Met weinig geld beleggen

Als je gaat beleggen is het lang niet altijd zo dat je over veel financiële middelen beschikt, of veel geld kan investeren. Voor de beginnende belegger die nog leerervaring op moet doen, is het dan ook erg aantrekkelijk om met weinig geld te beginnen met beleggen. Hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

Zelf aan de slag met weinig geld?

Het is erg goed mogelijk om zelf aan de slag te gaan met beleggen met weinig geld. Dit kan je doen door bijvoorbeeld te gaan traden bij een broker:

  • Je ontvangt direct een gratis demo waarmee je traden kunt uitproberen.
  • Je kan handelen in aandelen, grondstoffen en valuta’s!
  • Je kunt nooit meer verliezen dan je inzet!
Bij Plus500 kan je beleggen in CFD's uitproberen met een demo van €20.000!

Stel heldere doelen

Als je met weinig geld wilt gaan beleggen, dan vergt dit een andere voorbereiding dan wanneer je met veel geld zou gaan beleggen. Als we spreken over weinig geld, dan hebben we het over bedragen van ongeveer honderd euro of een veelvoud daarvan, en niet de duizenden euro’s die soms bij het beleggen worden gebruikt.

Voor je begint met beleggen met weinig geld is het belangrijk dat je je doelen duidelijk maakt voor jezelf. De beurs heeft de neiging te schommelen, dus het is belangrijk dat je lange termijn doelen voor jezelf stelt. Als je duidelijk hebt wat je doel is (bijvoorbeeld beleggen om later extra geld voor je pensioen te hebben) dan zul je gerichter kunnen beleggen.

Beleggen in CFD’s

Als je wilt beleggen met weinig geld dan zijn CFD’s een zeer geschikt beleggingsproduct, waarmee je als belegger hoge winst kan behalen. Als je geld belegt met CFD’s dan wordt via een hefboom de inleg met een bepaalde factor vergroot. Het voordeel van deze hefboom is dat je een grotere positie aan kunt gaan wanneer deze hefboom niet in werking treedt. Kort samengevat: hoe groter de hefboom, des te hoger het potentiële rendement.

Tip: Bekijk onze cursus beleggen in CFD’s en leer hoe je kunt beleggen met weinig geld.

Rendement bij weinig beleggen

beleggen met weinig geldAls je weinig geld belegt in CFD’s, zijn de rendementen bij dit beleggingsproduct toch vaak een stuk hoger dan wanneer je belegt in producten zonder hefboom. In het kort gesteld komt het erop neer, dat je rendement evenredig veel hoger is als de hoogte van de hefboom.

Om een voorbeeld te geven: als je gebruik maakt van een hefboom van 1:10, dan is je winst tien keer groter. Als je gebruik maakt van een hefboom van 1:30, dan is deze dertig keer groter. Hierdoor kunnen de rendementen voor de belegger met een kleine beurs flink oplopen!

Minimum inleg

De meeste aanbieders van CFD’s hanteren een minimum inleg van honderd euro. Dit betekent dat je maar honderd euro beschikbaar hoeft te hebben om te kunnen beginnen met beleggen. Als je met deze inleg bijvoorbeeld een hefboom van 1:50 hanteert, dan kan je een belegd vermogen van 5000 euro hebben. Ook is het als belegger met weinig geld mogelijk je geld in meerdere posities te stoppen.

Als je dit doet, dan spreid je je kansen en vergroot je zo de kans op een zo hoog mogelijk rendement. Als beginnende belegger is het kortom erg goed mogelijk om met kleine bedragen geld te beleggen, om leerervaring op te doen, maar ook om daadwerkelijk rendement te behalen!

Klik hier om brokers te vergelijken alwaar je gratis een demo account kunt openen

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!