Openingstijden beurs Denemarken (2024)

Ben je benieuwd naar de exacte openingstijden van de Deense beurs? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Je kan hier de openingstijden vinden van de Kopenhagen aandelenbeurs of ook wel CSE. Ook kan je hier lezen op welke dagen de Deense beurs sluit.

Wat zijn de openingstijden van de Deense beurs?

De beurs van Denemarken is geopend van 9:00 tot 17:00 Nederlandse tijd. Tussen deze uren kan je meedoen aan de reguliere handel. De beurs van Denemarken is op doordeweekse dagen geopend, in het weekend kan je niet beleggen op deze beurs.

Je kan bij veel brokers ook beleggen tijdens de voorbeurs en de nabeurs. Dit zijn periodes waarbij er virtuele handel plaatsvindt in de waarde van aandelen. Het handelsvolume ligt een stuk lager buiten de normale handelsuren. Ook moet je er rekening mee houden dat de transactiekosten een stuk hoger kunnen zijn buiten de reguliere handelsuren.

Openingstijden OMX Copenhagen 20 & KAX index

Bekende indexen van de Copenhagen Stock Exchange (CSE) zijn de KAX index, OMX Copenhagen 20 en de KFX index. De openingstijden van deze indexen zijn gelijk aan die van de beurs van Denemarken in het algemeen.

Op welke dagen is de beurs van Denemarken gesloten in 2023?

Normaal gesproken is de Deense beurs gewoon open. Op speciale dagen is de beurs echter dicht en kan je geen aandelen kopen of verkopen op de beurs. Dit is goed om te weten wanneer je van plan bent om te beleggen in Denemarken.

  • 14 april – Maundy Thursday
  • 15 april – Goede Vrijdag
  • 18 april – Pasen
  • 13 mei – great prayer day
  • 26 mei – Ascension day
  • 27 mei – Market holiday
  • 6 juni – Pentecost
  • 26 december – kerst

Zoals je ziet zijn er aardig wat feestdagen waarop je niet kunt beleggen op de aandelenbeurs van Kopenhagen.

beleggen denenmarken

Waar kan je beleggen op de Deense beurs?

Heb je interesse om te beleggen in Deense aandelen? Dan heb je een account nodig bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt voor particulieren om allerlei soorten effecten te kopen en verkopen. Hieronder zie je de tarieven voor het handelen in Deense aandelen bij verschillende partijen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Achtergrondinformatie beurs Denenmarken

De aandelenbeurs van Denemarken is één van de oudsten van de wereld: het eerste beursgebouw werd namelijk al in 1620 gebouwd.

Aandelen op de Deense beurs worden verhandeld in de Deense kroon (DKK). Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Denemarken.

De beurs van Denemarken is te vinden in Kopenhagen wat de hoofdstad is van Denemarken. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Nikolaj Plads 6
1067 Kopenhagen

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of+45 33 93 33 66.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *