Bitcoins kopen via het internet

Bitcoins kopen kan erg lucratief zijn! Natuurlijk moet je dan wel op het juiste moment instappen, al die schommelingen kunnen immers ook verkeerd uitpakken. In dit artikel kan je alles lezen over de Bitcoin zodat je maximaal kunt profiteren van deze bijzondere hype!

Bitcoins verhandelen met CFD’s

De eerste manier waarop je bitcoins kunt kopen is door een CFD af te sluiten op een bitcoin. Je kunt op die manier speculeren op koersschommelingen op de bitcoin . Dit doe je door middel van een zogenaamde broker. De voordelen van het handelen van bitcoins bij een broker zijn dan ook duidelijk:

 • Je kunt ook short gaan op de koers; je speculeert dan op een dalende koers.
 • Je kan gebruikmaken van een hefboom waardoor je minder geld nodig hebt.
 • Je kan onbeperkt oefenen door middel van een demo.
 • Je kan juist op de korte termijn profiteren van koersschommelingen.

Klik hier om gratis een demo account aan te maken voor de handel in Bitcoins >>

Bitcoins kopem

Beste aanbieder om in bitcoins te handelen

eToro is één van de beste aanbieders om in bitcoins te handelen. Bij eToro kan je de mogelijkheden namelijk geheel zonder risico uitproberen door middel van een demo. Ook is het mogelijk om te profiteren van een eventuele daling van de koers van de bitcoin; dit kan door short te gaan op de bitcoin. Het aanmaken van een account bij eToro is geheel gratis en je kunt vervolgens direct je eerste Bitcoins kopen of verkopen. Klik hier om een gratis account te openen bij eToro >>

Bitcoins fysiek kopen met een wallet

Het is ook mogelijk om bitcoins fysiek te kopen op de lange termijn. De bitcoins worden dan geplaatst in een zogenaamde offline of online wallet.Het fysiek kopen van bitcoins kan bij verschillende aanbieders. Deze aanbieders fungeren als een zogenaamde exchange. Het kopen van bitcoins kan hier doorgaans gewoon via iDEAL, waarna de bitcoins worden bijgeschreven binnen je eigen wallet.

Wel is het belangrijk om te vermelden dat deze manier van bitcoins kopen duurder is. Wanneer je wilt speculeren op de koers van de bitcoin, kan je beter gebruik maken van een broker. Het direct kopen van bitcoins is vooral aan te raden wanneer je echt een lange termijn visie hebt. Het kopen van bitcoins kost namelijk al snel enkele procenten aan transactiekosten.

De basis: wat zijn bitcoins nu eigenlijk?

Laten we nog een keer de essentie van de bitcoin behandelen. De bitcoin is een zogenaamde cryptocurrency; een digitale valuta. Het bijzondere aan de bitcoin is dat de valuta volledig vrij is. Er is geen centrale partij die de waarde van bitcoins aanstuurt. Ook is er geen enkele overheid die grip heeft op de bitcoin. Vanzelfsprekend heeft de bitcoin de nodige voordelen: wanneer dit niet het geval was, zou er niet zulke grote massale aandacht zijn voor de bitcoin. Maar wat zijn nu eigenlijk de grootste voordelen van de bitcoin?

 • Eenvoudig: betalen met de bitcoin is makkelijk en kan bij steeds meer bedrijven.
 • Goedkoop: zonder tussenliggende systemen betalingen uitvoeren is goedkoper.
 • Geen landgrenzen: je kan gemakkelijk in het buitenland betalen met bitcoins.
 • Snelle transacties: binnen enkele minuten, overal ter wereld!
 • Beperkt aantal: er zijn een beperkt aantal bitcoins; er is geen devaluatie.
 • Privacy: een bitcoin transactie kan geheel anoniem worden uitgevoerd.
 • Veiligheid: betalingen doen zonder dat je gegevens misbruikt worden.

Wat is een goede beleggingsstrategie

Alhoewel bitcoins veel voordelen te bieden hebben, worden bitcoins toch ook veel als belegging gebruikt. Door bitcoins op het juiste manier te kopen en verkopen kan je immers een goed rendement behalen. Hier bespreken we de twee strategieën die je kunt gebruiken voor het kopen en verkopen van bitcoins.

Speculeren met bitcoins

Wanneer je speculeert op de bitcoin, koop of verkoop je ze om er op de korte termijn winst mee te behalen. Hierbij kan je als belegger kiezen uit twee verschillende opties:

 • Bitcoins kopen: je koopt bitcoins om te speculeren op een stijgende koers
 • Bitcoins verkopen: je verkoopt bitcoins om te speculeren op een dalende koers

Het voordeel van speculatie op de kortere termijn, is het feit dat je kunt inspelen op alle koerswijzigingen. Bij slecht nieuws kan je met een short positie speculeren op een dalende koers.

Wanneer je gaat speculeren op de bitcoin moet je vooral het koopmoment goed timen. Dit doe je vooral door goed de massa te bestuderen. De bitcoin is namelijk voornamelijk het bezit van particuliere beleggers die niet altijd rationele beslissingen nemen. Hierdoor reageert de koers extreem op nieuws rondom de digitale munt.

Bestudeer naast het nieuws ook goed het prijsbereik. Er zitten vaak voorspelbare patronen binnen het koerspatroon van een effect. Ook bij de bitcoin geven prijsbewegingen uit het verleden informatie over prijsbewegingen in het heden. Je weet bijvoorbeeld hoeveel de koers gemiddeld op een dag beweegt, wat de algemene trend is en wat de maximale prijs is die ooit bereikt is. Dit kan je allemaal gebruiken voor het samenstellen van een goede strategie.

Ten slotte is het belangrijk om altijd een stop loss te gebruiken. Dit is het moment waarop de positie automatisch sluit. Door een stop loss in te zetten, voorkom je dat je een groot deel van je vermogen verliest doordat de koers plotseling onderuit gaat.

Je kan speculeren in bitcoins bij Plus500. Klik hier om een gratis demo account te openen>>

Prijs bitcoin

Je kan hieronder een grafiek bekijken met de actuele waarde van de bitcoin.

Bitcoins op de lange termijn

Een andere mogelijke strategie is het kopen van bitcoins voor de lange termijn. Deze strategie is vrij eenvoudig; je koopt de bitcoin simpelweg en blijft er daarna een langere tijd vanaf. Alhoewel deze strategie lui lijkt, blijft timing een belangrijke rol spelen. Misschien is de rol van timing bij het kopen van bitcoins op de lange termijn nog wel belangrijker dan de rol van timing bij bitcoins op de korte termijn.

Dit omdat je bij speculatie de mogelijkheid hebt om de bitcoins tussentijds te verkopen. Dit kan je vanzelfsprekend niet zomaar doen wanneer je bitcoins koopt op de lange termijn. Je hebt in dit geval immers te maken met hogere transactiekosten, waardoor het niet rendabel is om de bitcoins meerdere keren per dag te verkopen. Het is daarom belangrijk om de grafiek goed te bestuderen, zodat je kunt beslissen wat het juiste moment is om een aantal bitcoins te kopen op de lange termijn.

Redenen waarom je misschien wel bitcoins moet kopen

Investeringen van veel bedrijven

Dat crypto-currency booming zijn, is ondertussen wel duidelijk. Er zijn dan ook steeds meer bedrijven die geld investeren in onder andere de bitcoin. Hierdoor komt de bitcoin verder in de aandacht te staan waardoor er allerlei nieuwe mogelijkheden en applicaties voor deze bijzondere munt worden ontworpen.

Dit werkt natuurlijk vraagverhogend: wanneer er meer mogelijkheden zijn om bitcoins te gebruiken, zal de vraag verder stijgen. Het aantal winkels alwaar je kunt afrekenen met de bitcoin is sterk toegenomen. Zo is het bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd al mogelijk om je pizza af te rekenen met een bitcoin.

Het is een veilige haven

Het kopen van bitcoins wordt door sommige mensen gezien als wat het kopen van goud vroeger was. Juist doordat bitcoins los staan van overheden of centrale banken wordt het gezien als een stabiele, veilige haven in tijden van politieke onrust. Het is dan ook goed mogelijk dat de koers van bitcoins verder zullen stijgen wanneer het economisch gezien minder goed gaat. Dit kan een perfect moment zijn om bitcoins te kopen.

Je bent zelf verantwoordelijk

Wanneer een bank omvalt, kan je een deel van je geld kwijtraken. Dit is niet het geval bij de bitcoin. Bij bitcoins ben je namelijk zelf verantwoordelijk voor de opslag van deze munteenheid. Dit kan je bijvoorbeeld zelf doen op een goed beveiligde wallet. Juist doordat je zelf verantwoordelijk bent hoef je niet bang te zijn dat banken een grote fout maken waardoor je je geld verliest. Dit kan een goede reden zijn waarom de prijs van de bitcoin in economisch onzekere tijden verder kan stijgen.

Vermijden van transactiekosten

Wanneer je naar het buitenland gaat betaal je transactiekosten bij het omwisselen van valuta. Met bitcoins hoeft dit niet het geval te zijn! Je betaalt immers in elk land met dezelfde bitcoins. In de toekomst kunnen bitcoins dan ook populairder worden onder toeristen, wat kan bijdragen aan de verdere prijstoename van de bitcoin. Dit kan dan ook een goed argument zijn om meer bitcoins te kopen.

Bitcoins geven meer privacy

Bitcoins zijn niet direct verbonden met een persoon. Waar bankrekeningen altijd samenhangen met een specifieke persoon, is dit dus niet het geval bij bitcoins. Hierdoor is het mogelijk om geheel anoniem transacties uit te voeren en tegoeden te bewaren door gebruik te maken van bitcoins. Dit kan een goede reden zijn waarom de prijs van de bitcoin zo sterk blijft stijgen.

Bitcoins voordelen

Oppassen met bitcoins

Toch is het belangrijk om te benadrukken dat je moet oppassen wanneer je bitcoins gaat kopen. De koers van de bitcoin is namelijk extreem volatiel en beleggingen in de bitcoin vergen dan ook stalen zenuwen. Je kan extreem veel geld verdienen met een goede belegging in de bitcoin, maar je kan net zo goed een enorm bedrag verliezen. Let daarom altijd op met het kopen en verkopen van bitcoins en zorg ervoor dat je alleen geld inzet dat je ook daadwerkelijk kunt verliezen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *