Yandex aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wanneer je wilt beleggen in Rusland, dan kan een investering in Yandex een goede beslissing zijn. Yandex is de grootste zoekmachine in het land en weet met advertenties een hoge winst te behalen. Wil je weten hoe je zelf Yandex aandelen kunt kopen? In dit artikel bekijken we hoe je kunt beleggen in Yandex. Ook kan je hier de laatste aandelenkoers opvragen.

Hoe kan je Yandex aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de zoekmachine Yandex? Dan kan het verstandig zijn om de aandelen te kopen. Het is voordat je de aandelen koopt, verstandig om te analyseren hoe het bedrijf het doet in verhouding met de andere zoekmachines. Ook kan je de Russische economie bestuderen. Wanneer het goed gaat met de economie, dan zullen de advertentie-inkomsten naar alle waarschijnlijkheid stijgen.

Wanneer je aandelen wilt kopen, dan kan je dit het beste doen bij een betrouwbare broker. Bekijk direct het overzicht van partijen waar je aan de slag kan:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Yandex. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Yandex & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Yandex?

Wil je weten hoe het aandeel Yandex zich ontwikkelt? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Je ziet dan direct hoe de prijs van hetaandeel beweegt. Met de knoppen open je direct een beleggingspositie op het bedrijf.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Yandex

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Yandex.

Analyse van Yandex

Voordat je besluit of je Yandex wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Yandex zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Yandex zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Yandex in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Yandex gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Yandex is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om Yandex aandelen te kopen?

 • Russische zoekmachine: Yandex is in Rusland de leidende zoekmachine met een marktaandeel van meer dan 50%.
 • Diversificatie: Yandex biedt diverse diensten aan: denk hierbij aan taxi, maps, e-commerce en meer.
 • Groei: het gebruikersaantal van Yandex groeit nog steeds en ook financieel gezien presteert het bedrijf goed.
 • Innovatie: Yandex introduceert regelmatig nieuwe diensten en technologie om de concurrentie voor te blijven.

Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in Yandex?

 • Afhankelijkheid: Yandex is sterk afhankelijk van de Russische markt en veranderingen op economisch en politiek gebied kunnen de winstgevendheid onder druk zetten.
 • Concurrentie: Yandex moet concurreren met Google en nieuwe partijen zoals DuckDuckGo en Bing.
 • Geopolitieke risico’s: doordat Yandex een Russisch bedrijf is, wordt het sterk beïnvloed door de oorlog in Oekraïense.

Wat zijn de grootste concurrenten van Yandex?

Hoe kan je beleggen in Yandex aandelen?

 1. Open eerst een account bij een broker waar je in Yandex kunt beleggen
 2. Onderzoek of het nu verstandig is om in Yandex aandelen te investeren
 3. Wanneer je zeker weet dat je Yandex aandelen wilt kopen, kan je geld storten op je aandelen rekening.
 4. Selecteer vervolgens het aandeel Yandex binnen de trading software.
 5. Vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen
 6. Het kan vervolgens enkele seconden duren voordat de aandelen binnen je account verschijnen

Over het bedrijf Yandex

De Russische multinational is gespecialiseerd in producten en diensten die gerelateerd zijn aan het internet. Het bedrijf is vooral bekend door de gelijknamige zoekmachine. Het publiek in Rusland en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten wordt voornamelijk bediend door het in Nederland gevestigde Yandex.

De meeste teamleden en de oprichters van het bedrijf zijn gevestigd in Rusland. Het belangrijkste operationele hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Moskou, Rusland.

Yandex aandelen kopen

Door het bedrijf aangeboden producten en diensten

Ynadex biedt meer dan 70 verschillende diensten aan. Voorbeelden van de door het bedrijf aangeboden producten en diensten zijn onder andere navigatie, zoek- en informatiediensten, e-commerce, onlineadvertenties en mobiele applicaties.

Het bedrijf heeft daarnaast een eigen browser (Yandex.Browser), een eigen vertaler (Yandex.Vertaler) en een eigen kaartservice (Yandex.Maps). Andere door het bedrijf aangeboden diensten zijn onder andere e-mail postvakken, Cloudservices en een appstore voor Android.

Een grote zoekmachine

Yandex is niet alleen het grootste technologiebedrijf in Rusland. Op het internet is het ook de grootste zoekmachine in het Russisch. De populaire zoekmachine heeft een marktaandeel van 52% voor deze taal.

In Rusland staat de Yandex-ru-startpagina wat betreft populariteit op de 4e plaats. Bovendien heeft deze zoekmachine van elke grote zoekmachine in het Gemenebest der Onafhankelijke Staten het grootste marktaandeel. Wereldwijd neemt Yandex na Google, Baidu, Bing en Yahoo! de vijfde plaats in.

Geschiedenis van Yandex

Arkadi Wolosch heeft Yandex opgericht. In de Sovjettijd studeerde hij toegepaste wiskunde en ontwikkelde hij de eerste zoekalgoritmen.

Samen met zijn schoolvriend Ilja Segalowitsch werd door Wolosch in 1993 het bedrijf ComTek opgericht. In 1997 werd de komst van de eerste cyrillische zoekmachine Yandex aangekondigd. Hiermee voorzag het bedrijf aan een behoefte; tot die tijd kon je het internet niet goed in het Russisch doorzoeken.

In 2000 werd door Arkadi Wolosch en Ilja Sagalowitsch het bedrijf Yandex opgericht.

Test met ritjes in zelfrijdende auto’s

Het internetbedrijf Yandex heeft een eigen taxidienst. Deze taxidienst start in 2020 met een test met ritjes in zelfrijdende auto’s. Voor ritjes van en naar onder andere het stadion en de universiteit kunnen inwoners van de Russische stad Innopolis een prototype van een zelfrijdende auto bestellen. Er gaat voor de zekerheid nog wel een bestuurder mee die als het nodig is kan ingrijpen.

Denk je dat dit soort moderne technieken de aandelenkoers een boost kunnen geven? Dan kan het interessant zijn om in aandelen Yandex te investeren.

Wel of niet Yandex aandelen kopen?

Wanneer je vertrouwen hebt in de Russische technologiemarkt, kan een investering in Yandex interessant zijn. Het bedrijf staat wereldwijd namelijk ook wel bekend als de Russische Google. Binnen Rusland groeit het aantal gebruikers nog steeds en het bedrijf weet steeds in te spelen op de laatste trends.

Toch is een belegging in Yandex risicovol. Doordat Yandex een Russisch bedrijf is, is de koers sterk afhankelijk van de geopolitieke situatie. Zeker na de oorlog in Oekraïne is het erg lastig om in Yandex te beleggen. Het is daarom belangrijk om met deze situatie rekening te houden wanneer je een belegging in Yandex overweegt.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *