Delta Air Lines aandelen kopen

Delta Air Lines is één van de meest bekende en succesvolle vliegmaatschappijen van Amerika. Een investering in Delta Air Lines door de aandelen te kopen kan dan ook interessant zijn. In dit artikel bespreken we hoe je het beste in Delta kunt beleggen en ook vind je hier de laatste aandelenkoers van het bedrijf.

Waar kan je Delta Air Lines aandelen kopen?

Wil je een lange termijn investering doen in het bedrijf Delta Air Lines? Dan moet je goed op de huidige situatie letten. Vliegmaatschappijen hebben door de hevige concurrentie maar een beperkte winstmarge. Tegenslagen kunnen de winstgevendheid van Delta dan ook direct onder druk zetten.

Bovendien wordt vliegen steeds minder populair. Onder invloed van de coronapandemie zullen zakelijke reizen wellicht blijvend dalen: door bedrijven als Zoom kunnen mensen steeds vaker op afstand met elkaar vergaderen. Toch zal vliegen niet helemaal uitsterven. Wanneer Delta Air Lines het beter doet dan de concurrentie dan kan het één van de overlevende partijen worden.

Wanneer je ondanks de risico’s wilt investeren in Delta Air Lines, dan kan je dit doet bij een betrouwbare online broker. Bekijk direct waar je Deta Air Lines aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Delta Air Lines. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Delta Air Lines
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Delta Air Lines met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Delta Air Lines?

Het is erg interessant om actief te speculeren op het koersverloop van Delta Air Lines. Het bedrijf is sterk afhankelijk van de economische situatie: alleen wanneer mensen veel vliegen, kan Delta Air Lines goede resultaten neerzetten. Een pandemie zoals de coronacrisis verlaagt het vliegverkeer sterk waardoor het bedrijf direct verliesgevende resultaten neerzet. Als actieve belegger kan je inspelen op dit soort gebeurtenissen en alsnog een positief rendement behalen.

Je kunt actief inspelen op deze en andere marktomstandigheden door gebruik te maken van CFD’s. Een CFD is een derivaat waarmee je posities kunt openen op zowel stijgende als dalende koersen. Wanneer je verwacht dat de koers van het aandeel gaat dalen, kan je een short positie openen.

Een goede partij waar je in CFD’s kunt handelen is Plus500, je kunt de mogelijkheden hier gratis proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een demo te openen bij Plus500;

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Delta Air Lines?

Ben je benieuwd hoe het bedrijf Delta Air Lines presteert? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe het CFD-aandeel Delta Air Lines de afgelopen periode heeft gepresteerd.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Delta Air Lines

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Delta Air Lines.

Analyse van Delta Air Lines

Voordat je besluit of je Delta Air Lines wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Delta Air Lines zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Delta Air Lines zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Delta Air Lines in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Delta Air Lines gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Delta Air Lines is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over Delta Air Lines

Delta Air Lines is een belangrijke Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Het hoofdkantoor van deze luchtvaartmaatschappij is te vinden op Hartsfield-Jackson-Airport in Atlanta. Deze luchtvaartmaatschappij heeft vooral routes in de Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika. Ook heeft dit bedrijf enkele routes van en naar Azië en Europa.

De luchtvaartmaatschappij biedt goedkope vluchten aan. Passagiers kiezen voor Delta Air Lines vanwege de moderne vloot, gunstige vervoersregels en de mogelijkheid om efficiënt in te checken via internet of een mobiele applicatie.

Delta Airlines aandelen kopen

Geschiedenis van Delta Air Lines

De luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines werd in 1928 opgericht in de plaats Monroe in de Amerikaanse staat Michigan. De luchtvaartmaatschappij verhuisde al snel naar Atlanta waar de thuisbasis is gevestigd op het Hartsfield-Jackson vliegveld. Vanuit Atlanta worden er vluchten uitgevoerd naar Chicago New Orleans en Cincinnati.

Delta begon in de jaren vijftig met vluchten naar Venezuela en het Caribisch gebied. De luchtvaartmaatschappij was de eerste klant die de DC-8 en de DC-9 bestelde. Vanaf 1970 vloog Delta alleen nog maar met straalvliegtuigen.

Een hele grote luchtvaartmaatschappij

In 2008 nam Delta Air Lines de luchtvaartmaatschappij Northwest Airlines over waarmee de luchtvaartmaatschappij veel groter werd. Na de overname van Northwest Airlines is Delta Airlines wat betreft vliegbewegingen en aantal passagiers de grootste luchtvaartmaatschappij in de wereld. Delta vliegt eigenlijk over heel de wereld naar ruim 353 bestemmingen. De vrij grote vloot bestaat uit 847 vliegtuigen en er zijn nog eens 190 vliegtuigen besteld. Dit zijn vliegtuigen om oude vliegtuigen te vervangen en om de vloot verder uit te breiden.

Delta Air Lines heeft last van de coronacrisis

In oktober 2020 werd bekendgemaakt dat Delta Air Lines tussen 2020 en 2025 383 vliegtuigen vervroegd met pensioen stuurt. Bovendien wordt de levering van nieuwe vliegtuigen deels uitgesteld. Het bedrijf heeft last van de coronacrisis waardoor er in het derde kwartaal van 2020 een verlies werd geleden van 2,3 miljard dollar. Door de extra afschrijvingen op de vloot bedraagt het nettoverlies in dit derde kwartaal 5,4 miljard dollar.

De verliezen in het derde kwartaal zijn dus enorm. Hoewel het bedrijf in het derde kwartaal ieder uur een miljoen dollar verloor zal het bedrijf waarschijnlijk niet failliet gaan. Dankzij overheidssteun en de voorafgaande winstgevende jaren heeft het bedrijf nog 21 miljard dollar in kas.

Toch is een investering in een vliegmaatschappij zoals Delta Air Lines nu erg tricky. De beroemde investeerder Warren Buffett verkocht zijn aandeel in het bedrijf, ruim 11,1%, dan ook voor $340 miljoen.

Denk je dat Delta Air Lines in de toekomst weer goede resultaten zal neerzetten? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Delta Air Lines aandelen te kopen.

Het kopen van aandelen Delta Air Lines

Eind 2019 werden de aandelen van Delta Air Lines nog genoemd bij de beste aandelen voor 2020. Delta Air Lines is immers een groeiend bedrijf. Met een gunstige koer-winstverhouding en een net dividend van 2,73% leek het bedrijf dan ook een goede investering. Door de coronacrisis is die verwachting niet uitgekomen. De koers van het aandeel is in 2020 fors gedaald. Wel laat de koersgrafiek zien dat de koers van het aandeel vanaf juli voorzichtig aan het stijgen is.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *