United Airlines aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Overweeg je een belegging in United Airlines ? In dit artikel bekijken we hoe & waar je het beste aandelen kunt kopen in deze bekende vliegmaatschappij. Je kunt op deze pagina ook de laatste koersinformatie van United Airlines vinden.

Hoe kan je United Airlines aandelen kopen?

Voordat je United Airlines aandelen koopt, is het verstandig om het bedrijf te vergelijken met bekende concurrenten. Je kan bijvoorbeeld kijken naar het Amerikaanse Delta Airlines, maar ook naar internationale vliegmaatschappijen zoals Lufthansa of Air-France KLM. Op die manier kan je bepalen of United Airlines de beste keuze is voor een investering.

Veel beleggers verliezen de kosten uit het oog wanneer ze investeren in aandelen. Dit is natuurlijk zonde: elke euro die je bespaart op de kosten, komt ten goede aan het rendement dat je behaalt. Ben je benieuwd waar je het beste United Airlines aandelen kunt kopen? Bekijk dan ons overzicht in de tabel:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor United Airlines. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen United Airlines & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van United Airlines?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van United Airlines zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe het aandeel heeft gepresteerd:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van United Airlines

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van United Airlines.

Analyse van United Airlines aandelen

Voordat je besluit of je United Airlines wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe United Airlines zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van United Airlines zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van United Airlines in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat United Airlines gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van United Airlines is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de voordelen van beleggen in United Airlines aandelen?

  • Sterke marktpositie: door de grote vloot en het uitgebreide netwerk aan routes heeft United Airlines een sterke marktpositie opgebouwd.
  • Focus op klantenservice: United Airlines heeft fors geïnvesteerd in haar klantenservice en entertainment systemen aan boord.
  • Financiële positie: United Airlines heeft, ondanks de pandemie, een gezonde financiële positie opgebouwd.

Wat zijn de risico’s van investeren in United Airlines aandelen?

  • Afhankelijkheid van de reisbranche: ondanks dat United Airlines op meerdere markten actief is, zijn ze sterk afhankelijk van de reisindustrie voor haar inkomsten.
  • Concurrentie: United Airlines heeft enkele sterke concurrenten zoals Delta Airlines en America Airlines.
  • Marktsituatie: United Airlines is afhankelijk van de vraag naar vluchten. Wanneer mensen minder verdienen kunnen ze bijvoorbeeld minder vaak op vakantie gaan.
  • Kosten van kerosine: wanneer de prijs van olie stijgt, nemen de kosten voor United Airlines toe.

Wat zijn de grootste concurrenten van United Airlines?

Hoe kan je aandelen United Airlines kopen?

Wil je investeren in de vliegmaatschappij United Airlines? Door de stappen in dit artikel te doorlopen, koop je direct aandelen United Airlines.

Je hebt eerst een account nodig bij een betrouwbare broker. Brokers verschillen sterk in de functies die ze aanbieden en de kosten die ze rekenen. Het is daarom aantrekkelijk om de verschillende aanbieders uitgebreid met elkaar te vergelijken.

Nadat je een account hebt geopend bij een betrouwbare aandelen broker, kan je de strategie bepalen. Je kunt de aandelen United Airlines direct kopen, maar je kunt ook dollar cost averaging toepassen. Met dca koop je op verschillende momenten United Airlines aandelen.

Selecteer nu het aandeel United Airlines binnen je beleggingsrekening en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Met een marktorder koop je de aandelen direct tegen de geldende prijs en met een limietorder stel je een prijs in die je ervoor wilt betalen.

Vergeet vervolgens niet om regelmatig je beleggingen te beoordelen. Op die manier behoud je de controle en weet je zeker dat de aandelen binnen je beleggingsportfolio echt bij je passen.

Over het bedrijf United Airlines

Met meer dan 86.000 medewerkers en meer dan 700 vliegtuigen is United Airlines een grote Amerikaanse vliegtuigmaatschappij. United onderscheidt zich wat betreft service, veiligheid en comfort van de meeste andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Het hoofdkantoor van deze vliegtuigmaatschappij bevindt zich in Chicago.

United Airlines aandelen kopen

De geschiedenis van United Airlines

United Airlines ontstaat in 1928. In dat jaar richten de luchtvaartmaatschappijen Boeing Air Transport, National Air Transport, Varney Airlines en Pacific Air Transport een dienstregeling op voor postvervoer onder de naam United Airlines.

In 1930 was er voldoende vliegtuigcapaciteit om te beginnen met het vervoeren van passagiers. Ellen Church werd ingehuurd om de passagiers aan boord te helpen wat haar de eerste stewardess van het bedrijf maakte.

Vliegtuigen van United Airlines werden tijdens de Tweede Wereldoorlog ingezet voor de oorlogsvoering. Na de Tweede Wereldoorlog profiteerde United Airlines van de in oorlogstijd ontwikkelde technologie, zoals de straalmotor en de drukcabine. Het aantal vliegreizen nam na de Tweede Wereldoorlog sterk toe.

Fusies met andere luchtvaartmaatschappijen

Door in juni 1961 te fuseren met Capital Airlines ontstond één van de grootste luchtvaartmaatschappijen in de wereld. In mei 1981 besloten de besturen van United en Continental om te fuseren.

Wel of niet United Airlines aandelen kopen?

Beleggingen in vliegmaatschappijen zijn risicovol: je bent als belegger dan erg afhankelijk van externe omstandigheden. Wanneer overheden het vliegtuigmaatschappijen moeilijker maken of wanneer de vraag naar vluchten afneemt, kunnen de prestaties van een vliegmaatschappij als United Airlines afnemen.

Wanneer je toch een belegging in United Airlines overweegt, is het verstandig om de maatschappij uitgebreid te vergelijken met de concurrentie. Op die manier ontdek je of United Airlines de beste belegging is, of dat je beter voor een andere optie kunt gaan.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *