Google (Alphabet) aandelen kopen

Je bent waarschijnlijk op deze website terecht gekomen via Google. Googlen is een begrip geworden; je kan het woord tegenwoordig zelfs in ieder woordenboek vinden. De immense populariteit van het bedrijf Google kan het interessant maken om te beleggen in Google door aandelen Alphabet te kopen; maar hoe doe je dit eigenlijk? Op deze pagina vind je ook de actuele aandelenkoers van het aandeel.

Tip: Google aandelen heten nu Alphabet aandelen. We gebruiken beide namen in dit artikel.

Waar kan je Google aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in Google en het moederbedrijf Alphabet? Dan kan het erg aantrekkelijk zijn om te investeren in aandelen Alphabet. In het verleden hebben aandeelhouders sterk geprofiteerd van het aandeel Google.

Hieronder kan je zien waar je het goedkoopst Google aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Google. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Google
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Alphabet?

Wil je actief beleggen in Google aandelen? Dat kan goed uitpakken! Door actief te beleggen kan je orders plaatsen tijdens bijzondere gebeurtenissen. Je kan dan bijvoorbeeld een order plaatsen op een dalende koers wanneer het wat minder gaat met Google. Actief beleggen geeft je volledige controle en flexibiliteit over je belegging.

Een goede partij om actief in Google CFD-aandelen te beleggen is Plus500. Je kan bij deze partij met een hefboom ook met een kleiner bedrag in Google handelen. Bovendien kan je er ook CFD-opties kopen & verkopen waarmee je op allerlei constructies kunt speculeren. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen bij Plus500 :

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van (Alphabet) ?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het Alphabet (Google) aandeel? Hieronder kan je de CFD koers van Alphabet bekijken. Met de Google koers kan je bepalen of je wilt beleggen in het aandeel. Wil je direct een order plaatsen? Je kunt hiervoor de knoppen gebruiken in de grafiek.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Alphabet

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Alphabet.

Analyse van Alphabet

Voordat je besluit of je Alphabet wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Alphabet zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Alphabet zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Alphabet in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Alphabet gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Alphabet is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom beleggen in Alphabet (Google)?

Iedereen kent Google wel van de zoekmachine; maar wist je dat Google meer dan een zoekmachine alleen is? Sinds de oprichting van Google door Larry Page en Sergey Brin op 4 september in 1998 is er veel gebeurd. Het mooie van het bedrijfje is dat deze ooit geopend is in een kleine garage. Tegenwoordig is Google een niet weg te denken speler op de internetmarkt.

In Nederland is Google met bijna negentig procent de ruime marktleider op de zoekmachinemarkt; dit alles kan het een aantrekkelijke belegging maken waarbij het zeker de moeite kan zijn om de aandelen op het juiste moment op te kopen.

Google aandelen kopen

Korte analyse aandeel Google

Laten we beginnen met een beknopte analyse van het aandeel Alphabet. Sinds 2015 zit Google als los bedrijf binnen de Alphabet groep. Binnen deze organisatiestructuur hebben de losse bedrijven zoals Google en Life Science veel vrijheid om hun eigen taak goed uit te voeren.

Google kan in de toekomst veel extra winst behalen met de verkoop van smartphones en tablets. Er zijn nog steeds meer mensen die de weg weten te vinden naar deze producten. Bovendien wordt het Android-besturingssysteem hierbij steeds populairder. Alphabet of Google kan hier mooi op inspelen door nog meer van deze producten te verkopen.

Google aandelen kopen

Wel staat de zoekgigant enigszins onder druk door de opkomst van alternatieven. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld applicaties om antwoorden op hun prangende vragen te vinden. Momenteel is Google als zoekmachine in ieder geval nog wel leidend wereldwijd. Denk je dat Google dit zo weet te behouden? Dan kan het aantrekkelijk zijn om aandelen Alphabet te kopen.

Een andere bedreiging waar je op moet letten, is het imago van de zoekgigant. Zo was er een bekende rechtszaak waar naar voren kwam dat Google concurrenten minder hoog in de zoekmachine plaatste. De Europese Commissie gaf Google een boete en de zoekgigant moest haar leven beteren. Dit soort gebeurtenissen zijn natuurlijk niet goed voor de reputatie van een bedrijf.

Moet je aandelen Google of Alphabet kopen? Bedenk voor jezelf of je vertrouwen hebt in de toekomst van het bedrijf. Is dit het geval? Dan is het zeker aantrekkelijk om de aandelen te kopen.

Wat is de Concurrentie van Google

In Nederland is Google duidelijk marktleider met een marktaandeel van ongeveer 95%. Ook wereldwijd is dit het geval. Toch is er wel dergelijk sprake van concurrentie. Op welke concurrenten moet je het meeste letten voordat je aandelen Alphabet koopt?

Bing

Bing is de zoekmachine van Microsoft en de tweede zoekmachine wereldwijd. Met een marktaandeel van 2,32% is Bing bij lange na niet zo groot als Google die wereldwijd geniet van een marktaandeel van 92,78%. Toch zal Google Bing in de gaten moeten blijven houden.

Yahoo!

Yahoo! was vroeger een stuk groter. Toch wordt de zoekmachine wereldwijd nog maar door ongeveer 1,6% van de populatie gebruikt. In sommige landen is het marktaandeel van Yahoo! nog opvallend groot. In Indonesië, Irak en Iran heeft Yahoo! een groter aantal gebruikers.

Baidu

Baidu is een erg grote zoekmachine in China. Google is geblokkeerd in China via de normale kanalen. Daardoor is het lokale Baidu erg groot geworden. In China heeft de zoekmachine 78% van de markt in handen. China is vanwege de grootte en de snelle economische ontwikkelingen natuurlijk een interessante markt voor zoekmachines.

Yandex

In Rusland is Google nog de grootste, maar het scheelt weinig met de lokale zoekmachine Yandex. In deze regio zal Google dus extra zijn best moeten doen om de grootste zoekmachine te blijven.

Lokale concurrenten

Er bestaan in verschillende landen diverse lokale concurrenten. Google zal de specifieke markten moeten blijven analyseren zodat ze de lokale concurrenten kunnen voorblijven. In Zuid-Korea wordt Naver bijvoorbeeld veel gebruikt. In Slowakije is SNZ een populaire zoekmachine en in Tsjechië Seznam.

Concurrenten analyse

Over de algehele linie kunnen we concluderen dat Google een erg sterk merk is dat wereldwijd domineert. Dit betekent niet dat Google lui achterover kan leunen. Er zijn voldoende andere regio’s waar de dreiging van een andere zoekmachine voelbaar is. Denk je dat Google kan blijven uitbreiden? Dan kan het zeker interessant zijn om Google aandelen te kopen.

Tip: hier kan je mooi de marktaandelen van zoekmachines per regio bekijken.

Waarom zou je aandelen Alphabet moeten kopen?

Voordat je investeert in Alphabet of Google aandelen, is het belangrijk dat je begrijpt wat de krachtige punten van de onderneming zijn. We bespreken de positieve punten van het aandeel hieronder.

Krachtige data

Google ontvangt enorm veel interessante data. Wereldwijd ontvangt Google vele miljarden zoekopdrachten per dag. Op basis hiervan kan Google door middel van zeer complexe algoritmes goed voorspellen hoe mensen zich op het internet gedragen wat natuurlijk interessant is voor adverteerders.

Deze informatie zal ertoe leiden dat de advertenties steeds geavanceerder zijn en dat adverteerders steeds beter een bepaalde doelgroep kunnen bereiken. Dit draagt bij aan de winstgevendheid van het Alphabet aandeel en kan de koers positief beïnvloeden.

Verschillende producten

Google is meer dan een zoekmachine. Google is namelijk onderdeel van Alphabet waar veel meer producten onder vallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de productie van Android telefoons en Google Home. Ook bezit Google YouTube en worden er regelmatig interessante nieuwe producten gelanceerd. Een bedrijf dat aan diversificatie doet is minder afhankelijk van één inkomstenbron en kan daardoor een veiligere investering zijn.

Het bedrijf maakt winst

Google of Alphabet zet elk jaar mooie winstcijfers neer. Dit kan je ook terugzien in de ontwikkeling van de beurskoers. Toen Google naar de beurs ging waren de aandelen nog maar 54 dollar waard. 14 jaar later is de beurskoers voorbij de 1000 dollar gegaan. Als belegger is Google dus een financieel gezien interessant aandeel. Denk je dat Google deze koers kan vasthouden? Dan kan het interessant zijn om aandelen Google te kopen en toe te voegen aan je portefeuille.

Dominantie

Google domineert de wereldwijde markt. Hierdoor genieten ze van een erg sterke merknaam. Iedereen kent Google en het woord is in Nederland zelfs als werkwoord in het woordenboek opgenomen. Doordat het bedrijf zo groot is kan het ook profiteren van schaalvoordelen: grote datacentra kunnen er bijvoorbeeld toe leiden dat de kosten afnemen.

Android

Een andere troef voor Google is het Android besturingssysteem voor mobieltjes. Dit systeem werkt in tegenstelling tot het besturingssysteem van Apple ook op goedkopere telefoons. Hierdoor is het bereik van Google veel groter. In de komende tientallen jaren zullen juist deze opkomende economieën een grote bron van inkomen zijn. Google speelt hier dus goed op in en dit kan een positief effect hebben op de koers van het aandeel.

Risico’s van beleggen in Google

Het kopen van aandelen in Alphabet of Google neemt ook de nodige risico’s met zich mee. Laten we kijken naar de potentieel zwakke punten van dit aandeel.

Risico van een bijna monopolie

Google is zo sterk dat ze soms bijna als monopolie worden gezien. De Europese Commissie legt in zo’n geval al snel miljardenboetes op. Als belegger moet je dus goed in de gaten houden of Google zich aan alle wetten en regels houdt. Het bedrijf ligt regelmatig onder een vergrootglas en negatieve publiciteit en boetes kunnen de aandelenkoers een flinke duw naar beneden geven.

Ethiek en privacy

Ook moet Google of Alphabet oppassen met het beschermen van hun reputatie. Het is niet altijd helemaal duidelijk wat Google precies met alle data doet. Ook heeft Google enorm veel macht bij het bepalen van de informatie die wel of niet wordt vertoond aan het algemene publiek. Slecht nieuws kan de koers van Alphabet een negatieve impuls geven. Houdt daarom altijd het nieuws in de gaten wanneer je aandelen Google wilt kopen.

Economische afhankelijkheid

Ruim 90% van de inkomsten van Google zijn afkomstig uit de advertenties. Deze advertenties worden geplaatst door consumenten en bedrijven. Wanneer het minder goed gaat met de economie, nemen de advertentiebudgetten af. Dit gaat vervolgens ten koste van de winstgevendheid van Google.

Het is daarom verstandig om voordat je Google aandelen koopt, goed te analyseren hoe het met de economie gaat. Lijkt het erop dat de economie in de toekomst gaat krimpen? Dan kan je misschien beter even wachten met een investering in Google aandelen.

Flop

Ook doet Google niet altijd alles even goed. Zo was het sociale netwerk van Alphabet een regelrechte flop. Een ander voorbeeld van een mislukking waren de Google glasses die uiteindelijk nooit zijn uitgebracht. Google investeert veel geld aan het ontwikkelen van nieuwe technieken en hier verdienen ze dan ook regelmatig veel geld aan. Toch is het belangrijk om goed in de gaten te houden dat deze ontwikkelingskosten goed terecht komen.

Concurrentie

We hebben de grootste concurrenten van Google al eerder in het artikel besproken. Maar het is belangrijk om nog eens te benadrukken dat het belangrijk is om de concurrentie van Alphabet goed in de gaten te houden. Facebook heeft Hyves immers ook in een niet al te korte tijd vervangen. Wie zegt dat een andere partij niet hetzelfde kan doen met Google?

Google koersverloop

Hieronder zie je het koersverloop van Google aandelen. Zoals je ziet beweegt het aandeel Google regelmatig. Nieuwsberichten kunnen een sterke invloed uitoefenen op de koers van het aandeel. Je kan het koersverloop verder gebruiken om toekomstige trends te voorspellen. Wanneer je actief belegt in Alphabet aandelen kan je optimaal inspelen op de actuele marktsituatie.

Alphabet Google koersverloop

Hoe weet je wanneer je de aandelen moet kopen?

Nu is het natuurlijk de vraag hoe je weet wanneer je de aandelen moet kopen; hiervoor is het belangrijk om gebruik te maken van goede timing. Voordat je een belegging opent is het namelijk belangrijk dat je hier een goede aanleiding voor hebt. Een aanleiding kan zowel fundamenteel als technisch zijn.

Bij een fundamentele aanleiding koop je Google aandelen omdat je in de cijfers of nieuwsberichten iets ziet waarvan je denkt dat dit de waarde van het bedrijf zal laten toenemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hogere verwachte winstcijfers of wellicht een succesvolle overname van een ander bedrijf door Google. In het artikel over fundamentele analyse lees je hier meer over.

Een andere steeds populairdere manier om te beleggen is het beleggen met technische analyse. In dit geval ga je binnen de grafiek van het aandeel Google op zoek naar bepaalde patronen. Denk hierbij aan bepaalde niveaus die de koers steeds aanraakt waarna deze weer afketst. Je kunt hier meer over lezen in onze tutorial over beleggen >>

Hoe verdient Google zijn geld?

Voordat je echter je eerste belegging in Google plaatst, is het verstandig om te lezen hoe Google zijn geld verdiend. Het is immers de winst die Google weet te maken die ervoor zorgt dat aandelen Google in de toekomst kunnen stijgen. Google heeft een groot arsenaal aan internetservices; denk hierbij onder andere aan YouTube, Gmail en Google +.

Al met al haalt Google vooral veel inkomsten binnen met het vertonen van advertenties. Deze advertenties zijn onder andere te zien binnen de zoekmachine. De gesponsorde links zijn links waarvoor adverteerders betalen. Wanneer een bezoeker erop klikt ontvangt Google daar een bedrag voor van de adverteerders.

Google advertentie

Het slimme trucje hierachter is dat Google gebruik maakt van een dienst onder de noemer Google AdWords: binnen deze dienst kunnen adverteerders tegen elkaar opbieden voor bepaalde zoektermen. Financiële termen die bijvoorbeeld over het lenen van geld gaan zijn soms meer dan € 10,00 per klik waard.

Ondertussen wordt er nog meer waarde gecreëerd binnen Google door ook nog de dienst Google AdSense aan te bieden. Dit is een dienst waarmee webmasters advertenties kunnen invoegen op hun website. Google onderzoekt vervolgens de termen die voorkomen op de site en vertoont relevante advertenties. Zowel Google als de webmaster ontvangen een deel van de winst die ontstaat doordat bezoekers op de advertenties klikken.

Deze advertenties hebben ervoor gezorgd dat Google aandelen een hoge koers hebben. Gezien de snelle groei van het internet is de kans op verdere koerswinsten zeker niet uitgesloten!

Beleggen in Alphabet

Winst maximaliseren in Google aandelen

Uiteindelijk wil je natuurlijk zoveel mogelijk geld verdienen met je belegging in Google. Dit doe je door verstandig om te gaan met je beleggingen. Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat de koers schommelt. Negatieve nieuwsberichten rondom bijvoorbeeld privacy rechtszaken doen de prijs tijdelijk dalen.

Het is echter via een slim trucje mogelijk om ook bij dalende koersen geld te verdienen met de Google aandelen. Dit doe je door short te gaan op het aandeel; je verdient dan geld bij iedere euro die de koers daalt.

Ook is het wijs om bij het kopen van Google aandelen gebruik te maken van orders. Je kunt binnen de software van je broker eenvoudig instellen bij welke waarde je CFD-aandelen Google koopt of verkoopt. Bovendien is het ook mogelijk om je winst of verlies bij een belegging in Google op een bepaalde waarde in te stellen. Op die manier kan je gewoon weg bij je computer!

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *