Hoe kan je beleggen met 100 euro per maand?

Beleggen met 100 euro is zeker mogelijk! In dit artikel laten we zien hoe je door maandelijks 100 euro te investeren toch rendement kunt behalen op de beurs.

Wanneer je voldoende tijd hebt kan je door rente op rente toch een mooi rendement behalen. Wanneer je 100 euro per maand belegt voor 30 jaar tegen een gemiddeld rendement van 8% dan eindig je met ruim € 135.000!

Waarin kan je met 100 euro investeren?

Je kunt met 100 euro investeren in verschillende beleggingsproducten:

  • Aandelen
  • Crypto
  • ETF’s
  • Daytraden

In dit deel van het artikel bespreken we kort hoe je met 100 euro in deze beleggingsproducten kunt investeren.

Met 100 euro in aandelen beleggen

Het is zeker mogelijk om met 100 euro in aandelen te investeren. Het is dan wel belangrijk om een broker te kiezen waarbij je lage transactiekosten betaalt. Bij veel banken en brokers betaal je namelijk vaste transactiekosten.

Wanneer je bijvoorbeeld minimaal € 2 per order betaalt, dan bedragen je kosten al snel 2%! Op die manier is het wel erg lastig om een goed rendement te behalen met je belegging. Het kan met 100 euro ook interessant zijn om een broker te kiezen waar je in fractionele aandelen kunt beleggen: je koopt dan een deel van een aandeel waardoor je toch enige spreiding kunt toepassen.

In de onderstaande tabel zie je direct bij welke brokers je voordelig aandelen kunt kopen, ook met een klein bedrag van 100 euro:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg voordelig in bekende ETF's & aandelen. Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

100 euro investeren in crypto

Crypto investeringen zijn populairder dan ooit. Het is dan ook zeker mogelijk om met een maandelijks bedrag van 100 euro te beleggen in crypto. Door op vaste momenten in te stappen, behaal je een gemiddeld rendement op je crypto investering.

Zelf gebruik ik Bitvavo voor beleggingen in crypto’s zoals de Bitcoin. Je betaalt bij Bitvavo nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten, waardoor je ook met een klein bedrag goede resultaten kunt neerzetten. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen & betaal geen transactiekosten over je eerste € 1000:

Met 100 euro beleggen in ETF’s

Wanneer je met een maandelijkse belegging van € 100 toch een maximale spreiding wilt toepassen zijn ETF’s erg interessant. Met een ETF kan je met een klein bedrag een volledige index volgen. Hierdoor kan je met een bedrag van € 100 beleggen in duizenden verschillende aandelen tegelijk.

Wil je meer leren over investeren in ETF’s? Lees dan onze special over het onderwerp & begin direct:

Daytraden met 100 euro

Je kan ervoor kiezen om actief te handelen in het koersverloop van een aandeel. Je kan dan speculeren op zowel koersstijgingen als koersdalingen. Bovendien kan je met een bedrag van 100 euro een grotere positie innemen: je kan dan 500 euro aan aandelen verhandelen. Lees hier meer over daytraden.

Wil je daytraden met 100 euro zelf uitproberen? Dat kan door direct een gratis demo te openen:

Hoeveel rendement kun je behalen met € 100 per maand?

Veel mensen denken dat het niet de moeite waard is om met € 100 te beleggen. Niets is echter minder waar: juist door het effect van rente op rente kan je met een maandelijkse investering van 100 euro goede resultaten behalen.

Ben je benieuwd hoeveel je investering kan groeien? Test het met de onderstaande tool:

Samengestelde rendement / rente berekenen

Bepaal hoeveel je geld kan groeien aan de hand van samengestelde rente. Vul de gegevens in en je weet direct hoeveel geld je zou kunnen overhouden aan je investeringen. Maar vergeet niet: er zijn geen garanties wanneer het aankomt op beleggen!

* Dit veld moet je invullen

Step 1: Eerste storting
Eerste storting *
Het bedrag dat je direct investeert
Stap 2: maandelijkse storting
Maandelijkse storting
Het bedrag dat je maandelijks wilt storten of opnemen van je initiële investering.
Aantal jaren *
Het aantal jaren waarover je de berekening wilt uitvoeren
Stap 3: rente / rendement
Verwachte rendement *
Het rendement dat je verwacht de behalen op jaarbasis
Variantie van het rendement
Vul in hoeveel het rendement lager of hoger kan uitvallen
Stap 4: pas compounding toe
Compounding frequentie
Aantal keren per jaar dat je rente over rente ontvangt

Je resultaten zouden zijn:

In jaren, bezit je

Je totale stortingen zijn dan


De grafiek laat zien hoe je rendement naar verwachting zou groeien, volgens de gegevens die je zelf hebt ingevoerd.

Vergeet niet dat kleine wijzigingen in de variabelen het resultaat kunnen beïnvloeden. Door de gegevens opnieuw in te vullen, ontdek je hoe je portefeuille zou presteren.


Wanneer je een jaar later zou beginnen met investeren zou je minder bezitten dan wanneer je vandaag begint.

Totale behaalde rendement in euro\\\\\\\'s

Gemiddeld genomen bedroeg het beursrendement over de afgelopen 100 jaar ongeveer 8 procent. Resultaten uit het verleden zijn natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Toch heeft de beurs in de afgelopen periode altijd het beste resultaat neergezet. In dit artikel kan je meer lezen over het gemiddelde rendement op beleggingen.

100euro beleggen

Hoe kan je het beste investeren met € 100?

Er is niet één optimale beleggingsstrategie wanneer je maandelijks 100 euro wilt beleggen. Het is daarom belangrijk om eerst voor jezelf te bedenken hoeveel geld je kunt missen en welk risico je hiervoor wilt nemen.

Een populaire strategie voor beleggingen van € 100 is dollar cost averaging. Je investeert dan maandelijks een vast bedrag in bijvoorbeeld een ETF. Op die manier behaal je een gemiddeld rendement over de betreffende markt.

Dollar cost averaging op een ETF is aantrekkelijk, omdat je op die manier alsnog een goede mate van spreiding kunt toepassen. Dit is met een bedrag van € 100 normaal gesproken lastig wanneer je losse aandelen koopt.

Hoeveel kan je verdienen met € 100?

Op de korte termijn ga je niet veel geld verdienen met een bedrag van 100 euro op de beurs. Wanneer je 1% rendement behaalt, dan staat dit gelijk aan een winst van € 1. Beleggen doe je in de meeste gevallen echter voor de lange termijn. In de onderstaande tabel kan je zien welk rendement je zou behalen wanneer je maandelijks € 100 investeert tegen een gemiddeld rendement van 8%.

JaarVermogen
5€7.347
10€18.294
20€58.902
30€149.035
40€349.100
50€793.172

Onthoud verder dat de beurs regelmatig fors daalt: je rendement zal dus zeker niet in een rechte lijn omhoog bewegen. Investeer daarom alleen met geld dat je echt kunt missen.

Veelgestelde vragen

Zelfs wanneer je maar een klein budget hebt om te beleggen, kan dit de moeite waard zijn. Wanneer je veel tijd hebt, kan je namelijk ook met een klein bedrag een hoog rendement behalen. Dit komt doordat je elk jaar ook weer rendement ontvangt over je behaalde rendement. Wanneer je vroeger begint met beleggen, hoef je doorgaans minder te investeren om je beleggingsdoel te halen.

Het is ongeacht het bedrag waarmee je investeert mogelijk om winst te maken met 100 euro beleggingen. Tegelijkertijd kan je natuurlijk ook gewoon verliezen: de beurs kent geen garanties en resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Het is in ieder geval aan te raden om een voordelige broker te kiezen. Hoge transactiekosten zorgen ervoor dat je storting snel verdampt, juist wanneer je met een klein bedrag investeert.

Je kunt vanzelfsprekend geen huis kopen voor 100 euro. Toch is het wel dergelijk mogelijk om met een klein bedrag van 100 euro te investeren in vastgoed. Je kunt bijvoorbeeld maandelijks 100 euro storten in een vastgoedfonds. Dit fonds gooit al het geld van alle beleggers op een stapel en koopt daar vervolgens appartementen voor. Op die manier kan je indirect meeprofiteren van de rendementen op vastgoed.

Het is zeker mogelijk om miljonair te worden met een belegging van 100 euro, maar je hebt hier wel veel geluk voor nodig. Ik ken bijvoorbeeld iemand die 100 euro investeerde in de cryptomunt Safemoon. De munt steeg vervolgens enorm in waarde waardoor hij binnen no-time € 1.000.000 op zijn rekening had staan. Tegelijkertijd zijn er natuurlijk miljoenen verhalen van mensen die € 100 hebben verloren met dit soort risicovolle beleggingen, maar die lees je niet terug op het internet. Wanneer je wilt gokken is de loterij ook een goede optie.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *