Ab InBev aandelen kopen (2023) – koers & analyse

Wanneer je wilt beleggen in een bierproducent, dan kom je niet om InBev heen. In dit artikel bekijken we hoe je InBev aandelen kunt kopen. Maar voordat je dit doet, is het verstandig om te onderzoeken of het nog slim is om te investeren in Ab InBev . In deze uitgebreide analyse bespreken we het aandeel en kan je ook de laatste aandeelkoers van Ab InBev bekijken.

Hoe kan je Ab InBev aandelen kopen?

Wil je, ondanks dat mensen steeds minder bier drinken, toch investeren in Ab InBev aandelen? Dan kan je dit het beste doen bij een goedkope & betrouwbare broker.

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Ab InBev. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Ab InBev koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Ab InBev & beleg gratis in ETF's!
Freedom Finance demoOntvang tot 5,8% rente & gratis handelen voor 1 maand
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Ab InBev?

Wil je weten hoe de aandelenkoers van het bedrijf Ab InBev het doet? In de onderstaande grafiek zie je hoe het aandeel Ab Inbev zich de afgelopen periode heeft ontwikkeld. Met de knoppen open je direct een beleggingspositie.

74% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Ab InBev

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Ab InBev.

Beurskoersen van Ab InBev over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Ab InBev zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Ab InBev in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Ab InBev gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Ab InBev is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat kan het interessant maken om Ab InBev aandelen te kopen?

 • Globaal actief: AB InBev is de grootste brouwerij en bezit verschillende sterke merken zoals Budweiser, Corona en Stella Artois.
 • Loyale klantenbasis: de bekende merken van AB InBev trekken wereldwijd een trouwe klantenbasis aan. Budweiser is bijvoorbeeld één van de bekendste, wereldwijde biermerken.
 • Schaalvoordelen: AB InBev heeft verschillende kostenbesparende initiatieven uitgebracht, waardoor het bedrijf haar winstmarge heeft verbeterd.
 • Strategische acquisities: AB InBev is altijd op zoek naar slimme acquisities; zo is het bedrijf recent toegetreden tot craft beers.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Ab InBev aandelen?

 • Intense concurrentie: AB InBev moet concurreren met internationale biermerken. Wanneer klanten overstappen op andere merken of type dranken, kan de aandelenkoers onder druk komen te staan.
 • Regulering: alcohol staat steeds meer in de belangstelling vanwege de negatieve invloed die het heeft op de gezondheid. Overheden verhogen daarom regelmatig de belasting op alcoholistische dranken en beperken ook de mogelijkheden om te adverteren.
 • Schommelingen in de wisselkoers: doordat Ab InBev internationaal actief is, kunnen de onderlinge wisselkoersen de winstgevendheid beïnvloeden.
 • Grondstoffen: AB InBev is afhankelijk van grondstoffen als gerst, hop en aluminium. Wanneer de kosten van deze grondstoffen toenemen, kan de winstmarge onder druk komen te staan.

Wat zijn de grootste concurrenten van Ab InBev?

Hoe kan je aandelen Ab InBev kopen?

 • Stap 1: open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker.
 • Stap 2: neem de tijd om je account volledig te activeren door je identiteit te verifiëren
 • Stap 3: upload een kopie van je paspoort en een bewijs van je adres
 • Stap 4: selecteer het aandeel Ab InBev binnen het tradingplatform
 • Stap 5: vul het bedrag dat je wilt investeren en druk op kopen
 • Stap 6: evalueer regelmatig je belegging in Ab InBev aandelen

Ab InBev aandelen kopen

Over het bedrijf InBev

Ab InBev, ontstaan door een fusie tussen Interbrew en AmBev, mag zich op moment van schrijven ’s werelds grootste brouwerijketen noemen. Het hoofdkantoor van InBev ligt in Leuven in België.

Verschillende van ’s werelds bekendste en meest gerenommeerde bieren zoals Stella Artois, Leffe, Hoegaarden en Budweiser maken onderdeel uit van het bedrijf. De Ab InBev aandelen staan genoteerd aan de Euronext en aan de New York Stock Exchange. De ticker aan de Euronext is ABI en de ticker aan de New York Stock Exchange is BUD.

De belangrijkste merken van Ab InBev

Er zijn wereldwijd veel verschillende merken die toebehoren aan het bedrijf Ab InBev. De drie bekendste merken zijn Stella Artois, Budweiser en Corona.

Het Belgische bier Stella Artois wordt op moment van schrijven verkocht in 80 verschillende landen wereldwijd.

Het Amerikaanse Budweiser mag zich met gepaste trots het populairste biermerk van de Verenigde Staten noemen. Het is bovendien geen publiek geheim dat Ab InBev serieuze plannen heeft om dit merk in de toekomst nog in andere landen in de wereld te lanceren.

Het biermerk Corona is vooral belangrijk voor het bedrijf omdat ze de dominante speler is op de Mexicaanse markt.

Merken gericht op verschillende landen

Buiten deze merken zijn er ook zogenaamde ‘Multilandenmerken‘ die een belangrijke schakel vormen binnen het netwerk van Ab InBev. Hoewel deze merken wereldwijd kunnen rekenen op succes, is het zo dat ze slechts een beperkte(re) doelgroep aanspreken. Dit komt bijvoorbeeld doordat veel van deze bieren erg donkergekleurd zijn. Eventueel kunnen ze ook een ingrediënt bevatten dat ervoor zorgen dat ze op vlak van smaak aanzienlijk verschillen vergeleken met de “klassieke bieren”.

Enkele bekende voorbeelden van dergelijke multilandenmerken die deel uitmaken van het assortiment van Ab InBev zijn onder meer Leffe, Hoegaarden, Goose Island en Beck’s.

De geschiedenis van Ab InBev

Het bedrijf Ab InBev werd opgericht in het jaar 2004 door het samenvloeien van de bedrijven Interbrew en AmBev. Nadat de fusie een feit was, werden er door Ab InBev verschillende veranderingen doorgevoerd. Deze veranderingen hebben ertoe geleid dat het bedrijf een hogere winstmarge wist te realiseren. De veranderingen werden door het bedrijf als noodzakelijk geacht om haar toekomst veilig te kunnen stellen. Bovendien hebben ze geholpen om de concurrentiepositie een aanzienlijk duwtje in de rug te geven.

Is het slim om te investeren in Ab InBev?

Als eigenaar van een groot aantal van ’s werelds bekendste en bovendien populairste biermerken lijkt een investering in Ab InBev een vrij voor de hand liggende en veilige keuze. Doordat ze actief zijn in diverse regio’s en verschillende merken bezitten, zijn de risico’s mooi gespreid. Toch zijn er ook de nodige potentiële risico’s verbonden aan Ab InBev aandelen.

Toch neemt de verkoop van bier in sommige regio’s af. De dalende trend lijkt veroorzaakt te worden doordat meer mensen overstappen van bier naar sterke drank. Tegelijkertijd zie je dat ook steeds meer mensen alcohol helemaal links laten liggen, vanwege de gevaren voor de gezondheid.

Ook stappen steeds meer mensen over op speciaal bieren. Deze bieren worden vaak geproduceerd door kleine, lokale producenten. Ab InBev probeert haar positie te versterken door brouwerijen op de kopen die deze speciaal bieren produceren. Het is echter de vraag of dit de verkopen voldoende weet te herstellen.

Gelukkig zit het bedrijf niet helemaal stil. Zo hebben ze recent een ‘biertrein’ opgezet waarmee het bier per trein in plaats van per vrachtwagen naar de haven kan worden vervoerd. Hierdoor neemt de uitstoot van het bedrijf met maar liefst 75% af. Dit kan voor de groene belegger een goede reden zijn om aandelen Ab InBev te kopen.

Het bedrijf probeert ook nieuwe markten aan te snijden. Dit doen ze door bijvoorbeeld een cannabis drankje op de markt te brengen samen met Tilray Inc. Denk je dat het bedrijf met dit soort nieuwe producten nieuwe markten weet te veroveren? Dan kan het verstandig zijn om in Ab Inbev te beleggen. Neem in ieder geval altijd de tijd om de toekomstplannen van Ab InBev te onderzoeken en vergelijk het biermerk van de concurrenten.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *