Accenture aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Accenture is een internationaal bedrijf dat IT-diensten en consulting aanbiedt. Doordat IT een steeds belangrijkere rol krijgt in de wereld, kan een investering in Accenture aandelen goed uitpakken. In dit artikel bespreken we hoe je zelf kunt beleggen in Accenture aandelen.

Waar kan je Accenture aandelen kopen?

Dat de IT servicesector goed presteert mag duidelijk zijn: zelfs de coronacrisis kreeg het bedrijf Accenture er niet onder. Dit komt doordat bedrijven zelfs wanneer het economisch minder gaat, nog steeds al hun IT-diensten nodig hebben.

Wil je weten bij welke brokers je kunt beleggen in Accenture aandelen? In het overzicht zie je direct de beste partijen om mee aan de slag te gaan:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Accenture. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Accenture! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Waarom kan het interessant zijn om Accenture aandelen te kopen?

 • Diverse klanten: Accenture werkt samen met klanten in verschillende sectoren, waardoor het bedrijf is ingedekt tegen sectorspecifieke risico’s.
 • Globaal actief: Accenture is actief in meer dan 120 landen, waardoor het bedrijf inkomsten binnenkrijgt in verschillende valuta’s.
 • Sterke positie: Accenture is een leidende partij op het gebied van consulting & outsourcing.

Wat zijn de risico’s van beleggingen in Accenture aandelen?

 • Afhankelijkheid: Accenture is voor een groot deel van haar inkomsten afhankelijk van enkele grote klanten.
 • Concurrentie: het bedrijf ervaart sterke concurrentie van partijen als Deloitte, IBM en McKinsey.
 • Economische situatie: wanneer het minder goed gaat met de economie, zullen bedrijven minder vaak gebruikmaken van de diensten van Accenture.

Wat is de aandelenkoers van Accenture?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Accenture zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je Accenture aandelen kunt kopen & verkopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Accenture

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Accenture.

Analyse van Accenture

Voordat je besluit of je Accenture wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Accenture zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Accenture zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Accenture in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Accenture gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Accenture is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Hoe kan je beleggen in Accenture?

 1. Broker account openen: open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker.
 2. Activeer je account: je kunt je beleggingsrekening activeren door je identiteit te bevestigen.
 3. Geld storten: stort vervolgens geld op je account via bankoverschrijving of creditcard.
 4. Aandeel selecteren: selecteer vervolgens het aandeel door naar de ticker naam ACN te zoeken.
 5. Order plaatsen: vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op de kopen knop om direct te beginnen met investeren.

Over het bedrijf Accenture

Het bedrijf Accenture is een internationaal bekend organisatieadviesbureau dat diensten aanbiedt op het gebied van technologie, management en outsourcing. Die diensten worden aangeboden in verschillende bedrijfstakken in de industrie. Het internationale hoofdkantoor van dit bedrijf, dat actief is in 52 landen, is gevestigd in Dublin, Ierland.

Het advies- en technologiebedrijf Accenture heeft wereldwijd ongeveer 500.00 medewerkers in dienst. Daarmee is het bedrijf één van de grootste zakelijke dienstverleners in de wereld.

Geschiedenis van Accenture

Het in 1989 opgerichte bedrijf Accenture begon in 1953 als de consultancytak van een bedrijf met de naam Arthur Andersen. Toen de consultancy afdeling zich in 1989 afscheidde van het bedrijf Arthur Andersen werd de naam van het nieuwe bedrijf Andersen Consulting.

Er ontstond in de jaren 90 een conflict over het feit dat Andersen Consulting, de winstgevendste van de twee bedrijven, ieder jaar 15% van zijn winst moest betalen aan het bedrijf Arthur Andersen.

In augustus 2000 verbrak Andersen Consulting alle contractuele banden met het bedrijf Arthur Andersen waardoor de naam van het bedrijf moest worden gewijzigd naar Accenture. Die naam was gebaseerd op “Accent on the future”.

Accenture gaat naar de beurs

De beursgang van Accenture vond plaats op 19 juli 2001. Toen bracht Accenture op de New York Stock Exchange aandelen uit in primaire emissie. De openingskoers van de aandelen bedroeg 14,50 dollar. De aandelen stonden bij sluiting van de beurs op 15,17 dollar. Accenture haalde op de dag van de beursintroductie 1,7 miljard dollar op.

Het bedrijf heeft het sinds de beursgang erg goed gedaan. Wanneer je je geld in Accenture aandelen had geïnvesteerd, had je ondertussen je geld meerdere keren verdubbeld.

Wel of niet Accenture aandelen kopen?

Of het verstandig is om Accenture aandelen te kopen, hangt van je persoonlijke situatie af. Accenture aandelen zullen namelijk niet bij ieder type belegger passen.

Het is in ieder geval belangrijk om de financiële situatie bij het bedrijf goed te onderzoeken. Net zoals bij veel andere op technologie gerichte bedrijven, zie je dat de aandelenkoers van het bedrijf bij stijgende rentes flink daalt.

Wanneer je voor de lange termijn investeert hoeft dit geen probleem te zijn. Je kunt bijvoorbeeld investeren via het uitgangspunt van dollar cost averaging: door op meerdere momenten Accenture aandelen te kopen behaal je een gemiddeld rendement over je investeringen.

Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express
Apple
Apple

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *