Accenture aandelen kopen

Accenture is een internationaal bedrijf dat IT-diensten en consulting aanbiedt. Doordat IT een steeds belangrijkere rol krijgt in de wereld, kan een investering in Accenture aandelen goed uitpakken. In dit artikel bespreken we hoe je zelf kunt beleggen in Accenture aandelen.

Waar kan je Accenture aandelen kopen?

Dat de IT servicesector goed presteert mag duidelijk zijn: zelfs de coronacrisis kreeg het bedrijf Accenture er niet onder. Dit komt doordat bedrijven zelfs wanneer het economisch minder gaat, nog steeds al hun IT-diensten nodig hebben.

Wil je weten bij welke brokers je kunt beleggen in Accenture aandelen? In het overzicht zie je direct de beste partijen om mee aan de slag te gaan:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Accenture. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Accenture
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Accenture met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Accenture aandelen?

De koers van een bedrijf als Accenture kan sterk schommelen onder de invloed van onverwachte ontwikkelingen. Door actief te speculeren op koersstijgingen en koersdalingen kan je optimaal profiteren van deze marktbewegingen. Bij Plus500 kan je het verhandelen van CFD aandelen Accenture geheel gratis proberen met een demo. Gebruik de knop om direct een account te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Accenture?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Accenture zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je Accenture aandelen kunt kopen & verkopen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Accenture

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Accenture.

Analyse van Accenture

Voordat je besluit of je Accenture wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Accenture zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Accenture zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Accenture in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Accenture gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Accenture is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Accenture

Het bedrijf Accenture is een internationaal bekend organisatieadviesbureau dat diensten aanbiedt op het gebied van technologie, management en outsourcing. Die diensten worden aangeboden in verschillende bedrijfstakken in de industrie. Het  internationale hoofdkantoor van dit bedrijf, dat actief is in 52 landen, is gevestigd in Dublin, Ierland.

Geschiedenis van het bedrijf

Het in 1989 opgerichte bedrijf Accenture begon in 1953 als de consultancytak van een bedrijf met de naam Arthur Andersen. Toen de consultancy afdeling zich in 1989 afscheidde van het bedrijf Arthur Andersen was de naam van het nieuwe bedrijf Andersen Consulting.

Er ontstond in de jaren 90 een conflict over het feit dat Andersen Consulting, de meest winstgevende van de twee bedrijven, ieder jaar 15% van zijn winst moest betalen aan het bedrijf Arthur Andersen. Dit was bij de splitsing in 1989 afgesproken. In augustus 2000 verbrak Andersen Consulting alle contractuele banden met het bedrijf Arthur Andersen waardoor de naam van het bedrijf moest worden gewijzigd naar Accenture. Die naam was gebaseerd op “Accent on the future”. Met die naam wil het bedrijf uitstralen dat het graag een internationale voortrekker wil zijn in de consultancy.

Accenture gaat naar de beurs

De beursgang van Accenture was op 19 juli 2001. Toen bracht Accenture op de New York Stock Exchange aandelen uit in primaire emissie. De openingskoers van de aandelen was 14,50 dollar. De aandelen stonden bij sluiting van de beurs op 15,17 dollar. Accenture haalde op de dag van de beursintroductie 1,7 miljard dollar op.

Reorganisatie bij Accenture

Het advies- en technologiebedrijf Accenture heeft wereldwijd circa 500.00 medewerkers in dienst. Daarmee is het bedrijf een van de grootste zakelijke dienstverleners in de wereld.

Als reactie op de wereldwijde Covid-19 crisis lanceerde Accenture in augustus 2020 een groot kostenbesparingsprogramma. Het gevolg van een grootscheepse reorganisatie is dat in 2020 circa 25.000 medewerkers hun baan verliezen. De grootscheepse reorganisatie is onvermijdelijk, want een aanzienlijk deel van de opdrachten van deze zakelijke dienstverlener is uitgesteld of afgezegd.

Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express
Apple
Apple

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *