fbpx

Goedkoop beleggen: waar het goedkoopst beleggen?

Het is erg belangrijk om goedkoop te beleggen: vergeet niet dat de transactiekosten het uiteindelijke rendement flink kunnen drukken. In dit artikel bekijken we waar en hoe je het goedkoopst kunt beleggen.

Waar kan je het goedkoopst beleggen?

Door middel van deze vergelijking kan je direct bekijken waar je het goedkoopst kunt beleggen. Dit overzicht laat je jaarlijkse kosten bij iedere broker zien.

Vul onderaan de tabel in hoeveel transacties je per jaar uitvoert en wat de waarde van de gemiddelde transactie zal zijn. Vul vervolgens bij saldo het bedrag in dat je van plan bent om op je belggingsrekening te storten. Vervolgens kan je eenvoudig een account openen via de aanmelden knop.

Geen transactiekosten op aandelen - Aanmelden
€2 + 0,038% op Nederlandse aandelen - Aanmelden
0,06% met een minimum van €6 + €36 per jaar - Aanmelden
€1 + 0,15% met een minimum van €8 - Aanmelden
€4 + 0,04% en 0,24% servicefee + €16 per jaar. - Aanmelden
€5,00 + 0,05% en 0,2 servicefee - Aanmelden
€5 + 0,05% en 0,06% service fee + €20 per jaar - Aanmelden

Waar kan je het goedkoopst handelen?

Ben je een meer actieve handelaar? Wil je meerdere transacties openen en ook kunnen inzetten op een dalende markt? Wil je een hefboom kunnen gebruiken? Dan is een traditionele broker vaak niet de beste of goedkoopste optie. Wanneer je actief wilt beleggen, kan een CFD broker een goede keuze zijn.

Eén van de goedkopere CFD brokers is Plus500. Bij Plus500 betaal je namelijk geen commissies wanneer je een positie opent. Bovendien kan je er de mogelijkheden geheel zonder risico proberen door middel van een demo van 40.000. Wil je meer weten over Plus500? Lees dan deze uitgebreide review. Je kan ook direct een account openen door middel van de onderstaande knop: (76.4% van de retailbeleggers verliest geld)

Plus500 aanmelden 

Traditioneel versus modern beleggen

De meeste mensen beleggen nog traditioneel in bijvoorbeeld aandelen. Een nadeel van het traditionele beleggen is het feit dat je vaak een vast bedrag per belegging betaalt. Bij grote orders is dit voordelig, maar bij kleinere orders is dit erg vervelend: je kan in bij kleine orders immers maar moeilijk een positief resultaat behalen.

Bij het moderne beleggen door middel van zogenaamde CFD’s zijn de transactiekosten eigenlijk altijd relatief. Koop je weinig aandelen dan liggen de kosten laag, koop je veel aandelen dan liggen de kosten hoger. In dit artikel testen we verschillende brokers aan de hand van een kleine order zodat je kunt bepalen welke broker het goedkoopst is.

Test: waar is beleggen het goedkoopst?

Voor de test kopen we 30 aandelen Philips. Een aandeel Philips kost op het moment van schrijven €22. Per broker berekenen we de transactiekosten om te bepalen waar beleggen goedkoper is. De kosten zijn een momentopname afgenomen op 20 augustus 2018, voor de actuele kosten kan je de websites van de brokers raadplegen.

  • Plus500: 5 cent per aandeel, totale kosten bedragen €1,50.
  • Saxo Bank: 0,09 procent, minimaal €5,00, totale kosten bedragen €5,60
  • Lynx: 0,09%, minimaal €6,00, totale kosten bedragen €6,00
  • Binckbank: €6,50 + 0,1%, totale kosten bedragen €7,16
  • Alex: €7,50 + 0,15%, totale kosten bedragen €8,50

Plus500 is bij deze order duidelijk een goedkope broker. Plus500 is maar liefst 6 keer zo voordelig als Alex en ruim 3 keer goedkoper dan de op twee na voordeligste broker!

Wil je ook bij een goedkope broker beleggen? Het is tijdelijk mogelijk om beleggen in CFD's bij Plus500 uit te proberen met een demo van €20.000.

Is Plus500 altijd een goedkope broker?

goedkoop beleggenDoordat er geen commissie gerekend wordt bij het plaatsen van een aandelenorder is Plus500 bijna altijd de voordeligste. In procenten betaal je bij de aandelenorder Philips slechts 0,18 procent per aandeel. Saxo Bank, Lynx, BinckBank en Alex hebben allemaal lagere percentages maar doordat er steeds een minimum bedrag aan transactiekosten geldt, zijn deze brokers voor kleinere beleggingen nooit het voordeligst.

Pas zodra de transactiekosten oplopen tot bedragen hoger dan €5,00 is Plus500 niet meer de voordeligste. Bij de aandelen Philips in dit voorbeeld gebeurt dit vanaf 125 aandelen met een totale waarde van 2750 euro. Dit is het break even punt waarbij de volgende op de lijst de voordeligste broker wordt.

Tip: narekenen bij grote bedragen

Wanneer je met bedragen groter dan 1000 euro gaat beleggen loont het altijd om te berekenen of een moderne of een traditionele broker voordeliger is. Eerst bereken je de totale transactiekosten van de order bij een moderne broker. Wanneer de transactiekosten meer dan 5 euro bedragen kan je berekenen of de aandelen voordeliger zijn aan te schaffen via bijvoorbeeld de Saxo Bank.

Voor de meeste mensen die willen beleggen zullen moderne online brokers echter aantrekkelijker zijn. Je kan immers goedkoop nieuwe posities openen waardoor je ook op de korte termijn en met weinig geld resultaten kunt behalen. Goedkoop beleggen is dus zeker mogelijk: ook met kleinere bedragen!

Pagina in het Engels 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!