Carlsberg aandelen kopen

Jacob Christian Jacobsen richtte in 1847 de Deense brouwerij Carlsberg Group op. Het bedrijf is nu een wereldwijde en toonaangevende bierbrouwer. Tot het portfolio van het bedrijf behoren bier en andere drankmerken. Het door de Carlsberg Foundation bestuurde bedrijf zet de kunst van het bierbrouwen voort. Wil je beleggen in Carlsberg? In dit artikel bespreken we hoe je Carlsberg aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van het bedrijf raadplegen.

Hoe kan je Carlsberg aandelen kopen?

Zelfs in economisch slechte tijden willen mensen nog regelmatig een biertje drinken. Carlsberg speelt bovendien goed in op de laatste trends. Door de aandacht te verleggen naar alcoholvrije bieren, kan het bedrijf inspelen op de wens van de gemiddelde consument om gezonder te leven. Een investering in Carlsberg aandelen kan dan ook goed uitpakken.

Wil je Carlsberg aandelen kopen? Dat kan! In de onderstaande tabel zie je direct bij welke brokers je het beste een account kunt openen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Carlsberg. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Carlsberg & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Carlsberg?

Carlsberg werkt momenteel aan verschillende nieuwe projecten. Wanneer deze projecten goed uitpakken, dan kan de koers van het aandeel verder stijgen. Hier kan je als actieve belegger op inspelen door het juiste moment Carlsberg aandelen te kopen en verkopen. Hiervoor heb je wel een speciaal soort broker nodig: een broker waar je op de korte termijn kunt handelen in prijsverschillen.

Een goede broker voor actieve speculatie is Plus500. Bij Plus500 kan je zowel posities openen op stijgende als dalende koersen. Bovendien kan je bij Plus500 gebruik maken van een hefboom: hierdoor kan je met een klein bedrag een relatief veel grotere positie openen. Wil je beleggen in CFD’s bij Plus500 zonder risico proberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demo te openen:

82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is de actuele koers van Carlsberg?

Beleggers zijn altijd benieuwd naar de aandelenkoers van het aandeel waar ze in beleggen. In deze grafiek kan je zien hoe de CFD-koers van het aandeel Carlsberg zich heeft ontwikkeld. Met de kopen en verkopen knop kan je direct een positie openen in het aandeel:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Carlsberg

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Carlsberg.

Analyse van Carlsberg

Voordat je besluit of je Carlsberg wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Carlsberg zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Carlsberg zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Carlsberg in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Carlsberg gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Carlsberg is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Een wereldwijde speler

Het merk Carlsberg is een bekend biermerk op wereldwijd niveau. In de top acht van Europa staan de merken Carlsberg, Tuborg en Baltika. In 2000 fuseerde het bedrijf met de Noorse Orkla Group. Die fusie heeft van het bedrijf een wereldwijde speler gemaakt.

Door het aangaan van partnerschappen worden er sterke marktposities opgebouwd. De merken van het bedrijf worden verkocht op meer dan 150 verschillende markten. Aandelen van het bedrijf staan sinds 1970 genoteerd aan de Copenhagen Stock Exchange.

Carlsberg aandelen kopen

Strategie voor de toekomst

Carlsberg wil blijven innoveren met nieuwe bieren. Het bedrijf focust op speciaalb ieren of craft beers. Deze speciaal bieren zorgen er samen met de alcoholvrije bieren voor dat de omzet van het bedrijf verder kan stijgen. Ook is Carlsberg actiever geworden op de Aziatische markt. Op dit werelddeel groeit de middenklasse nog steeds fors: hier kan het biermerk dan ook veel meer bier afzetten.

Doelen voor duurzaamheid

Carlsberg Group maakte een rapportage over de VN-doelen voor duurzame ontwikkeling. Voor deze rapportage ontving het bedrijf een prijs. Wat betreft duurzaamheid heeft het bedrijf opvallende ambities. Het bedrijf speelt slim in op het steeds belangrijkere begrip duurzaamheid. Zo heeft het bedrijf de ambitie om het waterverbruik met de helft te verminderen. Bovendien zal de koolstofemissie in hun bedrijven worden gereduceerd.

Tegen 2023 gaat het bedrijf uitsluitend hernieuwbare elektriciteit gebruiken. De brouwerijen draaien dan dus op groene stroom. Het bedrijf wil ook CO2 neutraal worden. Wanneer? In 2030. Consumenten en ook investeerders vinden groen en duurzaam beleggen steeds belangrijker. Deze ontwikkelingen kunnen dan ook een goede boost geven aan de aandelenprijs. Denk je dat dit gaat gebeuren? Dan het interessant zijn om Carlsberg Group aandelen te kopen.

Een innovatieve verpakking

Over niet al te lange tijd verschijnt de Green Fiber Bottle op de markt. Dit is een uit biobased materiaal gemaakte bierfles. Het belangrijkste materiaal zijn houtvezels. Bij de ontwikkeling van de fles wordt samengewerkt met een aantal partijen. Carlsberg werkt samen met een drietal partijen: de verpakkingsindustrie, de Technische universiteit Denemarken en industrieel ontwerpers.

Ambachtelijk bier, alcoholvrij bier en Azië

In 2019 is Carlsberg hard gegroeid op de markt van ambachtelijke bieren. Bovendien werd in West-Europa meer alcoholvrij bier afgezet. Het bedrijf richt zich ook op de groeimarkt Azië. Er worden gesprekken gevoerd met de Vietnamese regering. Het bedrijf wil een belang nemen in Hanoi Beer. Denk je dat deze nieuwe projecten gaan bijdragen aan de resultaten van de brouwer? Dan kan je een investering in Carlsberg zeker overwegen.

In 2019 werd door Carlsberg 112,4 miljoen hectoliter bier geproduceerd. Dit is een afname van 2%. Volgens het bedrijf werd die afname veroorzaakt door het feit dat het sinds vorig jaar in Rusland verboden is om bier te verkopen in flessen met een groot formaat.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *