Ab InBev aandelen kopen

Wanneer je wilt beleggen in een bierproducent, dan kom je niet om InBev heen. In dit artikel bekijken we hoe je InBev aandelen kunt kopen. Maar voordat je dit doet, is het verstandig om te onderzoeken of het nog slim is om te investeren in Ab InBev . In deze uitgebreide analyse bespreken we het aandeel. Je kan hier ook de laatste aandeelkoers van Ab InBev bekijken.

Hoe kan je Ab InBev aandelen kopen?

Wil je ondanks het feit dat mensen steeds minder bier drinken, toch investeren in Ab InBev? Dan kan je dit het beste doen bij een goedkope & betrouwbare broker.

In de onderstaande tabel zie je direct bij welke brokers je het beste Ab InBev aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Ab InBev. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€2,50 voor Ab InBev
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Ab InBev?

Dat de koers van Ab InBev erg volatiel kan zijn, is in het verleden wel gebleken. In 2017 was het aandeel bijvoorbeeld meer dan 100 euro waard. Deze koers halveerde vervolgens binnen enkele jaren. Door de coronacrisis gingen mensen minder uit, waardoor het bedrijf steeds minder bier verkocht. Als actieve handelaar kan je van dit soort bewegingen profiteren.

Dit kan je doen door met CFD’s short te gaan op het aandeel. Met een short positie behaal je een positief resultaat wanneer de koers van het aandeel daalt. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het CFD-aandeel juist te kopen. Een goede partij waar je kunt speculeren in het aandeel Ab InBev is Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden geheel gratis zonder risico proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een demo te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Ab InBev?

Wil je weten hoe de aandelenkoers van het bedrijf AbInev het doet? In de onderstaande grafiek zie je hoe het CFD-aandeel Ab Inbev zich de afgelopen periode heeft ontwikkeld. Met de knoppen open je direct een beleggingspositie.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Ab InBev

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Ab InBev.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Ab InBev zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Ab InBev in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Ab InBev gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Ab InBev is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het slim om te investeren in Ab InBev?

Als eigenaar van een groot aantal van ’s werelds bekendste en tevens ook populairste biermerken lijkt een investering in Ab InBev een vrij voor de hand liggende en veilige keuze. Doordat ze actief zijn in diverse regio’s en verschillende merken bezitten, zijn de risico’s mooi gespreid. Toch zijn er ook de nodige potentiële risico’s verbonden aan Ab InBev aandelen.

In vergelijking met de topjaren van Ab InBev lijkt het erop dat het bedrijf minder bier weet te verkopen. In het jaar 2017 (een absoluut topjaar voor Ab InBev) was er bijvoorbeeld sprake van een jaarlijks volume van 613 miljoen hl. In het 2018 daalde dat volume aanzienlijk naar 567 miljoen hl. Wanneer deze dalende trend doorzet, kan de aandelenkoers van het aandeel verder onder druk komen te staan.

De dalende trend lijkt veroorzaakt te worden doordat meer mensen overstappen van bier naar sterke drank. Tegelijkertijd zie je dat ook steeds meer mensen alcohol helemaal links laten liggen. De gevaren voor de gezondheid worden steeds duidelijker en mensen kiezen vaker voor een bewuste levensstijl.

Ab InBev aandelen kopen

Ook stappen steeds meer mensen over op speciaal bieren. Deze bieren worden vaak geproduceerd door kleine, lokale producenten. Ab InBev probeert haar positie te versterken door brouwerijen op de kopen die deze speciaal bieren produceren. Het is echter maar de vraag of dit de verkopen voldoende weet te herstellen.

Gelukkig zit het bedrijf niet helemaal stil. Zo hebben ze recent een ‘biertrein’ opgezet waarmee het bier per trein in plaats van per vrachtwagen naar de haven kan worden vervoerd. Hierdoor neemt de Co2 uitstoot van het bedrijf met maar liefst 75% af. Dit kan voor de groene belegger een goede reden zijn om aandelen Ab InBev te kopen.

Het bedrijf probeert ook nieuwe markten aan te snijden. Dit doen ze door bijvoorbeeld een cannabis drankje op de markt te brengen in samenwerking met Tilray Inc. Denk je dat het bedrijf met dit soort nieuwe producten nieuwe markten weet te veroveren? Dan kan het verstandig zijn om in Ab Inbev te beleggen.

Over het bedrijf InBev

Ab InBev, ontstaan door een fusie tussen Interbrew en AmBev, mag zich op moment van schrijven ’s werelds grootste brouwerijketen noemen. De multinationale onderneming heeft haar hoofdzetel in België in de stad Leuven.

Verschillende van ’s werelds bekendste en meest gerenommeerde bieren zoals bijvoorbeeld Stella Artois, Leffe, Hoegaarden en Budweiser behoren toe aan het bedrijf. De Ab InBev aandelen staan genoteerd aan de Euronext en aan de New York Stock Exchange. De ticker aan de Euronext is ABI en de ticker aan de New York Stock Exchange is BUD.

De belangrijkste merken van Ab InBev

Er zijn wereldwijd heel wat verschillende merken die toebehoren aan het bedrijf Ab InBev. Wat de wereldwijde merken betreft dient er een onderscheid te worden gemaakt tussen drie belangrijke namen. Het gaat hierbij om Stella Artois, Budweiser en Corona. Het Belgische bier Stella Artois wordt op moment van schrijven verkocht in 80 verschillende landen wereldwijd.

Het Amerikaanse Budweiser mag zich met gepaste trots het populairste biermerk noemen van de Verenigde Staten. Ze wordt niet alleen gedronken in de VS, maar ook in Canada. Het is bovendien geen publiek geheim dat Ab InBev serieuze plannen heeft om dit merk in de toekomst nog in heel wat andere landen in de wereld te gaan lanceren. Om welke landen het dan precies zou gaan is op moment van schrijven nog niet bekend. Het biermerk Corona is vooral belangrijk voor het bedrijf omdat ze de dominante speler is op de Mexicaanse markt.

Buiten deze merken zijn er ook zogenaamde ‘Multilandenmerken’ die een belangrijke schakel vormen binnen het netwerk van Ab InBev. Hoewel deze merken wereldwijd kunnen rekenen op een niet onaanzienlijk succes, is het zo dat ze slechts een beperkte(re) doelgroep aanspreken. Dit komt bijvoorbeeld doordat veel van deze bieren erg donkergekleurd zijn. Eventueel kunnen ze ook een ingrediënt bevatten die ervoor zorgen dat ze op vlak van smaak aanzienlijk verschillen vergeleken met de “klassieke bieren”.

Enkele bekende voorbeelden van dergelijke multilandenmerken die deel uitmaken van het assortiment van Ab InBev zijn onder meer Leffe, Hoegaarden, Goose Island en Beck’s.

De geschiedenis van Ab InBev

Het bedrijf Ab InBev werd opgericht in het jaar 2004. De onderneming ontstond door het samenvloeien van de bedrijven Interbrew en AmBev. Nadat de fusie een feit was, werden er door Ab InBev verschillende veranderingen doorgevoerd. Deze veranderingen hebben ertoe geleid dat het bedrijf een hogere winstmarge wist te realiseren. De veranderingen werden door het bedrijf als cruciaal geacht om haar toekomst veilig te kunnen stellen. Bovendien hebben ze geholpen om ook de concurrentiepositie een aanzienlijk duwtje in de rug te geven.

Een belangrijke overname gebeurde door het bedrijf Ab InBev in het jaar 2012. Op 29 juni werd bekend gemaakt dat ze Mexicaanse Grupo Modelo hadden overgenomen. Tot de overname was Ab InBev voor 50 procent eigenaar van de onderneming.

Op 1 juli 2012, kort nadat de bekendmaking van de strategische overname, bereikte Ab InBev een beurswaarde op de Euronext van ruim 100 miljard euro.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *