Plus500 review: is het een goede broker?

Plus500 is één van de populairste online brokers. Dit komt onder andere door de gebruiksvriendelijke software en de uitgebreide handelsmogelijkheden. Maar is Plus500 een goede broker? Lees hier mijn ervaring met Plus500 en ontdek of het verstandig is om bij deze broker te handelen.

Algemene conclusie review

Plus500 krijgt een positief oordeel in deze review. Dankzij de gebruiksvriendelijke software en het uitgebreide aanbod aan CFD’s kunnen beleggers bij Plus500 goed actief handelen. De tarieven zijn gunstig en de handelsmogelijkheden uitgebreid. Verwacht echter geen uitgebreide ondersteuning of educatie. Wanneer je vooral op zoek bent naar een prettige broker om actief te handelen, dan is Plus500 een goede keuze!

In het kort: de sterke punten

 • + Uitgebreid aanbod aan aandelen CFD’s
 • + Gebruiksvriendelijke, Nederlandse software
 • + Gratis demo van € 40.000 voor nieuwe klanten
 • + Betrouwbare broker onder toezicht

In het kort: de zwakke punten

 • Klantenondersteuning niet via de telefoon
 • Geen educatie / ondersteuning voor klanten
 • Niet voor lange termijn beleggingen geschikt

Tip: Wil je meer weten over hoe handelen bij Plus500 precies werkt? Lees dan de gratis Plus500 handleiding.

Plus500 review

Wil je direct meer weten over een specifiek onderdeel van beleggen bij Plus500? Gebruik dan het onderstaande lijstje om naar de belangrijke informatie te springen.

Wat is Plus500 voor een broker?

Plus500 is een zogenaamde CFD broker. Bij CFD brokers koop je niet direct een aandeel. In plaats daarvan koop je een CFD op een aandeel. Je speculeert vervolgens op prijsverschillen in het aandeel. Het uiteindelijke prijsverloop nadat je een positie opent, bepaalt dan ook je resultaat.

Bij Plus500 kan je orders plaatsen op zowel een koersstijging als een koersdaling. Hierdoor kan je bij Plus500 goed inspelen op de marktomstandigheden. Wil je weten hoe beleggen in CFD’s precies werkt? Lees dan dit artikel.

In de rest van deze review bekijken we of Plus500 een goede broker is. Wil je meer over de handel in CFD’s weten? Klik dan hier!

Review van de software

De software van een broker is belangrijk. Je wilt immers snel orders kunnen uitvoeren op de financiële markt. In dit deel bekijken we of de software van Plus500 van hoog niveau is. We behandelen het openen van een account, de kwaliteit van het platform, het gebruik van orders, de analysemogelijkheden, het demo account en de mobiele software.

Het aanmaken van een account

Het aanmaken van een demo account bij Plus500 is snel gedaan. Dit kan je doen via de website. De software van Plus500 werkt via de browser en je kan ook met je mobiele telefoon handelen. Wil je zelf een account aanmaken bij Plus500? Klik dan hier!

Aanmaken account Plus500

Het aanmaken van een account bij Plus500 is snel gedaan

Een groot voordeel van Plus500 is het feit dat je gebruik kunt maken van een gratis demo van € 40.000. Hiermee kan je de mogelijkheden uitgebreid uitproberen. De software van Plus 500 is erg gebruiksvriendelijk waardoor ook mensen met weinig kennis van computers posities kunnen openen en sluiten.

Onze ervaring met het handelsplatform

Voor deze review hebben we beleggen bij Plus500 uitgebreid uitgeprobeerd. Een voordeel van het handelsplatform van Plus500, is het feit dat deze erg gebruiksvriendelijk is. Ook mensen met weinig technische kennis kunnen snel beginnen met het verhandelen van effecten.

Om een effect te vinden kan je gebruikmaken van de zoekfunctie of de lijstfunctie. Wanneer je vervolgens een positie wilt openen kan je kiezen om te kopen (je speculeert dan op een koersstijging) of verkopen (je speculeert dan op een koersdaling).

Links zie je altijd overzichtelijk het menu in beeld. Hier kan je de volgende zaken vinden:

 • Menu: bekijk het volledige overzicht van opties.
 • Handelen: hier kan je direct een nieuwe positie openen.
 • Open posities: hier zie je het overzicht van je lopende beleggingen.
 • Orders: hier zie je al je uitstaande orders bij Plus500.
 • Gesloten posities: hier zie je al je gesloten posities.
 • Echt geld: met deze knop wissel je naar handelen met echt geld.

Boven in het scherm zie je ook een overzicht van de financiële situatie binnen je account. Je kan hier zien hoeveel geld je beschikbaar hebt. Ook zie je hoeveel ruimte je hebt om nog extra posities te openen. Het is belangrijk om je marge goed in de gaten te houden. Wanneer er onvoldoende geld op je rekening staat, kan je al je beleggingen verliezen.

Plus500 software

De software van Plus500, je kunt hier naar echt geld wisselen. Illustratieve prijzen.

Orders gebruiken

Binnen de software van Plus500 kan je ook gebruik maken van orders. Je opent een positie dan automatisch wanneer een bepaalde waarde wordt bereikt. Het is verstandig om een stop loss te gebruiken, zodat de positie automatisch sluit bij een bepaalt verlies.

Plus500 positie openen

Het openen van een positie bij Plus500. Illustratieve prijzen.

Nadat de positie is geopend kan je deze onder open posities beheren. Hier wordt live bijgehouden wat je winst of verlies op de belegging is.

Analysemogelijkheden Plus500

Je kan binnen de software ook gebruikmaken van verschillende analysemogelijkheden. Je kunt deze mogelijkheden gebruiken om je beslissingen te onderbouwen. Toch kwam in onze review naar voren dat er meer geavanceerde programma’s bestaan. Wil je echt als professionele daytrader aan de slag? Dan kan een programma als MetaTrader handig zijn voor het maken van meer complexe analyses.

Je kan op de grafiek diverse technische indicatoren weergeven. Technische indicatoren kunnen je helpen bij het selecteren van goede koop- en verkoopmomenten.

Plus500 technische analyse

Ook heb je binnen de software van Plus500 de mogelijkheid om op de grafiek te tekenen. Je kan dan bijvoorbeeld horizontale niveaus aangeven waar de prijs vaak vanaf stuitert. Wanneer je analyses uitvoert op meerdere grafieken kan het wat onoverzichtelijk worden binnen de software. Het is niet echt eenvoudig om je analyses goed op te slaan.

Ten slotte zie je bij Plus500 het sentiment van andere handelaren. Hieraan kan je zien wat andere gebruikers van Plus500 doen. Dit kan je een extra steuntje in de rug geven bij het nemen van je eigen beleggingsbeslissingen.

Kwaliteit van het demoaccount

Binnen deze review heb ik het demoaccount als erg prettig ervaren. Je kan de mogelijkheden met een fictief geldbedrag uitproberen. De resultaten binnen de demo zijn identiek aan de resultaten binnen een echte geldrekening. Hierdoor kan je met een demoaccount perfect kennis maken met de mogelijkheden van Plus500. Zodra je er klaar voor bent kan je met een muisklik omschakelen naar een echt geld account.

Mobiel beleggen bij Plus500

Plus500 heeft een applicatie ontwikkeld waarmee je altijd en overal kunt beleggen. Vanzelfsprekend is de mobiele applicatie minder uitgebreid dan de desktop variant. Je kan binnen de mobiele applicatie bijvoorbeeld geen technische analyse uitvoeren.

Je kan de Plus500 mobiele applicatie dan ook vooral goed gebruiken voor het bijhouden van je huidige posities. Ook kan je bij uitzonderlijke marktsituaties snel inspelen op de laatste ontwikkelingen. Wanneer je gaat beleggen bij Plus500, is de mobiele applicatie een handige extra manier om toegang te krijgen tot je account.

Mobiel beleggen Plus500

De mobiele applicatie ontvangt goede beoordelingen

De handelsmogelijkheden & begeleiding

De handelsmogelijkheden en –voorwaarden zijn een belangrijk onderdeel binnen de review van Plus500. We bekijken waarin je kunt beleggen bij Plus500. Ook bekijken we of er voldoende begeleiding is. Daarna kan je lezen hoe het storten en opnemen van geld verloopt bij Plus500.

Waarin kan je beleggen bij Plus500?

Een sterk punt van Plus500 zijn de uitgebreide handelsmogelijkheden. Bij deze broker kan je kiezen uit CFD’s in aandelen, grondstoffen, indexen, opties, Forex en crypto’s. Het aanbod aan bijvoorbeeld aandelen is enorm. Alle bekende Nederlandse aandelen zijn gewoon als CFD’s verhandelen bij Plus500.

Wel moet je per effect goed opletten op de voorwaarden. De voorwaarden van een CFD kan je opvragen door op het informatie-icoontje te drukken. Hier kan je onder andere zien of het effect verloopt. Wanneer dit het geval is, sluit de positie na een bepaalde tijd automatisch. Daarnaast kan je er ook zien wat de premie is die je betaalt voor het openhouden van je posities.

Plus500 review effecten informatie

Bekijk altijd de voorwaarden van de effecten waarin je handelt. Illustratieve prijzen.

Begeleiding en educatie

De begeleiding bij Plus500 is beperkt. Je kunt er gebruikmaken van de economische kalender die aangeeft welke evenementen invloed kunnen hebben op de koers. Verder kan je gebruikmaken van technische analyse door indicatoren toe te voegen op de grafiek. Voor de rest is er echter geen enkele informatie te vinden over handelen in het algemeen. Dit is dan ook een zwakker punt binnen deze review.

Geld storten bij Plus500

Een belangrijk onderdeel binnen elke review is de gebruiksvriendelijkheid. Het is dan ook belangrijk dat je zonder problemen snel geld kunt storten binnen de software van Plus500. Wanneer je voor de eerste keer omschakelt naar een echt geld account zal je enkele gegevens moeten achterlaten. Zo moet je enkele vragen beantwoorden om vast te stellen of je genoeg van beleggen afweet. Ook moet je een kopie van je legitimatie uploaden.

Plus500 wisselen naar echt geld

Waarom zijn deze extra stappen nodig? Plus500 is verplicht om deze stappen uit te voeren. Deze controle is er om te voorkomen dan onbetrouwbare mensen gaan beleggen bij Plus500. Het is wettelijk verplicht voor elke financiële instantie om je identiteit te bevestigen. Doet een broker dit niet? Dan moet je oppassen! De kans is dan groot dat het om een onbetrouwbare partij gaat.

Geld storten is vervolgens erg eenvoudig. Je kan via iDEAL, creditcard en PayPal direct een bedrag op je rekening storten. Je kan bij Plus500 al beleggen vanaf 100 euro. Het is ook mogelijk om geld te storten met bankoverschrijving. Dit duurt wel langer. Geld overmaken per bankoverschrijving kan enkele dagen duren. Geld storten bij Plus500 werkt eenvoudig en Plus500 scoort hier dan ook goed in de review.

geld storten Plus500

Geld storten binnen Plus500 kan via alle bekende methoden

Uitbetalen bij Plus500

Je gaat natuurlijk beleggen met als doel het behalen van winst! Maar hoe zit het met het opnemen van geld bij Plus500? Bij Plus500 kan je een uitbetalingsverzoek indienen vanaf € 100 voor bankoverschrijvingen. Wanneer je geld wilt overmaken naar je PayPal of Skrill betaal je € 50. Dit zijn erg nette minimumbedragen. Heb je dit bedrag niet op je rekening en wil je het geld toch opnemen? Dan kan je een storting doen en vervolgens het volledige bedrag weer opnemen.

Geld opnemen Plus500

Het opnemen van geld is 100% gratis bij Plus500. Alleen wanneer je meer dan vijf keer geld opneemt in een maand, betaal je daarvoor kosten. Ook dit is een goed punt binnen de review. Sommige brokers rekenen hoge transactiekosten voor het opnemen van geld.

Opnameverzoeken worden snel verwerkt. In mijn geval duurde het ongeveer drie dagen voordat het opnameverzoek was verwerkt en een dag later verscheen het geld op mijn bankrekening. Het opnemen van geld werkt dus soepel bij Plus500!

Kosten beleggen bij Plus500

Een groot voordeel van Plus500 is dat je geen vaste commissie betaald. Hierdoor heb je geen minimum bedrag nodig om beleggen rendabel te kunnen maken. Maar natuurlijk moet de broker alsnog winst maken. Er zijn twee manieren waarop Plus500 deze winst binnen haalt.

Over het algemeen zijn de tarieven van Plus500 gunstig. De broker is alleen geschikt voor korte termijn speculatie. Wanneer je aandelen voor de langere tijd wilt kopen kan je beter een broker als DEGIRO kiezen.

De spread bij Plus500

De eerste manier is door het rekenen van een spread. Wanneer je een effect koopt en verkoopt, zit er altijd een verschil tussen de verkoop- en de koopwaarde van een effect. Dit zijn de transactiekosten die je betaalt bij Plus500. Deze kosten zijn altijd relatief waardoor je ook met een kleinere investering een goed resultaat kunt behalen.

Plus500 spread

De spread is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs. Illustratieve prijzen.

Laten we kijken naar deze transactiekosten bij Plus500. De spread op EUR/USD is dynamisch. Dit betekent dat de spread kan toe- of afnemen afhankelijk van het marktvolume. Op het moment van schrijven bedraagt de spread op EUR/USD maar 0,6 pips wat neerkomt op 0,00006 cent. Dit is een stuk goedkoper dan bij de grootste concurrent eToro. Bij eToro bedraagt de spread op het moment van schrijven 3 pips of 0,0003 cent.

Op het Nederlandse aandeel Philips bedraagt de spread op het moment van schrijven standaard 5 cent. eToro is net ietsje goedkoper met een spread van 4,7 cent. Het verschil is hier marginaal. Op het aandeel Google bedraagt de spread bij Plus500 $1,25 per aandeel. Bij eToro bedraagt de spread momenteel meer dan $3. Het lijkt er dus op dat Plus500 in de meeste gevallen goedkoper is voor de handel in aandelen dan de concurrent.

Spread Plus500 Alphabet

Hierboven zie je de vaste spread voor het aandeel Google bij Plus500. Illustratieve prijzen.

Ten slotte kijken we nog naar de spread op de AEX. Bij Plus500 wordt er een dynamische spread gerekend die op het moment van schrijven 28 cent bedraagt. Bij eToro is de spread ruim twee euro. Plus500 doet het dus goed op het gebied van transactiekosten. De lage kosten zorgen ervoor dat je bij Plus500 een hoger rendement kunt behalen.

De nachtpremie of financieringskosten

De tweede manier waarop Plus500 geld verdient is door een zogenaamde nachtpremie te rekenen. Wanneer je handelt in CFD’s, leent de broker het geld voor de belegging tijdelijk aan je uit. De nachtpremie per dag staat altijd duidelijk aangegeven bij het effect. Deze kosten betaal je elke dag. Sluit je je positie voor het einde van de dag? Dan betaal je geen nachtpremie of financieringsrente.

Laten we opnieuw de kosten van Plus500 vergelijken met de kosten bij eToro. Op EUR/USD bedraagt de nachtpremie 0,0105% over je positie. Bij eToro bedraagt de financieringsrente 0,009%.

Financieringskosten Plus500

De financieringsrente op EUR/USD bij Plus500. Illustratieve prijzen.

Op het Nederlandse aandeel Philips bedraagt de financieringsrente op het moment van schrijven 0,0232%. Bij eToro is de financieringsrente op hetzelfde aandeel 0,0165%. Voor Google is de financieringsrente bij Plus500 0,0288% en bij eToro 0,0215%.

Het lijkt er dus op dat de financieringskosten bij eToro net wat lager liggen dan bij Plus500. Wil je posities lang open houden? Dan kan eToro voordeliger uitpakken. Wil je vooral op de korte termijn speculeren? Dan kan je gezien de lagere transactiekosten beter bij Plus500 handelen.

Op sommige effecten ontvang je geld wanneer je een short positie inneemt. Met een short positie speculeer je op een daling. Wanneer dit het geval is zie je een positief cijfer bij overnight premie – verkoop.

Wat is de minimale inleg op je belegging?

Bij Plus500 is de minimale storting 100 euro. Dit betekent natuurlijk niet dat je met dit bedrag in alles kunt beleggen. Elk effect binnen de software van Plus500 heeft namelijk een minimale inleg. Dit noemen ze binnen de software van Plus500 het eenheidsbedrag. Op Bitcoin is dit op het moment van schrijven bijvoorbeeld 0,02 contract dus 1/50e van de waarde van één Bitcoin. Op het aandeel ING is dit op het moment 50 aandelen.

50 aandelen ING kosten momenteel ongeveer 250 euro. Je kan echter een hefboom toepassen van één om vijf. Dit betekent dat je minimaal 50 euro nodig hebt om een CFD belegging op het aandeel ING te openen.

Betrouwbaarheid & ondersteuning

In het laatste deel van deze review bespreken we de betrouwbaarheid van deze broker. Plus500 is een betrouwbare broker die al vele jaren opereert op de Nederlandse markt. Eerst bekijken we waarom er zoveel negatieve reviews over Plus500 te vinden zijn. Daarna leggen we uit hoe een hefboom werkt en gaan we in op de vergunningen van Plus500. Ook bekijken we of je geld beveiligd is en hoe de klantenservice van Plus500 het doet.

Negatieve reviews

Op het internet kan je veel negatieve reviews vinden van beleggers die gebruik hebben gemaakt van Plus500. Dit komt voor een groot deel doordat mensen beleggen in CFD’s niet helemaal begrijpen. Hieronder zie je een duidelijk voorbeeld van een review van een klant die geld heeft verloren bij Plus500:

Plus500 negatieve review

Het is natuurlijk een bekend feit dat je geld kunt verliezen met beleggen. Wanneer je zonder ervaring direct begint met beleggen, is de kans inderdaad groot dat je een deel van je inleg verliest. Het is dan ook belangrijk om eerst voldoende te oefenen met de software van Plus500 zodat je goed begrijpt hoe beleggen in CFD’s werkt.

Begrijp wat een hefboom doet

Veel beleggers gaan de mist in bij Plus500 doordat ze niet begrijpen hoe de hefboom werkt. Je kan op je beleggingen een hefboom toepassen. Een voordeel van beleggen met een hefboom is dat je met een kleiner bedrag een grotere positie kunt innemen. Wanneer je 1000 euro stort en een hefboom van één om tien gebruikt kan je voor €10.000 euro aan CFD aandelen verhandelen. Vervolgens bewegen zowel je winst als je verlies sneller:

 • Met één euro stijging behaal je een rendement van 10 euro.
 • Met één euro daling verlies je 10 euro.

Met een hefboom van één om tien verlies je dus al je volledige inleg wanneer de koers met tien procent daalt. Wanneer je niet meer voldoende geld op je rekening hebt, is er sprake van een margin call. Je positie wordt dan automatisch gesloten. Een slecht resultaat behalen met je beleggingen is natuurlijk niet de schuld van de broker. Gelukkig kunnen we je helpen om dit soort situaties zoveel mogelijk te voorkomen. Pas de volgende tips toe om betere beleggingsresultaten te behalen met Plus500:

 • Oefen eerst met een demo totdat je begrijpt hoe beleggen werkt.
 • Lees je in en zorg dat je begrijpt hoe CFD’s precies werken.
 • Wees voorzichtig met het toepassen van een hefboom.
 • Maak altijd gebruik van een stop loss en eventueel een take profit.
 • Gebruik elke keer je verstand voordat je een positie opent.

Vergunning Plus500

Betrouwbare brokers hebben altijd de benodigde vergunningen. Ook Plus500 heeft een vergunning. Hieraan kan je zien dat het een broker is die zich aan belangrijke regels houdt.

Plus500UK wordt gereguleerd door de Britse Financial Conduct Authority. Deze instantie is te vergelijken met de AFM. Het is één van de strengste toezichthouders. De voornaamste taak van de FCA is het beschermen van consumenten tegen onbetrouwbare financiële bedrijven.

Plus500 is een internationaal opererend bedrijf. Er zijn dan ook verschillende partijen die erop toezien dat Plus500 zich aan de regels blijft houden. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende toezichthouders die de betrouwbaarheid van Plus500 in de gaten houden:

 • Plus500UK Ltd geautoriseerd & reguleert door de FCA (#509909).
 • Plus500CY Ltd geautoriseerd & reguleert door de CySEC (#250/14).
 • Plus500SG Pte Ltd, vergunning door MAS (#CMS100648-1) en IE Singapore (#PLUS/CBL/2018).
 • Plus500AU Pty Ltd (ACN 153301681), vergunning door: ASIC in Australia, AFSL #417727, FMA in New Zealand, FSP #486026; geautoriseerde financiële provider in Zuid Afrika, FSP #47546

Plus500 is ook een beursgenoteerd bedrijf. Plus500 staat genoteerd aan de Engelse aandelenbeurs. Dit is nog een ander teken dat Plus500 een betrouwbaar bedrijf is. Wil je meer weten over de betrouwbaarheid van Plus500? Lees dan dit artikel!

Staat je geld veilig bij Plus500?

In de financiële wereld zijn veiligheid en betrouwbaarheid natuurlijk erg belangrijk. Uit onze review is gebleken dat dit wel goed zit bij Plus500. Dit komt doordat Plus500 de strenge regels van de toezichthouders moet volgen.

Wanneer je geld stort bij Plus500, dan wordt dit op geschieden rekeningen geplaatst. Plus500 zal nooit speculeren met het geld van de klanten. Wanneer Plus500 onverhoopt failliet zou gaan verlies je dus niet het geld op je rekening.

Plus500 veiligheid geld

Klantenservice bij Plus500

Een matig punt van Plus500 is de ondersteuning. Wanneer je een probleem hebt, dan wordt deze altijd wel verholpen. Jammer genoeg werkt deze ondersteuning alleen via de mail of live chat. Het zou fijn zijn wanneer het mogelijk was om direct iemand telefonisch te spreken. Als het gaat om bereikbaarheid zou Plus500 dan ook nog kunnen verbeteren.

Vanzelfsprekend hebben we gekeken of de klantenservice reageert op vragen. De live chat is snel. Binnen enkele seconden krijg je iemand te spreken die antwoord geeft op je vraag. Het sturen van een mail is minder effectief. Het kan soms wel enkele dagen duren voordat je antwoord krijgt. Geduld is in zo’n geval dus een schone zaak.

Klantenservice Plus500

Binnen de chat van Plus500 word je snel geholpen

Conclusie review Plus500

Plus500 is een goede broker om actief te handelen in bijvoorbeeld aandelen. Zeker in tijden van hoge volatiliteit kan je goede resultaten behalen bij Plus500. Wat zijn de sterkste punten van deze broker?

 • Plus500 biedt een gebruiksvriendelijk platform aan.
 • Plus500 is onder streng toezicht van onder andere de FCA.
 • Het geld van klanten staat los bewaard.
 • Je betaalt geen commissies wanneer je handelt bij Plus500.
 • Je kan handelen in meer dan 2.000 verschillende aandelen.
 • Het bedrijf heeft miljoenen klanten en transacties.

We raden Plus500 dan ook aan binnen deze review. Wil je de mogelijkheden 100% zonder risico uitproberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop en open een account:

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Risicowaarschuwing: 72% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *