Lufthansa aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Lufthansa is een grote luchtvaartmaatschappij waarbinnen diverse andere merken vallen. Een investering in Lufthansa aandelen kan dan ook interessant zijn wanneer je in de luchtvaart wilt investeren. In dit artikel bespreken we hoe je Lufthansa aandelen kunt kopen & je kan hier ook direct de actuele aandelenkoers vinden.

Hoe kan je Lufthansa aandelen kopen?

Natuurlijk zijn er altijd set-backs die de luchtvaartbranche onder druk zetten. Een voorbeeld hiervan is de toenemende aandacht voor het klimaat: vliegen is erg vervuilend en steeds meer overheden proberen alternatieven te promoten. Voor lange afstandsreizen is het vliegtuig echter nog steeds de enige logische keuze. Luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa zijn dan ook nog zeker nodig.

Wanneer je Lufthansa aandelen wilt kopen, dan kan je dit het beste doen bij een broker met lage transactiekosten. Hieronder zie je bij welke brokers kunt investeren in aandelen Lufthansa:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Lufthansa koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Lufthansa. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Lufthansa & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Lufthansa?

Ben je benieuwd naar de actuele aandelenkoers van Lufthansa? Begrijpelijk! Op deze pagina zie je direct hoe het aandeel Lufthansa zich de afgelopen periode heeft ontwikkeld. Met de knoppen kan je direct een positie openen op het aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Lufthansa

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Lufthansa.

Beurskoersen van Lufthansa over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Lufthansa zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Lufthansa?

 • Sterk merk: Lufthansa is één van de bekendste luchtvaartmaatschappijen in de wereld en staat bekend om haar hoge kwaliteit en service. Hierdoor kiezen consumenten eerder het merk Lufthansa in vergelijking met de concurrentie.
 • Globaal actief: Lufthansa vliegt naar bestemmingen in meer dan 100 landen, waardoor slechte prestaties in één regio kunnen worden opgevangen door goede resultaten in een andere regio.
 • R&D: Lufthansa ontwikkelt nieuwe producten en diensten om te voldoen aan de vraag van haar klanten.
 • Dividend: Lufthansa keert een aantrekkelijk dividend uit, waardoor je als belegger ook een klein inkomen kunt opbouwen met investeringen in Lufthansa.

Wat zijn de risico’s van aandelen Lufthansa?

 • Cyclisch: de vraag naar vliegtickets hangt sterk van de economische situatie af. Het is daarom belangrijk om de economische situatie goed te onderzoeken voordat je aandelen Lufthansa koopt.
 • Concurrentie: Lufthansa ervaart concurrentie van andere luchtvaartmaatschappijen en moet daarom regelmatig op prijs concurreren.
 • Kosten: de kosten van brandstof en personeel nemen toe, waardoor de winstgevendheid onder druk komt te staan.
 • Politiek: vliegen staat vanwege de vervuiling steeds meer onder druk. Wanneer de regels strenger worden, kan het voor Lufthansa lastiger worden om te concurreren met andere vliegmaatschappijen.

Wat zijn de grootste concurrenten van Lufthansa?

Hoe kan je aandelen Lufthansa kopen?

Je hebt een account bij een aandelen broker nodig om Lufthansa aandelen te kopen. Klik hier om de beste brokers met elkaar te vergelijken & beleg direct een klein bedrag in Lufthansa.

Voor het openen van een account bij een broker hoef je vaak alleen een e-mail en wachtwoord achter te laten. Voordat je echter met echt geld kunt beleggen, moet je nog je identiteit verifiëren. Gelukkig is dit bij de meeste brokers snel gedaan door een kopie van je paspoort te uploaden. Nadat je account is goedgekeurd, kan je direct geld storten met je bankrekening of creditcard.

Selecteer vervolgens het aandeel Lufthansa en kies tussen één van deze orders:

 • Marktorder: je koopt het aandeel Lufthansa direct tegen de huidige prijs.
 • Limietorder: je koopt het aandeel Lufthansa tegen een vastgestelde maximumprijs.

Druk vervolgens op kopen om de order direct naar de beurs te versturen en vergeet niet om je belegging regelmatig te evalueren.

Over het bedrijf Lufthansa

Het bedrijf Lufthansa is een groep die bestaat uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Tot deze groep behoren onder andere de luchtvaartmaatschappijen Swiss en Austrian Airlines. In totaal behoren 500 bedrijven die wereldwijd actief zijn op het gebied van luchtverkeer ook tot de Lufthansa groep. Het hoofdkantoor van het Duitse bedrijf Lufthansa bevindt zich in Keulen.

Lufthansa aandelen kopen

De oprichting van Lufhansa

De luchtvaartmaatschappij Lufthansa is twee keer opgericht. In 1926 leidde de fusie van Deutsche Aero Loyd (DAL) en Junckers Luftverkehr tot de oprichting van het bedrijf. In de naam Lufthansa worden de woorden Luft (lucht) en Hansa (van de Hanzeorganisatie, bekend om de handel) verenigd. In 1945 ging de luchtvaartmaatschappij samen met nazi-Duitsland ten onder en het bedrijf werd in 1951 geliquideerd.

Het in 1953 in Berlijn opgerichte bedrijf Aktiengesellshaft für Luftverkehrsbedarf kocht in 1954 de merknaam Deutsche Lufthansa en onder die naam ging het bedrijf verder.

De activiteiten van Lufthansa

Lufthansa houdt zich niet alleen bezig met het vervoer van passagiers en vracht door de lucht. Het bedrijf is ook zelf verantwoordelijk voor de IT-services, de catering en de logistiek op de luchthaven. De activiteiten van het bedrijf zijn ondergebracht in vijf divisies:

 • Het segment Network Airlines bestaat uit de luchtvaartmaatschappijen Lufthansa German Airlines, Brussels Airlines, Swiss en Austrian Airlines.
 • Het segment Eurowings bestaat uit de luchtvaartmaatschappijen Eurowings, Eurowings Europe, Germanwings en een aandelenbelang in de luchtvaartmaatschappij SunExpress.
 • Het segment Lufthansa Cargo (Logistics) houdt zich bezig met de vracht in vrachtvliegtuigen en met de vracht in de vrachtruimte van passagiersvliegtuigen.
 • Het segment Lufthansa Technik (MRO) heeft als taak het onderhouden van eigen vliegtuigen en vliegtuigen van derden.
 • Het segment LSG Group Catering verzorgt diensten en goederen die gerelateerd zijn aan in-flight-services.

De reputatie van Lufthansa

Lufthansa staat er om bekend uitstekende kwaliteit te leveren. Zo is Lufthansa Technik wereldwijd leider op het gebied van onderhoud en reparatie van vliegtuigen van luchtvaartmaatschappijen. De luchtvaartmaatschappij speelt ook een belangrijke rol op het gebied van catering. Dit segment van het bedrijf heeft vestigingen op ongeveer 250 vliegvelden wereldwijd en is actief voor meer dan 300 vliegtuigmaatschappijen. In 2019 heeft Lufthansa de Europese cateringactiviteiten verkocht aan het Zwitserse bedrijf Gategroup.

Fusies met andere luchtvaartmaatschappijen

Lufthansa heeft diverse luchtvaartmaatschappijen overgenomen:

 • Maart 2005: fusie met Swiss International Airlines
 • September 2008: In september 2008 heeft de luchtvaartmaatschappij 45% van de aandelen van Brussels Airlines in bezit. In september 2016 kocht de luchtvaartmaatschappij ook de overige aandelen.
 • Oktober 2017: Lufthansa neemt veel bedrijfsonderdelen over van het failliete Air Berlin.

Wel of niet Lufthansa aandelen kopen?

Vliegmaatschappijen zijn kwetsbaar; dit komt doordat ze sterk afhankelijk zijn van externe factoren. Toen de wereld op slot ging tijdens de pandemie, konden luchtvaartmaatschappijen plotseling geen klanten meer vervoeren. Maar ook nu vliegen weer mogelijk is, ervaren vliegmaatschappijen veel politieke druk; belastingen op vluchten worden bijvoorbeeld verhoogd vanwege de invloed voor het milieu.

Lufthansa is een Europese vliegmaatschappij wat een investering extra risicovol maakt. Binnen Europa bestaan er sterke ambities om de vervuiling te verminderen. Wanneer het vliegmaatschappijen lastiger wordt gemaakt, kan de winstgevendheid onder druk komen te staan. De concurrentie is tegelijkertijd zwaar; onderzoek daarom goed of een belegging in aandelen Lufthansa bij je past.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *