Plus500 tutorial: hoe kan je beleggen bij Plus500?

In dit artikel leer je binnen 30 minuten hoe je kunt beleggen bij Plus500. We beginnen met een introductie van één van de beste brokers voor actieve beleggers: Plus500. Je leert hoe de software werkt en we nemen door hoe je een positie opent. Daarna leren we je belangrijke informatie die je kunt gebruiken bij het nemen van je beleggingsbeslissingen.

In deze tutorial

Hoe open je een account bij Plus500?

In deze tutorial maken we gebruik van de software van Plus500. Plus500 is één van de betere brokers; zeker als nieuwe belegger is Plus500 prettig doordat de software geheel Nederlandstalig is. Bij Plus500 ontvang je als nieuwe gebruiker een demo van 40.000 euro om het beleggen mee uit te proberen; hiermee kan je zo lang als je wilt oefenen! Wat zijn de voordelen van beleggen bij Plus500?

 • Onbeperkt & gratis oefenen met een demo
 • Handelen in alle populaire Nederlandse CFD aandelen
 • Eenvoudig & snel een demo openen binnen 3 minuten

Wil je een account openen bij Plus500? Gebruik dan de onderstaande knop:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Plus500 demo openen

Nadat je op de knop drukt kan je direct je gratis demo openen. 

Nadat je op de bovenstaande knop hebt gedrukt kan je direct je gratis demoaccount openen. Hiervoor hoef je alleen een mailadres en een wachtwoord te kiezen. Het is ook mogelijk om met je Facebook of Google account in te loggen.

Plus500 account openen tutorial

Deel 1: Plus500 software

In deze tutorial leer je hoe je de online software van Plus500 kunt gebruiken. Op die manier weet je direct hoe je beleggingen kunt openen en sluiten. Wil je iets specifieks weten over beleggen bij Plus500 in deze tutorial?

Plus500: de software uitgelegd

De software van Plus500 is erg gebruiksvriendelijk. Bovenaan kan je direct zoeken naar een aandeel waarin je wilt handelen. Ook zie je hier het overzicht van het saldo op je account. Op die manier kan je altijd goed bijhouden hoeveel geld er nog beschikbaar is op je account.

Plus500 saldo

In het middelste scherm kan je overzichtelijk de prijzen van verschillende effecten zien. Je kan hier de prijs waarvoor je het effect kunt kopen en verkopen raadplegen. Ook kan je door op de knop te drukken direct een order plaatsen. Je kan ook op zoek gaan naar een effect in een bepaalde categorie. In het voorbeeld zie je alle valuta’s in de Forex categorie.

Plus500 instrumentenIllustratieve prijzen

Helemaal onderaan de software zie je de grafiek van het effect dat je hebt geselecteerd. Je kan hier het koersverloop over verschillende perioden volgen. Ook kan je analyses uitvoeren op de grafiek.

Plus500 grafiek

Illustratieve prijzen

Het openen van een positie

Wanneer je wilt handelen bij Plus500 open je een positie op bijvoorbeeld een aandeel of grondstof. Je hebt hier altijd twee mogelijkheden. Door te kopen speculeer je op een koersstijging. Door te verkopen speculeer je juist op een koersdaling.

Order plaatsen Plus500

Wanneer je op kopen of verkopen drukt, opent het ordervenster. Hier kan je invullen hoeveel aandelen je wilt verhandelen. Zodra je op kopen drukt wordt de positie direct geopend. Je kan ook van een order gebruik maken. Door de optie ‘alleen kopen wanneer prijs is’ aan te vinken kan je aangeven bij welke waarde je automatisch een belegging wilt openen.

Het is ook altijd aan te raden om gebruik te maken van een stop loss. Dit is het niveau waarop je automatisch je verlies pakt. Door ‘sluiten bij verlies’ aan te vinken kan je hier gebruik van maken. Je kan er ook voor kiezen om bij een bepaalde winst automatisch je positie te sluiten.

Een extra functie is de trailing-stop. Met de trailing-stop kan je instellen dat het moment waarop je winst neemt automatisch meebeweegt wanneer de prijs van het aandeel stijgt. Op die manier pak je de maximale winst en stel je deze veilig.

Order plaatsen Plus500 tutorial

Illustratieve prijzen

Voordat je gaat beleggen bij Plus500, is het aan te raden om de extra informatie te lezen. Hier zie je direct wat het minimale aantal eenheden is waarin je kan beleggen. In het onderstaande voorbeeld kan je in 0,5 CFD aandelen Tesla handelen.

Ook zie je de hefboom die je kunt toepassen. Met een hefboom van 1:5 hoef je zelf maar 20% van de belegging in te leggen. Je kan met 100 euro dan voor 500 euro verhandelen. Let erop dat zowel je winsten als verliezen dan sterker bewegen. Stijgt de koers met een euro? Dan is je winst direct vijf euro. Daalt de koers juist met een euro? Dan verlies je vijf euro. In dit artikel kan je meer lezen over beleggen met een hefboom.

Ook zie je nog de spread. Dit is het bedrag wat je aan transactiekosten betaalt. Bij sommige effecten betaal je een vaste spread. Bij andere effecten is de spread variabel. Bij een variabele spread is het belangrijk om te kijken of de transactiekosten niet te ver zijn opgelopen.

gegevens aandeel Plus500

Illustratieve prijzen

Bij elk effect is ook nog meer informatie te vinden: de basisvaluta, nachtpremie, margevereisten, verloopdatum en handelssessies. We lichten dit kort toe.

Basisvaluta

Dit is de valuta waartegen het effect wordt verhandeld. Amerikaanse aandelen worden bijvoorbeeld in dollars verhandeld.

Nachtpremie

De nachtpremie is het bedrag dat je betaalt wanneer je de positie na het sluiten van de beurs aanhoudt. De premie tijd geeft op welk moment de premie wordt berekend. Bezit je de positie dan nog? Dan worden deze extra kosten berekend.

De overnacht premie-koop wordt berekend wanneer je het aandeel hebt gekocht en de premie-verkoop wordt berekend wanneer je het aandeel hebt verkocht.

Margevereisten

De initiële marge geeft aan welk bedrag er op je rekening moet staan om de positie te openen.

De onderhoudsmarge geeft aan welk bedrag er op je rekening moet staan om de positie open te houden. In dit geval is de marge 10%. Wanneer je voor 1000 euro aan CFD aandelen verhandelt, moet je dus minimaal 100 euro op je account hebben. Is dit niet het geval? Dan moet je geld bijstorten. Wanneer je dit niet doet wordt je positie automatisch gesloten. Dit heet ook wel een margin call.

Verloopdatum

Let erop dat sommige CFD’s verlopen. Wanneer een CFD verloopt, wordt deze automatisch gesloten op dit tijdstip. Het maakt dan niet uit of je positie winstgevend of verliesgevend is. Dit komt vooral voor bij CFD’s op crytocurrencies.

Handelsessie

Dit zijn de tijden waartussen je in het aandeel kunt handelen.

Posities & orders beheren

In de linker menubalk binnen de software kan je al je beleggingen beheren. Onder open posities zie je de beleggingen die nog lopen. Onder orders kan je zien welke orders je hebt geplaatst. Onder gesloten posities kan je bijhouden welke resultaten je hebt behaald met je beleggingen.

Onder open posities zie je live hoe de positie het doet: winsten worden groen weergeven en verliezen rood. Je kan de positie handmatig sluiten door onder open posities op de knop sluiten te drukken. Pas zodra je een positie sluit wordt het resultaat definitief. Je winst of je verlies wordt dan verrekend met je saldo.

Het is slim om voordat je een positie opent een plan op te stellen. Maak vervolgens geen aanpassingen aan je lopende beleggingen. Op die manier weet je zeker dat je rationeel blijft handelen. Emoties krijgen bij veel beleggers regelmatig de overhand.

Let op je risico’s bij Plus500

Wanneer je een positie opent kan je gebruikmaken van een stop loss en take profit. Met een stop loss kan je een moment instellen waarop je automatisch je verlies neemt; met een take profit kan je een moment instellen waarop je automatisch je winst neemt. Stel altijd een stop loss in: op die manier hoef je de positie niet constant in de gaten te houden en je weet dan altijd hoeveel je maximaal kunt verliezen op één belegging!

Wanneer je goede resultaten wilt  behalen met beleggen is het verstandig om het moment waarop je winst neemt twee keer zo hoog te zetten als het moment waarop je verlies neemt. Wanneer je de take profit bijvoorbeeld instelt op € 2 en de stop loss op € 1 dan hoef je maar in 50% van de gevallen de juiste beslissing te nemen. Goed omgaan met risico’s is essentieel wanneer je goede resultaten wilt behalen met beleggen. Vergeet niet dat je altijd je volledige inleg kunt verliezen.

We kunnen dit toelichten aan de hand van een fictieve belegging. Stel dat je een positie wilt openen op een aandeel van € 10. Je verwacht dat er ruimte is om een koers van € 15 te behalen. Je verwacht niet meer dan € 2,50 verlies te halen op de positie en daar plaats je de stop loss. Dit zou een belegging met een gunstige verhouding tussen risico en rendement kunnen zijn.

Geld storten & openen bij Plus500

Voordat je kunt beleggen met echt geld, zul je je een eerste storting moeten doen bij Plus500. Je kan al beleggen bij Plus500 met een bedrag van 100 euro. Voordat je geld kunt storten moet je eerst je identiteit verifiëren. Dit is wettelijk verplicht voor iedereen die een beleggingsaccount wilt openen. Dit hoef je gelukkig maar één keer te doen.

Het openen van geld is eenvoudig. Hiervoor klik je simpelweg op de opnemen knop. Binnen enkele werkdagen krijg je je saldo op je rekening uitbetaald!

Geld storten Plus500

Wat algemene Plus500 tips

 • Stort eerst een klein bedrag: op die manier wen je aan handelen met echt geld.
 • Oefen en houd bij wat werkt en wat niet werkt: leer van je fouten.
 • Gebruik altijd een stop loss: op die manier verlies je niet meer dan X% van je account.
 • Speculeer niet teveel op één positie, riskeer een bescheiden percentage van je storting.

Deel 2: hoe werkt de aandelenmarkt?

In het tweede deel van de Plus500 tutorial bekijken we hoe de CFD aandelenmarkt werkt. Het is belangrijk dat je begrijpt hoe de prijzen op de beurs tot stand komen. Op die manier begrijp je beter hoe je kunt profiteren van de mogelijkheden van Plus500. Bij Plus500 kan je met CFD’s handelen in koersverschillen op aandelen.

Het spel van vraag en aanbod

De prijs van elk effect binnen de software van Plus500 komt tot stand door het spel van vraag en aanbod. Wanneer er meer mensen zijn die een bepaald CFD aandeel willen kopen, dan zal de prijs stijgen. Wordt het aandeel juist massaal gedumpt en wil niemand het CFD aandeel meer hebben? Dan zal de prijs waarschijnlijk dalen.

Wanneer je succesvol wilt worden met beleggen zul je dus in de huid moeten kruipen van de gemiddelde belegger. Probeer vanuit het perspectief van de massa te denken.

Let op: bij Plus500 kan je alleen handelen in CFD aandelen.

Inspelen op het nieuws

Beleggen is een psychologisch spel. Een individu laat zich moeilijk lezen. Het is echter een stuk makkelijker om te voorspellen hoe een grote groep mensen gaat reageren. Wanneer je gaat beleggen is het dan ook verstandig om vanuit de gemiddelde Nederlander redeneren.

Het is belangrijk om te onthouden dat beleggers niet volledig rationeel zijn. De waarde van een aandeel zegt niet direct iets over de waarde van het achterliggende bedrijf. Mensen volgen vaak de massa en wanneer er slecht nieuws uitkomt kunnen de koersen van een aandeel flink instorten.

Een voorbeeld hiervan is de uitbraak van het coronavirus in 2020. Wereldwijd gingen mensen in een lockdown vanwege deze gebeurtenis. Veel bedrijven kunnen tijdens een lockdown hun diensten niet voorzetten. Vervolgens zag je dan ook dat mensen massaal hun aandelen verkochten. De koersen daalden enorm.

Slecht nieuws effect koers

Slecht nieuws heeft een grote invloed op het koersverloop van de AEX

Wanneer je dit soort negatief nieuws ziet kan je hier slim op inspelen. Onthoud dat mensen vaak in paniek reageren en dat negatief nieuws de aandeelkoersen sterk kan beïnvloeden. Je kan op die manier voorspellen dat de aandeelkoersen waarschijnlijk gaan dalen.

Vanzelfsprekend kan je deze strategie ook toepassen op een individueel aandeel. De prijs van een aandeel kan ook flink instorten bij negatief nieuws. Zo kwam bijvoorbeeld naar voren dat Luckin Coffee had gefraudeerd met de verkoopcijfers. Het aandeel daalde vervolgens ruim 80 procent in één dag tijd!

Crash slecht nieuws artikel

Fraude is nooit goed voor de koers van een aandeel

Andersom moet je natuurlijk ook op positief nieuws letten. Wanneer het goed gaat met de economie dan doet de aandelenmarkt het vaak ook goed. Komt een bedrijf met uitzonderlijk goede cijfers? Dan is de kans groot dat de aandelenkoers van het bedrijf stijgt. Gemiddeld genomen zie je dat de koersen minder snel stijgen bij goed nieuws dan dat ze dalen bij slecht nieuws.

Inspelen op volatiliteit

Het mooie is dat je als belegger bij Plus500 kunt inspelen op volatiliteit of bewegelijkheid. Ook in tijden van slecht nieuws kan je actief speculeren. Het is bij Plus500 namelijk mogelijk om short te gaan; je speculeert dan op een dalende koers. Het is natuurlijk ook mogelijk om op een stijgende koers te speculeren door juist te kopen.

Maar hoe bepaal je nu precies wanneer het aantrekkelijk is om een belegging te openen? In de rest van deze uitgebreide Plus500 tutorial bekijken we hoe je het beste moment om een belegging te openen kunt bepalen.

Deel 3: marktomstandigheden & horizontale niveaus

Nu je begrijpt hoe de software van Plus500 werkt, kunnen we onderzoeken hoe je de beste beleggingen selecteert.  In dit deel van de Plus500 tutorial bekijken we hoe je het beste kunt beleggen onder verschillende marktomstandigheden. Hiervoor doorloop je verschillende stappen:

Trend vaststellen

Binnen de grafieken van Plus500 kan je uitzoomen. Ook kan je de periode aanpassen. Op de 1 minuut grafiek is iedere periode bijvoorbeeld één minuut, terwijl op de week grafiek iedere periode een week bedraagt. Langere perioden zijn nuttiger bij het voorspellen van toekomstige koerspatronen.

Op iedere tijdschaal kan je een trend vaststellen. Bekijk over een iets grotere periode wat de algemene richting is, er zijn drie mogelijkheden:

 • Uptrend: de koers beweegt voornamelijk omhoog, je zoekt naar een goed moment om te kopen.
 • Downtrend: de koers beweegt voornamelijk omlaag, je zoekt naar een goed moment om te verkopen.
 • Consolidatie: de koers beweegt tussen twee punten; er is tijdelijk geen duidelijke trend.

uptrend

Voorbeeld van een duidelijke uptrend

downtrend

Voorbeeld van een duidelijke downtrend

Met de trend handelen

Wanneer de markt een duidelijke trend heeft is het belangrijk om in de richting van de trend te handelen. Wanneer je binnen de software van Plus500 dus ziet dat de koers voornamelijk omhoog gaat koop je en wanneer je binnen de software van Plus500 ziet dat de koers voornamelijk omlaag gaat verkoop je. Hierbij is het belangrijk om niet willekeurig een positie te openen!

Beter is het om een technische reden te zoeken waarom je op een bepaald moment een positie opent. Wanneer er sprake is van een trend beweegt de koers vaak een stuk in de richting van de trend, dit noemen we ook wel een impuls. Vervolgens zie je dat de koers weer een stukje terugvalt: dit noemen we de retracement.

retracements

De kans op succes is het hoogst wanneer we na de retracement een positie innemen. In een uptrend kopen we dus na de tijdelijke beweging omlaag en in een downtrend kopen we juist na een tijdelijke beweging omhoog. Deze manier van handelen kan je volhouden totdat er sprake is van een trendbreuk: er vormt zich dan een nieuwe trend in de tegengestelde richting.

impuls retracement forex

Horizontale niveaus herkennen

Maar hoe time je een belegging nu eigenlijk? Hiervoor is het verstandig om op zoek te gaan naar horizontale niveaus. Een horizontaal niveau is een niveau waar de prijs meerdere keren tegenaan botst, maar waar de prijs niet doorheen lijkt te gaan. Een lager horizontaal niveau in een uptrend noemen we een ondersteuningsniveau of support en een hoger horizontaal niveau in een downtrend noemen we een weerstandsniveau of resistance.

Ook binnen de software van Plus500 kan je horizontale niveaus tekenen. Gebruik daarvoor het derde icoontje boven je grafiek.

Plus500 horizontal tekenen

Door op een horizontaal niveau je positie in te nemen vergroot je de kans op een succesvolle belegging: doordat bijna iedereen verwacht dat de koers in een bepaalde richting gaat bewegen op zo’n niveau gebeurt dit ook vaak! Hierbij zijn horizontale niveaus die gedurende langere tijd geldig zijn krachtiger dan een niveau met maar enkele aanrakingen.

Het gebeurt ook vaak dat een horizontaal niveau van rol verandert na een doorbraak. Een weerstand kan dan een ondersteuning worden of een ondersteuning een weerstand. Je kan vervolgens kijken of de prijs nog steeds in tegengestelde richting beweegt op het horizontale niveau.

Speciale situatie: consolidatie

Naast de uptrend en downtrend kan het ook gebeuren dat er sprake is van een consolidatie: wanneer er sprake is van een consolidatie beweegt de koers zich voornamelijk tussen twee horizontale niveaus. In een consolidatie kan je het beste kopen op de lagere horizontale niveaus en verkopen op de hogere horizontale niveaus.

consolidatie

Consolidatie: koop laag, verkoop hoog

Deel 4: price action & de juiste timing

In het volgende deel van de Plus500 beleggen tutorial bekijken we hoe je candlesticks kunt gebruiken voor het behalen van betere resultaten.

Werken met candles

Een lijn binnen een grafiek geeft maar weinig informatie: daarom gebruiken goede beleggers liever candles. Met candles kan je zogenaamde price action aflezen, en price action geeft een indicatie van de mogelijke volgende beweging. Binnen de software van Plus500 kan je eenvoudig omschakelen naar candles door op de onderstaande knop te drukken:

Plus500 candlesticks tutorial

candlestick uitlegEen candlestick heeft altijd betrekking op een bepaalde periode. Een candlestick kan bijvoorbeeld het prijsverloop op een dag weergeven. Een candle heeft een body die is ingekleurd en een stok die erbuiten steekt.

De kleur van de body geeft aan of er sprake is van een daling of stijging. Bij rood is de koers die dag lager gesloten en bij groen is de koers die dag hoger gesloten.

De stok geeft aan wat het bereik was van de koers binnen die dag: hoe hoog of laag is de koers gekomen?

Candles uitgelegd: duidelijke trend

De onderstaande candles kunnen aangeven dat er sprake is van een duidelijke trend.

De high test / low test

hightestLinks zie je een high test. de high test wordt gekenmerkt door een lange steel boven de body (minimaal 2/3). Een high test is een sterk prijssignaal. Het laat de omslag van kopers naar verkopers zien. Bij de high test is de prijs sterk omhoog geduwd: de kopers waren echter te zwak en de prijs is weer teruggezakt. Dit is een sterk verkoopsignaal.

Een low test is precies het tegenovergestelde. De body ligt dan boven en de steel is lang naar beneden toe. De low test is juist een sterk koopsignaal.

De kleur maakt bij de high en de low test niet uit.

Train tracks en twin towers

train tracksDe train tracks bestaan uit twee (bijna) identieke bars naast elkaar: eerst een groene en dan een rode.

Bij de twin towers is het tegenovergestelde het geval: een rode bar wordt afgewisseld door een identieke groene bar.

Deze combinaties kunnen worden gezien als een samengevoegde high of low test. Wanneer je de bars samenvoegd, vormen ze immers een mislukte doorbraak.

De train tracks zijn een sterk verkoopsignaal. De verkopers nemen het immers over van de kopers. Bij de  twin tower nemen de kopers het juist over van de verkopers. Dit is dan ook een sterk koopsignaal.

Bullish / bearish engulfing bar

forex bullish engulfing barDe bullish engulfing bar is een dalende bar gevolgd door een stijgende bar die zowel de onderkant als de bovenkant van de bar omhelst. Na eerst gedaald te zijn, is de prijs verder gestegen. Dit is een sterk koopsignaal.

Andersom is een bearish engulfing bar juist een sterk verkoopsignaal. De stijging wordt gevolgd door een veel sterkere daling waarbij zowel de high als de low van de vorige bar worden overschreden.

Candles uitgelegd: besluiteloosheid

De onderstaande candles kunnen aangeven dat er geen duidelijke trend is.

Inside bars

Forex inside barDe inside bars zijn een sterke indicatie van besluiteloosheid. De inside bar past in de voorgaande bar. Er is dan dus geen duidelijke richting.

De dubbele inside bars zijn nog sterker; hierbij past de derde bar weer in de twee bar. Na dubbele inside bars kan er een sterke beweging omlaag of omhoog verwacht worden.

Doji bars

Forex dojibarDe doji bar geeft een sterke mate van besluiteloosheid aan: de doji bar is bijna symmetrisch in het midden waarbij de koers evenveel omlaag als omhoog is gegaan. Binnen die periode is er dus per saldo bar weinig gebeurt.

Wanneer moet je nu beleggen?

Wanneer je beleggingen wilt innemen met een hogere winkans, dan kan je de informatie uit deze tutorial goed toepassen. Wanneer je een positie inneemt op een horizontaal niveau dan is de kans groter dat je de trendrichting goed kunt bepalen. Wanneer je een positie inneemt op basis van de candlesticks die hier besproken zijn, heb je ook een grotere kans dat je de richting goed inschat.

De sterkste beleggingen open je wanneer beide factoren met elkaar in overeenstemming zijn. Is er bijvoorbeeld sprake van een stijgende trend? Dan heb je de grootste kans op succes wanneer koers terug is bewogen naar een weerstandsniveau. Wanneer je een candlestick ziet op dit niveau die aangeeft dat de stijgende trend voort kan zetten dan is dit het perfecte moment om een belegging te openen.

Bedenk dat je om winstgevend te beleggen niet altijd gelijk hoeft te hebben. Wanneer je goed omgaat met de verhouding tussen risico en rendement kan je zelfs wanneer je het regelmatig verkeerd hebt een positief resultaat behalen. Vergeet echter niet dat je met beleggen ook geld kunt verliezen!

Wil je meer leren over beleggen?

Je hebt nu de basis van technische analyse geleerd. Met deze basis weet je al meer dan veel andere beleggers die bij Plus500 beginnen. Toch kan je je resultaten nog verder verbeteren door ook gebruik te maken van technische indicatoren. In onze technische analyse cursus kan je hier meer over lezen. Gebruik de onderstaande knop om direct naar de cursus toe te gaan:

Aan de slag met handelen!

Je weet nu al meer dan veel andere beginnende beleggers. Vergeet niet dat het bij beleggen niet om intelligentie gaat; het gaat om het managen vanen het omgaan met risico’s. Zorg er daarom voor dat je altijd meer verdient op een winnende belegging dan dat je verliest op een verliezende belegging.

Voor de rest is het belangrijk om te onthouden dat je op zoek gaat naar een samenkomst van factoren. Heb je een goede price action op een sterk horizontaal niveau? Neem dan een positie in! Wees voor de rest bereid om te verliezen. Je kunt niet altijd winnen, de koersen zijn nooit met 100% zekerheid te voorspellen. Maar daarom altijd gebruik van een stop loss!

Wil je nog beter worden in beleggen? Dan is het tijd om te beginnen met oefenen met een gratis demo! Heb je nog geen account aangemaakt? Gebruik dan de onderstaande knop om dat direct te doen:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

De informatie op deze pagina is geen direct beleggingsadvies, neem altijd je eigen beslissingen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

44 reacties


 • Anja B

  Momenteel koop ik een positie bij plus500 maar deze verloopt dan na enkele dagen.

  Bestaat er een mogelijkheid om aandelen lang vast te houden zonder dat deze verlopen na enkele dagen?

  Beantwoorden

 • Klaas

  Dank voor de leerzame intro. Zelf ben ik sinds 1 week op Plus500 bezig en ongetwijfeld met beginnersgeluk 400 winst op mijn inleg van € 1000 dus dat houdt het enthousiasme er wel in. Ik worstel alleen nog wat met het pip verhaal. Bij het instellen van een trailing loss bij grondstof cacao bijv., huidige waarde 1.888, is de voorgestelde beginwaarde in het bewerkingsvenster, voor instellen trailing loss, 70 basispunten met als tegenwaarde € 418,56 of 4,42% verlies. ( ik heb hier 6 contracten van met een dollarwaarde totaal 11328 oftewel € 9407,23).

  Ik probeer die basispunten/ pips te herleiden maar kan er niet de vinger achter krijgen hoe ik dat zelf kan berekenen. Omdat die trailing loss me bijzonder nuttig lijkt hoop ik dat jij me wat op weg kunt helpen. Op internet zijn wel pip value calculators te vinden maar die zijn allemaal bedoeld voor wisselkoersen, is er soms ook iets voor grondstoffen dat je weet

  Beantwoorden

  • Willem

   Hi Klaas,

   Je kunt bij het scherm ook het percentage en de waarde in euro’s direct zien. Door hier op te letten hoef je zelf deze waardes niet te berekenen gelukkig.

   Beantwoorden

 • Ulker

  Hoi

  FF vraag beschikbare bedrag is het bedrag die ik kan opnemen,en het equity bedrag. kan ik dat bedrag ook opnemen

  hoop snel wat te horen

  Beantwoorden

 • Roy

  Hoi!

  Ik heb een aantal vragen als u het niet erg vindt:

  1. Vanaf (ongeveer) welk bedrag zou u aanraden om te beleggen bij Plus500?
  2. Komt de demo overeen met echt geld? Ik heb namelijk vaak gelezen dat mensen het in de demo heel goed doen, maar het vervolgens veel minder goed (of zelfs slecht) doen met echt geld. Is het dus niet bijvoorbeeld zo dat Plus500 het opzettelijk onrealistisch makkelijker maakt voor de demoversie?

  Bedankt!

  Beantwoorden

  • Bert

   Hoi Roy,

   1. Dit moet je voor jezelf bepalen, beleg in ieder geval alleen met geld dat je echt kunt missen.

   2. De resultaten zouden gelijk zijn wanneer je dezelfde acties zou nemen. In de praktijk zie je echter dat mensen vaak zenuwachtig worden wanneer het om echt geld gaat en meer op emotie handelen. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen!

   Beantwoorden

 • Marcel

  Beste,

  Ben net nieuw bij Plus500.
  Wat gebeurt er als ik een open positie sluit? Welke consequenties heeft dit voor mijn beschikbaar saldo? En indien hier kosten / verliezen aan verbonden zijn waar kan ik deze vooraf aflezen?

  Alvast bedankt,

  Mvg

  Beantwoorden

  • Ernie

   Hi Marcel,

   De winst of het verlies worden verrekend met je saldo. Wanneer je positie op +€100 staat, dan eindig je na het sluiten van je positie met een extra €100 op je account en vice verca. 

   Beantwoorden

 • Mark

  Goedemorgen, ik ben via jullie een handelaar geworden bij plus 500 en handel veelal in indices, maar wil ook wat crypto’s handelen. Ik was aan het googlen en kwam deze tekst tegen: ‘Het bleek dat de bitcoin ‘contracten’ de avond er voor om 23.45 uur zijn gesloten vanwege ‘expiry’. Je posities worden dus automatisch gesloten elke week, wat handelen best lastig kan maken. Hoe kijken jullie hier tegen aan? Met indices heb ik hier nooit last van.

  Beantwoorden

 • Sjors

  Hallo, Ik had aandelen in arcadis. Ik had op mijn aandeel van arcadus ingesteld dat hij automatisch sluit bij een winst van 132 euro. Nu verkocht het programma netjes mijn aandelen maar die 132 euro die ik winst gemaakt hebt komt niet te staan bij winst/verlies! Hoe komt dit? Of komt die 132 euro winst te staan bij beschikbaar of equity? Ik zou hierop graag het antwoord willen weten? Alvast bedankt.

  Beantwoorden

  • Sjaan

   Hoi Sjors,

   Na het sluiten van je positie wordt je winst of verlies met je saldo verrekend. Houd er wel rekening mee dat hier eventuele kosten van worden afgetrokken. Bij je gesloten posities kan je het resultaat normaal gesproken terugvinden.

   Beantwoorden

 • Eric Carchon

  Fantastisch. Wou ik net een demo account openen op Plus500, blijkt de site niet beschikbaar vanuit Belgie. Suggesties?

  Beantwoorden

 • L Ui

  Hi ik heb 100eu gestort en wil voor zoveel mogelijk bitcoin kopen. Nu kan ik kopen voor 0,004, hoger lukt niet, maar op het moment dat ik ze koop betaal kleine bedragen. En kan ik weer opnieuw tot max 0.0004 kopen.

  Hoe kan ik in 1x het maximale aan contracten kopen ipv elke x kleintjes

  Beantwoorden

 • [email protected]

  Hello,
  Hoe kan ik op plus 500 een cfd positie openen.
  Is het mogelijk op een demo account vanuit NL??
  Zo ja …. kunt mij dat toelichting aub. 
  Alvast bedankt 

  Beantwoorden

 • Elise

  Hoi,

  Wij hebben al lange poos een bedrag bij plus 500 staan wat wij niet terug kunnen krijgen. Weet jij hier een oplossing voor?

  Beantwoorden

 • Kurt

  Hoi
  ik ben nu een tweetal weken bezig met een demoaccount van plus 500
  ik heb nu een beschikbaar bedrag van 24000
  een equite van 43000 en een winst verlies van 3000
  ik heb nog 23 posities open staan
  vind je dit redelijk ?
  ik heb nog een vraag
  hoe werkt de spraed eigenlijk ?
  gr

  Beantwoorden

 • Ed.

  met hoeveel geld kan ik spelen, bij een betaling van 1000 euro

  Beantwoorden

  • Jonathan

   Dag Ed, dat hangt af van de hefboom die je toepast. Je kunt bij sommige effecten een hefboom gebruiken van 1:30 waardoor je met 30.000 euro kunt handelen. Pas echter wel op: dit kan erg risicovol zijn!

   Beantwoorden

 • Alex Mostert

  Hi Bram,

  Ik gebruik Plus500 al sinds ik jong ben (ruim 10 jaar) voor actieve speculatie. Ik denk persoonlijk dat veel mensen negatieve ervaringen hebben, omdat ze niet begrijpen dat je gebruikmaakt van CFD’s bij Plus500. Met CFD’s kan je actief speculeren, niet investeren; lees ook https://beleggen.info/cfd

  Plus500 is dan ook zeker niet voor iedereen geschikt.

  Beantwoorden

 • Alex Mostert

  Hoi Pieter,

  Een rollover vindt plaats wanneer je een positie langer dan één dag openhoudt. Met CFD’s leen je namelijk geld, je leest hier meer over beleggen in CFD’s: https://beleggen.info/cfd

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *