Geld verdienen bij een dalende Bitcoin koers

De Bitcoin is één van de meest volatiele dingen waar je in kunt beleggen. Het komt dan ook regelmatig voor dat de digitale munt crasht. Dit is echter geen reden tot paniek! Juist wanneer de digitale munt crasht, kan je hier goed van profiteren. In dit artikel bekijken we hoe je winst kunt behalen op een dalende cryptocurrency koers.

Mogelijkheid 1: speculeer op een daling

Bij moderne brokers is het mogelijk om te speculeren op de algehele daling van bijvoorbeeld de Bitcoin of Ethereum. Dit doe je door short te gaan. Wanneer je short gaat levert elke euro daling juist een positief resultaat op. Dit is natuurlijk erg interessant, zeker wanneer je bedenkt dat een cryptocurrency als de Bitcoin soms wel 40 procent daalt op een dag.

Maar hoe kan je short gaan op de Bitcoin? Dit kan je het beste doen bij de broker Plus500. Bij deze broker profiteer je van de volgende voordelen bij een Bitcoin crash:

  • Je kunt profiteren van stijgende en dalendekoersen van elke crypto.
  • Je kan een hefboom toepassen en je resultaten uitvergroten.
  • Door middel van een onbeperkte demo kan je het zonder risico’s proberen.

Klik hier om een gratis account te openen bij Plus500 >>

Bitcoin crash geld verdienen

Mogelijkheid 2: zie het als een geschikt koopmoment

Wanneer cryptocurrencies tientallen procenten zijn gedaald, zie je vaak dat mensen het weer als een geschikt koopmoment zien. Wanneer genoeg mensen instappen wordt de neerwaartse spiraal tegengehouden en dan nemen de verkopers het van de kopers over. De opwaartse beweging zorgt ervoor dat steeds meer kopers instappen en voor je het weet is de oude koers alweer bereikt.

Je kan dan ook veel winst behalen door na een crash juist cryptocurrencies zoals de Bitcoin op te kopen. Dit werkt vooral goed als je de munten een tijdje vasthoudt. Je kunt CFD cryptocurrencies ook kopen bij de broker Plus500.

Timing is belangrijk

Timing is essentieel bij de beslissing of je gaat kopen of verkopen. Om je beslissing te ondersteunen kan je gebruik maken van de achtergrondinformatie. Onderzoek daarvoor de reden achter de crash. Vaak vindt een crash plaats als gevolg van een slecht nieuwsbericht of bijvoorbeeld een grote hack. Probeer bij de oorzaak van de crash de impact op de vraag naar cryptocurrencies vast te stellen. Op die manier kan je bepalen of je denkt dat de koers vooral tot stand komt door paniek of dat er een fundamentele reden achter zit.

De meeste crashes in de Bitcoin ontstaan vanuit paniek. Dit is niet zo gek, wanneer je bedenkt dat de meeste mensen die speculeren op de Bitcoin weinig tot geen verstand hebben van de digitale munt. Wanneer de koers begint te dalen, dumpen veel mensen de munt dan ook direct. Dit kan verklaren waarom de koersveranderingen binnen de Bitcoin zo scherp kunnen zijn. Wanneer dit inderdaad het geval is, kan je er vanuit gaan dat de koers ook weer zal stijgen.

Wanneer er echter een gegronde reden zit achter de forse daling, kan het verstandiger zijn om te wachten met kopen. Er is een goede kans dat de Bitcoin ooit permanent crasht, en het zou zonde zijn wanneer dat het moment is waarop je de Bitcoin koopt. Uiteindelijk zorgt de volatiliteit er in ieder geval voor dat het erg aantrekkelijk is om vooral op de korte termijn te beleggen in de Bitcoin.

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!