Beleggen met 100 euro

Beleggen met 100 euro is mogelijk! Wanneer je gaat beleggen met 100 euro, dan is dat een mooi beginbedrag. Maar voordat je begint is het belangrijk om te bepalen waarin je gaat beleggen. Je kunt de 100 euro in één keer beleggen, maar je kunt ook beleggen in verschillende aandelen om op deze manier je kansen te spreiden. Als je nog geen ervaring hebt kun je eerst oefenen op internet en daarna zelf echt beleggen met 100 euro je geluk beproeven.

Waarom zou je beleggen met 100 euro?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je wilt beleggen met 100 euro. Je kunt nu wel geld gaan sparen, maar hoe hoog is de rente tegenwoordig? De rente die je ontvangt bij de banken is erg laag wat het aantrekkelijker maakt om te beleggen. Je geld wordt als je gaat sparen op de langere termijn minder waard en daar wil je niet aan denken.

Je kunt door te kiezen voor beleggen een hoger percentage behalen en als het goed uitpakt kun je hier een goed rendement mee behalen. Het is zelfs mogelijk om als daytrader je brood te verdienen, iedere dag weer. Er zijn mensen die gestopt zijn met werken en alleen nog actief zijn als daytrader.

Rendement behalen met 100 euro is mogelijk. Je kunt bij een moderne CFD broker gebruik maken van een hefboom die op kan lopen tot 1:30. Je kunt met een hefboom posities innemen met een grotere waarde dan het bedrag dat je op je account hebt gezet. Deze nieuwe manier van beleggen heeft een groot aantal voordelen.

Succesvol met 100 euro?

Juist dit hefboomeffect maakt het zo aantrekkelijk om met 100 euro bij een CFD brokers als Plus500 of eToro te beleggen. Met 100 euro kan je namelijk dankzij de hefboom posities openen met een totale waarde van 3000 euro of meer. Bij deze brokers wordt de winst bepaald aan de hand van het koersverschil tussen het moment waarop je de positie opent en het moment waarop je de positie sluit.

Wanneer je bijvoorbeeld 10 aandelen Apple koopt tegen een koers van 600 euro en ze stijgen binnen 3 dagen naar 630 euro dan vorm dit verschil je winst. Let er echter wel op dat dit twee kanten op werkt: deze winst kan ombuigen naar een verlies wanneer je een verkeerde inschatting hebt gemaakt. Door gebruik te maken van een stop loss kan je er echter voor zorgen dat je verliezen zoveel mogelijk beperkt blijven.

100euro beleggen

Beleggen in CFD’s

Het gaat hierbij over het beleggen in CFD’s (Contract for Difference). Je sluit een contract af en je profiteert meteen mee van de koersverschillen. Dit houdt in dat je geld kunt verdienen wanneer de koersen bewegen; hierbij maakt het niet uit of ze dalen of stijgen. Het is namelijk mogelijk om in te zetten op een daling of een stijging.

Je kan de mogelijkheden van beleggen in CFD's eenvoudig uitproberen met een demo; op die manier hoef je niet eens geld te storten. Wanneer je er vervolgens klaar voor bent kan je direct 100 euro storten op je account om te beleggen in je favoriete aandelen. 

De mogelijkheden van het beleggen zijn groot, je kunt beleggen in aandelen, maar ook de Forex, grondstoffen en de indexfondsen, en dat kan allemaal binnen één account. Een ander voordeel van de CFD’s is dat je lagere transactiekosten hebt dan bij de traditionele effectenrekeningen. 

Met 100 euro investeren?

Sommige mensen kiezen er liever voor om hun 100 euro te investeren. Het verschil met beleggen is dat investeren gericht is op de lange termijn. Je koopt bijvoorbeeld een aandeel om deze enkele jaren later weer te verkopen. Wanneer je elke maand een vast bedrag van 100 euro kunt missen, kan op deze manier investeren erg interessant zijn.

Wanneer je een klein bedrag van bijvoorbeeld 100 euro wilt investeren, is het verstandig om dit in een indexfonds te doen. Een indexfonds is een fonds die een mandje aandelen volgt. Het voordeel van een indexfonds is dat je al perfecte spreiding kunt toepassen, ook met een klein bedrag. Je koopt namelijk een participatie in het fonds en je wordt dan mede-eigenaar van bijvoorbeeld 100 verschillende aandelen. Hierdoor verlies je veel minder snel een groot bedrag met je investering.

Het is wanneer je 100 euro gaat investeren verstandig om in vaste intervallen dit bedrag binnen het fonds te storten. Door dit te doen, zorg je ervoor dat je ook spreid over de tijd. Het is zonde om alleen in te stappen wanneer de koersen een nieuwe top hebben bereikt.

Wil je weten waar je participaties in indexfondsen kunt kopen? Dit kan bij een Nederlandse online broker. We hebben de beste partijen voor je op een rij gezet:

brokers vergelijken

Pagina in het Engels 

 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment