Daytrader worden – Uitgebreide handleiding & tips!

Een erg interessant beroep is dat van daytrader. Je hoeft geen lange cv in te sturen om daytrader te worden. Het enige wat je nodig hebt om te beginnen met daytraden zijn een computer en de wil om te leren. Maar wat is daytraden nu eigenlijk en op welke manier kan je zelf een sterke daytrader worden?

In deze uitgebreide daytrading gids leer je alles wat je moet weten om succesvol te beginnen met handelen! Misschien ben jij wel de volgende werknemer die ontslag neemt en vanuit zijn luie stoel een inkomen bij elkaar handelt.

Voordat je begint met deze handleiding is het verstandig om een gratis demo te openen bij een broker. Met een demo kan je daytrading geheel zonder risico uitproberen. Gebruik de onderstaande knop om de beste demo’s met elkaar te vergelijken:

Wat is daytrading?

Daytrading is een vorm van beleggen waarbij je de posities op dezelfde dag opent en weer sluit. Doordat je op de korte termijn handelt, kan je profiteren van kleine koersschommelingen.

In deze cursus zie je direct in de praktijk hoe daytraden werkt. Je kunt deze praktijkcursus volgen wanneer je snel wilt beginnen met daytraden.

Hoe word je een daytrader?

Kan jij het leven van een daytrader aan? Je kan bij verschillende brokers daytraden namelijk gratis uitproberen met een demoaccount. Door eerst te oefenen met een demo kan je ontdekken of daytraden wat voor je is.

Start direct met daytrading door een demo te openen bij één van deze brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

 

daytrader worden eToro

Illustratieve prijzen. 

Daytrading tactieken

Wanneer je een goede daytrader wilt worden, is het belangrijk om de juiste technieken toe te passen. Laten we eerst kijken naar de belangrijkste daytrading tactieken die je kunt toepassen!

Er zijn verschillende daytrading tacieken die je kunt toepassen: scalpen, momentum handelen, contrair handelen en pivot daytrading. Het is belangrijk om te kijken welke tactiek het beste bij je past.

Scalpen

Scalpen is een daytrading tactiek waarbij posities enkele seconden tot enkele minuten worden opengehouden. Scalpers openen op een dag tientallen tot honderden posities en proberen daarbij steeds een kleine winst te pakken. Scalpen is een erg arbeidsintensieve techniek die niet aan te raden is voor de beginnende belegger.

Momentum

De momentum handelaar gaat op zoek naar forse koersbewegingen. Bij veel brokers kan je eenvoudig zoeken naar aandelen die een enorme stijging of daling hebben meegemaakt. De momentum belegger handelt in de richting van de trend. Bij een forse stijging stap je dan dus in. Vervolgens stap je ook weer snel uit. Dit kan je bijvoorbeeld doen aan de hand van een bepaald weerstandsniveau waar de koers niet doorheen weet te breken.

Momentum daghandel

Contrair of fading

De contraire beweging zoekt ook naar een grote koersbeweging, maar gaat hier juist tegenin. De koersen bewegen soms vrij extreem. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren onder invloed van een negatief nieuwsbericht. Wanneer mensen in paniek raken, kan de koers flink instorten. Een slimme daytrader kan vervolgens de beweging naar boven weer meepakken.

Contrair daytraden is niet helemaal zonder risico. De koers kan immers nog verder doorbewegen. Ook kan je stop loss, het moment waarop je verlies neemt, niet goed functioneren bij een erg sterke beweging. Oefen daarom eerst goed voordat je deze tactiek toepast.

Contraire daytrader

Pivot daytrading

De pivot daghandelaar gaat op zoek naar bepaalde weerstand- en steunniveaus. Dit zijn niveaus waar de koers minder snel doorheen breekt. Dit kan bijvoorbeeld de laagste of hoogste koers van de dag zijn of een niveau waar de koers steeds vanaf stuitert. Hier kan je op inspelen door een order te plaatsen bij dit niveau.

Wanneer het niveau doorbroken is, kan je ervoor kiezen om een positie met de trend in te nemen. Je kan de stop loss dan net onder het weerstandsniveau plaatsen.

Pivot weerstand

Wanneer de koers juist weer in de tegengestelde richting beweegt, kan je ervoor kiezen om een positie tegen de trend in te nemen. Je plaatst de stop loss dan juist boven het weerstandsniveau.

Pivot weerstand niet doorbroken

De ultieme ‘daytrader worden’ handleiding

In dit deel van het artikel leer je alles wat er komt kijken bij daytrading. Op die manier maak je een vliegende start wanneer je zelf begint met handelen. Heb je nog vragen na het lezen van de daytrading cursus? Laat dan een reactie achter onder dit artikel.

De start van je onderneming

Wanneer je succesvol wilt worden met daytrading, dan moet je het werk gaan managen als een onderneming. Mensen die even snel een willekeurige belegging openen zonder plan, die zullen uiteindelijk niet bij de kleine groep mensen horen die miljoenen verdienen met daghandel. Nee, voordat je succesvol kunt zijn met daghandel moet je een uitgebreid plan maken.

Specialiseer jezelf

Een belangrijke eerste stap is dan ook het formuleren van een plan. Hiervoor is het belangrijk om eerst te bepalen waarin je wilt gaan daghandelen. Je kunt daytrading toepassen op onder anderen:

Ook binnen deze categorieën heb je de keuze uit duizenden effecten. Het is daarom belangrijk om je eerst te specialiseren. Wanneer je bijvoorbeeld voor aandelen kiest selecteer je een handjevol aandelen waar je graag in wilt handelen. Zorg ervoor dat het effect dat je kiest voldoende liquide is (dit betekent dat er genoeg mensen in handelen) en dat er voldoende volatiliteit is (dit betekent dat het effect veel op en neer beweegt).

Formuleer een lange termijn plan

Geen onderneming zonder degelijk ondernemingsplan. Neem daarom de tijd om een goed plan op te stellen. In het plan neem je eerst je starterskapitaal op, dit is het bedrag waarmee je gaat handelen. Vervolgens is het belangrijk om een doelstelling op te stellen. Bedenk ook binnen welke periode je dit doel wilt bereiken. Door een duidelijk doel op te stellen kan je tussendoor evalueren of je op het juiste pad bent.

Kies je broker

Nadat je een lange termijn doelstelling hebt vastgesteld, moet je nog een broker kiezen. Bij een broker voer je je beleggingen uit. Het is belangrijk om in zee te gaan met een goede partij. Bij daghandel zijn de transactiekosten belangrijk aangezien je veel orders uitvoert. Het is daarom verstandig om een rekening te kopen bij een broker die geen commissies rekent.

Ten tweede is de snelheid van het platform van belang. Aangezien je op de korte termijn handelt, is het belangrijk dat je de mogelijkheid hebt om posities snel te openen en sluiten. Betrouwbaarheid is daarom erg belangrijk.

Wil je weten bij welke brokers je bet beste actief kunt handelen? We hebben de beste brokers voor daytrading op een rij gezet. Gebruik de onderstaande knop om de partijen direct met elkaar te vergelijken.

Stel je daytrading plan op

Nadat je daytrading onderneming is opgericht, is het van belang om een eigen systeem op te richten. Een goed beleggingssysteem specifieert duidelijke regels voor verschillende marktomstandigheden. Op die manier weet je altijd wat je moet doen en kan je ook goed evalueren welke beslissingen goed uitpakken en welke beslissingen minder goed uitpakken.

De mogelijke marktomstandigheden

Elke markt heeft 3 mogelijke richtingen:

  • Stijgende trend
  • Dalende trend
  • Consoliderende trend (geen duidelijke richting)

Ook kan een markt laag volatiel of hoog volatiel zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met deze marktomstandigheden binnen je plan.

Daytrading trends

Bedenk regels

Vervolgens is het belangrijk om duidelijke regels te bedenken. Wanneer open je een belegging? Wanneer sluit je een belegging weer? Bedenk welke instrumenten je gebruikt om je beslissingen te nemen en sluit alle andere bronnen van informatie zoveel mogelijk uit. Je kunt beleggingen openen op basis van:

Begin met testen

Vervolgens is het erg belangrijk wanneer je een daytrader wilt worden om te beginnen met testen. Dit kan je eerst doen door grafieken uit te printen en je samengestelde regels daarop los te laten. Zou je in deze historische scenario’s een positief resultaat hebben gehaald met je strategie?

Vervolgens kan je de mogelijkheden uitproberen met een gratis demo. Een demo simuleert de echte situatie waardoor je een goed beeld krijgt van de resultaten die je zou kunnen behalen. Klik hier om te kijken waar je een gratis demo kunt openen.

Behandel de resultaten vervolgens als een roulette tafel. Wanneer nummer acht tien keer valt in het casino dan schrijf je dit ook toe aan toeval. Op de lange termijn kan je pas zien of iets echt goed werkt. Laat je daarom niet afschrikken door individuele situaties waarin je geen goede resultaten behaalt. Het is belangrijk om een goede steekproef te nemen, zodat je kunt vaststellen of je strategie ook op de lange termijn tot goede resultaten leidt.

Wanneer je er klaar voor bent kan je een kleine storting doen en je eerste systeem met echt geld uitproberen. Het is belangrijk dat je begint met kleine bedragen en kleine risico’s. Pas zodra je systeem echt lijkt te werken begin je met grotere bedragen te handelen.

Enkele handige daytrading tips

Hieronder volgen enkele daytrading tips die je kunnen helpen om betere resultaten neer te zetten.

Wissel tijdframes af

Door gebruik te maken van verschillende tijdframes krijg je een beter overzicht van het grotere plaatje. Een forse beweging op de korte termijn betekent misschien wel niet zoveel over een grotere tijdsperiode.

Houd je systeem simpel

Efficiëntie werkt! Ga niet op zoek naar de meest ingewikkelde combinaties van indicatoren en regels. Hoe simpeler je systeem, hoe groter de kans dat het werkt. De kans dat je een fout maakt, neemt dan sterk af. Wanneer het systeem niet werkt moet je natuurlijk wel aanpassingen doen om je resultaten te verbeteren.

Pas op tijdens belangrijk nieuws

Belangrijke nieuwsberichten kunnen de koersen sterk beïnvloeden. Bekijk daarom dagelijks of er speciale aankondigen gepland staan voor het effect waarin je handelt. Bij Forex kan een aankondiging van de centrale bank over de rentepercentages bijvoorbeeld een grote invloed hebben op de koers.

Als daghandelaar is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Het kan vaak verstandig zijn om tijdens het uitkomen van deze berichten even helemaal niet te handelen. Het nieuwsbericht kan immers leiden tot een sterke mate van volatiliteit en hierdoor kan je plotseling een flink verlies behalen met je openstaande positie.

Nieuws en daytraden

Nieuws kan een grote invloed hebben op de beurskoers

Ga niet voor vaak winnen

Net zoals met drank, is het ook belangrijk om met mate te handelen. Voor elke belegging betaal je immers transactiekosten. Ga ook niet actief op zoek naar beleggingen die een beetje bij je strategie te lijken passen. Open alleen een positie wanneer deze echt binnen je regels past.

Ga vervolgens ook niet voor een hoog winstpercentage. Het is belangrijker om winstgevend te zijn dan om veel te winnen. 5 keer een belegging winnen met 5% rendement per belegging is immers beter dan 20 keer een belegging winnen met 1% rendement. Zeker wanneer je in het laatste geval ook veel meer verliesgevende beleggingen opent.

Evalueer als een wetenschapper

Nadat je 100 beleggingen hebt uitgevoerd met je systeem, is het belangrijk om je resultaten als een echte wetenschapper te analyseren. Bekijk eerst of je winst hebt gemaakt. Wanneer dit niet het geval is, is het belangrijk om na te gaan of jij fouten hebt gemaakt of dat de regels die je gebruikt niet tot winstgevende resultaten hebben geleid.

Bekijk ook goed of de winst niet vooral afkomstig is van één succesvolle belegging. Wanneer één trade tot een erg goed resultaat heeft geleid en de rest het niet echt goed deed, dan is je systeem waarschijnlijk ook niet goed. Let daarom op het grotere plaatje en bekijk of de regels die je hebt opgesteld ook op de lange termijn tot goede resultaten kunnen leiden.

Het is vervolgens belangrijk om aantekeningen te maken. Schrijf op wat er goed ging en schrijf ook vooral op wat er niet goed ging. Op die manier kan je duidelijke verbeterpunten vaststellen waardoor je het rendement als daghandelaar verder kunt opschroeven.

Goed omgaan met risico’s

Wanneer je een daytrader wilt worden, is het belangrijk om goed om te gaan met je risico’s. Het is als daghandelaar vanzelfsprekend onmogelijk om risico’s geheel uit de weg te gaan. Wat je wel kan doen is ze managen, net zoals een CEO die zijn bedrijf bestuurt.

Gebruik altijd een stop loss

Het is belangrijk om altijd gebruik te maken van een stop loss. Een stop loss is de waarde waarop je positie automatisch gesloten wordt. Bepaal voordat je een trade opent op welk niveau je je verlies neemt. Het is belangrijk om dit niveau te onderbouwen. Is er bijvoorbeeld een weerstandsniveau waar de koers vaak van richting verandert?

Respecteer de stop loss vervolgens. Verplaats de stop loss niet tijdens een belegging. Open ook geen nieuwe posities wanneer de nummers rood kleuren. Volg altijd de regels van je systeem!

Kijk naar risk en reward

Bekijk bij elke positie of je een gunstige risk : reward verhouding kunt krijgen. Wanneer je met het stop loss niveau een verlies zou behalen van € 1 zou je in een ideale situatie bij het take profit niveau een winst willen behalen van minimaal € 2. Wanneer je dit uitgangspunt toepast, hoef je het in minder dan de helft van de gevallen aan het juiste eind te hebben om een goed beleggingsresultaat te behalen.

Wanneer je geen gunstige risk : reward verhouding kunt verkrijgen is het beter om de positie helemaal niet te openen. Het gaat uiteindelijk niet om het aantal posities dat je opent, maar om de winst die je ermee behaalt.

Beperk je risico

Het grootste risico van elke daytrader is om je gehele saldo te verliezen. Zonder saldo kan je niets meer verder en ben je ‘werkeloos’. Afhankelijk van je systeem kan je vaststellen hoeveel van je saldo je maximaal wilt riskeren op één belegging en hoeveel je op al je open posities wilt riskeren.

Wanneer je het veilig wilt spelen, riskeer je maximaal 1% per positie. Wanneer je handelt met een bedrag van € 10.000, betekent dit dat je niet meer dan € 100 kunt verliezen op de positie wanneer de stop loss wordt geraakt. Wanneer je gemiddeld vijf open posities per keer hebt openstaan, dan verlies je maximaal 5% op elk moment.

Deze percentages hangen onder andere af van je risicobereidheid. Daarnaast speelt ook het bedrag waarmee je handelt een belangrijke rol. Mensen die met kleinere bedragen aan daytrading doen, kiezen vaak een hoger risicopercentage.

Werk aan je daytrader mindset

Het grootste probleem van bijna elke daytrader is de mindset. Wanneer het misgaat, is het probleem nooit de markt. Het probleem is vaak ook niet het systeem. Wanneer je een daytrader wilt worden is het belangrijk om je te realiseren dat het hebben van de juiste psychologische mindset het belangrijkste is.

Accepteer verlies

Het is enorm belangrijk om als daytrader verliezen te accepteren. Probeer niet altijd gelijk te krijgen, bij daytraden zit dat er niet in. Leg de focus daarom op het resultaat op de langere termijn en behandel verliezen en winsten op dezelfde manier.

Laat je niet uit het veld slaan bij meerdere verliesgevende trades achter elkaar. Dit hoeft niet direct te betekenen dat je systeem niet werkt. Een verliesgevende trade kan immers voortkomen uit pech en een winstgevende uit geluk. Het is belangrijker om na te gaan of je de juiste beslissing hebt genomen. Beloon jezelf daarom wanneer je je eigen systeem volgt en niet wanneer het goed gaat.

Alleen op de langere termijn is het belangrijk om je daytrades te analyseren. Wanneer het consequent verkeerd gaat, moet je het plan aanpassen.

Beheers je emoties

Emoties kunnen de grootste vijand zijn van elke daytrader. Door emoties als angst en hebzucht nemen we verkeerde beslissingen. Het is belangrijk om zo rationeel mogelijk te blijven. In het artikel over de invloed van emoties op beleggingen lees je meer over hoe emoties je trades kunnen beïnvloeden.

Blijf optimistisch, focus op de endgame

Het is belangrijk om optimistisch te blijven. Visualiseer altijd het succes dat je wilt behalen. Denk na over je waarom. Waarom ben je een daytrader geworden? Wat bereik je wanneer je een systeem hebt dat werkt en veel geld gaat opleveren? Door hier iedere dag opnieuw bij stil te staan krijg je weer hernieuwde energie die je kunt stoppen in het daytraden.

Blijf echter wel realistisch. Stel doelen die haalbaar zijn en raak niet gefrustreerd wanneer het je niet direct lukt om die doelen te bereiken. Rome is immers ook niet in één dag gebouwd!

Je kunt jezelf ook belonen wanneer je een serie foutloze (dus niet noodzakelijk winstgevende) trades hebt uitgevoerd. Sta regelmatig stil bij wat je bereikt hebt en hoe je gegroeid bent. Op die manier word je langzaam de succesvolle en welvarende daytrader die je wilt zijn!

Voor- en nadelen van daytrader worden

Een erg sterk punt van het leven als daytrader is het feit dat je werkt wanneer je dat wilt. Je hebt nooit een baas die in je nek staat te hijgen en je neemt helemaal zelf je eigen beslissingen. Wanneer je gestrest bent kan je er gewoon even vandoor gaan en zodra je zin hebt om te werken kan je zolang doorgaan als je maar wilt. Bij het leven als daytrader is je eigen fantasie eigenlijk de enige beschikbare barrière.

Toch heeft het leven als daytrader ook enkele zwakke punten. Ten eerste is het een vrij stressvolle job, kan jij rode cijfertjes aan wanneer je weet dat het je eigen geld is en ben je ook zo sterk om verliezen af te kappen en om winsten door te laten lopen? Ook is het jammer dat de charmes van een echte baan ontbreken: denk hierbij onder andere aan het leuke contact dat je hebt met je collega’s. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om contacten op te doen naast de werkvloer: denk hierbij bijvoorbeeld aan een (sport)club of aan een mooie vakantiebestemming.

Iedereen kan het… theoretisch gezien

Daytraden is iets wat iedereen theoretisch kan. Bij daytraden koop en verkoop je immers financiële instrumenten en het enige wat je hiervoor nodig hebt is een computer en twee handen met een goed stel vingers. Er zijn altijd drie mogelijkheden: kopen, verkopen of niets doen. Met het laatste verdien je weinig, maar dit kan soms de beste beslissing zijn. Bij kopen en verkopen zonder onderbouwing is de kans geheel statistisch gezien 50% dat je gelijk hebt. Als daytrader doe je het daar natuurlijk niet voor en daarom zul je je dit percentage moeten opkrikken.

Hierbij is het belangrijk om te onthouden dat daytraden geen exacte wetenschap is. De koersen bewegen door de acties van vele mensen en zijn dus niet altijd rationeel te verklaren. Zelf ben je ook een mens die in dit spel van vraag en aanbod een beperkte rol speelt. De reden dat niet iedereen die met trading begint succesvol is, is het feit dat niet iedereen het spel volgens zijn eigen regels speelt. Zorg er daarom altijd voor dat je handelt volgens een systeem dat werkt!

Je systeem bepalen

Voor het opbouwen van een succesvolle tradingsysteem moet je eerst enkele dingen goed op een rijtje hebben. Ten eerste moet je weten wat je precies gaat doen: hiervoor is het handig om onze gratis cursus beleggen in CFD’s door te nemen. Zodra je de verschillende beleggingstermen en –mogelijkheden uit elkaar kunt halen ben je klaar om met een gratis demoaccount aan de slag te gaan.

Wanneer je gaat handelen is het belangrijk om een plan voor jezelf op te stellen. Je kunt hierbij zelf bepalen wat de grondslag van je systeem gaat worden. Je kunt bijvoorbeeld op de korte of op de lange termijn handelen en daarnaast kan je kiezen tussen verschillende soorten analyses. Uiteindelijk gaat het er niet echt om hoe je systeem in elkaar zit. Het gaat er uiteindelijk om dat je een systeem hebt dat je naleeft en waarbij je leert van de fouten die je maakt.

Hoe waarschijnlijk is succes?

De kans op succes kan op verschillende manieren bekeken worden. Wanneer je alleen naar de harde nummers kijkt, dan lijken de kansen tegen je gekeerd te zijn. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de meerderheid van de beginnende daytraders verlies maakt en er snel weer mee stopt. Toch is er ook een groep mensen, zo’n 10 procent, die wel winstgevend handelen.

Daarbij is het ook belangrijk om naar de exacte nummers te kijken. Veel handelaren proberen daytrading een korte periode en behalen een bescheiden verlies. Tegelijkertijd zijn er ook succesvolle daytraders die uiteindelijk miljoenen euro’s aan winst binnenhalen. Je kan met daytrading dus zeker goede resultaten behalen, maar het is geen snel rijk worden schema. Net zoals bij elke baan moet je als daytrader hard aan de bak.

Het is dan ook verstandig om na te gaan of het daytraden goed voor je werkt. Naast de inkomsten uit daytraden, moet je immers ook rekening houden met de zogenaamde opportunity costs. Wanneer je de tijd die je besteed aan daytraden zou gebruiken om een normale baan uit te voeren dan zou je ook een salaris uitbetaald krijgen. Trek je salaris dan ook af van het inkomen dat je behaalt uit daytraden. Op die manier kan je het beste vaststellen of daytrading op dit moment een succes voor je is. Wanneer je de regels in deze cursus volgt, is de kans groter dat je goede resultaten behaalt met je daytrading activiteiten.

De mindset van een trader

Hiervoor heb je een bepaalde mindset nodig: laten we het de mindset van de daytrader noemen. Bij deze mindset is het belangrijk om tegen je natuur in te gaan. We zijn natuurlijk geprogrammeerd om verliezen zoveel mogelijk uit de weg te gaan en in het dagelijkse leven is dit ook erg fijn. Wanneer er een auto aankomt dan proberen je hersenen pijn te voorkomen door signalen door te sturen die je laten stoppen bij de rand van de stoep. Jammer genoeg zijn deze instinctieve reacties voor de daytrader alleen maar lastig.

Veel handelaren maken de fout om verliesgevende posities te lang te laten openstaan en om winstgevende posities te vroeg af te kappen. Mensen doen dit, omdat ze hopen dat de koers toch nog in de juiste richting gaat bewegen. Wanneer je beleggingsstrategie is gebaseerd op hoop, gaat het echter mis. Wanneer de koers duidelijk in de verkeerde richting beweegt, kan je de positie beter afkappen.

Daarentegen zijn veel mensen geneigd om een winst zo snel mogelijk te sluiten om deze veilig te stellen. Want stel je voor wat er zou gebeuren wanneer de koers toch weer omdraait en je winst verdampt of zelfs verandert in een verlies. Vanzelfsprekend is dit vervelend, maar zodra jij een schatting hebt gemaakt en denkt dat de koers naar een bepaald niveau gaat stijgen dan is het belangrijk om de rit uit te zitten.

Uiteindelijk word je een winnende daytrader door ervoor te zorgen dat je winsten hoger uitpakken dan je verliezen, op die manier ben je zelfs een winstgevende trader als je het in maar 50% van de gevallen aan het juiste eind hebt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

1 reactie


  • Abby

    Beste Alex, bedankt voor deze info. Je hebt het over je daytrading activiteiten als onderneming zien. Maar klopt het dat je dit enkel figuurlijk bedoelt? In een ander artikel (ook van jou volgens mij) dacht ik namelijk te lezen dat je aangeeft dat het belastingtechnisch niet rendabel is om het traden als ondernemingsactiviteit op te geven (box 1 vs box 3 kwestie). Alvast bedankt voor je reactie! Mvg, Abby

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *