Plus500 uitbetalen & geld opnemen

Bij Plus500 kan je eenvoudig een uitbetaling aanvragen. In dit artikel bekijken we hoe je snel je geld kunt opnemen.

Wat zijn de voorwaarden voor een uitbetaling?

Voordat je uitbetaald kunt worden is het van belang dat je account goedgekeurd is. Hoe kan je hiervoor zorgen? Je moet een geldige kopie van je identificatiebewijs hebben ingestuurd zodat Plus500 je identiteit kan controleren. Dit is vereist doordat Plus500 zich aan Europese richtlijnen houdt.

Hoe kan je geld opnemen bij Plus500?

Geweldig, je account is goedgekeurd en nu is het tijd om daadwerkelijk het geld op te nemen! Navigeer hiervoor binnen de Plus500 software naar fondsen.

Plus500 saldobeheer

Druk vervolgens op de knop opnemen.

Geld opnemen Plus500

Hier kan je het geld laten overmaken naar je bankrekening. Je moet het bedrag invullen dat je wilt laten overmaken.

Uitbetaling Plus500

Hoe lang duurt het voordat je geld wordt uitbetaald?

Het duurt normaal gesproken één tot drie werkdagen totdat het geld wordt bijgeschreven op je account. Duurt het lang voordat het geld wordt bijgeschreven op je bankrekening? Dan kan het verstandig zijn om contact op te nemen met de klantenservice. Ze kunnen je helpen met je transactie.

Betaalt Plus500 echt uit?

Plus500 betaald altijd uit. Het bedrijf staat genoteerd bij de Financial Conduct Authority’ en door deze regulatie zijn ze verplicht om op vertrouwelijke wijze om te gaan met de tegoeden van klanten. Je kunt je beschikbare saldo dan ook op elk moment opnemen. Wil je meer weten over de betrouwbaarheid van Plus500? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de betrouwbaarheid van Plus500.

Hoe wordt je transactie verwerkt?

Nadat je het opnameverzoek hebt ingediend, wordt het bedrag van je saldo afgetrokken. Totdat het verzoek verwerkt is kan deze nog geannuleerd worden. Dit kan je zelf doen. Plus500 kan het opnameverzoek ook nog annuleren wanneer je open posities hebt en niet meer voldoende geld op je account hebt staan.

Nadat het opnameverzoek goedgekeurd is kan deze niet meer geannuleerd worden. Het bedrag wordt dan spoedig op je bankrekening bijgeschreven.

Let op: je kan alleen het ongebruikte saldo opnemen. Wanneer er reeds open posities zijn kan je de benodigde marge voor deze posities niet opnemen voordat je de posities hebt gesloten.

Een account openen bij Plus500?  Klik op de onderstaande knop en ontvang €40.000 demogeld:
80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

73 reacties


 • Marc Smith

  Ik ondervind het zelfde probleem. Het verifieren laat maar op zich wachten. Geloof niet dat jullie graag uitbetalen.

  Ben blij dat ik in ieder geval ook ff getest heb. Ik ga niet weer handelen via deze site.

  Beantwoorden

 • Ali

  Ik ben helaas hel sinds 28 november 2017 op mijn geld aan het wachten. Als je navraag doet krijg je te horen dat ze ermee bezig zijn. Niks meer of minder dan dat. Het is frustrerend om zo lang op je geld te moeten wachten.

  Beantwoorden

  • Alex Mostert

   Hi Ali,

   Vervelend om te horen! Is het ondertussen gelukt? 

   Vaak gebeurt dit wanneer er belangrijke documenten ontbreken, maar naar mijn ervaring wordt dit wel snel opgelost. 

   Beantwoorden

 • Sunny Khan

  Beste Alex,

  Ik heb vorige week dinsdag een opname gedaan vai plus500 en we zijn 4 dagen verder en er is nog geen steeds geen gestort op mijn rekening terwijl er mijn financiële geschiedenis van plus500 wel staat dat het uitbetaald, kan je niet kijken of alles goed gegaan en via mail reageren ze ook niet vlot.

  Beantwoorden

 • Samir

  ik heb op 6-12-2017 uitbetaald en heb nu nog niks ontvangen, geloof niks van de 5 dagen max uitbetaal termijn, maar goed dat ik deze uitbetaal test heb vericht.

  Beantwoorden

 • David

  Op het forum zag ik dat jij iemand hebt geholpen m.b.t. problemen met uitbetaling bij Plus500.

  Ik heb vorige week donderdag een geld bedrag gestort maar omdat ik niet kon handelen heb ik het verzocht weer terug te storen/opnemen naar mijn rekening.

  Alles in het account is geverifieerd (bankrekening/ID/adres etc). De status staat nog steeds op “opname”, hij lijkt niet verwerkt te worden.

  Tevens klantenservice benaderd via mail, maar krijg vage berichten dat het under review is en dank voor het geduld. Nu al reeds 2 dagen geen reactie mogen vernemen.

  Is het simpelweg een lange verwerkingstijd of dien ik iets te gaan ondernemen in de hoop dat ik het geld terug krijg?

  Alvast dank, voor je hulp.

  Beantwoorden

 • Bram

  Weet iemand misschien hoelang de controle van het account duurt (het verifiëren van ID en adres etc.) ? ze zeggen een aantal uur maar ik zit al op de 30 uur inmiddels.

  Alvast dank voor uw hulp

  Beantwoorden

 • James

  Hoeveel % pakt zo’n bedrijf over je winst kan niet geloven dat het gehele bedrag voor jezelf is?

  Beantwoorden

  • Alex Mostert

   Hi James,

   Het bedrijf kan niet zomaar je winst afpakken, net zoals ze niet voor je verlies bepalen. Plus500 verdient net zoals andere brokers geld door transactiekosten te rekenen.

   Beantwoorden

 • D Bosch

  Ik heb voordat mijn account geverifieerd werd een bedrag gestort, nu zijn mijn documenten al 2 keer afgewezen omdat ik een fout heb gemaakt met mijn roepnaam en echte naam. Via de mail ontvang ik geen reactie, zou ik mijn geld nog op andere manier kunnen opnemen?

  Beantwoorden

  • Alex Mostert

   Hi D Bosch,

   Het is vaak het beste om je situatie in veel details uit te leggen. Vanwege de KYC wetten in Europa kan Plus500 geld niet zomaar aan een andere naam uitbetalen, frustrerend, maar dit komt door de overheid.

   Beantwoorden

 • Jake

  Hey ik heb pas een account aangemaakt (inmiddels goedgekeurd) en ik had gezien dat je 100euro minimaal moet storten. Nou is mijn vraag kan ik de 100 euro weer gewoon opnemen of moet ik echt 100 euro investeren?

  Beantwoorden

  • Alex Mostert

   Hi Jake,

   Je hebt altijd de controle over je eigen account en geld. Je kunt dus altijd het geld op je account weer opnemen.

   Wel is er een minimaal opnamebedrag; je kunt dit omzeilen door eerst wat extra te storten en dan weer op te nemen.

   Beantwoorden

 • Ko Schilder

  Heb geld gestort voor de verificatie van account. Nu staan de gegevens van het bankafschrift op een andere naam als mij account bij plus 500. Ik kan niets met het geld omdat het bank afschrift niet word geaccepteerd. Hoe kan ik dit oplossen ?

  Beantwoorden

  • Alex Mostert

   Hi Ko,

   Het is het beste om contact op te nemen met de klantenservice van Plus500 en je situatie uit te leggen. Vanwege de strenge Europese regels moet je identiteit altijd uitgebreid gecontroleerd worden.

   Beantwoorden

 • Susanne

  Mijn dochter heeft een account aangemaakt (17 jaar), dit is geannuleerd alleen we hebben nogsteeds haar geld niet terug ontvangen. Al sinds 22 december, komt dit nog?

  Beantwoorden

  • Alex Mostert

   Hoi Susanne,

   Minderjarigen mogen officieel niet beleggen, maar hier heb ik me toen ik jong was ook schuldig aan gemaakt. Normaal gesproken maken ze het geld van afgesloten accounts terug over.

   Beantwoorden

 • Marouan

  Heb geld gestort voor de verificatie van account. Nu staan de gegevens van het bankafschrift op een andere naam als mij account bij plus 500. Ik kan niets met het geld omdat het bank afschrift niet word geaccepteerd. Hoe kan ik dit oplossen?

  Beantwoorden

 • Olaf

  Als ik bv aandelen ripple of bitcoin verkoop, wordt dit dan in euro’s op mijn account gezet. Zodat ik dus ook echt weer euros terug krijg? Of blijf ik met al die digitale munt-eenheden straks met digitaal geld zitten?

  Beantwoorden

 • Tonne

  Hallo, vorige week begonnen met klein bedrag van € 100,- om eens te spelen en ontdekken. in het begin kon ik nog voor kleine hoeveelheden posities openen, maar nu is het alleen nog mogelelijk om grotere aantallen te kopen (bijv.minimaal 500 ripples) . hoe kan dit ?

  Beantwoorden

 • Swen

  Hoi ik heb 59 euro openstaan.

  Ik wil stoppen maar ik kan niet terug storten wat moet ik doen

  Beantwoorden

 • MB

  Mijn adresverzoek word steeds maar weer afgekeurd, ik heb 500 euro gestort en kan er nu helemaal niets mee…

  Beantwoorden

  • Alex Mostert

   Hoi MB,

   Plus500 moet vanwege de strenge wetgeving altijd je adres verifiëren. Wanneer je hier niet uitkomt, kan je vragen wat je precies moet insturen. Normaal gesproken kunnen ze je dit erg duidelijk uitleggen.

   Beantwoorden

 • Chris

  kan ik ook 20 euro storten zodat ik weer en optie kan kopen of niet?

  Beantwoorden

 • Ursula

  Hi Alex,

  Ik ben nu al een paar maanden bezig met de demo, ik heb maximale winst behaald door me op een een product te focussen. Ik wil graag overgaan op echt geld, maar de recencies zijn zo slecht dat ik bang ben dat ik mijn geld niet terug krijg.

  In de demo heb ik soms maar een paar uur een product als ik een mooi bedrag zie dan verkoop ik weer. Dit kan ik toch ook met echt geld zo doen?

  Hoor graag van je

  Beantwoorden

  • Alex Mostert

   Hoi Ursula,

   De demo werkt hetzelfde als ‘met echt geld beleggen’. Het enige wat anders is, zijn vaak je emoties: het is een stuk pijnlijker om zuurverdiend geld kwijt te raken. Beleg daarom alleen met bedragen die je kunt missen.

   Beantwoorden

 • Cihad Dag

  Hallo alex

  Ik heb een vraagje, stel dat je met plus500 grote winsten hebt, 20.000 bij wijze van spreken. Betalen ze het dan echt in een keer uit naar je rekening?

  Bedankt voor de info.

  Beantwoorden

 • Teun

  Hallo Alex,

  Ik heb een vraagje, ik ben 17 jaar oud en over iets meer dan 2 maanden 18. kan ik al wel vast beginnen met het demo account om het vast te leren?

  Met vriendelijke groet,

  Teun

  Beantwoorden

 • Arthur

  Hoi Alex, 

  Als plus 500 €150,- te veel heeft terug gestort met een opname mag ik dit dan houden? Of de berekening op plus 500 klopt niet dat ik toch meer had verdiend als ik dacht. Dit kan ik nergens vinden in de voorwaarden maar ik krijg ook geen bericht van plus500 dat er iets verkeerd gegaan is. Ik wil het wel graag houden maar als ik er iets voor koop en ik moet het over 2 maanden terug betalen dan kan ik dat dan misschien niet.

  Groet, Arthur

  Beantwoorden

 • Tom

  Kan ik mijn eigenvermogen ook uitbetalen..? 

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *