fbpx

Plus500 review: is het een goede broker?

Plus500 is één van de populairste online brokers. Dit komt onder andere door de gebruiksvriendelijke software en de uitgebreide handelsmogelijkheden. Maar is Plus500 een goede broker? Lees hier mijn ervaring met Plus500 en ontdek of je bij deze broker wilt handelen.

Algemene conclusie review

Plus500 krijgt een positief oordeel in deze review. Dankzij de gebruiksvriendelijke software en het uitgebreide aanbod aan CFD's kunnen beleggers bij Plus500 goed actief handelen. De tarieven zijn gunstig en de handelsmogelijkheden uitgebreid. Verwacht echter geen uitgebreide ondersteuning of educatie. Wanneer je vooral op zoek bent naar een prettige broker om actief te handelen, dan is Plus500 een goede keuze!

In het kort: de sterke punten

  • + Uitgebreid aanbod aan aandelen CFD's
  • + Gebruiksvriendelijke, Nederlandse software
  • + Gratis demo van €40.000 voor nieuwe klanten
  • + Betrouwbare broker onder toezicht

In het kort: de zwakke punten

  • - Klantenondersteuning niet via de telefoon
  • - Geen educatie / ondersteuning voor klanten
  • - Niet voor lange termijn beleggingen geschikt

Tip: Wil je meer weten over hoe handelen bij Plus500 precies werkt? Lees dan de gratis Plus500 handleiding.

Wat is Plus500 voor broker?

Plus500 is een zogenaamde CFD broker. Bij CFD brokers handel je in derivaten op bijvoorbeeld aandelen & valuta’s. Wanneer je een positie opent, bepaalt het prijsverloop je uiteindelijke resultaat. Je kunt zowel inzetten op een koersstijging als een koersdaling. Hierdoor kan je bij Plus500 goed inspelen op de marktomstandigheden. In de rest van deze review bekijken we of Plus500 een goede broker is. Wil je meer over de handel in CFD’s weten? Klik dan hier!

Plus500 review

Review van de software

Het aanmaken van een account bij Plus500 is erg eenvoudig. Dit kan je eenvoudig doen via de website. De software van Plus500 werkt gewoon via de browser en je kan ook door middel van je mobiele telefoon handelen. Wil je zelf een account aanmaken bij Plus500? Klik dan hier!

Aanmaken account Plus500

Het aanmaken van een account bij Plus500 is erg eenvoudig

Een groot voordeel van Plus500 is het feit dat je gebruik kunt maken van een gratis demo van €40.000. Hiermee kan je de mogelijkheden uitgebreid uitproberen. De software van Plus 500 is erg gebruiksvriendelijk waardoor ook mensen met weinig kennis van computers posities kunnen openen en sluiten.

Om een effect te vinden kan je gebruik maken van de zoekfunctie of de lijstfunctie. Hierdoor kan je eenvoudig een bepaalt aandeel vinden. Wanneer je vervolgens een positie wilt openen kan je kiezen om te kopen (je zet dan in op een koersstijging) of verkopen (je zet dan in op een koersdaling).

Plus500 software

De sofware van Plus500, je kunt eenvoudig naar geld wisselen. illustratieve prijzen.

Hierbij kan je ook gebruik maken van orders. Je opent een positie dan automatisch wanneer een bepaalde waarde wordt bereikt. Het is verstandig om een stop loss te gebruiken zodat de positie automatisch sluit bij een bepaalt verlies.

Plus500 positie openen

Het openen van een positie bij Plus500 is eenvoudig

Nadat de positie is geopend kan je deze onder open posities beheren. Hier wordt live bijgehouden wat je winst of verlies op de belegging is.

De handelsmogelijkheden & begeleiding

Een sterk punt van Plus500 zijn de uitgebreide handelsmogelijkheden. Bij deze broker kan je kiezen uit CFD’s in aandelen, grondstoffen, indexen, opties, Forex en crypto’s. Het aanbod aan bijvoorbeeld aandelen is enorm. Alle bekende Nederlandse aandelen zijn gewoon als CFD’s verhandelen bij Plus500.

Wel moet je per effect goed opletten op de voorwaarden. De voorwaarden van een CFD kan je opvragen door op het informatie icoontje te drukken. Hier kan je onder andere zien of het effect verloopt. Wanneer dit het geval is, sluit de positie na een bepaalde tijd automatisch. Daarnaast kan je er ook zien of wat de premie is die je betaalt voor het openhouden van je posities.

Plus500 review effecten informatie

Bekijk altijd de voorwaarden van de effecten waarin je handelt

De begeleiding bij Plus500 is erg beperkt. Je kunt er gebruik maken van de economische kalender die aangeeft welke evenementen invloed kunnen hebben op de koers. Verder kan je gebruik maken van technische analyse door indicatoren toe te voegen op de grafiek. Voor de rest is er echter geen enkele informatie te vinden over handelen in het algemeen. Dit is dan ook een zwakker punt binnen deze review.

Tarieven & voorwaarden

Een groot voordeel van Plus500 is dat je geen vaste commissie betaald. Hierdoor heb je geen minimum bedrag nodig om beleggen rendabel te kunnen maken. Maar natuurlijk moet de broker alsnog winst maken. Er zijn twee manieren waarop Plus500 deze winst binnen haalt.

De eerste manier is door het rekenen van een spread. Wanneer je een effect koopt, zit er altijd een verschil tussen de verkoop- en de koopwaarde van een effect. Dit verschil kan je zien als de transactiekosten die Plus500 binnenhaalt. Deze kosten zijn echter altijd relatief waardoor je ook met een kleinere investering een goed resultaat kunt behalen.

Plus500 spread

De spread is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs

De tweede manier waarop Plus500 geld verdient is door een zogenaamde nachtpremie te rekenen. Wanneer je handelt in CFD’s, leent de broker het geld voor de belegging tijdelijk uit. Je kunt gebruik maken van een zogenaamde hefboom. De nachtpremie per dag staat altijd duidelijk aangegeven bij het effect. Deze kosten worden dagelijks bij je positie verrekend. Meer weten over hoe beleggen met een hefboom werkt? Lees dan dit artikel.

Over het algemeen zijn de tarieven van Plus500 gunstig. Het is echter wel duidelijk dat de broker bedoelt is voor korte termijn speculatie. Wanneer je aandelen voor de langere tijd wilt kopen kan je beter een broker als DEGIRO kiezen.

Betrouwbaarheid & ondersteuning

In het laatste deel van deze review bespreken we de betrouwbaarheid van deze broker. Plus500 is een betrouwbare broker die al vele jaren opereert op de Nederlandse markt. Plus500CY Ltd is geautoriseerd & gereguleerd door CySEC (#250/14). Dit is een financiële waakhond die erop toeziet dat brokers zich aan bepaalde regels houden. Daarnaast is Plus500 ook een beursgenoteerd bedrijf. Wil je meer weten over de betrouwbaarheid van Plus500? Lees dan dit artikel!

Een matig punt van Plus500 is de ondersteuning. Wanneer je een probleem hebt, dan wordt deze altijd wel verholpen. Jammer genoeg werkt deze ondersteuning alleen via de mail of live chat. Het zou fijn zijn wanneer het mogelijk was om direct iemand telefonisch te spreken. Op het gebied van bereikbaarheid zou Plus500 dan ook nog kunnen verbeteren.

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!