk je dat Delta Air Lines in de toekomst weer goede resultaten zal neerzetten? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Delta Air Lines aandelen te kopen.

Wel of niet aandelen Delta Airlines kopen?

Beleggingen in vliegmaatschappijen zijn risicovol: de winstmarges zijn vaak laag en je hebt te maken met veel concurrentie.

Toch kan Delta Airlines een interessante belegging zijn. Dit komt onder andere door de sterke samenwerkingen die de maatschappij heeft met bijvoorbeeld Air France-KLM en Virgin Atlantic. Ook is de maatschappij op meerdere continenten actief, waardoor problemen in één regio kunnen worden opgevangen door goede resultaten in een andere regio.

Onderzoek altijd de financiële gegevens van een bedrijf voordat je erin investeert. Op die manier voorkom je dat je spijt krijgt van je belegging in aandelen Delta Airlines.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *