fbpx

Beleggen in valuta populairder dan ooit

Beleggen in valuta is populairder dan ooit. Wanneer je gaat beleggen in valuta’s gebruik je één valuta om daar een andere valuta mee te kopen. Wanneer de valuta die je koopt vervolgens in waarde stijgt verdien je geld. Maar hoe werkt beleggen in valuta nu eigenlijk en hoe kan ook jij geld verdienen met de handel in valuta?

Waarom is in valuta handelen zo populair?

  • Je betaalt geen commissies: Je kan dan ook met weinig geld beleggen.
  • De valutamarkt is de grootste markt op aarde: hierdoor is deze erg stabiel.
  • De valutamarkt beweegt vaak via vaste patronen en is relatief voorspelbaar.
  • Je kunt ook geld verdienen bij afnemende wisselkoersen door short te gaan.
  • Met orders kan je eenvoudig je strategie managen & je winst maximaliseren.

Hoe kan je in valuta handelen?

Handelen in valuta is vrij eenvoudig. Hiervoor heb je alleen een gratis account nodig bij een broker naar keuze. Bij een broker kan je eenvoudig de valuta’s kopen en verkopen en dankzij de mogelijkheid om met een demo account of kleine storting te handelen kan je het zelfs helemaal zonder risico’s uitproberen.

Klik hier om brokers te vergelijken & probeer beleggen in valuta ook uit >>

Hoe werkt de handel in valuta?

wisselkoersenEen valuta zoals de euro verandert altijd in waarde ten opzichte van een andere valuta. Bij de handel in valuta gaat het dan ook om onderlinge verhoudingen. Een voorbeeld van een wisselkoers is bijvoorbeeld de waarde van de euro uitgemeten in dollars, deze combinatie noemen we een valutapaar en noteren we als EUR/USD.

Hierbij is het mogelijk om zowel long als short te gaan. Wanneer je long gaat voorspel je dat de euro ten opzichte van de dollar gaat stijgen terwijl een short positie impliceert dat de euro ten opzichte van de dollar gaat dalen. Wanneer je handig wordt in het analyseren van grafieken herken je de verschillende patronen en kan je geld verdienen met het verhandelen van de valuta’s.

long short gaan

Succes met valuta

De koers van valuta’s worden door ontelbare factoren beïnvloed: denk hierbij onder andere aan het beleid van de centrale bank, de betalingsbalans, de economische situatie… Ook op kleinere schaal wordt de koers continu beïnvloedt: wanneer Panasonic de winsten uit Amerika in dollars binnenkrijgt ruilen ze deze dollars waarschijnlijk (voor een deel) in voor de Japanse Yen. Doordat er Amerikaanse dollars verkocht worden en de Japanse Yen juist wordt gekocht stijgt de prijs van de Yen ten opzichte van de dollar.

Vanzelfsprekend heb je als kleine partij amper invloed op de wisselkoers: hierdoor is er een bepaalde mate van stabiliteit op de valutamarkt. De koers beweegt zich met regelmaat in voorspelbare patronen waarbij er een duidelijke opgaande of neerwaartse trend te herkennen is. Het gebeurt ook vrij vaak dat de koers zich voornamelijk tussen twee niveaus beweegt.

duidelijke uptrend

Valutakoersen bewegen zich vaak in voorspelbare patronen gedurende een langere periode

Het is vrijwel onmogelijk om al het nieuws juist te interpreteren op de valutamarkt: wel is het mogelijk om deze algemene bewegingen te herkennen. Zodra je deze bewegingen herkent kan je met hogere zekerheid posities innemen en maak je meer kans om te winnen dan om te verliezen: wanneer dit het geval is kan je hoe dan ook geld verdienen met de handel in valuta.

Meer weten? In beleggen leren behandelen we veel meer technieken die je kunt toepassen! 
Pagina in het Engels
Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!