Heineken aandelen kopen

Heineken NV is een Nederlandse Multinational in de drankensector en natuurlijk de biersector. Ze zijn actief in meer dan 178 landen over de gehele wereld. Denk je erover na om te beleggen in Heineken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je kan direct aandelen Heineken kopen of je kan de actuele koers van het aandeel bestuderen.

Waar kan je Heineken aandelen kopen?

Heineken is een enorm solide bedrijf. Wereldwijd is het de nummer twee brouwerij en de afzetmarkt is nog steeds aan het groeien. Door een serie slimme overnames is het bedrijf alleen maar gegroeid. Wil je ook Heineken aandelen kopen?

Ben je benieuwd hoeveel beleggen in Heineken bij andere brokers kost? In het onderstaande overzicht die je het direct:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Heineken. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€2,50 voor Heineken
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Heineken
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Heineken?

De zin ‘doe mij maar een biertje’ hoor je maar al te vaak. Of de tijden nu goed of slecht zijn, alcohol is altijd een gewilde gast bij een feestje of voor het wegdrinken van een dipje. Geloof je ook in de kracht van het bedrijf Heineken? Misschien is het dan verstandig om in het CFD-aandeel Heineken te handelen bij de broker Plus500!

Je kan online actief handelen in het CFD-aandeel Heineken. Je kan hier orders plaatsen op zowel dalende en stijgende koersen. Het mooie is dat je de mogelijkheden geheel risicovrij kunt uitproberen met een gratis demo. Gebruik de onderstaande knop om ook een gratis account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Heineken?

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Heineken

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Heineken.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Heineken zien van de laatste 5 dagen:

Hoe werkt beleggen in aandelen?

Beleggen in aandelen zoals bijvoorbeeld Heineken gaat tegenwoordig vrij eenvoudig. Je kan via het internet met een klik van je muis een aandeel kopen of verkopen. Het doel van beleggen in aandelen is altijd vrij duidelijk: het behalen van een zo hoog mogelijk rendement. Maar hoe wordt het rendement op aandelen nu eigenlijk bepaald? Het rendement komt tot stand door:

  • Koerswinst: wanneer de aandelen meer waard worden
  • Dividend: wanneer een bedrijf een deel van de winst uitkeert

De koerswinst is geheel afhankelijk van de prijsontwikkeling van het aandeel. In het geval van Heineken moet je dan analyseren hoe het bedrijf het doet. Hierbij kan je je verschillende dingen afvragen:

  • Denk je dat het bedrijf ook in de toekomst winstgevend blijft?
  • Heeft het bedrijf veelbelovende, interessante toekomstplannen?
  • Denk je dat de vraag naar het aandeel in de toekomst zal toenemen?

Doordat aandelen geen vaste looptijd hebben kan je op elk moment aandelen Heineken kopen en weer verkopen. Het is soms dan ook aantrekkelijk om even uit je belegging te stappen. Dit is vooral het geval wanneer er een periode van onzekerheid volgt. In de rest van het artikel kan je meer lezen over het aandeel Heineken zodat je kunt bepalen of je zelf aandelen in deze grote onderneming wilt kopen.

Waarom Heineken aandelen kopen?

Er zijn altijd de nodige argumenten voor en tegen het kopen van een aandeel te bedenken. Hieronder bespreken we waarom het verstandig is om het kopen van Heineken aandelen te overwegen.

Marktleider

HeinekenHeineken heeft een lange geschiedenis. Het bedrijf bestaat al sinds 1864 en is sindsdien uitgegroeid tot een enorme, wereldwijde speler. Met een marktaandeel van meer dan tien procent staat Heineken wereldwijd op de tweede plek. Dat is best iets om trots op te zijn, wanneer je bedenkt dat het bedrijf begon als een minuscule brouwerij.

Tegenwoordig is het bedrijf actief op alle continenten en in vrijwel alle landen. Waar ik ook reis, ik krijg als Nederlander altijd wel een Heineken aangeboden. Het bedrijf ziet nog steeds genoeg mogelijkheden om ook in bijvoorbeeld Azië en Afrika verder uit te bereiden. Er zijn dus nog voldoende mogelijkheden voor Heineken om zijn marktaandeel verder te vergroten.

Op zoek naar die nieuwe markten

Juist die opkomende markten zijn enorm interessant voor Heineken. In Azië groeit de totale consumptie bijvoorbeeld met vele procenten per jaar. De afzetmarkt groeit dus enorm. Dit komt onder andere doordat consumenten ook daar steeds meer geld te besteden hebben. Heineken kan zijn product straks dus op veel meer plekken kwijt. Wanneer het Heineken lukt om ook daar een groot marktaandeel te veroveren, kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen te kopen.

Krachtig merk

Heineken wordt in ons land als weinig speciaal gezien. Het zit ook wel een beetje in onze cultuur: nuchter zijn en niet al te trots zijn. In het buitenland is dit wel anders. In veel andere landen wordt Heineken echt als een luxe product gezien. Ze zijn daar ook bereid om een premie te betalen voor een Heineken biertje.

Heineken investeert ook slim in het eigen imago. Zo sponsoren ze de UEFA Champions League waardoor de naamsbekendheid natuurlijk enorm is. Deze enorme naamsbekendheid is erg waardevol en kan een goede reden zijn om aandelen Heineken te kopen.

Meer dan bier alleen

De meeste mensen denken bij Heineken vooral aan bier. Dit is niet zo vreemd, aangezien het bier ook Heineken heet. Veel mensen vergeten echter dat Heineken ook veel andere merken beheert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bekende Pepsi en Sisi. Op die manier weet Heineken ook mensen die niet zo van alcohol houden te bereiken. Doordat het bedrijf niet alleen afhankelijk is van bier, liggen de risico’s lager. Dit kan een goede reden zijn om te investeren in Heineken aandelen.

Alcoholvrije producten

Tenslotte springt Heineken ook in op de alcoholvrije markt met biervarianten zonder alcohol. Tegenwoordig is het steeds populairder om geen alcohol te drinken. Het lukt biermerken steeds beter om lekker bier te produceren zonder alcohol. Op die manier hoeft de omschakeling van alcohol dragende naar alcoholvrije dranken geen bedreiging te zijn voor Heineken.

Bedreigingen voor Heineken

Voordat je aandelen Heineken koopt, is het ook belangrijk om enkele bedreigingen te bekijken. Bedreigingen kunnen op de lange termijn de koers van een aandeel Heineken negatief beïnvloeden.

Minder bier

Zoals al eerder vermeld wordt er steeds minder bier gedronken. Dit geldt overigens niet voor alle regio’s. In de eerder vermelde ontwikkelende regio’s neemt de consumptie nog steeds toe. In Europa wordt gezondheid echter steeds belangrijker waardoor de afzetmarkt dus eigenlijk slinkt. Heineken speelt hier slim op in met alcoholvrije varianten. Denk je dat Heineken hiermee deze dalende trend kan tegengaan? Dan kan je een investering in Heineken zeker overwegen!

Luxere bieren

Mensen zien een biertje drinken ook steeds vaker als een luxe in plaats van als een gewoonte. Hierdoor worden speciaal bieren steeds populairder. Dit gaat ten koste van de verkopen van Heineken. Wanneer mensen in plaats van een normale Heineken een fancy speciaal biertje drinken, dan nemen de inkomsten natuurlijk af. Misschien moet Heineken ook zijn eigen speciaalbiertje gaan ontwikkelen?

De concurrentie

De grootste bedreiging voor Heineken is misschien wel de concurrentie. Veel mensen zijn vrij merkvast met hun bier. Ze kopen bijvoorbeeld altijd Heineken of altijd Amstel. Heineken moet via de grootschalige marketingcampagnes de vaste klanten blijven vasthouden. Wanneer dit niet lukt kan het ten koste gaan van het marktaandeel en de winstgevendheid van Heineken.

Is het verstandig om te investeren in Heineken?

Alcohol is erg populair: zelfs wanneer het slecht gaat met de economie, drinken veel mensen nog alcohol. Toch kan de globale economie de resultaten van een bedrijf als Heineken wel sterk beïnvloeden. Dit gebeurde bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie. Door de vele lockdowns gingen mensen minder vaak uit, waardoor de omzet in kroegen afnam. De meeste mensen drinken toch vooral bier voor de gezelligheid en wanneer het sociale verkeer stilligt dan is dit natuurlijk niet goed voor de resultaten van het bedrijf.

Toch zijn dit soort trends vaak tijdelijk, waardoor je economische tegenslagen ook kunt gebruiken om Heineken aandelen met korting te kopen. Het bedrijf is bovendien bezig met duurzaamheidsprogramma’s en werkt samen met de overheid om klimaatneutrale brouwerijen te starten. Dit past natuurlijk helemaal in de moderne maatschappij waar het klimaat een steeds belangrijkere rol krijgt.

Het kopen van aandelen Heineken kan dan ook nog steeds aantrekkelijk zijn. Met Heineken aandelen profiteer je van een aantrekkelijk dividend en er is tegelijk nog voldoende groeipotentieel. Doordat het bedrijf in nieuwe regio’s zoals Brazilië posities opbouwt, kan de omzet verder stijgen. Met Heineken aandelen koop je dan ook aandelen in een bedrijf dat een sterke positie heeft opgebouwd. Timing is wel belangrijk wanneer je gaat beleggen in Heineken aandelen: het kan bijvoorbeeld verstandig zijn om gespreid in te stappen.

Over Heineken

Heineken behoort tot de grootste brouwerijen van de wereld met een totaal biervolume van meer dan 164 miljoen hectoliter. Alleen het Belgische Anheurser-Busch InBev en het van oorsprong Zuid-Afrikaanse SABMiller zijn nog groter. Op het gebied van cider is Heineken wel de grootste producten ter wereld. Heineken opereert daarnaast via exportactiviteiten en licentiepartners. In Europa vindt ruim de helft van de afzet plaatst. Over de gehele wereld heeft Heineken bijna 70.000 mensen aan het werk.

Bedrijfsgegevens van Heineken

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Heineken.

Analyse van Heineken

Voordat je besluit of je Heineken wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Heineken zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Heineken zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Heineken in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Heineken gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Heineken is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Marktaandeel Heineken

Heineken bezit en beheert diverse biermerken, waarvan de merken Heineken en Amstel de belangrijkste internationale merken zijn. Van deze merken is Heineken het best verkochte biermerk in Europa en Amstel is de nummer 3. Wereldwijd heeft Heineken een marktaandeel van 11,2%. Alleen S Anheuser-Busch InBev heeft met 31,4% een groter marktaandeel.

Naast Heineken en Amstel bezit en beheert Heineken meer dan 250 merken, waaronder Sol, Desperados, 33 Export, Cruzcampo, Birra Moretti, Murphy’s, Star en de Cidermerken Strongbow en Jillz. Tevens is Heineken eigenaar van Vrumona in Bunnik dat frisdranken als Pepsi, Sisi en Sourcy produceert.

Geschiedenis

Heineken is in 1864 ontstaan toen Gerard Adriaan Heineken de brouwerij ‘De Hooiberg’ in Amsterdam kocht. De naam van de bouwerij werd in 1873 gewijzigd in Heinekens Bierbrouwerij Maatschappij NV. In 1874 werd in Rotterdam een 2e brouwerij geopend.

Na de Eerste Wereldoorlog richtte Heineken zich steeds meer op de export, met name door de drooglegging in de Verenigde Staten. Sindsdien is Heineken het succesvolste geïmporteerde biermerk. In 1968 is Heineken gefuseerd met de destijds ook in Amsterdam gevestigde grootste concurrent, namelijk Amstelbier.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *