Lufthansa aandelen kopen

Lufthansa is een grote luchtvaartmaatschappij holding waarbinnen diverse andere merken vallen. Een investering in Lufthansa kan dan ook interessant zijn wanneer je in de luchtvaart wilt investeren. In dit artikel bespreken we hoe je Lufthansa aandelen kunt kopen & je kan hier ook direct de actuele aandelenkoers vinden.

Hoe kan je Lufthansa aandelen kopen?

Natuurlijk zijn er altijd set-backs die de luchtvaartindustrie onder druk zetten. Een voorbeeld hiervan is de toenemende aandacht voor het klimaat: vliegen is erg vervuilend en steeds meer overheden proberen alternatieven te promoten. Voor lange afstandsreizen is het vliegtuig echter nog steeds de enige logische keuze. Luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa zijn dan ook nog zeker nodig.

Wanneer je Lufthansa aandelen wilt kopen, dan kan je dit het beste doen bij een broker met lage transactiekosten. Hieronder zie je bij welke brokers je tegen voordelige tarieven Lufthansa aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Lufthansa. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Lufthansa & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Lufthansa koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Waar kan je actief beleggen in Lufthansa aandelen?

De luchtvaart is erg competitief: door de kleine winstmarges is er weinig ruimte voor fouten. Wanneer het niet goed gaat met de economie, dan kunnen de bedrijfsresultaten direct onder druk komen te staan. Dit gebeurde bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie: doordat de meeste landen hun grenzen sloten werd er nog amper gevlogen. Wanneer je Lufthansa aandelen koopt, dan zou je op zo’n moment veel geld verliezen.

Gelukkig is er een slimme manier waarmee je juist kunt profiteren van dit soort koersschommelingen. Je kunt namelijk posities openen op zowel dalende als stijgende aandelenkoersen door gebruik te maken van CFD’s. Een CFD is een derivaat waarbij je alleen op het prijsverloop speculeert, zonder het aandeel daadwerkelijk te kopen. Je kan deze manier van actief beleggen gratis proberen bij Plus500, gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Lufthansa?

Ben je benieuwd naar de actuele aandelenkoers van Lufthansa? Begrijpelijk! Op deze pagina zie je direct hoe het CFD-aandeel Lufthansa zich de afgelopen periode heeft ontwikkeld. Met de knoppen kan je direct een positie openen op het aandeel.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Lufthansa

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Lufthansa.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Lufthansa zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf Lufthansa

Het bedrijf Lufthansa is een groep die bestaat uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Tot deze groep behoren onder andere de luchtvaartmaatschappijen Swiss en Austrian Airlines. In totaal behoren 500 bedrijven die wereldwijd actief zijn op het gebied van luchtverkeer ook tot de Lufthansa groep. Het hoofdkantoor van het Duitse bedrijf Lufthansa bevindt zich in Keulen.

Lufthansa aandelen kopen

De oprichting van Lufhansa

De luchtvaartmaatschappij Lufthansa is twee keer opgericht. In 1926 leidde de fusie van Deutsche Aero Loyd (DAL) en Junckers Luftverkehr tot de oprichting van het bedrijf. In de naam Lufthansa worden de woorden Luft (lucht) en Hansa (van de Hanzeorganisatie, bekend om de handel) verenigd. In 1945 ging de luchtvaartmaatschappij samen met Nazi-Duitsland ten onder. Het bedrijf werd in 1951 geliquideerd. Het in 1953 in Berlijn opgerichte bedrijf Aktiengesellshaft für Luftverkehrsbedarf kocht in 1954 de merknaam Deutsche Lufthansa en onder die naam ging het bedrijf verder.

De activiteiten van Lufthansa

Lufthansa houdt zich niet alleen bezig met het vervoer van passagiers en vracht door de lucht. Het bedrijf is ook zelf verantwoordelijk voor de IT-services, de catering en de logistiek op de luchthaven. De activiteiten van het bedrijf zijn ondergebracht in 5 segmenten:

  • Het segment Network Airlines bestaat uit de luchtvaartmaatschappijen Lufthansa German Airlines, Brussels Airlines, Swiss en Austrian Airlines.
  • Het segment Eurowings bestaat uit de luchtvaarmaatschappijen Eurowings, Eurowings Europe, Germanwings en een aandelenbelang in de luchtvaartmaatschappij SunExpress.
  • Het segment Lufthansa Cargo (Logistics) houdt zich bezig met de vracht in vrachtvliegtuigen en met de vracht in de vrachtruimte van passagiersvliegtuigen.
  • Het segment Lufthansa Technik (MRO) heeft als taak het onderhouden van eigen vliegtuigen en vliegtuigen van derden.
  • Het segment LSG Group Catering verzorgt diensten en goederen die gerelateerd zijn aan in-flight-services.

Een bedrijf met een uitstekende reputatie

Lufthansa staat er om bekend uitstekende kwaliteit te leveren. Zo is Lufthansa Technik wereldwijd leider op het gebied van onderhoud en reparatie van vliegtuigen van luchtvaartmaatschappijen. De luchtvaartmaatschappij speelt ook een belangrijke rol op het gebied van catering. Dit segment van het bedrijf heeft vestigingen op circa 250 vliegvelden wereldwijd en is actief voor meer dan 300 vliegtuigmaatschappijen. In 2019 heeft Lufthansa de Europese cateringactiviteiten verkocht aan het Zwitserse bedrijf Gategroup.

Fusies met andere luchtvaartmaatschappijen

Lufthansa heeft diverse luchtvaartmaatschappijen overgenomen:

  • Maart 2005: fusie met Swiss International Airlines
  • September 2008: In september 2008 heeft de luchtvaartmaatschappij 45% van de aandelen van Brussels Airlines in bezit. In september 2016 koopt de luchtvaartmaatschappij ook de overige aandelen.
  • Oktober 2017: Lufthansa neemt veel bedrijfsonderdelen over van het failliete Air Berlin. Het bedrijfsonderdeel NIKI wordt overgenomen 20 Airbus A320 vliegtuigen en 830 personeelsleden. Ook het bedrijfsonderdeel LGW wordt overgenomen. LGW bezit op dat moment 38 toestellen en 870 personeelsleden.

Piloten Lufthansa leveren 45% salaris in

In april 2020 verkeert Lufthansa, net als andere luchtvaartmaatschappijen, in de problemen. Terwijl de kosten doorlopen komt er, vanwege de coronacrisis, geen geld meer binnen. Om het bedrijf te redden zijn de piloten van de luchtvaartmaatschappij bereid om gedurende twee jaar 45% salaris in te leveren. Dit levert een bedrag op van 350 miljoen euro. Dit bedrag kan gebruikt worden om Lufthansa verder te helpen.

Denk je dat het na de pandemie weer beter gaat met de luchtvaart? Dan kan je op een geschikt moment wachten om Lufthansa aandelen te kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *