Hoe kan je Bitcoins verkrijgen?

Ben je benieuwd hoe je zelf Bitcoins kunt verkrijgen? In dit artikel onderzoeken we de verschillende manieren die er bestaan om zelf in het bezit te komen van één of meerdere Bitcoins.

Optie 1: zelf Bitcoins kopen

Een bekende manier om Bitcoins te verkrijgen, is door ze zelf te kopen. Dit kan je doen bij een zogenaamde crypto exchange. Een crypto exchange is een partij die het mogelijk maakt om een cryptomunt zoals de Bitcoin te kopen & verkopen.

Zelf maak ik gebruik van Bitvavo voor het kopen van Bitcoins. Je kunt hier je eerste € 1000 aan Bitcoins geheel zonder transactiekosten kopen, dat is mooi meegenomen! Gebruik de onderste knop om direct een account te openen:

Wanneer je Bitcoins gaat kopen, is het wel belangrijk om je belegging te timen. Teveel mensen maken de fout om Bitcoins te kopen op de top en verliezen er vervolgens veel geld mee. Wil je weten hoe je het kopen van Bitcoins het beste kunt timen? Lees dan dit artikel.

Optie 2: zelf Bitcoins minen

Je kunt er ook voor kiezen om zelf Bitcoins te minen: je vindt dan eigenlijk nieuwe Bitcoins. Dit doe je door transacties te verifiëren. Deze transacties zitten in een digitale box met een slot erop. De persoon (of computer) die de code als eerst weet te kraken ontvangt als beloning Bitcoins.

Er bestaat speciale software die je kunt gebruiken om Bitcoins te verkrijgen via mining. Dit is echter geen eenvoudige taak: het kost vele miljarden pogingen om de juiste sleutel te vinden. Ondanks deze uitdaging worden er iedere 10 minuten beloningen uitgegeven.

Jammer genoeg zijn de investeringen om Bitcoins te minen flink opgelopen. Vroeger kon dit nog gewoon met je eigen computer, maar tegenwoordig heb je hardware nodig die meer dan $10.000 kost. Bovendien verbruik je veel energie tijdens het mining proces, waardoor deze activiteit eigenlijk alleen plaatsvindt op plekken waar elektriciteit relatief goedkoop is.

Je kunt nog wel lid worden van een mining pool: samen met duizenden andere gebruikers combineer je dan de computerkracht en je ontvangt dan een gedeelte van de beloning afhankelijk van de computerkracht die je zelf bijdraagt. Wil je in meer details weten hoe je kunt minen? Lees dan onze special over het onderwerp:

Optie 3: Bitcoins ontvangen als betaling

Een andere manier waarop je Bitocins kunt verkrijgen, is door ze als betaling te ontvangen. Wanneer je via het internet klusjes uitvoert zoals vertalen, kan je vragen om betaald te worden in Bitcoins.

De Bitcoin is immers een online ruilmiddel en ook goed bruikbaar als betalingsmethode.

Optie 4: andere mensen doorverwijzen

Je kunt ook Bitcoins ontvangen door andere mensen door te verwijzen naar een crypto broker. Op die manier kan je dus eigenlijk helemaal gratis en zonder risico Bitcoins verdienen. Bij Bitvavo ontvang je wanneer je een account opent 15% van de commissies die er door de broker verdiend worden.

Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Bitvavo en begin ook met verdienen:

Optie 5: kan je gratis Bitcoins ontvangen?

Er bestond een tijd waarin je gemakkelijk gratis Bitcoins kon verkrijgen. Eén website gaf bijvoorbeeld gratis Bitcoins weg wanneer je captcha raadsels ging oplossen. Deze tijden zijn jammer genoeg voorbij: wanneer je gratis Bitcoins wilt ontvangen moet je nu vooral erg veel geluk hebben. Je kunt misschien op zoek gaan naar een prijsvraag. Een tijdje geleden gaf radio538 bijvoorbeeld aan de winnaar van een radiospelletje een gratis Bitcoin weg.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende manieren waarop je aan Bitcoins kunt komen, maar het meest voor de hand liggend is om ze te kopen bij een crypto broker. Het minen van Bitcoins is namelijk erg duur geworden en de kans dat je ze ergens gratis op de kop kan tikken is klein.

Dat is natuurlijk helemaal aan jou! Er bestaan verschillende strategieën die je kunt toepassen voor je beleggingen in Bitcoins. Sommige mensen houden ze het liefst zo lang mogelijk vast terwijl andere mensen er actief in handelen. Klik hier om verschillende manieren te leren waarop je kunt besluiten om je Bitcoins te verkopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *