Wat is long gaan?

Long gaan is een beleggingsterm die vaak gebruikt wordt. Het is handig om te weten wat een longpositie precies inhoudt voordat je begint met beleggen.

Wat betekent long gaan?

Long gaan is een beleggingsterm voor het kopen van een effect zoals een aandeel, grondstof, indexfonds of valutapaar. Wanneer je long gaat verwacht je dat de prijs gaat stijgen en verdien je geld zodra de koers stijgt. Het tegenovergestelde kan vanzelfsprekend ook gebeuren: bij een dalende prijs verlies je juist geld zodra de koers daalt.

Tip: Short gaan is ook mogelijk, je verdient dan bij een daling.

Wanneer ga je long?

Het is verstandig om long te gaan zodra de koers zich in een omhooggaande trend bevindt. Wanneer de koers voornamelijk stijgt is het verstandig om te kopen. Hierbij speelt timing een belangrijke rol. In onze technische analyse cursus gaan we in op de verschillende indicatoren die je kunt gebruiken voor het timen van je posities. 

Waar kan je een long positie openen?

Je kan een long positie openen bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om effecten zoals aandelen op te kopen. Wil je weten waar je het beste long kunt gaan? We hebben de beste partijen voor je vergeleken. Gebruik de onderstaande knop om het overzicht te zien:

brokers vergelijken

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!