Beleggen in Ripple of XPRs: hoe te kopen?

Cryptocurrencies zijn booming! De meeste mensen weten precies wat de bitcoin is, maar andere digitale munten zoals de Ripple worden regelmatig over het hoofd gezien. Dat is jammer! Zeker wanneer je bedenkt dat je door te beleggen in meerdere cryptocurrencies je je kansen kunt spreiden. In dit artikel bekijken we hoe je kunt beleggen in Ripple en ook gaan we in op de mogelijkheden van deze digitale munt.

Hoe kan je Ripple kopen?

Je kunt eenvoudig met een muisklik Ripple kopen via het internet. Een betrouwbare partij waar je Ripple kunt kopen door gebruik te maken van iDEAL is Bitvavo. Je betaalt bij Bitvavo nooit meer dan 0,25% aan transactiekosten en de eerste week betaal je zelfs helemaal niets wanneer je direct een account aanmaakt met de onderstaande knop:

Bitvavo aanmelden

Wat wil je weten over Ripple?

Wat is de Ripple?

Net zoals bijvoorbeeld de bitcoin of Ethereum is ook Ripple een cryptocurrency. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen. Zo is de Ripple niet in zijn geheel gedecentraliseerd: er is namelijk een partij die bepaald hoeveel Ripple munten er op de markt komen. Momenteel worden er iedere maand een miljard Ripples of XPRs vrijgegeven. Er staan nog 55 miljard XRPs gereserveerd op een Escrow account. Wanneer de nieuwe vrijgegeven Ripples toch niet verkocht worden dan gaan deze weer terug naar deze kluis.

Maar wat is er nu uniek aan de Ripple naast het feit dat deze munt centraal wordt aangestuurd? Wel, uniek is vooral de ambitie van de Ripple. Met XPRs wordt namelijk gepoogd om bruggen te slaan tussen verschillende fysieke en niet fysieke valuta’s. Dit is mogelijk doordat het met de Ripple mogelijk is om direct een transactie over te maken naar een ander land met extreem geringe transactiekosten. Je kan hierbij denken aan een duizendste van een cent!

Actief beleggen in Ripple

Eén van de beste manieren om te beleggen in Ripple is door op de korte termijn te beleggen in deze munt. Dit doe je bij een zogenaamde broker. Je kan dan snel XPRs kopen of verkopen waardoor je ook kortere marktbewegingen meepakt. De Ripple is vrij volatiel waardoor dit een aantrekkelijke manier is om winst te maken met de Ripple.

Eén van de weinige geschikte brokers om te handelen in XPRs CFD’s is Plus500. Bij Plus500 kan je zonder commissies handelen in XPRs door de Ripple op het juiste moment te kopen of verkopen. Een extra voordeel van deze aanbieder is dat je de mogelijkheden onbeperkt kunt uitproberen met een demo. Het is dus verstandig om direct een gratis account aan te maken. Gebruik de onderstaane knop om direct een gratis demo account te openen: 

Plus500 aanmelden

Ripple beleggen

Beleggen in Ripple CFD's.CFD service, 76,4% verliest geld.

Hoe groot is de Ripple?

De Ripple is minder bekend dan de bitcoin: toch moet de munt zeker niet onderschat worden. Er zijn namelijk veel meer XPRs in de omloop dan dat er bitcoins in de omloop zijn. De prijs van een individuele Ripple light vanzelfsprekend lager. Toch is de totale marktkapitalisatie erg hoog. Ripple is dan ook één van de grootste digitale munten op de markt.

Wat verder bijdraagt aan het succes van de Ripple, is het feit dat het Ripple netwerk door veel grote banken wordt ondersteund. De mogelijkheid om bijna kosteloos geld internationaal te verzenden is natuurlijk erg aantrekkelijk voor grote internationale banken. Deze aandacht kan de winstgevendheid van de Ripple op de lange termijn ten gunste komen.

Waarom Ripple kopen?

Wanneer je al bitcoins hebt, vraag je je misschien af waarom je in hemelsnaam ook XPRs zou moeten kopen. Wel, het antwoord is simpel! Ripple en bitcoin vullen elkaar mooi aan! De Ripple heeft namelijk verschillende voordelen tegenover de bitcoin. Zo is het natuurlijk mogelijk om direct een peer-to-peer transactie uit te voeren waardoor het mogelijk zou zijn om een bankrekening te koppelen met het Ripple netwerk.

Bovendien worden transacties binnen het Ripple netwerk bijna direct gevalideerd en uitgevoerd waardoor banken snel de transactie kunnen goedkeuren. Dit komt de gebruiksvriendelijkheid natuurlijk ten goede.

Ook geeft het feit dat de munt centraal wordt uitgegeven de nodige voordelen. Zo kunnen er bij problemen sneller maatregelen worden genomen. Binnen het bitcoin netwerk is er een consensus van 95% nodig voordat er actie kan worden ondernomen. Hierdoor ontwikkelt het algoritme hierachter zich moeizaam. Bij de Ripple zijn deze problemen er niet, doordat de munt vanaf een centraal punt wordt aangestuurd.

Al deze unieke kenmerken van de Ripple maken het aantrekkelijk om ze op te kopen. Je kan door de volatiliteit van de munt ook goed profiteren van koersschommelingen in deze munt.

Prijs of koers Ripple

Hieronder zie je de actuele CFD prijs of koers van de Ripple. Het is ook mogelijk om de CFD Ripple direct te kopen of verkopen door op één van de knoppen bij de grafiek te drukken.

Pagina in het Engels 

 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!