Hoe kan je het beste beleggen met 100 euro?

Beleggen met 100 euro is mogelijk! Wanneer je gaat beleggen met 100 euro, dan is dat een mooi beginbedrag. Maar voordat je begint is het belangrijk om te bepalen waarin je gaat beleggen. Je kunt de 100 euro in één keer beleggen, maar je kunt ook beleggen in verschillende aandelen om op deze manier je kansen te spreiden. Als je nog geen ervaring hebt kun je eerst oefenen op internet en daarna zelf echt beleggen met 100 euro je geluk beproeven.

Hoe kan je het beste 100 euro investeren?

Me 100 euro kan je zeker goede resultaten behalen! Het is dan wel belangrijk om een slimme beleggingsmethode te selecteren. Hieronder bespreken we de verschillende manieren waarop je met 100 euro kunt beleggen.

Met 100 euro in aandelen investeren

Het is zeker mogelijk om met 100 euro in aandelen te investeren. Het is dan wel belangrijk om een broker te kiezen waarbij je lage transactiekosten betaalt. Bij veel banken en brokers betaal je namelijk vaste transactiekosten. Wanneer je bijvoorbeeld minimaal € 2 per order betaalt, dan bedragen je kosten al snel 2%! Op die manier is het wel erg lastig om een goed rendement te behalen met je belegging.

In de onderstaande tabel zie je direct bij welke brokers je voordelig aandelen kunt kopen, ook met een klein bedrag van 100 euro:

BrokerInformatieAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logoOntvang direct een gratis aandeel & € 0 commissies
DEGIRO-review-logoNederlandstalig, betrouwbaar & voordelig

Actief beleggen met 100 euro

Je kan ervoor kiezen om actief te handelen in het koersverloop van een aandeel. Je kan dan speculeren op zowel koersstijgingen als koersdalingen. Bovendien kan je met een bedrag van 100 euro een grotere positie innemen: je kan dan 500 euro aan aandelen verhandelen.

Wist je dat je het actief verhandelen van aandelen geheel gratis & zonder risico kunt uitproberen? Bij eToro kan je het verhandelen van CFD-aandelen met een demo testen. Wanneer je er klaar voor bent kan je 100 euro storten en direct aan de slag. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

67% van de retailbeleggers verliest geld met deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Maandelijks honderd euro beleggen

Sommige beleggers willen liever maandelijks een bedrag van 100 euro investeren. Dit is slim: door de kracht van rente op rente kan je al snel een behoorlijk kapitaal opbouwen. Bovendien kan je met 100 euro je risico’s mooi spreiden: je koopt dan zowel in positieve als negatieve tijden waardoor je nooit al je geld in één keer verliest.

Wanneer je maandelijks een vast bedrag wilt beleggen, dan kan je dit goed doen door te investeren in een beleggingsfonds of ETF. Dit fonds belegt je 100 euro in een mooie selectie aan diverse aandelen. Bij de broker DEGIRO kan je in veel kernfondsen gratis een investering doen. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen bij DEGIRO:

Waarom zou je beleggen met 100 euro?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je wilt beleggen met 100 euro. Je kunt nu wel geld gaan sparen, maar hoe hoog is de rente tegenwoordig? De rente die je ontvangt bij de banken is erg laag wat het aantrekkelijker maakt om te beleggen. Je geld wordt als je gaat sparen op de langere termijn minder waard en daar wil je niet aan denken.

Je kunt door te kiezen voor beleggen een hoger percentage behalen en als het goed uitpakt kun je hier een goed rendement mee behalen. Het is zelfs mogelijk om als daytrader je brood te verdienen, iedere dag weer. Er zijn mensen die gestopt zijn met werken en alleen nog actief zijn als daytrader. Wel is het belangrijk om te onthouden dat beleggen een risicovolle activiteit is: er zijn dus zeker geen garanties!

Rendement behalen met 100 euro is mogelijk. Je kunt bij een moderne CFD-broker gebruikmaken van een hefboom die op kan lopen tot 1:30. Je kunt met een hefboom posities innemen met een grotere waarde dan het bedrag dat je op je account hebt gezet. Deze nieuwe manier van beleggen heeft een groot aantal voordelen.

Succesvol met 100 euro?

Juist dit hefboomeffect maakt het zo aantrekkelijk om met 100 euro bij een CFD-broker als Plus500 of eToro te beleggen. Met 100 euro kan je namelijk dankzij de hefboom posities openen met een totale waarde van 3000 euro of meer. Bij deze brokers wordt de winst bepaald door het koersverschil tussen het moment waarop je de positie opent en het moment waarop je de positie sluit.

Wanneer je bijvoorbeeld 10 CFD-aandelen Apple koopt tegen een koers van 600 euro en ze stijgen binnen 3 dagen naar 630 euro dan vorm dit verschil je winst. Let er echter wel op dat dit twee kanten op werkt: deze winst kan ombuigen naar een verlies wanneer je een verkeerde inschatting hebt gemaakt. Door gebruik te maken van een stop loss kan je er echter voor zorgen dat je verliezen zoveel mogelijk beperkt blijven.

100euro beleggen

Beleggen in CFD’s

Het gaat hierbij om het beleggen in CFD’s (Contract for Difference). Je sluit een contract af en je profiteert meteen mee van de koersverschillen. Dit houdt in dat je geld kunt verdienen wanneer de koersen bewegen; hierbij maakt het niet uit of ze dalen of stijgen. Het is namelijk mogelijk om in te zetten op een daling of een stijging.

Je kan de mogelijkheden van beleggen in CFD’s eenvoudig uitproberen met een demo; op die manier hoef je niet eens geld te storten. Wanneer je er vervolgens klaar voor bent kan je direct 100 euro storten op je account om te beleggen in je favoriete aandelen.

De mogelijkheden van het beleggen zijn groot: je kunt beleggen in aandelen, maar ook de Forex, grondstoffen en de indexfondsen, en dat kan allemaal binnen één account.

Met 100 euro investeren?

Sommige mensen kiezen er liever voor om hun 100 euro te investeren. Het verschil met beleggen is dat investeren gericht is op de lange termijn. Je koopt bijvoorbeeld een aandeel om deze enkele jaren later weer te verkopen. Wanneer je elke maand een vast bedrag van 100 euro kunt missen, kan op deze manier investeren erg interessant zijn.

Wanneer je een klein bedrag van bijvoorbeeld 100 euro wilt investeren, is het verstandig om dit in een indexfonds te doen. Een indexfonds is een fonds dat een mandje aandelen volgt. Het voordeel van een indexfonds is dat je al perfecte spreiding kunt toepassen, ook met een klein bedrag. Je koopt namelijk een participatie in het fonds en je wordt dan mede-eigenaar van bijvoorbeeld 100 verschillende aandelen. Hierdoor verlies je veel minder snel een groot bedrag met je investering.

Het is wanneer je 100 euro gaat investeren verstandig om in vaste intervallen dit bedrag binnen het fonds te storten. Door dit te doen, zorg je ervoor dat je ook spreid over de tijd. Het is zonde om alleen in te stappen wanneer de koersen een nieuwe top hebben bereikt.

Wil je weten waar je participaties in indexfondsen kunt kopen? Dit kan bij een Nederlandse online broker. We hebben de beste partijen voor je op een rij gezet:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *