Beleggen met 100 euro

Als je gaat beleggen met 100 euro, dan is dat een mooi beginbedrag. Maar nu kun je nog beslissen waarin je gaat beleggen. Je kunt de 100 euro in een keer beleggen, maar je kunt ook beleggen in verschillende aandelen om op deze manier je kansen te spreiden. Als je nog geen ervaring hebt kun je eerst oefenen op internet en daarna zelf echt beleggen met 100 euro je geluk beproeven.

Waarom zou je beleggen met 100 euro?

100 euro biljetEr zijn verschillende redenen te bedenken waarom je kunt beleggen met 100 euro. Je kunt nu wel geld gaan sparen, maar hoe hoog is de rente tegenwoordig? Inderdaad de rente, die je ontvangt bij de banken is erg laag dus kun je beter kiezen voor het beleggen, dan heb je meer kans om winst te maken. Je geld wordt als je gaat sparen op de langere termijn minder waard en daar wil je niet aan denken.

Je kunt door te kiezen voor beleggen een hoger percentage behalen en als het goed uitpakt kun je hier veel geld mee verdienen. Het is zelfs mogelijk om als daytrader je brood te verdienen, iedere dag weer. Er zijn genoeg mensen die gestopt zijn met werken en nu met beleggen de dagelijkse kost verdienen.

Rendement behalen met beleggen met 100 euro is mogelijk. Je kunt bij een moderne CFD broker gebruik maken van een hefboom die op kan lopen tot 50:1. Je kunt met een hefboom posities innemen met een grotere waarde dan het bedrag dat je op je account hebt gezet. De nieuwe manier van beleggen heeft een groot aantal voordelen.

Succesvol met 100 euro?

Juist dit hefboomeffect maakt het zo aantrekkelijk om met 100 euro bij een CFD brokers als Plus500 of Markets.com te beleggen. Met 100 euro kan je namelijk dankzij de hefboom posities openen met een totale waarde van 5000 euro of meer. Bij deze brokers wordt de winst namelijk bepaald aan de hand van het koersverschil tussen het moment waarop je de positie opent en het moment waarop je de positie sluit.

Wanneer je bijvoorbeeld 10 aandelen Apple koopt tegen een koers van 600 euro en ze stijgen binnen 3 dagen aar 630 euro dan vorm dit verschil je winst. Let er echter wel op dat dit twee kanten op werkt: deze winst kan ombuigen naar een verlies wanneer je een verkeerde inschatting hebt gemaakt. Door gebruik te maken van een stop loss kan je er echter voor zorgen dat je verliezen zoveel mogelijk beperkt blijven.

Beleggen in CFD’s

Het gaat hierbij over het beleggen in CFD’s (Contract for Difference). Je sluit een contract af en je profiteert meteen mee van de koersverschillen. Dit houdt in dat je geld kunt verdienen wanneer de koersen bewegen; hierbij maakt het niet uit of ze dalen of stijgen. Je kan de mogelijkheden van beleggen in CFD's eenvoudig uitproberen met een demo; op die manier hoef je niet eens geld te storten. Wanneer je er vervolgens klaar voor bent kan je direct 100 euro storten op je account om te beleggen in je favoriete aandelen. 

De mogelijkheden van het beleggen zijn groot, je kunt beleggen in aandelen, maar ook de Forex, grondstoffen en de indexfondsen, en dat kan allemaal binnen één account. Een ander voordeel van de CFD’s is dat je lagere transactiekosten hebt dan bij de traditionele effectenrekeningen. 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!