Yandex aandelen kopen

Wanneer je wilt beleggen in Rusland, dan kan een investering in Yandex een goede beslissing zijn. Yandex is de grootste zoekmachine in het land en weet met advertenties een hoge winst te behalen. Wil je weten hoe je zelf Yandex aandelen kunt kopen? In dit artikel bekijken we hoe je kunt beleggen in Yandex. Ook kan je hier de laatste aandelenkoers opvragen.

Hoe kan je Yandex aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de zoekmachine Yandex? Dan kan het verstandig zijn om de aandelen te kopen. Het is voordat je de aandelen koopt, verstandig om te analyseren hoe het bedrijf het doet in verhouding met de andere zoekmachines. Ook kan je de Russische economie bestuderen. Wanneer het goed gaat met de economie, dan zullen de advertentie-inkomsten naar alle waarschijnlijkheid stijgen.

Wanneer je aandelen wilt kopen, dan kan je dit het beste doen bij een betrouwbare broker. Bekijk direct het overzicht van partijen waar je aan de slag kan:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Yandex. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€2,50 voor Yandex
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Yandex
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Yandex aandelen?

Positief en negatief nieuws kunnen de koersontwikkeling van de aandelen Yandex constant beïnvloeden. Een negatief gerucht kan de koers zomaar tien procent laten inzakken. Als investeerder lijdt je dan alleen maar verlies. Wanneer je echter actief handelt in het aandeel Yandex, dan kan je hier actief op speculeren.

Dit doe je door bij Plus500 met CFD’s actief in het prijsverloop van het bedrijf te handelen. Je kan bij deze broker zowel posities innemen op stijgende als op dalende koersen. Hierdoor kan je ook tijdens economisch slechte tijden actief handelen. Gebruik de onderstaande knop om deze manier van beleggen zonder risico met een demo uit te proberen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Yandex?

Wil je weten hoe het aandeel Yandex zich ontwikkelt? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Je ziet dan direct hoe de prijs van het CFD-aandeel beweegt. Met de knoppen open je direct een beleggingspositie op het bedrijf.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Yandex

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Yandex.

Analyse van Yandex

Voordat je besluit of je Yandex wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Yandex zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Yandex zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Yandex in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Yandex gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Yandex is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Yandex

De Russische multinational Yandex N.V. is gespecialiseerd in producten en diensten die gerelateerd zijn aan het internet. Het bedrijf is vooral bekend geworden door de gelijknamige zoekmachine. Het publiek in Rusland en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten wordt voornamelijk bediend door het in Nederland gevestigde Yandex.

De meeste teamleden en de oprichters van het bedrijf zijn overigens gevestigd in Rusland. Het belangrijkste operationele hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Moskou, Rusland. Het Nederlands-Russische bedrijf heeft ook een hoofdkantoor in Amsterdam. Dit hoofdkantoor bevindt zich in de buurt van Schiphol.

Yandex aandelen kopen

Door het bedrijf aangeboden producten en diensten

Ynadex heeft meer dan 70 verschillende diensten te bieden. Voorbeelden van de door het bedrijf aangeboden producten en diensten zijn onder andere navigatie, zoek- en informatiediensten, e-commerce, online advertenties en mobiele applicaties.

Het bedrijf heeft daarnaast een eigen browser (Yandex.Browser), een eigen vertaler (Yandex.Vertaler) en een eigen kaartservice (Yandex.Maps). Andere door het bedrijf aangeboden diensten zijn onder andere e-mail postvakken, Cloudservices en een appstore voor Android.

Een grote zoekmachine

Yandex is niet alleen het grootste technologiebedrijf in Rusland. Op het internet is het ook de grootste zoekmachine in het Russisch. De populaire zoekmachine heeft een marktaandeel van 52% voor deze taal. De startpagina behoort tot de populairste websites in Rusland.

In Rusland staat de Yandex-ru-startpagina wat betreft populariteit op de 4e plaats. Bovendien heeft deze zoekmachine van elke grote zoekmachine in het Gemenebest der Onafhankelijke Staten het grootste marktaandeel. Wereldwijd  neemt Yandex na Google, Baidu, Bing en Yahoo! de vijfde plaats in.

 Geschiedenis van het bedrijf

Arkadi Wolosch is de stichter en het latere hoofd van Yandex. In de Sovjettijd studeerde hij toegepaste wiskunde. In 1990 ontwikkelde hij zoekalgoritmen. In 1993 vond hij in het Apresjan laboratory, het Instituut van Informatieoverdracht van de Russische Academie van Wetenschappen, een partner.

Voor het zoeken naar hypotheses in het Russisch werd een oplossing gevonden. De woorden van een zoekopdracht zijn niet alleen gekoppeld aan het woordenboek. De gebruiker van een zoekmachine ontvangt suggesties bij grammaticale fouten of onbekende woorden.

Samen met zijn schoolvriend Ilja Segalowitsch werd door Wolosch in 1993 het bedrijf ComTek opgericht. In 1997 werd de komst van de eerste cyrillische zoekmachine Yandex aangekondigd. In november 1997 ging deze zoekmachine als Yandex.ru online. De zoekmachine voorzag in een behoefte. In die tijd konden de meeste zoekmachines het cyrillische schrift en de Russische taal niet gebruiken.

In 1997 was de Yandex zoekmachine nog onderdeel van het bedrijf ComTek. Het gebruik achter de zoekmachine groeide sterk. In 2000 werd door Arkadi Wolosch en Ilja Sagalowitsch het bedrijf Yandex opgericht.

Test met ritjes in zelfrijdende auto’s

Het internetbedrijf Yandex heeft een eigen taxidienst. Deze taxidienst start in 2020 met een test met ritjes in zelfrijdende auto’s. Voor ritjes van en naar onder andere het stadion en de universiteit kunnen inwoners van de Russische stad Innopolis een prototype van een zelfrijdende auto bestellen. Er gaat voor de zekerheid nog wel een bestuurder mee die als het nodig is kan ingrijpen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *