Hoe kan je beleggen in Deense aandelen?

Beleggen in Denemarken is populair: dit is niet vreemd wanneer je bedenkt dat de index in de periode 2005-2015 een rendement neerzette van 154 procent. Daarmee was de beurs van Denemarken de best presterende aandelenbeurs van de Westerse wereld. Maar hoe kan je eigenlijk zelf beleggen in Denemarken? In dit artikel lees je alles wat je moet weten!

Hoe kan je actief beleggen in Deense aandelen?

Onder invloed van grote gebeurtenissen kunnen de koersen van Deense aandelen flink dalen en stijgen. Tijdens de kredietcrisis of de coronapandemie zag je bijvoorbeeld dat ook de meeste Deense aandelen flink in waarde dalen. Door actief te handelen in Denemarken kan je ook inspelen op dit soort korte termijn ontwikkelingen.

Een goede broker waar je actief kunt speculeren op Deense aandeelkoersen is Plus500. Bij Plus500 kan je namelijk CFD-aandelen kopen & verkopen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500 (CFD service, 76,4% verliest geld):

Plus500 aanmelden

Waar kan je Deense aandelen kopen?

Wil je voor de lange termijn investeren in Denemarken? Dat kan natuurlijk ook door de aandelen te kopen. Een goede broker waar je Deense aandelen kunt kopen is eToro. Bij eToro betaal je namelijk geen commissies op aandelen die je koopt en verkoopt. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij deze broker:

eToro aanmelden

Let op de wisselkoers

Het is aan te raden om de wisselkoers van de Deense kroon goed in de gaten te houden. De wisselkoers van deze valuta kan je resultaten namelijk beïnvloeden. Dit is extra het geval wanneer je in een andere valuta belegt in Deense aandelen.

Wat zijn de beste Deense aandelen?

Je wilt waarschijnlijk weten wat het beste Deense bedrijf is waarin je kunt investeren. Sommige beleggers zullen misschien ‘de grootste’ antwoorden. Andere beleggers kiezen Carlsberg omdat ze van bier houden. Je hebt het misschien al door: er is geen duidelijk antwoord te geven op wat het beste aandeel is voor beleggers die in Denemarken willen investeren.

Het is in ieder geval belangrijk om voordat je in een bedrijf investeert, goed na te gaan of het bedrijf een goede visie op de toekomst heeft. Duik ook vooral in de balans en resultatenrekeningen om te controleren of de financiële positie van het bedrijf gezond is. Op die manier voorkom je vervelende verrassingen.

 

Lego aandelen kopen

De Deense speelgoedfabrikant Lego is bekend geworden door zijn gekleurde kunststof blokjes. Dit speelgoed is tweevoudig winnaar van de prijs “speelgoed van de eeuw’’.  Lego verwijst niet alleen naar de fabrikant van dit bekende speelgoed: het…

Lees meer: Lego aandelen kopen

Carlsberg aandelen kopen

Jacob Christian Jacobsen richtte in 1847 de Deense brouwerij Carlsberg Group op. Het bedrijf is nu een wereldwijde en toonaangevende bierbrouwer. Tot het portfolio van het bedrijf behoren bier en andere drankmerken. Het door de Carlsberg Foundation…

Lees meer: Carlsberg aandelen kopen