Heineken aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je Heineken aandelen kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je kan direct beleggen in aandelen Heineken en je kunt de actuele koers van het aandeel bestuderen.

Hoe kan je Heineken aandelen kopen?

Heineken is een enorm solide bedrijf. Wereldwijd is het de nummer twee brouwerij en de afzetmarkt is nog steeds aan het groeien. Door een serie slimme overnames is het bedrijf alleen maar gegroeid. Wil je ook Heineken aandelen kopen? Open dan een account bij één van de volgende betrouwbare brokers:

Wat is de actuele koers van Heineken?

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Heineken

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Heineken.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Heineken zien van de laatste 5 dagen:

Waarom Heineken aandelen kopen?

Marktleider

HeinekenHeineken heeft een lange geschiedenis. Het bedrijf bestaat al sinds 1864 en is sindsdien uitgegroeid tot een enorme, wereldwijde speler. Met een marktaandeel van meer dan tien procent staat Heineken wereldwijd op de tweede plek.

Tegenwoordig is het bedrijf actief op alle continenten en in vrijwel alle landen. Waar ik ook reis, ik krijg als Nederlander altijd wel een Heineken aangeboden.

Op zoek naar die nieuwe markten

Juist die opkomende markten zijn enorm interessant voor Heineken. In Azië groeit de totale consumptie bijvoorbeeld met vele procenten per jaar. Dit komt onder andere doordat consumenten ook daar steeds meer geld te besteden hebben. Wanneer het Heineken lukt om ook daar een groot marktaandeel te veroveren, kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen te kopen.

Krachtig merk

Heineken wordt in ons land als weinig speciaal gezien. Het zit ook wel een beetje in onze cultuur: nuchter zijn en niet al te trots zijn. In het buitenland is dit wel anders. In veel andere landen wordt Heineken echt als een luxe product gezien. Ze zijn daar ook bereid om een premie te betalen voor een Heineken biertje.

Meer dan bier alleen

De meeste mensen denken bij Heineken vooral aan bier. Dit is niet zo vreemd, aangezien het bier ook Heineken heet. Veel mensen vergeten echter dat Heineken ook veel andere merken beheert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bekende Pepsi en Sisi.

Doordat het bedrijf niet alleen afhankelijk is van bier, liggen de risico’s lager. Dit kan een goede reden zijn om te investeren in Heineken aandelen.

Alcoholvrije producten

Tenslotte springt Heineken ook in op de alcoholvrije markt met biervarianten zonder alcohol. Tegenwoordig is het steeds populairder om geen alcohol te drinken. Het lukt biermerken steeds beter om lekker bier te produceren zonder alcohol. Op die manier hoeft de omschakeling van alcohol dragende naar alcoholvrije dranken geen bedreiging te zijn voor Heineken.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Heineken aandelen?

Minder bier

In Europa wordt gezondheid echter steeds belangrijker waardoor de afzetmarkt dus eigenlijk slinkt. Heineken speelt hier slim op in met alcoholvrije varianten. Denk je dat Heineken hiermee deze dalende trend kan tegengaan? Dan kan je een investering in Heineken zeker overwegen!

Luxere bieren

Mensen zien een biertje drinken ook steeds vaker als een luxe in plaats van als een gewoonte. Hierdoor worden speciaal bieren steeds populairder. Dit gaat ten koste van de verkopen van Heineken. Wanneer mensen in plaats van een normale Heineken een fancy speciaal biertje drinken, dan nemen de inkomsten natuurlijk af.

De concurrentie

De grootste bedreiging voor Heineken is misschien wel de concurrentie. Veel mensen zijn vrij merkvast met hun bier. Ze kopen bijvoorbeeld altijd Heineken of altijd Amstel. Heineken moet via de grootschalige marketingcampagnes de vaste klanten blijven vasthouden. Wanneer dit niet lukt kan het ten koste gaan van het marktaandeel en de winstgevendheid van Heineken.

Wat zijn de grootste concurrenten van Heineken?

Hoe kan je beleggen in Heineken aandelen?

  1. Aanmelden bij een broker: open eerst een account bij een aandelen broker waar je Heineken aandelen kunt kopen en verkopen.
  2. Activeer: neem vervolgens de tijd om je beleggingsrekening te activeren.
  3. Stort geld: stort vervolgens voldoende geld op je beleggingsrekening zodat je direct kunt investeren in Heineken.
  4. Open positie: vul vervolgens in welk bedrag in aandelen Heineken wilt beleggen en druk op kopen om de positie naar de beurs te versturen.
  5. Evalueer: vergeet niet om regelmatig je belegging in Heineken aandelen te evalueren. Op die manier kan je vaststellen of de positie nog binnen je risicoprofiel past.

Hoe werkt beleggen in Heineken aandelen?

Je kunt via het internet met een klik van je muis een aandeel Heineken kopen of verkopen. Het doel van beleggen in aandelen is altijd vrij duidelijk: het behalen van een zo hoog mogelijk rendement. Maar hoe wordt het rendement op aandelen nu eigenlijk bepaald? Het rendement komt tot stand door:

  • Koerswinst: wanneer de aandelen meer waard worden
  • Dividend: wanneer een bedrijf een deel van de winst uitkeert

De koerswinst is geheel afhankelijk van de prijsontwikkeling van het aandeel. In het geval van Heineken moet je dan analyseren hoe het bedrijf het doet. Hierbij kan je je verschillende dingen afvragen:

  • Denk je dat het bedrijf ook in de toekomst winstgevend blijft?
  • Heeft het bedrijf veelbelovende, interessante toekomstplannen?
  • Denk je dat de vraag naar het aandeel in de toekomst zal toenemen?

Doordat aandelen geen vaste looptijd hebben kan je op elk moment aandelen Heineken kopen en weer verkopen. Het is soms dan ook aantrekkelijk om even uit je belegging te stappen. Dit is vooral het geval wanneer er een periode van onzekerheid volgt.

Over Heineken

Heineken behoort tot de grootste brouwerijen van de wereld met een totaal biervolume van meer dan 164 miljoen hectoliter. Alleen het Belgische Anheurser-Busch InBev en het van oorsprong Zuid-Afrikaanse SABMiller zijn nog groter. Op het gebied van cider is Heineken wel de grootste producten ter wereld. Heineken opereert daarnaast via exportactiviteiten en licentiepartners. In Europa vindt ruim de helft van de afzet plaatst.

Marktaandeel Heineken

Heineken bezit en beheert diverse biermerken, waarvan de merken Heineken en Amstel de belangrijkste internationale merken zijn. Van deze merken is Heineken het best verkochte biermerk in Europa en Amstel is de nummer 3. Wereldwijd heeft Heineken een marktaandeel van 11,2%. Alleen S Anheuser-Busch InBev heeft met 31,4% een groter marktaandeel.

Naast Heineken en Amstel bezit en beheert Heineken meer dan 250 merken, waaronder Sol, Desperados, 33 Export, Cruzcampo, Birra Moretti, Murphy’s, Star en de Cidermerken Strongbow en Jillz. Tevens is Heineken eigenaar van Vrumona in Bunnik dat frisdranken als Pepsi, Sisi en Sourcy produceert.

Geschiedenis Heineken

Heineken is in 1864 ontstaan toen Gerard Adriaan Heineken de brouwerij ‘De Hooiberg’ in Amsterdam kocht. De naam van de bouwerij werd in 1873 gewijzigd in Heinekens Bierbrouwerij Maatschappij NV. In 1874 werd in Rotterdam een 2e brouwerij geopend.

Na de Eerste Wereldoorlog richtte Heineken zich steeds meer op de export, vooral door de drooglegging in de Verenigde Staten. Sindsdien is Heineken het succesvolste geïmporteerde biermerk. In 1968 is Heineken gefuseerd met de destijds ook in Amsterdam gevestigde grootste concurrent, namelijk Amstelbier.

Wel of niet aandelen Heineken kopen?

Heineken kan zeker een interessante belegging zijn. Zelfs in economisch slechte tijden drinken mensen nog alcohol; hierdoor ben je met een belegging in Heineken minder afhankelijk van de economische situatie.

och kan de globale economie de resultaten van een bedrijf als Heineken wel sterk beïnvloeden. Dit gebeurde bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie. Door de vele lockdowns gingen mensen minder vaak uit, waardoor de omzet in kroegen afnam. De meeste mensen drinken toch vooral bier voor de gezelligheid en wanneer het sociale verkeer stilligt dan is dit natuurlijk niet goed voor de resultaten van het bedrijf.

Heineken heeft bovendien een sterk merk opgebouwd dat door veel mensen gelijk staat aan gezelligheid. Met diverse strategische acquisities heeft Heineken haar marktaandeel bovendien weten uit te bereiden. Doordat het bedrijf in nieuwe regio’s zoals Brazilië posities opbouwt, kan de omzet verder stijgen.

Wel is het belangrijk om de risico’s van een belegging in Heineken te onderzoeken. Zo zie je dat steeds meer mensen alcohol vanwege de gezondheidsrisico’s links laten staan. Ook heeft Heineken te maken met sterke concurrentie, waardoor het de prijzen minder snel kan verhogen. Wetgevingen rondom alcoholistische dranken kunnen de resultaten van Heineken ook sterk beïnvloeden.

Voordat je een belegging in Heineken opent, is het slim om de voordelen en nadelen van een investering te vergelijken. Weet je zeker dat je aandelen Heineken wilt kopen? Stel dan eerst een plan op.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *