Plus500 handleiding

Wil je beleggen bij Plus500, maar zie je door de bomen het bos niet meer? In deze handleiding van het Plus500 platform leer je alles wat je moet weten om te beginnen met beleggen bij Plus500.

Hoe maak je een account aan?

Wanneer je nog geen demo account hebt aangemaakt bij Plus500 kan je dat hier gratis doen. Voor het openen van een demoaccount hoef je slechts een mailadres en wachtwoord in te voeren. Pas zodra je met echt geld gaat handelen moet je meer gegevens achterlaten. 76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's. Daarom is oefenen extra belangrijk! 

Plus500 account aanmaken

Lees dit voordat je gaat beleggen

Hoe werkt in CFD’s beleggen bij Plus500?

Voordat we ingaan op de specifieke software van Plus500 wil ik even in het kort uitleggen hoe de handel in CFD’s eigenlijk werkt. Het is belangrijk om te weten dat je bij de handel in CFD’s aandelen en andere financiële instrumenten niet koopt om gedurende langere tijd vast te houden. Bij de handel in CFD’s is het de volatiliteit op de korte tot middellange tijd die een belangrijke rol speelt.

Wanneer je bij Plus500 gaat handelen, kan je namelijk inspelen op koersstijgingen en -dalingen. Je kunt namelijk   of kopen wanneer je denkt dat de koers zal stijgen en je kunt short gaan of verkopen wanneer je denkt dat de koers gaat dalen.

Een ander groot voordeel van een broker als Plus500 is de aanwezigheid van een hefboom. Bij Plus500 kan je hierdoor posities openen die tot wel 30 keer groter zijn dan je inzet zonder dat je meer dan je inleg kunt verliezen. Wanneer je bijvoorbeeld begint te beleggen met een bedrag van 1000 euro kan je met maar liefst 30.000 euro handelen in CFD's op aandelen, valutaparen of indices ! Vervolgens bepaalt het verschil in de koers waarvoor je de positie opent en weer sluit je winst of verlies.

Tip: Wanneer je meer wilt leren over beleggen in CFD’s kan je onze cursus doornemen.

Hoe open je een positie bij Plus500?

Het openen van een positie is het starten van een belegging. Dit is vrij eenvoudig bij Plus500. Binnen de software hoef je alleen maar het instrument dat je wit kopen op te zoeken. Wanneer je bijvoorbeeld CFD aandelen Philips wilt kopen ga je naar de categorie aandelen en vervolgens naar de categorie Nederland, hier vind je het aandeel Philips en kan je op de kopen knop drukken.

Het zal je waarschijnlijk opvallen dat er een verschil zit tussen de koop en verkoopprijs, dit verschil wordt ook wel de zogenaamde spread genoemd. De spread vormt de winst van de broker en bedraagt bij het valutapaar EUR/USD bijvoorbeeld enkele duizendste procenten. Doordat brokers miljoenen transacties per dag doen kunnen ze uit deze minimale transactiekosten toch een leuke winst halen.

Handleiding Plus500 beleggen

Kopen en verkopen bij Plus500: illustratieve prijzen.

Verliezen beperken en winsten maximaliseren

Wanneer je gaat beleggen wil je natuurlijk winst behalen, hiervoor is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je meer winst behaald dan verlies. Hiervoor zijn twee mogelijkheden ingebouwd binnen de software van Plus500: de zogenaamde stop loss en de take profit. Met de stop loss kan je ervoor zorgen dat een positie automatisch wordt gesloten zodra een bepaalt verlies bereikt is en met de take profit kan je automatisch je winst pakken nadat een bepaalde koers geraakt is.

Naast het gebruik van een stop loss en take profit kan je ook gebruik maken van orders. Met een order kan je instellen dat een positie automatisch wordt geopend bij een bepaalde koers. Op die manier kan je de positie openen op een prijs alwaar jij denkt dat de koers gaat omdraaien. Op die manier kan je het handelen gedeeltelijk automatiseren en een beter resultaat behalen.

Overigens is het belangrijk om te onthouden dat het verschil tussen het moment van opening en sluiting je resultaat bepaalt. Pas zodra je de positie sluit is je winst of verlies gerealiseerd, tot die tijd is dit niet het geval. Wel mag je verlies niet meer bedragen dan het bedrag op je account, anders wordt de positie door middel van een margin call automatisch afgesloten.

Philips order plaatsen

Blijven oefenen!

De software van Plus500 is erg gebruiksvriendelijk. Het open en sluiten van posities gaat als vanzelfsprekend en de grafieken zijn makkelijk af te lezen. Toch zal het voor veel mensen in het begin wennen zijn. Het is dan ook aan te raden om eerst te beginnen met het gratis demoaccount om vervolgens aan de slag te gaan met echt geld. 

Heb je nog vragen over de software van Plus500 of over beleggen in het algemeen? Plaats dan gerust een reactie onder het artikel en we helpen je op weg.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment